Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2021 07:59 - СЛЕД НАВОДНЕНИЯТА И РАЗРУШЕНИТЕ ДОМОВЕ В ГЕРМАНИЯ ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 2626 Коментари: 10 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

СЛЕД НАВОДНЕНИЯТА И РАЗРУШЕНИТЕ ДОМОВЕ В ГЕРМАНИЯ ЩЕ ИМА МНОГО РАБОТА ЗА НАШИТЕ ТУРЦИ И ПОМАЦИ!

 

    Животът е противоречив. Ако към едни хора или народи той е благосконен, към други не е, Бог им изпраща природни бедствия. В Библията е написано кога тези беди ще започнат да се случват по-често.

   Германия е сега сполетяна от много жестоко природно бедствие. Има региони в нея, разположени в северната й част, където е валял силен дъжд повече от едно денонощие. Педварително казвам, че немските реки текат от юг на север, дори и река Елба, която идва от Чехия поема в същата посока. Навизайки в Германия понякога тази река е огромна и залива всичко покрай коритото си. Реките, които идват от Алпите също прииждат. Известна със своята буйност е р. е Рейн, заливала много пъти родния град на Бетховен. Друга причина за новоденията в Германия са сравнително равните терени, по които реките текат. Поради тази причина – бавният отток - повишаването на нивото им може да засегне много населени места в тази гъсто населена страна, на север преобладаващо равнинна.

   Обадих се на приятелите си. Те не са пострадали, но такова нещо са виждали само веднаж в живота си, преди около 30 години. За последен път в Германия бях през 1994 г. и приятелите ми в Пирна показваха до къде е било нивото на р. Елба. В една от църквите има забит гвоздей както в катедралата ни във Видин, залята от Дунава.

    Германия е велика и богата страна, ще се оправи. Но се замислих за друго:

  През лятото в помашките и турските региони на България остават много малко млади хора. Те работят по Европа, най-вече в Германия, където към фирми по програма на страната за опазване на културното наследство преустройват стари къщи но така, че отвън да изглеждат в оригиналната си архитектура, а вътре да са суперлукс. Нещо като последния Фолксваген, който напомня оригиналвата му форма, но всичко друго е много различно. Има ремонтни и строителни фирми в Германия, към които работят наши работници, подчертавам, турци или помаци. Те се конкурират с работници от Сърбия, Косово, Албания, като някои са предпочитани в определени страни. В Швейцария търсените са косоварите. Ако нямат поръчки за определен период, тези работници се връщат в България и остават на разположение на шефа си. Къде ли не съм виждал такива чакащи „звънването” за да тръгнат към Германия хора. Цитирам помашкия регион на Дрангово и турския регион на Гьоврен. След тази разруха в Германия така ще стане, че нашите строителни работници едва ли ще имат прозорец, за да се върнат в страната. Ще пада яка работа и пари, ще се работи и през зимата където може. Това означава и нещо друго – инвестиране на тези средства в населените им места. Въвеждам два тага – Черноочене и Сърница, където този процес е особено виден.

   Да пожелая на хората, които получиха този шанс за работа – Колагеле! - което означава лека работа. Аз се досещам какво ще стане – държавата ще отпусне помощи и кредити на пострадалите и работата по възстановяване на подстрадалите провинции ще започне бързо.

 

   Ще завърша постинга си ядовито, защото който и да го прочете, ще разере, че имам добро отношение към помаците и турците в България. Това е защото има малко хора като мен,  така добре запознати с региона им, с проблемите им от 1975 г. до сега, с очакванията им да направи държавата ни нещо за техните региони. Но освен такива като мен има и изроди-радевисти, простаци като гурото си. Имам предвид един блогър с чугунена глава, с нацръкана в организЪма му етническа омраза към тези хора. За него - това означава и за гурото му - те са част от плана на Турция „Ислямска дъга”. Абсолютно незапознат с тази тема, с хората, този  абсолютен профан, излъчващ първобитна омраза, този марксрадевец изпитва недоверие към тях, счита, че трябва срещу тях да има противопоставяне от наша страна, омраза, ограничаване. Същите идиоти като него днес постъпват по идентичен начин със Северна Македония, но той и не подозира, че това е сценарий на Кремъл, изпълняван от куклата му в България, Радев. Този глупак  не вижда, че същите тези опорни точки – разделяне на нацията и противопоставяне на хората, същото важи и за институциите ни, пак идват от президента ни, изходната точка на всички злини, които не сполитат сега от идиотите, негов изборен инженерингов проект за изборен преврат и въвеждане на еднолична диктатура. Спирам, защото ще пиша постинг на тази тема.

   Хората са истински ако живият по Божия закон – трудят се, множат се, не лъжат и не крадат, независимо от етноса и вярата им. Ако те са такива, ще се разбират и с другите етноси ще живеят по човешки, а не по указанията на ръководителите им, водещи ги обратно към стадния начин на живот, когато приматите слизат от дърветата. Заради глупаци с промити мозъци като него ни връхлетя най-голямото зло в новата ни история, президентът ни. Той ще бъде изходен от политическата сцена, но злото, което той разпространи в страната ще остане дълго. Да се преборим с това зло ще са ни необходими точно такива хора, които дадох за пример – живеещи по Божия закон, а не кретени или видиотени от гурутата си, каквито днес са хората на Слави, опитващи на вълната на простащината си  да яхнат страната.

  

 

 





Гласувай:
5



1. notfun - !!! многоо хубав..пост..
18.07.2021 11:24
истински....и, тук, стана..пусто и тъжно..миналата година бяха на 1/3 турист.поток.
тази година, имаме и др причини..

воддаа, воддаа, страх ,да не се случи..както в близка Германия..
Нета ,ми е...слаб, и не мога да кача...снимките, които са тревожни..
Природна аномалия..или..Закономерност,или..
..путенски шашмалогии..нищоо чудно, те имат разработени такива ХААРП
многоо отдавна..както, и Америка, впрочем...

хубав ден, благодаря за постинга, коста..
бъди здрав, и с този Дух))
цитирай
2. germantiger - ...
18.07.2021 13:29
помаците и турците не са мои хора, твои явно са

германия отдавна не е велика страна
цитирай
3. nedovolen - Спекулираш с природните явления за ...
18.07.2021 13:33
Спекулираш с природните явления за свои политически намерения.
Мислех да ти сложа плюс, оставаш си с пляс.
Бегай у планината. Там си друг човек.
:)))
цитирай
4. radostinalassa - ББ ни краде 12 г., а на тоя ...
18.07.2021 13:37
радев му пвиновен. Глава скала.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Добре, че човек няма как да сваля фалоса от себе си.
18.07.2021 19:24
radostinalassa написа:
радев му пвиновен. Глава скала.


Боко и и него би откраднал. Както ваксините. Такъв си е, г/жо Цветанке. Не само по Русенско, такъв и в България нема! Фандъчката пък краде метрото...Балтов пък не каде, а източва. Само ние двамта с Вас - не!
цитирай
6. planinitenabulgaria - Ако упознаеш региона на някогашната Тъмрашка помашка република, ако пътуваш
18.07.2021 19:26
germantiger написа:
помаците и турците не са мои хора, твои явно са

германия отдавна не е велика страна


често по Германия, ще промениш мнението си.
цитирай
7. radostinalassa - С кого ме бъркаш пак?
18.07.2021 20:27
Ти да не си си ударил главата в скалите? Или ти е по рождение.
цитирай
8. germantiger - много ограничено от теб, друже
18.07.2021 22:10
битовизмите и ежедневието не променят принципите ми и убийците на моя народ
цитирай
9. planinitenabulgaria - Възможностите ми се такива -ограничени!
19.07.2021 06:51
germantiger написа:
битовизмите и ежедневието не променят принципите ми и убийците на моя народ


Но по Балканите, войните тук, положението сега, двете световни войни - познанията ми са доста задълбочени.
цитирай
10. germantiger - +
19.07.2021 13:00
не мисля, че възможностите ти са ограничени, бих казал, че са ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ за твоята и не само твоята възраст

имах предвид друго и надявам се, си ме разбрал, а именно

битовото ниво и срещите с хора са различен коловоз, мащаб сравнени с това за което пиша аз, а именно/втори път:

демографските и културни убийци на германия може да са ти много симпатични в ежедневието, но това не променя факта какви са те всъщност
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183905
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031