Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2011 13:48 - ПОЛИЦИЯТА – НЕАДЕКВАТНА....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1630 Коментари: 2 Гласове:
5



                                                     ПОЛИЦИЯТА – НЕАДЕКВАТНА

                    КЪМ  НУЖДИТЕ  НА ХОРАТА И КЪМ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА

                                   /Два въпроса и една препоръка към министър Цветанов/

 

         Далеч съм от мисълта,че полицията не работи срещу престъпността,но мисля,че не работи достатъчно.Бяха направени няколко проработки за залавяне на големите престъпници и част от тях бяха заловени,но по сегашните закони съдбата на престъпниците зависи от съда.Големите престъпници имат големи банкови сметки и големи възможности да мотивират съдиите да ги пуснат,а престъпниците да насочат като благодарност за оневиняването си дейността си срещу тези,които се опитват да ги изобличат или пък срещу определена политическа партия,която те не могат да контролират.Големите престъпници имат възможности да финансират политически партии,президентски кампании,да поръчват в парламента изгодни за тях закони или да променят неудобни.Вече в доста медии се изказа тезата,че кукловодът на тази дейност е агент Гоце.Статия по този въпрос имаше във в/к Уикенд.Срещу него обаче и срещу съда МВР не може нищо да направи.Може,но малко.Хванаха един корумпиран съдия,който уредил майка си да купи скъпа земя на морския бряг,хванаха чрез СРС Пенгезов,че е във връзка с бизнесмена Велков,че Сумиста разчита на Гоце.За други се знае какво правят.В това отношение оправдавам МВР,но сега ще опиша няколко факти и ще задам въпроси:

    1.За битовата престъпрост,пример:

    Цигани по Нова година извършиха грабеж по вилите във вилната ни зона,където къщите са били без хора.Окрадени бяха крановете на чешмите и смесителните батерии,електро и др.инструменти.Който имаше електрожен му е отрязана медната намотка.И други неща са окрадени,напр.медни пръскачки.Вратите са разбити,къщите са претърсени и кавото са харесали са си го взели.На съседа му бе отворена и капандурата за покрива,претърсили са и там.Ударението на крадците обаче пада върху цветните метали.На мен ми изчезнаха едно масло за колата,което взех на промоция и една алуминиева тенджера пред гаража,в която хранех кучетата.Само гаража са ми отворили.Явно повече място за „суровина” в колата при този рейд не са имали.Благодаря на Бога,че не са ми разбили къщата.

   Тези неща не стават за първи път.Има обаче някаква закономерност всеки път,когато след кражба окрадените се обаждат в полицията.Офицерът,който отговаря за криминалната дейност винаги се оказва на оглед поради извършен обир.Той казва,на оглед съм,но имам да ходя на оглед на още едно или на повече места,ще ме чакате.Идва след няколко часа човекът,прави оглед,попълва някакви документи.

    Полицията в този казус се явява един регистратор на престъпленията,но не и орган,който до ги предтвратява с превантивна дейност.Считам тази линия за неправилна.Наподобява ми на каруца,в която МВР е запрегнало коня след нея.Превенцията би предотвратила всички тези или повечето от тях,беди за хората.

    По закон след огледа се прави производство срещу неизвестен извършител и се предава на дознател,чиято дейност се следи от прокурор.Ние подпомогнахме полицая,като го уведомихме за номера на автомобила и точно в кой квартал е влязъл,в квартал с глуха улица,по която трябва да се върне обратно,защото точно там на р.Искър няма мост.До колко е помогнала тази информация съдя от факта,че четвърти месец крадците все още се водят неизвестни извършители.На нас обаче те са известни,поне по местообитаване.

     Във връзка с този случай поставям първия си въпрос:

     Защо полицията не извършва превантивна дейнсот срещу крадците,а се явава регистратор на кражбите?

 

     2.За сигурността на държавата,пример:

     Живея в центъра на София,като в сградата ни се нанесоха араби.По адресна регистрация се водят два араба,но денонощно тук преминават десетки,които идват от влакове,автобуси и самолети.Разбиха вратата на кооперацията,вдигат шум,замърсяват,правят всякакви бели.Ужасно са неприятни,но има нещо по-важно.Наплашили са с нещо хазяйката си и тя не само че не взема наем от тях,но твърди,че им плащала разходите за ток,вода и др.консумативи,но въпреки това не се обръща към полицията.По цяла нощ в кооперацията ни идват араби,лампите в дома им никога не се гасят.Не си ли задава някой от полицията нъпроса,какво се прави в тази квартира?

     Дадохме оплакване в РПУ сещу това,че ни безпокоят арабите,но изтъкнахме и тези факти,от които се вижда,че това жилище е превърнато в нелегална квартира,в която е възможно да действат т.н.”ядки” или „спящи клетки”.Молбата от името на Домсъвета занесох в полицията.Излезе един дежурен офицер и не иска де ме приеме.Настоях,влязох при него с молбата.Той каза,че това е въпрос на наемодателката,а не на полицията.Домсъвета трябвало да се обърне към нея.Добре,а това,с какво се занимават тези хора,извършват ли дейност срещу сигурността на държавата,представляват ли заплаха за нас,ако решат да се взривяват или да се стрелят,и това ли е въпрос на наемодателката,респ.на Домсъвета?

     Дежурният офицер имаше излъчване на човек,преуморен до смърт.Според мен той има или сърдечна недостатъчност или е болен от хепатит в напреднал стадий,защото бе жълт като тютюнев лист.Защо този нездрав човек приема хората,които му оставят негативните си емоции?Преди мен дойде някакъв човек с откраднат от цигани Фолксваген и даден на НАДИН за скрап.Човекът намерил връзки в НАДИН,влязъл и си намерил колата разпарчетосана.Не чух добре,но това следствие продлъжавало вече осем години.Скараха се,извикаха по-висш полицай.

     Във връзка стози казус поставям вторият си въпрос:

     Може ли полицията да прецени покрай директната опастност за някои хора,кое е опасно и за цялата държава?

     Пак стигаме до това,че липсва превенция спрямо тази неща,които засягат вече не само отделни хора,но и цялата държава.

 

     Сега набързо ще поставя два кратки въпроса,на които не изисквам отгвор:

     На някой да не му е известно,че на Женския пазар се продават контрабандни цигари?Няма такива,но лошото е,че няма и хваната продавачи от полицаите.

    На някой да не му е известно,че пред Илиенци се издават фалшиви фактури?Сигурно и тук такива няма,но не знам да има хванати измамници,които се явяват посредници при източване на ДДС от държавата.

    Чувал съм,че като подгонели полицаите търговците на цигари от пазара,те премествали търговската си дейност на Лъвов мост и поради това не можели да ги хванат.За тези пред Илиенци пък съм чувал,че като ги подгонели полицаите,те си премествали компютрите на трамвайната спирка.

    При тази мобилност на търговците на цигари и на фактуристите,разбирам,че е трудно да се заловят те,но невъзможно ли това да стане изобщо в едно обозримо бъдеще?

 

       Поставих въпросите си,сега ще изкажа и лично мнение.

       Аз много пътувам с влакове и ставам често свидетел на коментарии.За трима високопоставени полицаи съм чувал само добри коментарии: за министъра,за главния секретар и за шефа на СДВР.За останалите хората са с резерви и то точно заради ширещата се битова престъпност.Мисля обаче,че срещу Цветанов се води организирана от президента кампания,в която изпълнителни звена се явяват съда,поради което няма присъди срещу големите престъпници,също олигарсите,които се страхуват за дейността си,в/к Галерия,БТВ и др.Вместо да оставят Цветанов да се занимава с престъпниците на всички нива и по другите въпроси,произтичащи от членството ни в. ЕС,те го подбраха заради кампроматна информация,събрана от ДАНС по поръчка на Гоце.Във в/к Галерия на първа сттраница видях снимка на кладенец в с.Шума,собстенвоност на Цветнов,който бил незаконен.И не само кладенецът!Сега са подбрали тъщата му и не знам още кои,разследва ги НАП.Няма как да дадат за проверка от НАП и бебето на Цветанов,но нищо чудно и по линията на бебето да се появи иск за разследване.От къде могат да бъдат сигурни Патрашкова,Дачков,Слави,Светла Петрова или пък Ани Цолова,че бебето е точно на Цветанов,а не е напр.на Евгени Минчев,на Азис,на Васо Кеца или друг мъж?Нищо чудно сега да му изискат генетечни експертизи,както от Клинтън на времето.

        Имам критика към Цветанов,който приема да участва в предавене при Ани Цолова.Не вижда ли,че като отиде там вместо по проблемите на хората тя поставя провокативни въпроси,изгубили значението си или вече решени и при отклоняване на отговор по тях отваря уста два цола,поради което вероятно се и казва Цолова.Преди предаването явно тя е викана от шефовете си,натегната и току що свалрена от менгемето започва предавенето.

        Колкото по-малко се показва един полицай,колкото повече престъпници хваща,толкова по-ценен ще е той!

     С надежда,че като споменавам името министър Цветанов,писанието ми  ще се прехване от службите и така въпросите в него ще стигнат до където трябва,публикувам го.

 

                                                                                                 Товарищ  Пропойцев




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pagan - Три фрапиращи случая с мойта приятелка:
20.04.2011 10:07
1) Преди 5 години разбиват апартамента и отмъкват компътъра. Повиканите полицаи само описват откраднатото, никакъв оглед, отпечатъци и т.н. Досега нищо не е намерено.
2) От районното и съобщиха по телефона, че са хванали крадците, откраднали нейни и на леля и 50! картини. (Ние не знаехме за обира на мазето)! След няколко месеца и върнаха 4- 5, и то портрети, (обикновено никой не купува портрет на непознат), и скъсаните от рамката. След още няколко месеца и съобщиха, че е заведено дело срещу "неизвестен извършител"!
3) В "Билла" (на "Опълченска" и "Сливница" и откраднаха портмонето с 200 лева, и документи, били са 3 циганки, които са излезли през разлечни изходи. Между другото мен не ме пуснаха веднъж да излезна през служебния вход! А в магазина има камери! Не ги намериха и тях!
А ето и един случай с мен. Върнаха ми на една бензостанция 10 лева фалшиви.
В районното в което отидох, ме приеха на другия ден. (Денят беше Димитровден
и полицаите се черпеха вътре). На другия ден ме вкараха в една стая на 2 етаж и
ми казаха, че това "не е в тяхната юрисдикция", защото е в друг район, и ме питаха
какво искам, и дали не съм ги печатал аз. (С такъв тон, че побързах да излезна, докато не са ме задържали и обвинили)! А иначе, "Родната полиция ме пази"!
В едно заведение пък, собственикът се хвалеше, че веднъж купил от цигани картини за по 50 лева и ги продал по- скъпо и вече им бил "редовен" клиент.
Не отидох в полицията, сещате се защо!
цитирай
2. fuks - Невинния Цветанов
20.04.2011 13:12
А защо народа е казал, че ,,РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189552
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031