Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2022 15:47 - МУТРОФЕОДАЛИЗъМА В БЪЛГАРИЯ ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 764 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 12.02.2022 15:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                МУТРОФЕОДАЛИЗъМА В БЪЛГАРИЯ – РОЖБА НА КОМУНИЗъМА

 

   Имам доста постинги на тази тема. Феодализмът в България се роди от проработката на Луканов, имаща за цел идиоти да тероризират хората сред 1989 г, те да си спомнят с носталгия за годините, когато не са били тероризирани от изроди и да искат връщането на това време.  Тази проработка без всяко съмнение е била съгласувана  на всички нива  включително и с местната власт, а със силовите ведомства като полицията – без всякакво съммнение.  По времето на Луканов България бе ограбена, а парите в куфарчета, предадени на хора от бившите служби. За да бъдат скрити на заден план тези крадеци и пияници от службите, Луканов измисли друг лукав ход - появи нова класа –мутрите, които да бъдат бушони на грабителите на страната. Само че освен мутрите-бушони, появиха се и други мутри, лица от престъпния контингент, подобен на този след смъртта на Сталин в СССР през 1954 г. Там престъпниците бяха пуснати от затворите от Лаврентий Берия с цел да тормозят хората и те да искат силната ръка на власт, тази на грузинеца след успението на Сталин. Там гръмнаха Берия, тук – Луканов.

   Мутрите, които станаха феодалии на населени места в България заеха тази ниша, отстояват и до сега. Те се подвизават в малките градове, но ги има в по-големите. Ще спомена Братята в Дупница, които дори достигнаха до управата на местната власт. Всеки знае с какво се занимаваха те, министърът на полицшята Румен Петков им отиде на крака да разговаря с тях, градът ги помни с ужасиите им. Техни метастази в Дупниза има и днес. Миналата година изчезнаха един човек, не може да се намери още.

  Друг голям град начело с феодал бе Перник, сега не знам какво е положението там, но Перник си остава град на организираната престъпност по линията на автомобили, на хазарт и др. Там имаше един феодал, Руснака, който директно командваше кметицата, името й забравих, тя почина. Той командваше директно и Строителния отдел в Общината,  където работеше една архитектка, мисля че бе съпруга на Мишо Бирата, която поемаше паричния поток по тази линия и го разпределяше.

   А Кремиковци? Там феодалите са Братята, синове на местния полицай Димитър Стоянов от Ябланица, а дядовците на Братята са били ятаци. Братята стояха на входа и изхода на Кремиковци по времето на Лупи и в резултат на това... изкупиха село Кремиковци. Историята им е много дълга. Те обаче са непоклатими феодално днес и ще пребъдат. Така са си изпекли раблотиите, че каквото и да стане, който и да дойде на власт, дремеимкуро...

   За Пирдоп и Дон Цеци подминавам темата. Там се заподмятва един друг пенис с цвят на лилаво мастило – ЕВРОРОМА.

  В малките градове и особено в селата положението е катастрофално – там се завърна феодализма. Един феодал управлява задкулисно селото, както сега Радев задкулисно с кукличките си на конци и на юзди в Парламента и в Изпълнителната власт управлява България. Всичките хорица по селата са АБСОЛЮТНО /!!!/  зависими от този феодал. Той назначава кмета, ако се налага води ромове за изборите, „играе” с полицията и правните институци – следователи и прокурори. От него него зависи животът на хората в населеното място, това е точното определение.

  Преди години изучавах Западния Балкан, там бях десет лета и доста често попадах на такива казуси – хора ми разказваха за ужаса в тяхното село, от който спасението е само да се преселят в ГРОАДА, подчертавайки – не в друго СЕЛО. Сега предавам разговора си с една жена на края на България, отрудена, изплашена, не виждаща път за никъде, защото е възрастна, бедни са и не могат да се местят, а и мъжът й не е добре със здравето.

  Преразказвам по спомените си:

  Всичко в селото зависи от един човек, на който няма да спомена името, а също и селото, така обещах. Каквото той каже, трябваа да го направим. Пример, строи нещо, вика ни да му работим. Ние също имаме работа, но не можем да не отидем, защото ако откажем ще ни изпрати негови хора да ни строят беля. Друг пример - трябват му напр. ливади за животните му, отива и загражда чуждите ливади, хората му гонят животните на собствениците. Трябват му дърва, отиваме и му сечем,  горският точно тогава изчезва. Там регионът е с букова гора, без никакви разрешителни местният феодал сече гората и дори в селото има цех за разбичване на дървесината. Аз виждах един такъв цех, на който пишеше:

  Дървен материал собствено производство.

  /Б. м. може би мутрата сама е посадила горите и си ги е отсякла. Не знам някой да си произвел сам дъска./

  Нищо не можем да откажем на феодала, казваше жената, ако той дойде при нас. Всичко ни е навън, може да пламне във всеки момент, а и къщата ни посред бял ден, защото феодалът има хора, които му вършат и такава работа.

   Феодалът държи хората в страх, сторвайки дела, с които да им показва, че той е всевластен. За пример ми бе дадена разрухата на няколко  чешми в землището на с. Копиловци. Там съм виждал чешми, на които пише:

             Построена от Митка и Илия Попмаркови.

   Една такава чешма има чак под вр. Копрен. Това семейство със свои средства и транспорт, на гърба на конете, е намирало строителни материали по времето на социализма и е построило десетина чешми в региона на селото, включително и тази в селото. Мутрата там – така се предполага – разрушила част от тези чешми, които хората обожават и частимно потрошила голямата чешма с поилките за животните в селото. Това си е знак, не ме ли слушате, това ви чака.

   Същата метастаза от времето на Луканов е случилото се в с. Антон. Аз ъм убеден, мутрата, която утепа пастора сигурно се чуди как така са я арустували. Село Антон е най-комунистическото село по южната страна на Балкана. Гаче ли Радев е от този край, а не от неговия, известен с бореца за свобода на народа Митьо Ганев, останал в историята ни с прякора Хасковски разбойник. Комунистически  паметници в селото, комунистическо име, Антон, на убит партизанин, /не на Антон Иванов, набеден за империалистически шпионин след Деветото/. Имаше и кръчми с наименование „Сталин” в които с сбираха стари комунисти и младите им наследники. Съвсем друг е манталитетът на тези хора по селата, пресирани от местните феодали с връзки в службите, метастази на злото от времето на Луканов, днес превърнали се в самостоятелни ракови огнища.

   А тези ракови огнища, както ги наричам аз, бяха лабораторна разработка на Луканов, пак според мен. Те вече 30 години не са загасени. Сега се разгоря това в с. Антон, ще има и други. Вината според мен е на хора, които не мислят за доброто на България и туй дередже ги устройва. Това са продължителите на делото Луканов-о, актуализирано от тях. Цитирам двама според моето мнение – Трифонов и Радев



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12188956
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031