Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2020 15:54 - ОТ БОКЛУЦИТЕ ПРИРОДАТА МОЖЕ ДА ИМА И ПОЛЗА!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1906 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 07.10.2020 22:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
   Боклуците на Радев и Черепа, сбрани от цялата страна в София, хвърлящи яйца по сградите, не са чак толкоз големи боклуци, колкото изглеждат. Те имат и благородни черти. Цитирам пропускането на Спешна помощ през Орлов мост, кагото той бе блокиран за да бъде чут гласа на народа, отправен срещу мафията в изпълнителата власт и прокуратурата. Само това да е. Напомням и за още едно тяхно вискоблагородно дело - част от кофите за боклук , взети от ул. Иван Асен бяха върнати на хората, за да не се набуклучва улицата им.
   В тази връзка си задавам едни въпрос, на който нямам отговор: Защо боклуците, които наричаме Улицата, все върху кофите за боклук се сезират, обграждат се с тях,връзват ги със синджири, а те остават в този кръг, гаче ли са част от съдържанието им...
   Имам идея как от тези яйцехвъргачи да има и някакав полза, даже две и ги предлагам да се запознаят и други хора с тях:
   Не веднаж съм писал за отровената природа около гара Елисейна от някогашният Медно обогатителен комбинат. Елисейна е прекрасно място. От запад идва река от Врачанския Балкан, успоредно на която преминава запазен до днес първокласен римски път. Покрай стопанството Пършевица и водопада Боров камик той се спуска в Згориград. От отсрещната страна на Искъра идва друга велика река, Габровница от приказно красови място с манастири и др. старини и забележителости. Идващият от Враца римски път минава покрай нея,. Той сега е разширен и през Осеновлак се спуска в Ботевградското поле. Където се събират тези красоти, при МОК, природата е опустошена от отровите на несъществуващия вече комбинат. Изминаха доста години, отровата вече не е така силна, опустошеният участък около някогашият комбинат може да се възстанови. Но трябва ние, хората, да й помогнем. Сега е времето на конският кестен, чиито плодове през есента  падат по софийскте улици. Защо боклуците, които протестират срещу мафията в прокуратурата и изпълителната власт докато протестират не вземат да съберат кестени, да си подострат едно колче и да отидат да ги посадят по опустошената част на източния скат над комбината?
   И още една полза може да има от боклуците по софийскити улици. Като им докарат яйцата, вместо да ги хвърлят тук и там, да ги предадат в църквата на отец Иван в Нови хан. Толкова бедни и градни хора има там! Противоестествено е случващото се сега, боклуците да унищожават храни, за които небоклуците са се трудили и са ги произвели.
  Това мое предложение считам за възможно само при едно условие - ако тези, които наактивирват боклуците, самите те не са по-големи боклуци от яйцехвърлящите техни подкрепники и поддержники, поборники срущу мафията в изпълнителната власт и прокуратурата. Да не забравя, и за машинно гласуване. С яйца - биха били те и щраусови! - не може да се събори власт, това може да стане след избори.
   Не се ли възпрриемат моите предложения, точно това за шефовете на боклуците ще си помисля...

                             image


                                           image


                           image




Гласувай:
6



1. lulchev - Стига бе, ще поникнат отровни кестени...
08.10.2020 13:44
И като повее вятър, кестеновата гора ще зашуми и в шума се долавя: "Доле Тиквата, горе Картофа, Кратуната и Краниума!"
цитирай
2. planinitenabulgaria - Сега друга е модерната песен:
08.10.2020 16:32
lulchev написа:
И като повее вятър, кестеновата гора ще зашуми и в шума се долавя: "Доле Тиквата, горе Картофа, Кратуната и Краниума!"


Доле Каскета, горе Христо Иванов, искаме машинно гласуване и радеВ за президент до 2036 г. Помогни ни Европа, помогни ни Догане, крутулете ни от НАТО и от ЕС....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185047
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031