Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2023 20:44 - НИЕ-757 Част междинна за 2011 и преди 2012
Автор: pitatlimedejzorata Категория: Регионални   
Прочетен: 261 Коментари: 1 Гласове:
1



ЧАСТ МЕЖДИННА – МЕЖДУ  3  и  4

 

 

През отминалата 2011 година „огънят“ от барикадата на опозицията беше много интензивен, в смисъл на целенасочен – два вота на недоверие и два важни национални избора - докато през идващата 2012 година няма насрочени такива отчетливо видни събития. Това обстоятелство изобщо не действа успокояващо на обществената обстановка. На пътя не се виждат струпани барикади, той видимо е чист, обаче мините по него, дзотовете зад спуснатите перденца на прозорците, снайперистите по околните хълмове, предвещават не по-малко жертви, изненадани отпред и застреляни в гръб. После идва 2013-а…!
Горе отбелязаното затруднява и мен при систематичното подреждане и тълкуване на събитията през идващата година. Как се разказва заря? – Много трудно. Но пък освободените за задължително описание на Събитията страници на моята история, могат да бъдат напълнени с разкази за Лицата, които участват в тях. Това дори е по-полезно за четящата публика. Така тя става по-информатираща се. Гледа публиката някакъв жонгльор на сцената и си вика: „А, тоя вчера играеше с червени бухалки, я да го видим днес как ще се справи със сините.“ – Интересно е, нали. А избраната заигравка с характеристиката на Имената, е повлияна от мотото на  течащата от предната глава кампания „Не на фалшивия силикон!“.

 

 

ПАРТИЙНО АРАНЖИРАНИ СИЛИКОНКИ

 

·            Иван Костов, премиер на България между 1997 и 2001 г., пред в-к „БАНКЕРЪ”, интервю на Димитър Ганев
„Страната е в депресия - състояние, което се определя от крайно ограниченото потребление, което не може да започне да расте и от общата атмосфера на несигурност и недоверие на домакинствата и бизнеса в бъдещето. Няма как при негативни очаквания да се очаква растеж. Това обаче може да се промени след изборите, ако резултатите от тях бъдат разтьлкувани като обещаващи.
Преговорите за новата Синя коалиция между ДСБ и „Единство" вървят добре. Тази коалиция се гради принципно, по идейни причини. Тя има визия за създаването си и съвършено ясни обещания към избирателите си. Листите и другите неща са подробности. Колкото до процесите в СДС,  няма как аз да съм излязъл главен виновник. Това, което се опитват да твърдят злонамерени, необективни хора, не се крепи на никакви факти. Няма нито едно мое изказване или позиция, които да могат да бъдат приведени като доказателство за подобно твърдение. Нека да припомня - не аз съм водил преговорите със СДС за Синята коалиция, а двамата ми млади колеги и мои заместници. ДСБ и СДС приготвихме проектодокумента, но той беше отхвърлен от СДС, без аз да съм произнесъл нито една дума. Затова аз остро протестирам против това внушение. СДС не подписаха споразумението заради текста в него, че сме алтернатива, опозиция на ГЕРБ. Това беше основното противо­речие и последвалите събития, в които маските паднаха, го доказаха.
Ние не можем да подкрепим и правителство на националното спасение, което лансира Сергей Станишев. Ние не можем да имаме нищо общо с партиите, които обявиха създаването на българския частен бизнес за престъпно начинание. Тези, които обявиха реституцията, родила десетки хиляди фирми, за порочна, приватизацията, създала стотици хиляди фирми, за престъпна, а връщането на земите, с което се появи българското фермерство, за разрушаване за земеделието. Има стотици хиляди разочаровани, атакувани и прогонвани от пазара заради  политиката  на Сакскобургготски, тройната коалиция и Бойко Борисов. Какво общо можем да имаме с тях? Те си представят, че държавата ще възстанови стопанския живот. Борисов реже ленти, за да покаже, че прави нещо. А всъщност зад това се крие фалитът на една трета от строителните фирми и почти изчезналият сегмент на фирми, занимаващи се с недвижими имоти. Какво режат, при положение че хиляди строители са загубили работата си? Като че ли активността в строителството и инфраструктурата зависи от премиера - ами не, не зависи от него. Зависи от пазара, от очакванията, от конюнктурата. Какви са ни допирните точки с такъв последовател на Тодор Живков?“

 

·            Иво Беров, Ivoberov.bg „Българският икономически Бух“
„В българските простонародни вярвания яко заседна убеждението, че икономиката ни може да се оправи само с някой удар и никак иначе. Това убеждение има своите обяснения. Едното от тях е, че повечето, ако не и всички български богаташи са забогатели чрез удар. В преносния или в буквалния смисъл. А най-често и в преносния и в буквалния. Нали чрез удар хората могат да забогатеят и за един ден. Взимат бухалката, отиват в някоя продавалница, искат от продавача пари за да го пазят, ако не им даде – бух ! - и ето ти ги по-богати. собственоръчно, могат да основат охранителна фирма, та други да бухат вместо тях. Някои пък заедно с любовницата си (колко изчанчено и сладко) и заедно с близки авери от престъпния могат да си основат незаконна фабрика за производство на цигари – ето ти още един икономически бух. По-нататък любовницата може да си купи някоя банка, а пък любовникът да пере в тая банка пари от търговия си с амфетамини – ето ти един още по-голям икономически бух. После любовницата може да продаде банката и да си купи оловно-цинков комбинат, колко му е. А пък любовникът да й може да пази комбината с охранителната си фирма, докато двамата не го източат – ето ти пак един як икономически бух. С работниците на комбината нямат да си има никакви грижи – и те са прости, и той е прост, та се разбират...Така хората стават успешни. Така могат да се издигнат до най-високите държавни длъжности. Така се прави икономика. „Щом е оправил себе си с икономически бух, що да не оправи и държавата с някой икономически бух” – мъдрува простолюдието. Абе умен си е нашият народ, нищо че е прост. Само дето все не може да случи на добри управници…
Едно африканско племе решило да направи икономически бух и да застигне напредналите страни. Замислило се то на какво се дължи тяхното богатство и съвсем точно забелязало, че всички им благини – перални, кока-коли, дрехи, телевизори, хладилници, пуканки, сериали, дъвки и прочее идват от самолетите. А самолетите кацат само там, където има летища. „Следователно – много точно и правилно разсъдило племето – като построим летища, на тях ще кацнат самолети, а от самолетите ще се изсипят и благините” Изсякло дърветата в джунглата племето, направило просеки, утъпкало земята, вдигнало дървени кули (диспечерски) и зачакало самолетите. Не се знае обаче как свършва случката. Дали племето още чака самолетите ? Или пък се е отказало да ги чака и този път чака дърветата отново да израстат, та да им бере плодовете. И как обяснява провала си. Дали със световния империализъм, дали с бившите управляващи или с гнева на бог Нбоко Годокара. При всички случаи едно е ясно. Не си го обяснява с глупостта си. 
„Бог Нбоко ще построи магистрали и по тях ще плъзнат камиони с благини, защото магистралите ще привлекат вложители. А пък ние просто ще си кютим, ще се дивим на икономическия Бух и ще славим бог Нбоко” – дума си племето. В същото време един смислен предприемач решава да построи в едно селце близо до магистрала Хемус преобразуватели на слънчева енергия. Натоварва слънчевите палети, тръгва към селцето, обаче ядец – не може да стигне. Пътят до селото съществува само на карта. Иначе е така разровен, че камионите не могат да прекарат палетите по него. Хората в Хасковска община не могат да закарат децата си на училище и не могат да се доберат до болниците когато са болни – пътищата са непроходими. Това обаче никого не безпокои. Важното е, че наблизо се е проснала голямата магистрала, така че бог Нбоко и нбокоизбраните около него да могат да стигнат до любимите си хотели на морето един час по-рано, та да разпуснат преди плажа и пиячката.
Хотелите в Банско масово фалират. Механите за чужденци също, само тази година се закриват около сто механи. А кое все пак е важното, след като се видя, че от излетия вече бетон, от вече унищожените вече гори и от готовите вече писти файда няма. Защо искат пак да изливат бетон и да унищожават още природа ? Ами важното за тях е и тук, както и в другите отрасли, разбирай далавери да се уреди някой монополист от техните си хора. Важното за тях е – каза го самият ми ти министър на културата – внучките на Вежди Рашидов да не бият път чак до Австрия , ами да ходят на ски тук, та да му бъдат под ръка. А защо самият ми ти министър на културата е толкова изнаглял? Ами защо пък не? А пък човекът с бухалките, който дава за пример себе си като успял човек, да ли се досеща, че монополите обезсмислят пазарната икономика, дали разбира смисъла на конкуренцията, дали проумява защо трябва да се насърчават дребния и средния бизнес, дали е чувал за постоянен икономически растеж, дали знае какво значи производителност на труда и високи технологии, дали вижда връзката между образование и икономически подем, дали се досеща защо вложителите търсят преди всичко образована и обучена работна ръка, дали разбира защо напредналите страни дават толкова пари за наука и научни разработки, дали разбира нуждата от постоянни усилия и реформи?“

 

·            Вестник „Сега“, сатиричната последна страница „После“ (без подпис)
„Като взе да трупа сняг по магистралите, ББ потъна дълбоко - та цяла събота и неделя плюс понеделник...Вчера Той се яви на народа! Народът бе представен от журналя, вещи в пипането на мускула му. Те бяха удостоени с честта да разгледат прясно ремонтираната сграда на специализираните съд и прокуратура, които с големи очаквания заработиха преди седмица. Премиерът бе в отлично настроение на екскурзовод, а шеги пускаше в свойствения си чорбаджийски стил. Той по принцип милее за общото като за лично си. И зорко следеше някой да не повреди мебелта: "Това е на съдията столът, той не трябва да се пипа!". Пак от позицията на едноличен собственик Той отказа да отговаря на въпроси, тъй като "...то така нема да може да Ми се види съдът!".
После нареди официалните лица - министри и магистрати, около себе си, и накара всеки да каже нещо тържествено, като първата и последната дума бяха Негови. "Това е една мрачна сграда с мрачно минало и светло бъдеще" - с усет за историческия момент заяви Министър-Председателят, цитирайки върховния съдия Лазар Груев. В сградата на спецсъда по-рано се помещаваше ДАНС. "Тъмната страна" е намек за периода, когато в агенцията свирепстваше Алексей Петров. До всяка вещ ББ подскачаше по детски възторжено, макар да не знаеше предназначението на всички. За информационните табла, които трябва да показват в коя зала какво се гледа, реши, че са телевизори за охраната - и изказа мисълта си, та му обясниха.
"А това е мястото на тази, дето пише протоколите... Глей каква машина, на тази, дето пише протоколите... още не е натракана!", показа Той мястото на стенографите. Един от операторите загуби равновесие и падна, а ББ смръщи вежди: "Не пипайте, да не счупите нещо, че е ново!" Изказаха се всички. Един от магистратите нарече сградата "храм на справедливостта". Редиха се честитки, наричания, пожелания. Цветан Цветанов обяви, че най-сетне ще се върне доверието на хората в обективното правораздаване и в адекватните действия на изпълнителната власт в борбата срещу тежката организирана престъпност. "Надявам се, че това ще бъде оценено от ЕК и от нашите евроатлантически партньори. Общите усилия винаги са добре дошли за ефективността в борбата срещу организираната престъпност". Последната Му дума по мероприятието: "Държавата осигури ремонт и реконструкция на сградите - изтъкна Той. - Предстои и ремонт на Районния съд, защото всички съдии са равни". В следващата секунда се оказа, че Премиерът ужасно бърза. Отклони всички въпроси, за да не Му разводняват промоцията на съда. И отново отлетя като блян.“

 

·            Диляна Грозданова пред в. „Труд“
„Кога е искрен Бойко Борисов? Що за въпрос - веднага ще се обидят многобройните му фенове. Той винаги е искрен - ще кажат те. Вижте само как накланя на една страна глава, как с думи храс-прас отсича в отговор на безбройните си врагове, как по детински цупи устни, щом се почувства несправедливо обиден. Защото ТОЙ е отговорен, защото на плещите му тежат важните решения за бъдещето на държавата. И все пак да оставим емоциите настрана и да потърсим отговор - кога е искрен Бойко Борисов? Когато e с категорично мнение по всички зададени му въпроси, нали е мъжкар, или когато също толкова мъжкарски се отрича от казаното. И то във времевите рамки сутрин-следобед. Когато закрива Бургас - Александруполис или когато го открива. Когато напада руснаците и Първанов, и тройната коалиция за АЕЦ “Белене” или когато се съгласява за АЕЦ “Белене”. Когато спира “Лукойл”, защото нарушава закона, или когато не го спира, за да не срути икономиката. Когато обещава, че няма да вдига възрастта за пенсиониране, за да се хареса на пенсионерите, или когато я вдига заради икономиката, световната криза и Европейския съюз. Когато намалява ДДС или когато повишава ДДС. (Впрочем от изброеното дотук само пенсионната възраст се вдигна, всичко останало е, както си беше. Така че спокойно - всяко решително изказване очевидно е предпоследно, следва също така решителната му противоположност.) Само с чар и харизма не се управлява. Мога да продължа, но ме е страх, че списъкът ще е застрашително дълъг, като в него не са включени любовите и омразите Борисови.
При цялата противоречивост на мненията на Борисов, трябва да му се признае, че е истински виртуоз в общуването с масите. Леля Пена и чичо Пешо намират думите му винаги за убедителни. Поне така беше досега. Бойко Борисов е първият български премиер без проблеми в комуникацията от 22 години насам. Той е самороден талант, който силно изпъква на фона на успиващите дълги изречения на Андрей Луканов, твърде високата интелектуалност на Филип Димитров, мрачната мизантропщина на Иван Костов, малобройния речник на царя и комсомолското излъчване на Станишев. Лошото е, че липсва последователност, предвидимост, да не говорим за стратегическо мислене. Всичко е от ден до пладне. Но какъвто и чар и харизма да имаш, хората в един момент ти се нервират, като си им обещал нещо, а не го правиш. И колкото по-убедителен си бил, когато си им го обещавал, толкова по-силно се ядосват като не го изпълниш. А да разчиташ, че няма да си спомнят какво си им обещал, е меко казано наивно.“

 

·            Емил Кошлуков:
"Краят на СДС може да е добро начало. Слабостта на партията се състои в три фундаментални проблема, които тя не е успяла да разреши 20 години, и които спъват развитието й. Първо - проблемът с историята. СДС никога не успя, за разлика от БСП, да излезе с един прочит на собствената си история. Второ - проблемът с кадрите. Който дойде на власт в СДС, първо "убива" всички преходни личности в партията и чак тогава се заема със своите политически врагове. Трето - проблемът за бъдещето. СДС беше създадена като опозиция на комунистите с основна цел да свали БКП от власт, да махне член Първи от Конституцията и да декомунизира държавата. Това го направи добре. Но по въпроса за бъдещето, няма единодушие и това създава напрежение. Свидетели сме на края на една романтична история, с която са свързани поколения демократи. Но пък може би е крайно време, както има едно ляво пространство, така и да се появи едно дясно. Двуполюсните модели, за разлика от други, носят стабилност.“
(Ако някой протестира защо и Емил Кошлуков е в редицата на силиконките, допъпвам: Когато стане директор на телевизията, ще докара за щатни – Ева Кекерезова като синоптичка и Славена Вътова като водеща спортна рубрика. И колко още други такива ще докара… Ама сега споменавам само тия двете, защото тях споменах вече в раздела за „разголените“.)

·            "Разликата между СДС и ГЕРБ е, че навремето Петър Стоянов посрещна "Лед Цепелин" на летището, а Бойко Борисов посреща сръбски чалгаджийски кифли като Лепа Брена и Цеца Величкович", казва в интервю за "Стандарт" певецът Васко Кръпката.

 

 

СИЛИКОНКИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

 

·            Николай Колев-Босия, blog.bg:
Днес ми се обадиха по телефона да отида утре сутринта в 9 ч. в Първо РУП-СДВР на Шипченски проход. Щели да ме запознават със събраните доказателства за извършените от мен деяния срещу обществото по Указа за борба с дребното хулиганство. (Аз пояснявам: Николай Колев-Босия е недоволен от работата на Парламента. Затова отива на Женския пазар, купува два килограма зрели домати и на следващата сутрин застава пред служебния вход и започва да ги мята по идващите депутати.) Получава се следното. Аз защитавам именно обществото от органите на властта. Това автоматично ме вкарва в обвиненията на този идиотски текст, написан и приет в далечната 1963 година. В текста на това комунистическо недоносче обществото и органите на властта са слети в едно и не може да се протестира срещу властта, защото, според текста, властта е част от обществото. Точно това е противоконституционният текст и той не може да бъде действащ, защото приравнява протеста срещу властта автоматично и в протест срещу обществото. Точно това ме кара да потърся начин да сезирам конституционния съд да премахне този текст. Този текст не дава възможност да бъде защитено обществото от властта, а това е наказуемо. Така властта иска да си осигури комфорт и да всява страх и неувереност у българските граждани. Убеден съм, че в обвинението срещу мен ще липсват свидетели и доказателства за тотално нарушените ми права при противозаконния ми арест и това че животът и здравето ми бяха подложени на риск.
Къде живеем, българи?!Докога?“

 

·            „От кого ли ще се отърве Бойко преди изборите – Дянков или Цветанов???“, blog.bg, автор: svilen75
„За Бойко е всеизвестно, че за него най-важното е да остане на власт, каквото и да говори за оставката в джоба му. Също толкова всеизвестно е, дори за лаик като Бойко, че на следващите избори няма да спечели дори толкова гласове, колкото на последните. Каквито и манипулации и шмекерии да правят ГЕРБ – нямат никакъв шанс за същия резултат, а за пълно мнозинство да не говорим. И ще им бъде много трудно, направо невъзможно да направят правителство на малцинството, колкото и депутати впоследствие да купят. Единственото решението за Бойко ще бъде да направи коалиция, за да остане премиер. Въпросът е с кого, защото Бойко се конфронтира де що партия има. И единствения вариант е да смени политиката. Най-вече кадровата. Защото никоя партия няма да се съгласи на коалиция с министри като Дянков и Цветанов. Ако има въпросителни дали Бойко ще е следващия премиер, то въпросителни дали двамата вицепремиери ще бъдат министри – няма. Единствения начин Бойко да си проправи път към някаква възможна коалиция е да смени политиката.
Най-добрия начин е да махне двамата министри преди следващите избори. Това не е лека задача – Бойко смени доста министри досега. Ако Плевнелиев и Попова станаха президентска двойка, а Фандъкова - кмет, то какво да кажем за Желева, Димитров, Цветков и Трайков??? А здравното министерство??? Цели 4-ма министъра се смениха. Всеки сяда на този стол с идеята, че е временно изпълняващ длъжността. Още една смяна, при това точно преди изборите не би се отразила добре. Но коалирането изисква жертви. Дали Бойко е готов да се раздели с още някой от подчинените си? Сигурен съм, че да, неведнъж е доказал, че би жертвал и най-близките си, за да оцелее той. И кой точно да бъде жертвения агнец??? Някой безизвестен министър не би свършил работа. А с Дянков или Цветанов Боко има коз за смяната им – „Нали постоянно искахте оставката на Дянков/Цветанов, ето ви я”. Въпросът е кой от двамата ще изгърми като бушон, кой би се жертвал за своя ментор??? Аз залагам на Цветанов. Говори се, че държи голяма част от парламентарната група ГЕРБ, че държи Бойко с компромати. Но Цветанов колкото и да е тъп и ограничен, е хитър като Бай Ганьо. Знае, че Бойко без Цветанов е възможна комбинация, но няма Цветанов без Бойко. Знае също така, че по-добре за следващите избори да си осигури топло местенце като председател на парламентарната група на ГЕРБ и неговия батьо да си остане премиер в коалиционно правителство, отколкото да стане опозиция и да рискува да му търсят сметка. А че има за какво никой не се съмнява. Така, че – сбогом Вътрешно министерство, здравей предизборен щаб на ГЕРБ.
А вие как мислите???“

 

·            „Заклеваш се във вярност на ГЕРБ и получаваш 80% бонус“, blog.bg, idealist
Всички, които не го направят - остават без парите за прослужено време. Това практически означават приетите законодателни промени от мнозинството. Какво друго ни остава да кажем, освен - честито на блюдолизците, които обикновено са и най-големите некадърници. А за останалите - да си спомнят прословутата фраза на Любо Пенев за духането и супата.
Въпреки обещанията да бъде ограничено допълнителното стимулиране на чиновниците заради скандалите за раздавани големи бонуси, управляващите дадоха зелена светлина тази практика да продължи. Мнозинството в парламента одобри промените в Закона за държавния служител, според които за постигнати резултати чиновник ще може да получава до 80 на сто от основната си заплатата за съответната година. Първоначално управляващите предлагаха държавните служители да могат да получават бонуси най-много до 30 на сто от основната им заплата, но днес такъв текст не беше приет. С поправките отпадна класът прослужено време. Според опозицията така раздаването на допълнително материално стимулиране занапред ще е тест за лоялност към ГЕРБ.“

·            Ася Стоянова във Фейсбук: „Имаме здравен министър гинеколог, а родилките мрат като мухи. Топченге командва МВР, а апашите са на свобода. Финансист No дойде чак от Америка, а народът мре от глад. Най-добрият пожарникар ни управлява, а колите ни горят като бенгалски огньове. Егати държавата!!!“

·            Безумни евродирективи, Автор: mamkamu. blog.bg
„В много отношения европейските директиви и регламенти са нещо полезно за България. Те карат ориенталското ни общество да се преобразява с по-бързи темпове, отколкото им се иска на голяма част от политиците, олигарсите, монополистите и обикновените лумпени. Тези директиви създават в нашата страна една обстановка, която все повече ни отдалечава от Изтока и ни приближава към нормалния свободен свят. Поевропейчват ни, въпреки нашата съзнателна и несъзнателна съпротива. Създават правила и ред.
Когато обаче безумието обладае европейските чиновници, те са способни да сътворят такива директиви, стратегии и регламенти, на които можем само да се чудим, да се смеем ли, да плачем ли. Обикновено те въвеждат или някаква забрана или някакво изискване, прикрити зад благовидна загриженост за здравето, сигурността и безопасността на средния европеец.
Миналата година се шумеше много около една директива за забрана на свободната продажба на билки. Една забрана, която неминуемо ще унищожи една вековна традиция. Евробюрократите решили, че билките трябва да се приравнят с лекарствата, да минават през  лицензиране и да се продават с рецепти. Последствията естествено е лесно да ги предвидим. Печеливши от това няма да са гражданите, а единствено фармакологичната индустрия. Не знам какво стана с тая директива, но все още успешно си купувам билков чай без рецепта
.
Последното тотално поскъпване на яйцата пък е следствие на друго едно творение на някой евромозък, наречено накратко „регламент за щастливите кокошки”. То въвежда изисквания за големината и оборудването на клетките за кокошките носачки. Фирмите, които успяха да изпълнят изискванията, сега съвсем нормално си вкарват разходите в цената на яйцето. Други пък прекратиха производство, защото просто беше непосилно за тях да подменят инсталациите.  Последва яйчен дефицит, който от своя страна също натовари цената. Това се случи не само в бедни страни, като България, но из цяла Европа. Пилешкото месо пък гони нови ценови висоти вследствие на същия този регламент, според който в птицефермите задължително трябва да бъдат поставени климатици и новородените пилета да бъдат отглеждани на температура от 33 градуса. Подобни са изискванията и за свинефермите, които ще влязат в сила от 2013 г., само дето там трябвало да има и душове и играчки за животните. Подобни изисквания за бедна страна като България водят само до отпадане от пазара на дребните и средни фирми и оставането там само на едрите играчи, които могат да изпълнят еврозаръките. Капиталът на голяма част от тях обаче е със съмнителен произход водещ началото си нейде сред първите тъмни години на „прехода”. По този начин ЕС едва ли не разчиства пътя на съмнителни лица да се установят в бялата икономика, премахва всяка тяхна конкуренция и на практика улеснява картелирането на различни сектори, чрез което храната в София скоро ще стане по-скъпа от тази в Лондон.
А помните ли оная идиотска директива, според която краставиците и бананите в търговската мрежа не можеше да надхвърлят определен процент кривина? Покрай нея в Европейския съюз се изхвърляше огромно количество напълно годна стока, а отговарящите на изискванията продукти съвсем естествено вдигнаха цената си. Слава Богу това творение бе отменено, но дълбоко подозирам, че авторът му, още се подвизава нейде из офисите на Комисията и подготвя някой друг шедьовър за благото на всички нас.
Тия дни пък еврокомисарят за правосъдието и гражданските права Вивиан Рединг обяви, че готви нова директива, която да въведе квоти за жените в управителните съвети на големите компании, защото те били много слабо представени там. Такава държавна намеса в делата на частни компании е не само недопустима, но и смърди на чист социализъм. На социализъм миришат и опитите на европейските чиновници за намеса в личния живот на хората. Една директива забранява децата под осем години да надуват балон и да ползват парти свирки с изкачаща хартия, а мечетата трябвало да бъдат от материал годен за пране, за да не стават източник на зарази – все неща, писани сякаш за родители-дебили. Тенденцията за налагане на повсеместна безопасност обаче пречи на децата да се учат от опита си – главен фактор във формиращата се детска психика и вероятно ще произведе масово деца евроидиотчета за в бъдеще. Налагането на прекалената стерилност пък ще доведе до увеличаване на детските болести, защото ще пречи на децата да изграждат естествен имунитет.
Явно за дебили се отнася и директивата според която цигарите вече могат да бъдат единствено самозагасващи се. Това явно се прави за да защити бедните пияници, които заспиват в леглата си с цигара в ръка. Освен това щяла да се въведе и забрана за ароматизирането на тютюните. Така съвсем ще вгорчат живота на милиони пушачи и ще ги изнервят съвсем, карайки ги отново и отново да палят цигарата си всеки път щом пропуснат за минутка да си дръпнат от нея. Ако преди това не са изперкали в опити да смъкнат предпазителя, какъвто всяка запалка в ЕС трябва да има, както си е редно за всяко  смъртоносно оръжие За регламентите и директивите определящи процент за Зелена енергия в цената на тока, биокомпонент в горивата, скъпи въглеродни квоти за топлоцентралите и подобни хич не ми се говори, но знам едно: те всекидневно бъркат в отънелия джоб на българина, който е доста по-тънък от средния европейски. Всъщност идеята за европейска федерална държава или поне конфедерация е хубаво нещо, но както всичко хубаво, може да бъде провалено от чиновническа бюрократщина и политическо престараване. Особено в момент на финансова криза.“

·            Върнете ми родината!!!!!!!!!“, kliukibg
„За 10 години държавата ни не само не се разви, ами затъна. Преди 10 години нямаше толкова пошлост у нас. Нямахме Биг Брадър, който да прави ненормалници като Пацо, Радо прашката, Силвия Драгоева и др. известни. Нямаше пошли риалити шоута с предизвестени победители. Ставаха по-малко грабежи и убийства. Децата не снимаха клипчета, които да пускат в интернет. Нямаше толкова много форуми и затова децата играеха повече навън, вместо да висят в тях. Имаше българска поп-музика, много по-хубава от днешната. Дори поп-фолк музиката беше по-качествена, имаше денс звучене. Чалга певиците гостуваха само на Слави, а през останалото време си виеха по Планета, а сега са във всяко предаване. Турците и циганите си налягаха парцала и не надигаха глас. Самите българи просто не сме същите, по дяволите! Къде отиде онази България от преди десетина години и как ще си я върнем?! А ще си я върнем ли изобщо? Обичам България от тогава, мразя сегашната България. Ако ще продължава да бъде тази, която се превърна от 2005-та насам, предпочитам да я няма! Това вече не е страна, не е държава. Върнете ми онази България, в която израстнах!!!!“

 

Срещнали се две сродни души от блога в едно кафене в едно малко южно градче.
- Знаеш ли – рекла едната душа – пак идват времената, когато лозунгът беше “Да претворим думите в дела”
- Малее... Колко народ съм напсувал на гъз! – изпотила се другата душа.
--------------------------------------------------------------------

Попитали един експерт: Ако тези блогъри са лицето на BLOG.BG, то бихте ли ни казали какъв е според вас задникът му?

Експертът помълчал малко и казал: Х-м, и DNES.BG е интересен сайт.
--------------------------------------------------------------------

 




Гласувай:
1



1. pitatlimedejzorata - Този постинг е последният за година 2011
27.05.2023 20:51
Очакваме още вероятно 20-тината постинга за 2012 година. С тяхното публикуване ще имаме целия том НИЕ-7 (2009-2012)
Кога ще стане това - мисля до месец-два. Но zorata предполага, Господ разполага.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 467739
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930