Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2011 22:45 - ДЕЛАТА НА ИДИОТИТЕ СИ ПРИЛИЧАТ НАВСЯКЪДЕ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2917 Коментари: 1 Гласове:
11

Последна промяна: 03.08.2011 23:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

             Тези снимка са направени в с.Извор,Босилеградско,в Сърбия.Известно е,че след свършването на Първата световна война се сключва Версайския договор,който става причина след 25 години да започне Втората.По този договор,измислен от англичаните,всички,които са воювали за добрите - Англия и Франция,получават територии от лошите,които са се били за Германия и Австрия.Цялата изворна област на река Драговищица,където живеят Българи е придадена към кралството на Сърбия,Хърватия и Словения.Има и други области.Целта е да има тройното кралство по-голяма сигурност спрямо лошите от войната.Сърбите обаче започват процес на сърбизация на тези хора,на ограничения на правата им и на практига ги прогонват от родните им места.Център на българщината тук остава Босилеград,а най-стабилната фигура,която крепи българския дух днес е председателя на КИЦ на българите в Босилеград,Иван Николов.Този човек според мен е за канонизиране.Аз поместих в блога си една негова статия.Само ще спомена,че той не залага на политиката,защото й няма доверие,а на културата на българското малцинство.
            Има много общо между делата на нашите възродители по Родопите,да ги възродят манафите дано,както и на титовата полиция и тайни служби в Западните покрайнини.Ужасни години са били.След 1990 г.набързо прибавих към любимите ми туристически райони планините Руй,Слишовска и Милевска.Годините пак бяха лоши,защото пътят ми се оказа перпендикулярен на пътеките на югоконтрабандистите,които "играеха" с нашите гранични офицери,докато ги разкараха.Що ядове съм имал с тях.Една вечер ме закараха с кола от с.Гърляно до София,но и аз им разказах играта после. 
         Използвам темата за да кажа,че в този район природата е изключително красива.Туристите  познават предимно Осоговската планина,но и споменатите три са много красиви.Зад тях има огромен язовир,наречен Власино езеро.Той е само на 120 км.от София.По красота оставя далеч зад себе си яз Батак и също има остров. 
        А какво са правили българските политици по отношение на роднините ни в Западните покрайнини,правят и сега,то е същото,което извършва  козата на последната снимка.   

image

Това е гробен паметник на свещеник от с.Извор,българин.За да се заличи името му е изкъртена табелката.Така правиха и нашите възродители по Родопите,които заради имената на хората,построили сами чешми по планината,ги разбиха с чукове.

image

Изоставена къща на българи в Западните покрайнини по вина на Версайския договор,великосръбския шовинизъм и българския нихилизъм.

image

               Изоставена къща на прогонени българи от родните им места.

image

Изоставена къща на прогонени българи от родните им места.Райско място!

image

Тази снимка не е от с.Извор,а от с.Ягнино,община Кирково в Източни Родопи.Вижда се,че и едните и другите са карали еднакви школи,за идиоти.По делата им се познават.Вместо да помогнат с нещо на хората,те ги гонят от родните им места.И без взривове правят разрушения.

image

         Изоставена къща на прогонени от родните им места българи.

image

По този мост са минавали хората от с.Извор за Долни и Горни Кортен,за Полетинци,за Голно и Долно Уйно,та чак до Кюстендил.

image

           От тези сливи прогоненият българин сигурно си е пекал някога рикията...

image

                   Българка,останала в село Извор.

image

                 Изоставена къща на прогонени от родните им места българи.

image

                Изоставено къща на прогонени от родните им места българи.

image

                  Изоставена къща на прогонени от родните им места българи.

image

                        Изгубила значението си обществена сграда в селото.

image

      Горичката над с.Извор,Босилеградско.Зад нея е местността Славчето у нас.

image

                                   Слънцето вече премина от България в Сърбия.

image

Това са правили по въпроса за Западните покрайнини всички наши политици
от сключването на Версайския договор до сега.



Гласувай:
11



1. tomdju - Много нагледно
04.08.2011 22:50
Много нагледно и убедително си показал какво са правили политиците, поздравления, но никой тях не ги е документирал, няма кафяво на бяло!А и обектива трябва да е широкоъгален.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12186085
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031