Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 23:29 - „ВАРИ ГО, ПЕЧИ ГО, ЦИГАНИНЪТ СИ ОСТАВА ЦИГАНИН!” – 2
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2332 Коментари: 1 Гласове:
6



             „ВАРИ  ГО, ПЕЧИ  ГО, ЦИГАНИНЪТ  СИ  ОСТАВА  ЦИГАНИН!” – 2

 

     Това заглавие взех преди няколкох месеца от телевизионно предаване с едни родители,осиновили циганче.Нещастието на тези хора,причинено им от крадеца и лъжеца,когото бяха отгледали и липсата на закони,разрещаващи разсиновяване в такива случаи ме подтикнаха тогава да поместя писание – отзвук на това предаване.Едва ли съм мислел обаче,че аз ще стана косвена жертва,макар и пострадал минимално,точно на една осиновена от българи циганка.Като да предчувствах това,защото тази зима виждах на два пъти „разузнавачки” в планината,а оплаквания на пострадали след техни рейдове по села и махали чувам почти при всяко мое пътуване.Минаваше ми през ума многократно,че такава беля може да постигне и мен.Вчера отново виладжии се оплакваха,че в участъка между Реброво и Томпсън е минала ромбригада и са изпорязани всички рекордомани към къщите им,дори тези с дължина 2 метра с изключение на новите усукани френски проводници,от които не може да се добие като суровина цветен метал за Отпадъци.

      А ето го и моят казус:

      Една вила до къщата ми бе закупена от човек със средни финансови възможности и акъл под санитарния минимум.Естествено,той бе разведен и голям поркач.Ама си намери майсторката.Тя се появи в квартала ни,довел я от някакво заведение,и аз дори веднаж установих словесни сношения с нея за кратко.Пътувах надолу,а тя трябваше да се придвижи пеша около 200 м.и ме спря.Качих я в колата.Преди да ме заговори за мен бяха ясни две неща: Че е проститутка от елитните и че е циганка.Опита да се качи с цигарата в колата,но аз не й разреших и тя така дръпна за последно,че цигарата и загоря като бенгалски огън.Когато ме заговори за момент се усъмних,че не е циганка,защото говори добре български.

       И какво направи тая куртизанка?

       Първото бе разработка как да свие пари от този,дето го бе хванала да я ждръца и покрай това и да я храни.Директно няма как и постъпи както банките,които за втори път обраха хората чрез т.н.инвестиране в строителство.Строителството е изпитана пирамида и се оказа,че циганката-комбинатор е наясно и с този „бизнес”.Започнала с убеждаване на жертвата си,че трябва да направи подпорна стена,която е доста скъпа.После чрез нейните си номера го накарала да продаде някакво наследство по София и с тези пари да започне подпорната.Продал глупакът наследството,занесъл парите на вилата и ги оставил да ги пази циганката,защото тя е там през целия ден.Тя няма как да ги открадне директно,ще я хванат и прави  нова разработка.Започва уж да търси работници за строежа,като предварително се е уговорила с нейни познати цигани,с които тя „работи”,каквото откраднат,тя да получи процент от него.И доведе цигани от тези,с които тя „работи”,маскирани като строителна бригада с технически ръководител.Разкопаха там нещо,докараха камъни но свършиха друго.Добре се разходиха из вилната зона и набелязаха потенциални цели за грабеж.”Бригадата с техническия” се представила,че е от гр.Тръстеник,окр.Плевенски,а после се оказа,че са от циганската махала на Кюстендил.Поканил ги човекът в къщата си,пийнали,циганката го упоила с нещо и ой заспал.Казала на циганите къде са заключени парите,те я „вързали”,разбили шкафа с парите и му щипнали 12000 лв.и изчезнали.Каквото им предплатил за работата,и това му пропаднало.Но това не е всичко.

     След като избягаха от строежа започнаха грабежи през нощта наоколо,жертва на които станаха 17 къщи,между които и къщата на работодателя им.За нещастие обаче той ги видял когато слизали надолу с плячката,познал ги и ги подгонили ги с кола.Крадците също били с кола,извадили една открадната метална тръба и строшили крака на единия преследвач,след като те ги засекли и спряли.Междувременно от полицията пристигнали и ги задържали.И започна да се разплита разработката:

      Циганката се оказа осиновена от българи,на които разказала играта.После заработила като елитна проститутка,за което има отлични данни и се специализирала да работи с араби по хотелите.Почти всички,с които е работила са се напивали и изпадали в безпомощно състояние,след което бил осъществяван грабеж над тях от неизвестни извършители.Циганката е давала на арабите нещо упойващо или приспивателно,с което разчиствала пътя за грабежа над тях.За тези си дияния е регистрирана в полицията.Последният упоен е балъкът,ощипан с 12000 лв.сухо и още няколко хиляди предплата.Преди да научи това от полицията обаче виладжията,циганката му се умъглила.Умъглила се е и за полицията.Сигурно е „заработила” вече с друг.

       Аз пострадах леко от грабежа.Отворили са ми гаража и ми откраднаха маслото за колата на стойност 50 лв.Но с другите съседи стана ужасно.Разбити са им врати или прозорци,от къщите им са извадени водопроводните кранове,уредите,в които има цветен метал,жици,пръскачки,акумулаторите от колите и всичко,което им е харесало:медни и алуминиеви съдове,прибори,месингови хавани.Това всичко е натоварено на коли и е заминало за Кюстендил.

        Тези факти изтъквам към една друга теза,която се проповядва от медиите в последно време.Циганите били крадливи,защото българите ги принуждавали да стават такива.Осиновените в чужбина циганета се интегрирали перфектно,а тези не се интегрирали заради нас.Не трябвало при осиновяване изобщо да се има този факт предвид,защото всички се раждали равни.Това го каза една журналистка,Ива Николова по телевизията,на която пожелавам да  й се случи нещо подобно,за да разбере дълбочината на проблема,който ни сполетя.

      ЕС давал сега пари за строеж на жилища за циганите в България.Сашо Дойнов каза по телевизията,че всички тези средства няма как да се усвоят,защото ще бъдат откраднати на някакъв етап,дори след като жилищата бъдат завършени.Той даде пример какво става ако циганин види меден кабел,разтрепервал се.Кой циганин ще вземе да монтира кабела,вместо да го завесе на Отпадъци?

      За да съм в тон с Европа,обръщам се към Община Ямбол с молба,да построи отново със средствата на данъкоплатците съборения от Общината блок №20 на стойност 2 500 000 лв.Уверявам общинарите,че ако циганите окрадоха и направиха първия си блок на бамбок,те вече така няма да правят и ще си направят блока образцов.Вервайте ми.За 800 дни блокът им ще светне от всякъде.И Ива Николова и ЕС мислят като мен,

 

                                                                                                          Товарищ   Пропойцев;  

     

 



Гласувай:
6



1. rebu - Факт
27.04.2011 12:31
Няколко познати семейства с проблеми си осиновиха деца от дом. Никой не прокопса. Едното го бяха взели на 6 год., а когато стана на 16 се събра с циганите ограбиха осиновителите няколко пъти и те се принудиха да го разсиновят. Съмнявам се, обаче, че са се отървали то набезите. Друго дете го бяха осиновили като бебе, до пубертета - отличник, послушен и прекрасен син и внук. Когато да започне средно техните се преселиха от село в Тетевен, да учи там детето дърводелство и да работи. Но вместо да завърши училището, хубавеца се взе с една многодетна самотна майка от село. Родителите му се поболяха; нищо не можаха да направят, той продаде фамилната къща на село и похарчи парите с компанията на невестата. Когато го взеха войник, дезертира, хванаха го и лежа в дисципа, а след уволнението го бяха заклали в някаква пиянска свада. Хората останаха без наследник и с по-малко средства за старини. Знам и други истории, всичките с подобен край. Тея деца бяха мургави, може и да е от слънцето.
Съвет към семействата в нужда: осиновявайте само деца от роднини, да си знаят биологичните и приемните родители.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189184
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031