Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2021 07:27 - ЗА ГОРСКИЯ ПОЖАР НАД ИЗВОРА КЛЕПТУЗА ВЪВ ВЕЛИНГРАД ВИНОВНА ОТНОВО Е ПРОСТАЩИНАТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 934 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ЗА ГОРСКИЯ ПОЖАР НАД ИЗВОРА КЛЕПТУЗА ВЪВ ВЕЛИНГРАД ВИНОВНА ОТНОВО Е ПРОСТАЩИНАТА

 

    През годините след 1989-а над  Велинград надвиснаха доста проблеми, сега ще се спра на два от тях. Първият е кварталът с циганите преселници от пазарджишките села в местността на града Анезица, досущ върху най-големия и красив карстов извор на България, Клептуза. Вторият проблем на града пак е свързан с цигани, новопредставилите се пред Община Велинград като основатели на нов квартал в града, започнал със самонастаняването им в останките от сградите на изоставена асфалтова база. Върху кварталите с цигани в Драгиново /старо име Корова/ и Ракитово този път няма да се сезирам, но в Корова противопоставянето няма да сезабави. Няма да пояснявам защо. Нека някой отиде при термалните извори на квартала и да каже може ли още дълго време това да продължава.

   Чепинското корито, някога дъно на вътрешно море до разцепването на планината в местността Цепина, се е състояло от махали, по-късно разрастнали се и станали села. След Деветото три от селата биват обединени административно – Чепино, най-важното от тях, Лъджане и Каменица в един град. Този град получава името Велинград, на партизанката, Вела Пеева. За едни тя е герой, за други – терорист, какъвтто е бил един наш велик поет, специализиран да поставя отбивачка релсите на влаковете да да дерайлират и взривове под мостовете. Шестима машинисти  са загинали, пострадалите от обърнатите вагони пътници са много.  Останалите села по Чепинското корито са следните: Дорково, Костандово, Ракитово и  Корова, сега носещо социмето Драгиново. Най-отдалечено от останалите села в Чепинското корито е с. Ракитово. Административен център нахтези села  от векове е било Чепино, вслючващо още доста села нагоре към Юндола. Такъв е бил в миналото тр. Годеч в региона на Годечкото корито на р. Нишава.

   Чепинското корото е било мюсюлманизирано, което означава че след това турско издевателтво над християните тук не е останал нито един циганин. Отношенията мюсюлманин/ченгене съм описвал в блога си. Какви да бъдат сношенията между тях мюсюлманите учат още докато са в мечита.

   След Освобождението към прекрасната долина на река Чепинска се устремяват много християни заради прекрасните условия тук като климат, термални води, благодатна земя. Почвата е образувана от утайките по дъното на море, днес издигнало се и станало планина. То продължава да се надига и сега, поради което има толкова термани извори и чести земетръси. Тук започват да се преселват хора от Трйакийската низина, бежанци от Тракия, Македония, Добруджа, Западните покрайнини. Известно е, че днес благодарение на идиотите /б. м. великите сили/ България от всякъде граничи със себе си.

    Чепинското корито достига разцвена си след построяването на теснолинейната ж. п. лиия, което го прави център на един огромен регион, населен с малко българи в Коритото и само с помаци около него. Теснолинейката го свързва с пътя към Беломорието и към Тракийската низина. Тя дава възможност тук да се развиват още по-разгърнато дейности като дърводобива напр. Родопите наподобяват нива от гора, която се засява и жъне.

   Да не ме разбере някой неправилно, нямам никакъв упрек към част от хората по планините около Велинград, че са мюсюлмани. Преди това да не забравяме, че са българи. Те са прекрасни и едни от най-трудолюбивите в България. Сега правим огромна грешка, че наказваме българите в Македония, че са били посръбчени. Зад тази проработка обаче се крие Кремъл, който е против ЕС, а президентът ни, който ралоти за Путин чрез интернационалиста Шкембе войвода и др. като него се явява дилафът на Путин.

  Какво става обаче след Деветото?

  В Пазарджик - толкова много цигани, че първите секретари на БКП се оплакват на Бай Тошо, че не могат да се спавят с проблема. Той им дава насоки що да сторят - да ги разселват по Пазарджишките села. Разселват ги. Но идва 1989 г. и изискването за жителство отпада. Голяма част от тези цигани поеха съм Велинград, подобно на видинските цигани, и те  преселници от вътрешността на страната, към София. Така се пръкнаха двата нови квартала на Велинград, Анезица и Асфалтова база. С тях броят на селата – сега ги наричаме квартали, в Чепинското корито станаха девет. Ако се види какви големи и богати къщи има напр. в кв. Асфалтова база, вероятно без никакво разрешение за строеж и върху общинска земя, но пък незаконно свързани с електрическата и водопповодната мрежа, за да крадат и от тях, се стига до заключението, че да не бъде признат статута на Асфалтова база за квартал е все едно Северна Корея да не я считат за ядрена държава. Подобно е положението и с другия новопредставен пред общианата квартал с българи на бъдещето, Анезица. Предлагам в убечниците когато се пише за този регион, коректно е да се коригира числото на махалите /сега квартали/ в Чепинското корито от седем на девет, като тенденцията е да се новопредставят пред общината скоро още два нови квартала– този от Корова и още един от Ракитово.

   Как тези новопредставени пред велинградчани българи на бъдещето промениха облика на града? Това те сториха в няколко направления. Каруци по улиците на града, цигански тумби пред баничкарници, цигани на гроздове пред банкоматите, когато им ги зареждат с помощите. Но и още промени в ландшафта на този прекрасен град въведоха българите на бъдещето. С влизането в града от дясно се вижда, че прекрасната борова гора от типичния за тук бял бор, който все още остава тук и там, напр. по Юндола, отстъпва от новоквартала Асфалтова база към планината. Циганите я секат за печките си. Предполагам, че само аз знам този факт, докато във Велинград никой, а също и в Общината, защото този процес на уножожаване на гората – облеклото на Велинград, красотата му, продължава.

   За подобен процес около новоквартала Анезица няма нужда човек да се взира. Да се качи на пощадките пред някои от хотелите, построени на ската срещу Клептуза и ако знае какво бе там някога и какво е сега, ще се разплаче. Къщи от грозни по-грозни, по пътя за тях изхърлени да паднат в реката  – планини от боклуци. Над новоквартала – осечена гора, като фронтът продължава да отива нагоре и нагоре. Отсечените борове българите на бъдещего свличатат с коне до гетото си, образувайки пътеки, където са свличани. Подраст се появява на местата на отсечените дървета. Само една клечка му трябва и пожарът, който може да тръгне нагоре по НЕДОСТЪПНИТЕ за протинопожарна техника коли е готов.

   Така се получи и пожарът преди дни над новоквартала Анезица. Безпризорни ромчета, които са малки и поради това не носят отговорност за деянията си, си играли с огън и подпалили гората. Не стига, че голяма част от нея осякоха, да унищжат и още площи. Възстановяването й ще продължи поне 50 години, а колко струва гасенето на пожара на държавата е друг въпрос. Нарущава се красотата на града, екологията, настанява се циганията – тяхната жизнетаседа - по начина, по който сега най-големите простаци в България, Радев Трифонов и Манолова настаняват в страната ни простащината - тяхната жизнена среда.

   Мисля си обаче, че и в този регион за това, което причиняват новокварталците на града, унищожаването на неговата премяна, да не говоря за другите им дела, вероятно е така, защото само аз съм забелязал това. Нито велинградчани са го забелязали, нито служители на Общината.

   Изразявам сериозен упрек към Общината, допуснала тези скакалци в нивата на града им, които растат в геометрична прогресия и отблъскват хората от желанието им да почиват в този прекрасен град със също толкова прекрасни околности. Предлагам и решение – да се повишат данъците на Общината за да се набира специален фонд за горски, криминални, пътни и всяккави полицаи, които да дежурят ДЕНОНОЩНО около циганските кварталите, но абсолютно задължитено на местата, от които те навлизат в гетата от към гората. Този метод бе приложен в Сливен в кв. Надежда, където кварталът бе заграден със зид. Извън този зид всякакво заселване е недопустимо. Подобно нещо се направили и в Кюстендил, пак стена, но тамошите българи на бъдещето не се съобразяват много-много с нея. Направили са си дупки за преминаването й, включително и такива, през които преминават каруци. През тези дупки преминават и ромчетата, които хвърлят камъни върху влаковете, идващи от с. Копиловци. Предполагам, само аз съм видял как изглежда стената в Кюстендил, защото тамощните местни власти са на друго мнение, цитирам чуто от мен в Кирково сравнение, когато някой не си гледа работата и не се притеснява от критшки към него:

    Транс пенис махиас!

  Владельщиките на гръцки език сигурно знаят какво означава това, а аз се досещам.

   Дано някой от Община Велинград прочете постинга ми, но да се замисли върху написаното. Да няма отново „транс пенис” и т. п.





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - Проблемът с ромите е много трудно решим.
09.08.2021 09:11
Те имат организации, защитаващи интересите им, а няма кой да защити интересите на "чистите" българи. Тато създаде този проблем, като остави ромите безконтролно да се наплодят, вместо да се договори с Индира Ганди да си ги прибере в родината им Индия. Тъй като ромите не плащат нищо, включително и данъци, то вдигането на данъците ще удари само по джобовете на "чистите" българи, които и без това плащат за издръжката на ромите. Аз лично не виждам ефективно решение на ромския въпрос в неговата глобалност. Моля се само за това все по-големи маси от роми да мигрират на Запад, а там да няма президенти като Саркози, които да ни ги връщат обратно.

...А за пожарите имам чувството, че немалка част от тях са умишлени, а не резултат на небрежност...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12282191
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930