Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2023 12:29 - КОЙ ПОЛУЧИ НАЙ-ПОЧЕТНОТО ЗВАНИЕ „ФИЛИБЕЛИЯ НА ГОДИНАТА”
Автор: 3nai Категория: Регионални   
Прочетен: 1403 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Повече от две десетилетия в края на годината Пловдивската телевизия прави допитване до своите зрители кои са достойните пловдивчани, направили нещо полезно и значимо за своя град и неговите гора през изтичащата година. Наградата е званието „Филибелия на годината”

В предишните години зрителите на ПОТВ определиха Божана Апостолова, Любозар Фратев, Стойо Вартоломеев, Димитър Райчев, д-р Димитър Шишков, Атанас Тафков, Христо Марков, бате Емо от Кършияка, Йордан Велчев, инж.Никола Добрев,  Стефчо Автографа, Радка Колева, Надежда Любенова, Динко Дермендежиев-Чико,  д-р Цветан Деведжиев...

През 2020-а наградата беше колективна, зрителите се обединиха около идеята тя да бъде връчена на : "ПЛОВДИВСКИТЕ ЛЕКАРИ, МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ, САНИТАРИ, КОИТО НЕ ПРАВЕХА КОМПРОМИСИ С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ СИ ДЪЛГ И ЛЕКУВАХА ПЛОВДИВЧАНИ В ТАЗИ ТРАГИЧНА ГОДИНА, РАЗДАВАЙКИ СЕ ДОКРАЙ"

Миналата година почетното звание получи Веселина Ботева – директор Дирекция "Социална политика" в Община Пловдив. 

Преди няколко години отделихме в отделна категория водещите и активните зрители на ПОТВ – определихме ги като „СЕМЕЙСТВОТО НА ПОТВ”

Миналата година зрителите избраха в тази категория Станимир Симеонов – водещ рубриките "Спортна трибуна" и "С любов за Пловдив", и Ирина Милчева - водеща рубриката "Мисия Добро семейство". 

И така – при избора тази година повлия и геополитическата ситуация. Без много колебание мнозинството зрители предложиха за ФИЛИБЕЛЯ НА ГОДИНАТА издателя Манол Пейков.

Да си припомним, че Манол Пейков е забележима фигура в живота на Пловдив. Да си припомним позицията му по различни актуални проблеми, как напусна Фондация „Пловдив 2019”, да си припомним и работата му – макар и за кратко – като депутат от Демократична България.

След началото на войната в Украйна Манол Пейков се ангажира категорично с каузата на укранския народ. Почти сам успя да събере сотитици хиляди левове в помощ на украинците. Успя да ангажира стотици българи за тази кауза.

След като руската агресия се насочи към украинската енергетика, Манол Пейков започна да събира средства за генератори – докато в това време държавата все още се колебаеше дали да помага и как.

Събрани бяха отново стотици хиляди левове, закупени бяха генератори, организирано бе изпращкането им.

Различен брой гласове получиха и Христо Нанев, Яна Делирадев и други пловдивчани.

Георги Пашев предложи и колективна номинация – за жителите на Хаджи Хасна махала. Според него последните години махалата се развива, хората, които живеят в нея са истински пловдивчани.

Имаше и предложение и за „пловдивските джендъри”, което събуди много споени.

 

От „Семейството на ПОТВ” избраният за ФИЛИБЕЛИЯ НА ГОДИНАТА е дядо  Владо Тодоров – може би доайенът на зрителите.

Мотивите на журито са „За верността му към пловдивския дух и за младежката енергия, с която  споделя поуките от своя дълъг живот”

От години дядо Владо споделя видяното и префивяното през дългия живот. За нас остава да извлечен поуките.

От ляво и отдясно на дядо Владо застават двама водещи, които през последните месеци влязоха в остър конфликт – Ангел Грънчаров, който е автор на рубриките „На Агората” и „Изкуството да се живее”, и Георги Пашев – автор на „Дигитален свят”.

Независимо от кофликта очевидно зрителите оценяват желанието да се говори директно и откровено.

Гласове получи и водещият новините Ивайло Червенков, Ончо Божанов, Любо Апостолов и др..

 

В третата категория ФИЛИБЕЛИЯ НА ГОДИНАТА - ПОСМЪРТНО зрителите посочиха напусналия ни през 2022-а Любен Воденичиров. Той беше един от най-активните зрители на ПОТВ, винагаи с ясни и категорични позиции. Той остояваше тези позиции до последен дъх.

Светла му памет.

 

 

 





Гласувай:
2



1. shveik5 - Манол Пейков е къде, къде по малко ...
18.01.2023 22:37
Манол Пейков е къде, къде по малко известен от нашия съгражданин Георги Гергов, издигнал се от свинар до водач на въстание, пардон, до водач на какви ли не кампании в ползу града! Барем да се бяхте малко сетили и за него, пак щеше да е едно признание, а не чисто и просто едно нищо! Всъщност, защо не направите и една класация за антифилибилия /посягащ към голямата филия/ и ето там вече първото място ми се струва, че ще му е заслужено!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 3nai
Категория: Регионални
Прочетен: 5261730
Постинги: 480
Коментари: 1334
Гласове: 1124
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930