Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2021 18:00 - ОСМАНСКОТО НАСЛЕДСТВО НА БАЛКАНИТЕ – 2
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 651 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 17.04.2021 18:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                                                                С посвещение на бать Оги:

      ОСМАНСКОТО НАСЛЕДСТВО НА БАЛКАНИТЕ – 2

 

   Писанието ми стана доста обширно и реших да го поместя в два постинга. Продължавам:

 

   Първо ще изясня какво е отношението на турците към ДПС. Неприятно е най-меката форма, която мога да определя. Турците казват: Тия нямат нищо общо с нас! Те макар и не така виссокообразовани както Радев, Тошко Йорданов или Мая Манолова са внимателни в изказваията си. Те не гласуват за ДПС, като за това негласуване се приготвят от далеч. Уреждат си някой строителен предриемач да ги извика точно по време на изборите официално, макар и обект да няма, показват китапа му в изборната комисия и не участват в депесеуйдурмата.

   При помаците е различно - те под строй отиват да гласуват и всичките гласуват за ДПС. Помаците са желязната гвардия на „партията” ДПС. Те нямат избор, хванати са в клещите им, зависят от тях, пускане няма!  Помаците са наясно с тези неща, но повтарям, нямат избор. Те обаче за разлика от турците не обсъждат тези неща подробно, само загатват за тях. Бягство от това положение за някои малки населени места е крутуленето им чрез кмета, променящ ориентацията си от ДПС към ГЕРБ. При такива случаи ГЕРБ се престарава и отделя голямо внимание на инфраструктурата. Напомням, че Бойко ходи в Грашево и Света Петка. Ще отбележа един факт в подкрепа на сравнението ми, че хората в помашките региони са в клещите на ДПС. На таблото пред вратата на общината в населеното място винаги има някаква информация за нещо сторено или за избран местен биринджия, като за човека, към когото тя се отнася винаги се подчертава, че е от ДПС. Същото ДПС сторва и с човекопрасето Емил Иванов от Своге, че е от ДПС, а там кьорав мюсюлманин няма, има интереси на ДПС към този независим от Софийска област регион, какъвто е и Правец.

   Турците считат всички предложени в листите на ДПС за биринджихаирсузи и мислят, че точно такива хора са нужни на „партията”, която вероятно сключват договори с кандидатите си да не ги съдят след приключване на мандата им.

   ДПС все по-трудно задържа електората си, като липсваите им гласове те си набавят чрез платените ромови гласове, където обаче имат конкуренция. ДПС дават по 50 лв./глас, а Черепа по 80 и така конкуренцията тази година не бе в тяхна полза. Само че и тези гласове вече им нестигат. Истината за лабораторно формираната „партия” Д ПС според мен е друга,  те са топлата връзка между нашата и руската мафия, цитирам и таг, почетният ппредседател на ДПС. Затова са патерица на БСП когато столетницата има нужда от подкрепа. Ще прибавя и още един таг, Генерал атанасоВ, герой от възродителния процес, башразузнамач при продажника Костов.

   Имам и критика към помашките региони – хората изхвърлят боклуци в притоците на р. Места и на р. Арда. Боклуците от Арда се събират в яз. Кърджали и турците набеждават за тях помаците от Смолянско. Прави са, така е. Помаците пък по реките, притоци на Места изхвърлят боклуци тук и там, които след дъжд биват отнасяни в р. Места. След реките Златарица и Ръждавица, които се вливат в Места, вече има боклуци. Боклуци има закачени по храстите над водата, останали там след висока вода.

   Прекрасното село Дрангово също е със замърсена река. Покрай реката, че и под един много голям римски мост има боклучища, които при приждане тя отнася в р. Върбица. Този номер го прави и Свогенскага община. Цитирам сметището им до пътя за с. Желен. По-висока куртура на хората и на местните първенци е необходима, за да не се прави това, красота, наексременитарана с пластмасови боклуци.

   Разликата обаче между нашите малки аселени места и теза на помаците е много голяма. Нашите са със затихващи функции, помашките се развиват, някои процъфтяват. Склонноста ни да апускаме родните си места бе катализирана след отнемане имотите на хората, по този начин принудени да напусат родните си места. При мюсюлманите не е така, каквото и да се случи, те остават по родните си места. Ето, върнаха им на хората имотите, те заратохиха отново, завъдиха много животни, произвеждат си всичко, но нямат кеш. Без пари не може да се живее и те предлагат свои стоки по пазарите. Тази е причината малките населени места с християни да западат, докато тези на мюсюлманите се развиват, растат, стават центрове, цитирам Сърница. Няма как това възраждане, ако мога така да го нарека, да се случи в обезтурчените през 1989 г. региони, където младите хора се изселиха в Турция, а от старите има останали тук и там по някой, приготвил се за Аллаха.

   Връщайки се от ЕС и с по-големи суми, мюсюлманите опитват нов бизнес, не така тежък както гледаннето на животни - да се включат в туристическия поток по красивите и по античните места на България. Този подем сега е замразен,  цитирам хотелите над с. Борино по Катранджи дере, защото няма туристи заради ковида. А когато няма ковид, интелектните туристи не отиват по тези дивотии, а финансират тъпите и мързеливи гърци.

    Друга иннжекция за тези региони са различните помощи и фондове от ЕС, цитирам Кохезионния фонд. Отпускат пари по програми за почистване на ливади, за разработване на земи, за екопътеки. Това се все работни места и подпомагане на регионите. Ако Радев ни върне обратно при Путин, той ще окраде още веднаж България, от там нищо не излиза, само влиза. Цитирам и откраднатите от Българпия автомобили, там всичко се търси и върви.

   Считам, че отношението на  турците в България е с пълно доверие към нас, въпреки деструктивната роля на ДПС, докато при помаците има момент на недоверие. Насилията над тях, започнали още през 1975 г, застрелването на много хора, интернирането на едни в лагери, други в затвора, това не може да се заличи. Колко паметници има на убити помаци заради вярата им. Това могат комунистите, а в Сърбия - още повече, защото са шовинисти, а ние нихилисти.

   Предстоят ми интересни пътувания за това лято по Западните Родопи, бързам. Бързам не че нямам търпение да дочакам лятото, а защото съм на 77 и неизвестните пред ме стават все повече.

 

   Едно сравнение да направя между мюсюлманите в България, турците и помаците, според мен между 1 и 2 млн. от една страна и от друга циганите и русняците, временно пребиваващи в България на основаие, че имат тук недвижим имот. Русняците са към 300000, коннцентрирани най-вече във Върна, където е тяхната ТИМ, но и по други градове като Велинград, Приморскоросийское и др. Циганите в България са към 1, 5 млн, между 300 и 400000 от тях живеят в София, като тенденнцията е тази миграция да се засилва. Вода без пари, градски транспорт без пари, никой не ги притеснява да си направят гета, където им ареше, малките като крадат не отговарят, защото са малки.

   Каква е ползата за страната ни от първата група и от вторатата. Помаците и турците работят, в това виждат смисъла на живата си, не крадат, почтени са, имат ценностна система на основата на Корана. Отбелязвам, че Коранът няма нищо общо с радикалазиранните идиоти, идващи по Европа от страните-идиоти, по-точно с такива режими.

   Различно е с другата половина, русняците и циганите. Колкото по света има миньори евреи или цигани, толкова има и работещи русняци у нас. Разлбираемо е те от какво живеят тук – от приходите на мафията в Русия, в коятъо те играят, но има и други начини, цитирам разведката и основавене тук на подривни структури. Струпването им във Върна също прави смисъл за тях.  Чухме вече, Крым наш, нищо чудно да превземат и Варна, защото там има руски етнос подобно на този в Луганнск, Донецк, Придестровието, Северна Оосетия, Абхазия. Все пак издръжката на русняците в България не изва от страната ни, а от Голямата страна, от мафиите, които ги пхолзват за нещо у нас.  Издръжката на другите паразитно сътворени от Господа, ромевете, идва от страната във възка с поминъка им, раждането на деца и десетките видове други помощи.

   Ше завъра постиннга си с тревожен въпрос. Турците и помаците имат по 4 деца, циганните средно по 8, но има и рекорди. Показаха една циганка с 20 деца, която не знаеше имената им. Но мъжа й да се регистрира за детските, сигурно го е сторил. Топим се защото остаряваме и не раждаме, но и изчезваме между етносите в България, които се трудят, а не разчитат на лесни печалби от търканне на картончета за линия с пет поредни или други простотии.

   Само че това не е важно ннапр. За президента ни. Важното бе да се опростачат хората и зад паравана на опростачването да се извърши промяна на геостратегическата ни ориентация. Това е целта на цирка сега в Народото сълрание, актуализирана прораотка на Великото народно въстание на Радев, най-големият предател в исторята ни, с цел 1,  президентска република и цел 2, присъединяване отново към ОНД.

   А че България загива, дреме му една част на оргаизЪма. Тъпо е да обичаш етноса си, велико е да си интернационалист и да се бориш за разпространението му по целия свят....

  

   Прилагам няколко снимки от центъра на София. Дали в някое населено място с турци или помаци е вазможна такава свинщина?  



image



image



image



image



image



image



image



image



image














Гласувай:
6



1. rosiela - Коста,
17.04.2021 18:34
леле-мале, ужасих се.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Жалко, че истината е такава, но е очеваден факт, който всеки не-зомбиран вижда и осъзнава!
18.04.2021 12:05
" Различно е с другата половина, русняците и циганите. Колкото по света има миньори евреи или цигани, толкова има и работещи русняци у нас. Разлбираемо е те от какво живеят тук – от приходите на мафията в Русия, в коятъо те играят, но има и други начини, цитирам разведката и основавене тук на подривни структури. Струпването им във Върна също прави смисъл за тях. Чухме вече, Крым наш, нищо чудно да превземат и Варна, защото там има руски етнос подобно на този в Луганнск, Донецк, Придестровието, Северна Оосетия, Абхазия. Все пак издръжката на русняците в България не изва от страната ни, а от Голямата страна, от мафиите, които ги пхолзват за нещо у нас. Издръжката на другите паразитно сътворени от Господа, ромевете, идва от страната във възка с поминъка им, раждането на деца и десетките видове други помощи.--- За президента ни. Важното бе да се опростачат хората и зад паравана на опростачването да се извърши промяна на геостратегическата ни ориентация. Това е целта на цирка сега в Народото сълрание, актуализирана прораотка на Великото народно въстание на Радев, най-големият предател в исторята ни, с цел 1, президентска република и цел 2, присъединяване отново към ОНД."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12149438
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18291
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031