Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2018 06:46 - НОВИЯТ ФИАТ 500
Автор: planinitenabulgaria Категория: Технологии   
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.06.2018 06:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                                           image

     НАЙ-НОВЯТ  МОДЕЛ  НА  АВТОМОБИЛЧЕТО  ФИАТ  500

 

     Има три модела малки автомобили в Америка, които са популярни и търсенето им на пазара от години остава високо. Това са Фоксваген от типа Костенурка /Брамбарчето/, Миникупър S и Фиат 500 от типа, който е на снимката. Фирмите, които ги произвеждат са винаги в голяма конкуренция, но най-продаван от тях е автомобилът на БМВ, Миникупър S, на второ място е Фиат и на трето – Фолксвагенчето във вида, предложен от конструктора му на времето проф. Порше. Сега обаче нещата ще се изменят, като Фиат ще остави конкурентиге си далеч зад себе си с новия, блиндиран модел на малкото Фиатче. При него е въведена броня от кобалт, която удебелява стените му с около 10 см, но така се намалява обема му за пътниците. Това важи и за стъклата му и за пода. Всяка от двете врати на този модел тежи по около 600 паунда, а цялото автомобилче – около 5000 паунда. То е не мощно, а експлозивно мощно, защото е съоръжено с реактивен реактивен двигател с минутна мощност 1500 квт. и продължителна мощност 900 квт. От 0 до 100 км./час са му необходими 1, 8 сек. Бронята му може да издрържи атака срещу него не само с ръчен гранотомет, а на 76 мм. снаряд от оръдие на танк Т 34. Интересът към този модел е огромен, за него вече има заявки от много страни – наркобарони, бандюги, мафиоти, олигарси, мутри, застрашени от отвличане, бизнесмени, политически противници. От България интерес към това чудо на бронетехниката, което може да премине през нормална кола като през масло е проявена от Издателска къща „Делян Пеевски”. Интерес обаче към тази „играчка” е едно, но да се закупи тя трябват доста пари, като базовият модел струва 5999999, 99 долара. Доста дебеловрат трябва да си, за да можеш да си купиш сигурността си на пътя при всички обстоятелства.     

    Във връзка с демонстрацията на възможностите на този автомобил, която италианците превърнаха в негова реклама - доколко сигурността на пътуващите с него е гарантирана, пред една от фирмите на Фиат в Лос Анжелес се проведе тактическо проиграване за атака на автомобила от терористи и спасяване на пътниците в него. Срещу автомобилчето с четири пътници в него бяха изстреляни четири немски трофейни панцерфауста, останали от ВСВ, като за целта то навлезе в специално бетонно укритие. Само драскотини бяха останали по боята, които от фирмата покриха с шпрей и те изчезнаха.

    От фирмата купувач, заради която се извърши демонстрацията – Издателска къща на „Делян Пеевски” , собствениикът й се появи лично, като водеше делегация от политсъветниците си Огнян Минчев, Евгений Дайнов и Иван Кръстев, старият кръг от съветници на джуревеца Ив Косто. Тези тримата независимо къде са по света оформат скелета на неговите статии. Бяха поканени и зам. министрите на България, Каракачанът и на Гърция,  Никос Кодзиакис, които имаха среща с Тръмп да го осведомят как се развива процесът на ратификация на договора, свързан с името на Македония. Сред сеирджиите, да видят туй бронирано чудо бях и аз, като получих възможността да се зпозная с двама от политолозите, вдъхновители на идеологията на прехода - Иван Кръстев и Евгиний Дайнов, хора на Иван Костов от ДСБ, всичкиите съветски възпитаници. От тях научих, че с Тръмп и САЩ е свършено, новата световна сила вече се казва Русия, политик №1 на света е Путин.  Представиха ми и необорими мотиви за това, но сега става въпрос за Фиатчето. Ето как мина представянето му:

   Пред поканени от цял свят потенциални кандидати за закупуване на бронеколи и пред случайно попаднали любители на автомобилите, между които бях и аз щеше да се извърщи демонстративно обстрелване на едно бронеавтомобилче с бронебойни патрони от Калашници и да се изстрелят по него четири акумулиращи противотанкови снаряди тип панцерфауст. В автомобшлчето се качиха от пред Огнян Минчев, който на препитването се оказа най-добрият драйвър, зад него седна Делян Пеевски. На дясната предна седалка седна Каракачанът, а зад него Никос Коздиакис. Тръгна Фиатчето, но мисля, по-точната дума е литна, защото изрева като Боинг 747 с четирите си турбини на пистата преди излитане. После мина през укритието, като по него стреляха с Калашници с бронебойни куршуми и му пуснаха 4 панцерфауста. Това гледахме по предаване на живо. Излезе играчката от укритието, последва команда: Стоп, излезте веднага! Веднага драйвърът /г/н Минчев/ и седящияг зад него г/н Пеевски изхвърчаха като тапи на шампанско едновременно от вратата за 0, 34 сек, за още 0,77 сек. те се качиха в жандармерийската кола. Отдясно обаче се появи проблем. Оказа се, че на Каракачанът не е направена пълна липосукция, а само на езика му, за да се разбира какво говори. При това положение спасителите като изтеглиха Каракачана от колата, он мязаше на рекламата на гумите Мишелин. Не можа да се качи сам и в джипа на спасителите, то такова огромно нещо. Спасителите го качиха, но сигурно останаха без ташаци.   Вицето на Гърция пък не си пил хапчетата за отславане, от всякъде от него висяха месища, които се влачеха по земята. И него спасителите качиха на седалката на джипа им, защото той не можа да се качи по стъпалата сам. С другите двама в бронеколата бе лесно, защото единят е бил в Спортната академия, която е завършил като гимнастик  на успоредка. Макар на държавния изпит успоредката да се строшила, взел си изпита. Другият пък успоредно на учението в Строителния техникум вечер е посещавал занятия по пиано, английски и балет, като от балета е наследил пъргавината. Затова тези двамаата бяха пъргави като кошути.

     Сделката бе сключена, видях списъка на купувачите на тази бронекола. Внукът на Дженовезе си е купил такова Фиатче, племенницана на Тото Риньо, празетът на Ал Капоне, а също Рамзан Кадиров, президентите на Приднестровието и на Донецката НР, който спял в нея. Заявка е дал и се изработва кола и заа Цветан Василев и за още доста като него.

    Тъй като Делян Пеевски се убеди в качествата на Фиатчето, което освен бронеустойчивостта си има и други качества – умението на конструктора му така да го направи, че в по-малкият му обем да се побират хора колкото в един нормален Фиат и да са абсолютно защитени, като дамите ползващи Олуейс, – той поръча три броя от него, които предплати  с дебитната си карта.

    Честито на Издателска къща „Делян Пеевски”, добър път на новата бронекола, способна да разреже трамвай на две и да избяга от терористите…

 

    При напускане на шоуто погледнах книгата с препоръки за новата бронекола. Направи ми впематление мнението на г/н Делян Пеевски, който я одобрява, но счита, че тя трябва да има оборудване и за отбрана, не само да бяга от терористите, което да включва леко, средно и тежково стрелково оръже, а също така и 100 мм. оръдие, което да се върти на 360 градуса и да може да сваля налитащи бронеколата хеликоптери на терористи, като всичките тези оръжия се команднват автоматично само с гласови команди. Ако това се случи, Издателската му къща ще закупи още няколко бронеколи.

                                                 image 








Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12274206
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930