Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2020 20:16 - МАКЕДОНСКИЯТ ВЪПРОС ВЪВ ВЪНШНАТА НИ ПОЛИТИКА – ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ИДЕИТЕ НА СТАЛИН В ТРУДА МУ „НАЦИОНАЛНИЯТ ВЪПРОС”
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

     С посвещение на моя приятел С. Г, който произлиза от този край и е запознат с тегобите на българите там.

 

МАКЕДОНСКИЯТ ВЪПРОС ВЪВ ВЪНШНАТА НИ ПОЛИТИКА – ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ИДЕИТЕ НА СТАЛИН В ТРУДА МУ „НАЦИОНАЛНИЯТ ВЪПРОС”

 

   От 1989 г. до сега неразумни /по/стъпки във външната ни политика направихме доста. Причината за тях по определени казуси бе съвсем съзнателна –дърпани са конците на турнатите в кабинета външни министри, зависими от задкулисието, което пък е подвластно на Кремъл. Цитирам един таг, Виктор Вълков. Сега обаче с Македония, ударихме дъното – попаднахме в толкова ужасен и просташки куркапан, както радомирци наричат подобни казуси в личния им живот, от който не можем да си измъкнем. Думата ПОПАДНАХМЕ не е точна, правилната дума е ВКАРАХА ни в този /вид/ капан. В аванс ще кажа кои – метастазите на Интернационала, планирал на времето оформянето на една изкуствена държава на Балканите, която да служи както ябълката на раздора в региона, подхвърлена на трите красиви древни гъркини за да ги скара.

    Куркапанът е вид капан, в който поставилият го хваща жертвата си, но не цялата, а само една част от организЪма й, като не се пояснява коя точно. След щракването на този вид капан, частично захванатият в него има две опции. Първата от тях е да откъсне хванатата му част, оставяйки я в капана и да продължи пътя си без нея, което е много болезнено. Втората опция е той отново да добие свободота си след като се договори с поставилия му капана. В Западна България в такива случаи правят друго сранение: Ни ти да си жив, ни аз да съм умрял, с което подчертават, че нито едното решение е добро, нито другото.

    При вторият вариант печеливш е поставилият капана. А за освободеният от капана след договарянето остава казаното от Исус на Апостол Павел:

   Ще дойде време да те поведат на където не желаеш!

   Точно това зло – поведоха ни на където не желаем, бих казал срещу нас!!! – сториха метастазите на Интернационала, заложили Ябълката на раздора на Балканите - изкуствената държава с български етнос, наречена Македония.   

      Интернационалът вече го няма, но неговото зло, насадено тук да разделя хората на Балканите, да ги противопоставя едни на други, да къса пъпната връв с етноса им, вярата им, ценностна им система и по този начин унищожавайки обединяващото ги в един народ, да ги превръща в неверници,  войнстващи безотечственици, готови да се жертват навсякъде по света за победата на комунизма, още е живо. Сталин е починал преди 67 години, Тито преди 40, но преминалото от тях зло в наследниките им Путин и Вучич се е съхранило.

    Напомням, че Сталин в изложената от него концепция за националния въпрос по същество посочва пътища, по които отделни националности да бъдат заличени като такива. По късно се появява друга подобна нагла доктрина на маркссталинеца Брежнев, наречена „Ограниченият суверинитет”. Класически примир за осъществяване на идеите на Брежнев бе окупацията от братските държави на Чехословакия, а на Сталин - това, което тия нечовеци навлякоха на Македония, респ. на българите там. Македония е /била/ част от България, всички останало е плод на злонамерени, отдалеч заплитани в лабораториите на службите измислици. Това, че Македония е изкуствена държава го знаят и албанците в Македония, давам пример. Присъствали на официален мач между България и Македония в Скопие, те са скандирали за България и когато нашите са ги запитали защо не за Македония, обяснили, че сторват така, защато България е държава, а Македония е изкуствена, ВРЕМЕННА държава.

    За да остане тя стабилна като „държава” в споровете на Балканите, измислени бяха македонската история, македонската култура, писменост. Напомням какво каза подкрепникът на тази линия, Товарищ Путин, на македонците - благодари им, че имислили писмеността на руснаците. Не ние, македонците, според него. Ако това го каже Мая Манолова или Румен Радев, разбирам ги, но от казаното от Путин разбирам, че той е далеч дори под тяхното недостижимо ниско интелектуално ниво. Нахалството на „македонците” достигна до там, че те имаха претенции относно катедралата „Свети Стефан” във Виена, защото австрийците плагиатствали от тяхната /б. м. македонска/ архитектура. Да им имам архитектурата на 16 метровия им кон! Да го бяха направили поне 17 м. Сега се замислям, че всичките им архитектурни паметници от съвремието им са с войници, коне, доспехи, по улиците  е бъкано с клубове за македоно-руска дружба и паметници на Тито. Да ми каже някой, че в един македонски град най-главната улица не се казва Маршал Тито, ще му повярвам толкова, колкото ако ми каже, че в автобусна линия 79 са хванали пътник с редовни превозни документи.

   Спрямо нас в Македония се насаждаше, насажда се и сега, омраза към нас още от детската скамейка в училище, а за възрастните имаше едно доходоносно поле за изява във всички институции, където се пишеше срещу България. Това някои превърнаха в поминък както част от българските граждани превррнаха в поминък престъпността. Моралът за тези две деяния според мен е същият. Този морал е всеобъемляющий в тяхната Академия на науките.

   Този процес на дебългаризация – заличаване като българи на останалите в Македония такива след отделянето й от България продължи по ужасен начин след ВСВ. Апетитите на един друг идиот тогава, Тито, бяха да посръбчи Македония. Този процес започна с избиването на всички български интелектуалци в Македания. По неуточнен и до сега списък, защото между тях има много безследно изчезнали, убитите от титовите джелати са между 20000 и 30000 души. Несъгласните с линията на Тито българи или заподозряни, че са такива, бяха хвърлени по /концентрационни/ лагери при ужасни условия, от които малцина излязоха живи след смъртта на Сталин. А защо точно сред смъртта на Сталин обяснение не е дадено. Целта на тази операция бе да се всее страх сред оставащите българи там и те да се „самоопределят” като македонци. Това бе линия на титовите комунисти, нагъчкали всеки град с паметници на Тито, които стоят там до днес. Стърченето на тези паметници по централните им улици говори доколко наясно са македонските управници с пъкленото дело на Тито спрямо Македония и тяхната линия в момента, когато интересите им ги тласкат към връзка с Европа, на чиято територия те се намират.

    В България пък по титова време протече един друг, пак дирижиран от идеите на Сталин процес, при който голяма част от българите по Благоевградско ги регистрираха като македонци. Боже, какви идиотщини и какви мъки за тези хора, резултат на противопоставянето Тито-Сталин.

   Тези убийства и лагери на несъгласните с тоталитарните режими са характерни за всички комунистически режими. След окупацията на България от съветската армия под ръководството на съветски инструктори в България също бе изтребена част от интелигенцията ни, друга интернирана или изпратена по лагери. И в Русия бе така след ВОСР, защото Ленин определи интелектуалците като реакционна маса и джелатите му ги избиха. Едни от първите убити след революцията са духовниците, към 40000-50000 монаси и свещеници. Така без съд и присъда по метода на Ленин след Деветото у нас бяха избити първенците - кметът на населеното място, попът, полицаят и горският, лекарят, учителите.

   Днес тези масови репресии и убийства не вървят, на въоръжение на страните тип примати и на тези с режими тип маймуни с ракети са уйдурмите, терористите, заличили в съзнанието си своите етнос, вяра и ценностна система, превърнати по разните школи на идиоти. Големите движения на човешките маси като ВОСР, Антимонархофашисткото въстание през 1923 г. и взривяването на царквата Света Неделя у нас, Испанската социалистическа народна революция, Гръцката гражданска война 1946/49 г. между мекеретата на Сталин и тези, които не искат тоталитарна държава – този тип „оръжия” на комунистите са изхвълени от арсенала им. Във връзка с гражданската война в Гърция, ще отбележа, че тя бе възможна на база интелектуалното ниво на гърците, не надвишаващо това на страните в Латинска Америка, меката на социализЪма днес, въвеждам и тагове: Куба, Венецуела. Гърците се мислят за наследници на древните гърци, допринесли за културата на цяла Европа, но те вероятно са наследници на някакви арабски завоеватели на Балканите, най-тъпите. Затова тези социалистически идеи, които те имат и сега, затова този популизъм, вълната на простащината на гребена на която яхна Цип/у/рас.

    На мода сега са други оръжия, рожба на информационните технологии – социалните мрежи, хибридната война, лъжите, дезинформацията, кибератаките, пропагандата. За да върви обаче това оръжие обаче бе проведена подготовка за възприемането му от масите -  опростачването на хората по света, един ужасяващ пълзащ процес, застрашаващ да удави човечеството. В този процес ние имаме една от ай-силните фигури, Слави Трифонов. Страничмното въдзействие на опростачването е противопоставяне на опростачените срещу нормалните хора и създаване на враждебност, непримиримост с тях, за пример посочвам това, което сторва президента ни Радев. Неговите боклуци по софийските улици са рожба на това опростачване. Опростачването засяга вече страни, за които не се и подозираше, че това е възможно, цитирам няколко – Америка, Италия – и тя люлка на древната култура както Гърция,  Испания, сега вълната на опростачването навлиза и във Франция. Но срещу простаците там управниците се борят, както и срещу мафията, обхванала почти цялото Средиземноморие, но не и Франция.  

   Нищо добро не е видяла Македония след Илинденско-преображенското въстание през 1903 г. Да се заформи този казус, причинил толкова беди на хората от този регион виновни са Русия след Освобожнеието ни, Турция, интересите на т. н. велики сили /б. м. идиотите/, но и по-малки играчи, между които разбойниците, навлизащи от Албания през границата в Македония с цел грабежи, Гърция в известна степен и най-вече Сърбия, която виаги се е стремила да отщипва от съседите и да пришива към себе си техни територии подобно на Реуската империя. И още една беда има - балканската асимилация на населението, с най-изявена държава от този тип Сърбия. Към бедите за Македония добавям и албанската свръхпопулация там, която е в съотношение 5:1. Хайде и още нещо – там има и социално неравнство, за което само ще загатна – всички селскостопански стоки, изнесени от Македония са произведени от албанци. Това е тревожен симптом, така бе със сърбите в Югославия, които експроатираха всички югорепублики. И ги отцепиха...

    В най-новата ни история, след ВСВ, нищо добро не се случи на българите в Македония, цитирах вече избиването на интелигенцията и лагерите за несъгласните с режима на Тито, който има крайна цел посрбъчването на българите в Македония. Тогава възникват всичките фалшиви теории, напр. че македонците са наследници на Филип Македонски. Имало е и Филип, имало е и Александър Македонски, но те са били начело на гръцки държави, които после са се обезлюдили или са били подложени на геноцид, вероятно от римляните или някакави араби. На тези исторически територии, върху които са били македонските държави по-късно идват българи, на които сръбските комунисти вменяват, че са македонци, нямащи нищо общо с нас. В потвърждение на това те наричат техните цигани гипти /египтяни/, вменянайки им, че са се присъединили към войската на Александър Македонски, която се връщала от Индия, потрошила културата на всички дърави, през които преминала. В Египет тези гипти, тръгнали след войската, според нашите теории, за да се хранят с мършата след сраженията на македонските войски и днес населявали Македония като едни от най-старите заселници.

    Днес да се заговориш с македонци, които са си чисти българи се случва трудно, защото хората още ги е страх, там на власт остават титовистите. Титовистите са против влизането на Македония в  ЕС, те искат съюз с Путин и Вучич. Точно тези титовисти днес пречат на изграждането на транспортните коридори между Албания и България, на ж. п. линията през Гюешеиво. Както руснаците, откъснати от света провеждат линия на двойно капсулиране - от едната страна на границата те не пускат хората си да излизат навън, от друга същото се върши от външната страна на границата, защото всякакви контакти с руснаците са подозрителни или опасни. Так се стига да един процес на вънщшно капсулиране. По този път върви и Сърбия, начело с един от пуделите на Путин на Балканите, Вучич, най- верният последовател на Милошевич. Ако сърбите така продължавата, всички техни съседи може да затворят границите си с тях. Не споменавам между пуделите на Путин този в България, Радев, който организира метежа срещу Гешев и Борисов. Съдейки по делата им, това бе разработка на служлите на Путинн, но се ппровали.

   И каква е сега позицията българска – да не даваме на Македония достъп до ЕС докато тя не се изчисти от тези простотии. Това обаче няма как да стане! Не може да промиваш мозъка на един човек цял живот и изведнаж да му кажеш, че туй, дето му е казвано през целия му живот е лъжа.  Защото ще последва въпрос: А защо цял живот сте ме лъгали?  На този въпрос трябва да отговорят титовистите, тамошните комунисти, днес управници все още на Македония, които ще започнат обяснението на истината с лъжи и така отново и отново и страдащите от гнета българи ще продължат да страдат, а Македония да се обезбългарява. Или с други думи:

    ЖЕРТВИТЕ - СТРАДАЩИТЕ ОТ ГНЕТА НА ТИТОВИСТИТЕ НИЕ ПРИРАВНЯВАМЕ КЪМ АГРЕСОРИТЕ И ГИ НАКАЗВАМЕ В ЕДНАКВА МЕРА!!!!!

   Това е позицията ни в момента, тя не може да издържи, защото не прави смисъл и е насочена срещу българите в Македония. Тази позиция ще рухне, но има компликации да стане това сега, ще ги посоча след малко.

   Този процес е яхнат от Путин и Вучич, които не е възможво да не са във връзка с ВМОРО/ДПМНЕ. Това е организация, включена в плана още на Интернационала, която не служи на Македония, а на тези, които дърпат конците в нея. И ето, че ги наактивираха, тук в България и съратниците им в Македония. Всичко това е съшито с бели конци, ясен е и съшивача, Путин. Той се бори за разединение и влияние на Балканите, против ЕС, но към влияние тук се стреми и Ердоган. На основата на приятелството вмежду Путин и Ердоган, сега и Вучич гледа благосклонно на Турция, чието наследство по линията на мюсюлманизилането в Сърбия не може да бъде преодоляно и е основа за конфликти, цитирам този в Босна.

   България обече не може да реши спора между страните ни разумно, защото има заплаха от страна на ВМОРО, че ще напуснат коалицията и ще предизвикат нови избори, което означава дестабилизацшя на страната в този труден момент. Решение на въпроса се очертава след изборите и то ще зависи

пак от коалиицията, защото една партия не може да управлява. Ако човеко на Путин – Каракачанът - пак е на възлово място с възможности да предизвика дестабилизация в страната, отново ще има шиканерене от наша страна към предприсъединителния процес за приемане на Македония в ЕС, ако пък този процес звиси и от новопредставени в парламента като Мая Манолова, Слави Трифонов, ченгетата ДСБ/ДБ, победата на Путин ще е пълна.  Да зависи съдбата на една държава, където живеят българи от недоправени, с интелект, непозволяващ им да различат дигитус от фалос е аистина трагедия.

    Мръсно нещо е политиката, не е за честни хора. 

    Медиите, принудените да шиканерят с този процес, нашите държавници, всичко това създава невярна представа за миналото, води до излишни спорове и така раздорите и споровете, насадени от идиотите на Балканите остават. А с това назрява и възможността за една нова Миниюгославия, каквато бе Сърбия и Черна гора до преди няколко години. Тази хипотетична възможност е причина ЕС да побърза с разширението си и върху други държави от Балканите.

   Накрая ще завърша с това, че за да протичат тези  просташки процеси на Балканите, причините са веднаж в страните, желаещи да ги има тези спорове, а това са Сърбия и Русия и втори път непрестанните лъжи от медиите и от високите трибуни на различните държави. Като пример за призив, не правещ дсмисъл, посочвам този на президента ни - той искал нов договор с Македония. Това, което иска Путин, да не бъде Македония в ЕС, Радев го казва по друг начин, показвайки, че и той е пудел на Путин на Балканите. Турците имат един лаф при такива случаи, кафа сикме.

    Една нова Миниюгославия на Балканите е най-нежеланото нещо за ЕС, защото това означава ракети на Путин в тила на ЕС. Това искат да предотвратят европейците и ни натискат за по- бързо решаване на спора между нас. А на основата, на която той е поставен, разрешение не може да има никога, цитирах понятието куркапан.  Но в този спор скоро ще навлезат американците, цитирам и точна дата, 20. 01. 21 г. а те са серозните, европейците са лабави. След поемането на поста президент на САЩ от Байдън, ще има разговори с нас и след тях – със сигурност промяна на позициите ни, както на времето с Южен поток. Тогава в България на посещение бе Байдън, ако някой си спомня.  Американците са в Косово, което гаранция за косоварите, че там нито размяна на територии със Сърбия ще има, нито военна намеса от страна на Сърбия, защото ще стане по-страшно за тях от времето на юговойната.

    Влизането на Македония в ЕС ще им донесе много предимства, напр. за търговията. Сега те нямат пазар за стоките си, защото ЕС е преситен, има квоти. Ще имат и кохезионни програми, ще трябва да приемат и европейското законодателство. За бизнесмените ще отпаднат скъпите телефонни връзки заради роуминга, затруднените връзки заради паспортите и визите. Македония е в Европа, какво общо биха могли да имат те с Русия, най-изостналалата държва в Европа, която никакви стоки не може да прпоизведе, освен най-могъщите на света хиперракети и да продава природни ресурси. С нашата позиция ние бетонираме Македония към Русия и това е и целта на куркапана, в който ни вкараха Путин, Вучич и ВМОРО/ДПМНЕ.

   Аз вярвам, че след изборите у нас, а може и преди това, да се намери решение. Имал съм контакти с македонски интелектуалци от областта на музиката. Те са наясно с тези процеси, частица от които се постарах да извадя на повърхността на мръсотиите, съзнателно разфъргвани сега от мекеретата на Вучич и Путин, за да остане неразбирателството и противопоставято, а с тях и простотиите в региона на Балканите. Някои от помощниците, заложили куркапана, като отворят уста да обясняват постъпкте си, изтичалото на градскио кенеф ни мое им я напълни. Лошото обаче е, че има такива, които им вярват. И кои са тези, дето им вярват. Ами, опростачените, дето не различават двете часто от човешкия организъм, което поместих малко по-горе.  
  Помествам любимата песен на Шкембе воевода:

   

 







Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12309637
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18386
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930