Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2011 10:30 - ГОРСКИЯТ ПОЖАР ПРИ С. ПАУНОВО
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1750 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

        ГОРСКИЯТ ПОЖАР ПРИ С. ПАУНОВО – ПРЕДИЗВИКАН ОТ РОМОВЕ

 

    Новата проява на простащина и безотговорност не може да не възмути природолюбителите. Изгоряха много декари гори, застрашени бяха села. Причината вече е ясна. Полицията е по следите на ромове с бяла кола, до която започва пожарът и те изчезват. Най-вероятната причина е пожарът да е възникнал при паленето на цигара и хвърляне на горящата още клечка от кибрит. Ромовете беряли шипки, каквито в района има доста. Горещото лято и продължителната суша са се сумирали с безотговорността и простотията на ромовете и е станал пожарът. Вероятно полицията ще ги хване, но какво от това. Като му напишат акт на един от ромовете, той ще каже: Немам пари, дай ми за да ти дам!

    Аз не съм пушач и никога не съм пушил. Използвам случая да кажа,че един от замърсителите на улиците са пушачите. Почти всеки от тях си изхвърля фаса на улицата, но далч от себе си, мацките пък си пускат фаса на земята и после го стъпкват с токчетата си за да го угасят. Които не ползват запалки задължително хвърлят клечките по тротоарите. Хитлер на времето се е справил с този проблем така, че и днес в Германиа никой не смее да пуши по улиците. Който е запалвал цигара по негово време и тръскал пепелта по улиците или по друг начин ги замърсявал, от СС го застрелвали. Прибирали трупа и изпращали в дома на застреляния служебна бележка защо са го гръмнали.

   Всички ромове и ромки пушат. Ако нямат цигари искат и то агресивно от хората, като препречват пътя им и така ги спират. Вчера имах такъв случай на ул. Вашингтон. Препречиха ми пътя двама ромове и единият казва: Шефе, дай една цигара! Заобикаляйки ги казах, че не пуша, но те излязха с контрапредложение: Дай тогава 50 ст.да си купя една! Винаги имат резеврен вариант. Това лято при посещение в с. Влахи,където хората са пропиящяли от кражби на ромовете налетяхме на преместващ се катун. Един ром идва и ми казва: Шефе, дай огън! Казвам, не пуша и нямам.Той отговаря нагло: Колата ти има запалка! И не се разкарва, чака. Иска  и трябва да му се даде. Има права. Така е свикнат от държавата, да му се дава, защото той няма.

    В случая с пожара причината е простотията и безотговорността на ромовете, той не е причинен при кражба на джици или джелезо. А за простотия на ромове, може би думата не е достатъчно силна, ще дам два примера:

   Минавам по Лъвов мост преди години, хората гледат надолу. А там ромче с голям чук разбива камъните по едно от иззиданите корита за водата, като с чука удря горния ред камъни, чупи ги и при всеки удар изкрещява: Ха, ха, ха! Първото престъпление е открадването на чука от някъде, второто е престъпната изява, която вероятно му носи удовлетворение. Като руши сътвореното от хората. Хората се възмущават и никой нищо не казва, отнасяйки обидата със себе си в започващия ден.

    Втори случай ще дам от пазара Г.Кирков, който вече е превзен от ромовете и само ако се затвори ще се реши въпросът с тях, с контрабадата на цигари, с кражбите и с гъстонаселените дворове и коптори по улиците Симеон и Кирили Методи.Един дребен ром домъкна от някде чисто нова, здрава палета и я постави на площадка, която общината току що бе ремоннирала. Бяха поставени току-що декоративни циментови тухли с различен цвят, плочки.Въру тях ромът постави палетата, взе една кирка най-големия номер и започна да троши палетата, за да стане пригодна за горене. Докато надроби с кирката палетата ромът потроши или напука всички плочки, които общината бе поставила под нея. Но си взе своето, един наръч трески.Другото общината ще го оправи пак,това е нейно задължение. Хорат минват,гледат и се възмущават,никой нищо не казва....

   Същата безотоворност - и сега, но щетите са в още по-голям мащаб. Не потрошена настилка, а опожарена гора. Откзаът от образоване, отказът от интегриране, желанието на ромовете да живеят от помощи без да се трудят, отказът на държавните мъже дори да повдигнат този проблем, най-страшен за страната, бавно и сигурно я води към нейния край. Може пък точно такъв е и сценарият.Каквото се случи с ямболския блок №20 да стане с цялата страна след не много години...




Гласувай:
7



1. pagan - Според мен,
08.10.2011 13:06
най- вероятната причина не е запален от цигара или клечка кибрит, а си е съвсем умишлено, може да му е платено от собственикът, за да си построи там вила например или за да може самият той после да сече дърва за огрев безнаказано!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Н Кирковския пазар е пълно с роми, ...
08.10.2011 18:29
Н Кирковския пазар е пълно с роми, които предлагат незаконно цигари. Вървят си между минувачите и им подвикват -Цитари...цигари.... Никой не ги закача, а толкова е лесно да се предотврати това, просто не е искат, това е, за тях всичко е позволено. Сложих постинга ти в моята блогвълна "Циганизацията в България".
http://blog.bg/theme.php?theme=33207&success=1
Поздрави!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12317706
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930