Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2010 21:21 - Снимки от България -28
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 4544 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 13.04.2010 23:07


image

Ж.п.тунелите до гара Своге с номера №8 /новият/ и №8А /старият/.Върху тях има незаконна ромска махала,която ги руши.Няма сила в Община Своге или в БДЖ,която да спаси тунелите.Следващите снимки показват състоянието на по-стария тунел.

image

       Това е т.н.от свогенци Втори тунел.Той има №8.Строен е 1961/69 г.Над него земният пласт е по-дебел отколкото върху стария и това за сега го спасява от атаките,произтичащи от бита на живущите върху него роми

image

Перинеумът между стария и новия тунел.Къде ли са отишли посечените дървета?

image

Тунелът е "миниран"!Преди да се приберат по къщите си на тавана на тунела,обитаващите ги май се изакват тук.Предполагам,ако минава влак,това не пречи на отделетелния им процес.Вероятно част от ромите са християни,защото са ползвали талетна хартия.Мюсюлманите пък са ползвали пластмасови бутилки.И докато са били заети с тази си дейност,комбинирали са я и с друга:яли са кисело мляко,вафли и др.Докато си изпразват кореметата,си ги и напълват.

image

Тая пластмаса пази проводника за локомотива,по който има напрежение 27 кV от акото и пикото на живущите на тавана на тунела роми.Суровината,ако е в голямо количество не се стича по стените на тунела,а пада поради вибрациите на влака върху вагоните,като има вероятност стъклото на машинистите директно да посрещне струйята или падащата топла мека маса.Интересно ми е в Европа,в Америка и другаде какви материали поставят над проводниците,та като се изхождат хората върху тях,да не стане късо съединение и защитата да изключи тока на влака.Специалистът ще различи по тавана урати,оксилати,разредено кафяво.

image

Имаше един съветски одеколон,Тройной.Ако инженерите по миризмата му влезнат в тунела,живущите на тавана му роми ще ги смаят с тяхната тройна миризма,съставена от урина,фекалии и киселина.Има и допълнителни добавки.Вместо в шишенце,миризмите в изобилие текат от тавана на тунела по стените му.

image

Ромски фекалии е виждал всеки.Но в тунел и разредени,да идват от тавана му съм виждал сигурно само аз.Дано да ги посети някой фекалолог или такъв,дето да секне
притока им в тунела.

image

Таванът на ж.п.тунел №8 при гара Своге.Живущите незаконно на тавана на тунела акат върху него,пишкат,изливат помия и киселини.Като пдне тунелът върху някой влак,поне аз няма да се учудя.Няколко къщи отгоре му,ще му видят сметката.

image




Декоративен зид - архитектурно чудо,зад който се депонират фекалии,урина и др.от незаконния квартал върху тавана на тунела.А пред зида има улей за боклук.

image

Увреден участък от тунела,резултат от незаконната ромска махала на тавана му.

image

Декративният зид и началото на тунела.Атаката с киселина,урина,фекалии и др.подобни вече дава резултат.Не са го направили мойсторите с камъни,издържливи на агресивни среди.

image

Поглед към вътрешноста на тунела без помощта на спекулум.Таванът му,атакуван с урина,фекалии,киселина,вода,помия и др.нямада издържи дълго и ще се срути.

image

Декоративният зид на тунела,порталът му днес бива атакуван с урина и фекалии изотзад,Но те вече са избили и отпред...

image

Ж.п.тунел №8 до гара Своге,строен през 1892/97 г.от италианска компания и български майстори.Този архитектурен шедьовър е изправен пред погибел.

image

Боклуците от това незаконно ромско сметище до гара Своге достигат ж.п.линията.

image

Незаконно ромско сметище на 300 м.от гара Своге до ж.п.тунел №8А.Ако не е покрито със сняг,картинката е много пъстра и видна за пътниците от влака.

image

Незаконно ромско сметище на 400 м.от филиал на Община Витоша.На ром се пада по боклук вагон.Като достигне сметището Общината,дано да го видят.

image

Боклучището на ромската махала под старата Пречиствателна станция,находяща се на 400 м.от филиала на Община Витоша.Идващото от местнотта Косанин дол дере отнася боклуците им вИскъра.

image

             Гората над Финансовото отделение на Община Витоша.Кой ли я е посякъл?

image

Посякъно от роми дърво.Те си имат почерк на сечта,не се навеждат.

image

За да му е по-удобно,ромът е посякъл дървото на нивото на брадвата в ръцете му.Ако отсече дървото до земята трябва да се навежда,по-трудно е.

image

Сметище №1 на Своге е на отсрещния бряг на Искъра.Когато реката придойде,тя отнася боклуците в Северна България,в Дунава и в Черно море.Това спестява средства на Общината по това перо.Второто боклучище на Своге е при Церово.Схемата за освобождаване от боклука тук е по-добра,Не се изчакват високите води на реката,защото боклукът сам си слиза в нея по ската.


Тагове:   България,


Гласувай:
3



1. panazea - Тъжно!
13.04.2010 21:54
По света правят от пустинята градина!
В БГ правят от градината пустиня!
Ако имаше глоби , така ли с камиони щяха да изхвърлят боклука?
цитирай
2. edinman - Мила родна картинка!
13.04.2010 21:55
Тя е повсеместна....и за съжаление не само ромска!
Какво става с нас?Ще се променим ли някога?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180762
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031