Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2021 21:07 - НАЙ-КЛАСИЧЕСКАТА СХЕМА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 746 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

НАЙ-КЛАСИЧЕСКАТА СХЕМА – КАРАШ СИ ДЖИПА И НЯКОЙ ТАЙНО ТИ НАБУТВА В НЕГО УБИТО ПРЕДИ МИНУТИ ПРАСЕ МЕЧКА, СЪРНА, ЛОПАТАР...

 

    Водевилът, който сега го показват с прасето от Ловното стопанство над с. Сушица е познат на хората на много места по страната, сезирам се върху Родопите в горите над с. Могилица и най вече над с. Горна Арда - до преди 4 години -  гъмжило от мечки. Там сценария е друг – пак джипове, преобладаващо през есента, пак набтан в тях застрелян преди минути дивеч, но тук мечка. Мечките са много удобни за отстрел, защото мъжките обитават точно определена гора и остават в нея докато са живи. В нея допускат само женски мечки и то в дните, когато те са разгонени, после ги прогонват.

Хората добре знаят къде са териториите на мечоците, поради което да се отстреля мечок е работа проста. Специалистите убиват мечоците през септември-октомври, защото те тогава се готвят за зимен сън и са много дебели. От раната на мечока ако е застрелян когато е дебел, не тече и кръв. От тлъстото мечо месо се прави меча пастърма, считана за голям деликатес.

   Женските мечки пък са скитници, защото трябва да пазят малките си от мечоци – ако попаднат на такъв, той може да убие мечетата им, за да се разгони майка им. Блуждаещи джипове с мутроловци ако срещнат такава мечка, би била и  с малки, отстрелването й е сигурно. Малките мечета се разбягват и поради глада, последвал без млякото на майка им, те се спускат към пътища и села с надежда да намерят храна. Има доста случаи на намерени мечета, което означава само едно – майка им е отстреляна от идиоти. Мечката е животното, което най-много се грижи за малките си, тя нама да ги остави или прогони от себе си, със сигурност е бастисана от мутроловц

   Само че до сега няма спрян мутроджип над с. Могилица за претърсване, докато е пътувал някой да не е подхвърлил без да забележат  пътниците в него току що застреляна мечка. От друга страна обаче броят на мечките за около 4 години и намалял много и аз знам защо. Отстреляните през лятото мечки са се превърнали в кюфтета, като към каймата се добавя овче месо, отличната комбинация обач е смес с конско месо. Мечото месо горчи и води до диспепсия, трябва да се яде с много хляб. Отсреляните през есента мечки стават за пастърма. Сигурно е много гот да отстреляш един дебел 300- и повече кг. мечок и да го направиш на пастърма. А от другите му неща - дробове, черва и др. колко вкусни неща можат да се приготвят, при това трайни - луканки, бабек и др. Може и аламинути, напр. кебап от мечок и сърна. Но това е по-сложно, защото веднаж тайно трябва да ти набутат в джипа без да забележиш мечка и втори път – сърна.

   А на тия, дето допускат избиването не само на мечки, но и на дивеч – да ти е драго да им ебеш майкята...

  





Гласувай:
8



1. germantiger - +
22.07.2021 21:24
хал хабер си нямах от тия неща,които си написал и не съм се интересувал

във всеки случай прочетох всичко и ми беше интересно

малко съжалих мечките също
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12283911
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930