Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2021 13:42 - РОДОПСКАТА ШИПКА - ЕДНА БЪЛГАРСКА СВЕТИНЯ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1104 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
   По време на Балканската война тук се водят големи сраженния, в които българските войски громят турските. По онова време Османската империя се е изчерпала и се разлага както сега от всякъде гнои Руската и всяка пострадала от Турция държава гледа да си възвърне териториите, отнети й от империята или да отхапе части от тероторията на империята. В този регион преобладават българите мюсюлмани, но има и българи християни. На този фалшив кон, Турция, великите сили тогава, между които Русия и Англия, прятелска на Турция държава се договарят с нас да спрем настъплението си срещу турската войска и не само това, но и възвърнати наши територии от Османската империя да им бъдат дадени отново.. Следва заповед до върховното ни командване, която достига до командира на войсковите ни части тук, полковник Ангел Серафимов. Той отказва да изпълни заповедта, излагайки мотиви, които са останали в историята и са го овековичили като велик българин. Независимо, макар за неизпълнение на заповедта той да подлежи на разстрел. Нашата кауза обаче надделява, тези територи на юг и на изток от Смолян, остават към България. Да се свети името на този велик българин. Днес такива хора няма, начело на държавата ни стоят кукли на конци на други държави, най-пръв от които е президентът ни. А делата на днешните - въвеждам таг, Западните покрайнини.
   Обикновено се говори, че войниците ни побеждават на фронта, после политиците ни губят дипломатическата битка. Не е точно така - те са принудени от великите сили /б. м. идиотите от онова веме/ да правят така. Един пример ще дам с Фердинаннд, който предупреждава американците тлед Междусъюзническата война, спретната ни от великети сили, че България при една следваща война може да стане проруска, да бъде разделена според интересите на Европа, че той няма доверие на европейците и иска тук америкницет да имат влияние, за да се предотврати този ужас за нас. Този поглед на Фердиннанд в бъдещето ни е пророчески. Американците обаче са си питАли тогава дедовио, оставили са ни да ни разпертушинат Европа и Русия веднаж след ПСВ и веднаж след Втората. Разрбали за тоза акт на Фердинанд тогава, европейците го набеждават за злините, които ТЕ ни ппичиняват и го принуждават да абдикира за да не им пречи на интересите им на Балканите.
   Няма да осветлявам кой чужд дъргавник с коя маша у нас бърка днес делата ни с Македония. Ще сторя това, когато поместя снимките си от Охрид.
   Приятна разходка с ннас!

image



image



image

                     Родопската Шипка, поклон пред делото на полк. Серафимов!

image



image



image



image



image



image



image



image

       Тръгваме към Рудозем, един град с бъдеще заради новия ГКПП с Гърция.

image



image



image



image



image






Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12282019
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930