Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2019 23:54 - СТО ГОДИНИ ОТ ПОЗОРНИЯ ЗА НАС И ЗА "АРХИТЕКТИТЕ" МУ НЬОЙСКИ "МИРЕН" ДОГОВОР
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 683 Коментари: 13 Гласове:
3

Последна промяна: 07.06.2019 23:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

УВАЖАЕМИ УЧАСТНИЦИ В РЕГИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО СЛУЧАЙ 100 ГОДИШНИНАТА ОТ ПОЗОРНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ НЬОЙСКИ МИРЕН ДОГОВОР СЛЕД ПЪРВАТА СВЕТАВНА ВОЙНА

 

    Този Договор от 1919 г, част от „мирните” договори след ПСВ, които предизвикаха продължението й през 1939 г. за да бъдат те анулирани, бива окачествяван като позорен за страната ни. Той е още по-позорен обаче за страните „победителки” в ПСВ, които го изготвиха и ни задължиха да го приемем срещу заплаха от продължаване на военните действия срещу нас. Този договор се явява също така диктат спрямо България, която освен да бъде ограбена материално - в него е описано колко лева, колко крави, коне, овце, свини и др. животни да дадем на победителитете заради участието ни във войната не на странате на добрите - Англия и Франция, а на страната на лошите - Германия и Австрия, но в него има и нещо още по-лошо за страната ни и за нас българите. Чрез него страната ни бива наказана и с отнемане на наши територии ведно с целокупното българско население в тях, които биват придадени към съседните ни държави, определени са ни нови граници, които българите от двете им страни наричат наказателни.  Освен тези безумия, плод на болни мегаломански мозъци,  в Договора има заложена и много подлост спрямо страната ни, замисълът на която е така ужасен, както и този в мирните договори след ПСВ, чрез който области от едни държави биват придадени към други, но към този процес се подхожда селективно от архитектите на мирните договори, Англия и Франция. Давам за пример Унгария, 70% от чиято територия бива придадена ведно с унгарците в нея към съседните й държави. Същото важи и за Германия – капката в тези договор, която преля чашата и направи ВСВ неизбежна. 

     Моят доклад ще бъде за замислите на архитектите на Ньойския договор, 90% Англия и 10% Франция, които вероятно съгласувано със Сърбия, нашият най-голям и подъл враг на Балканите от Освоождението них до сега са причината да бъде заложен в него геноцид спрямо българите в днешните Западни покрайнини с цел обезбългаряването им и признаването им един ден за сръбски територии. В една реч на Иван Николов, духовния водач на българите в Босилеградско, той заяви, че светът и днес остава върху цъкащите бомби, които представляват тези „мирни” договори след ПСВ, които ВСВ не само не промени, но дори стана по-лошо, защото заложеното зло след ПСВ в тях се мултиприцира след края на ВСВ и сега всички виждаме това зло, но не всички осъзнават корените му, които прорастнаха и дадоха горчивите плодове на днешното статукво в света. То засяга и нас, българите. Заради това безумие, плод на болни мозъци, нашите сънародници в Западните покрайнини живеят толкова ужасен живот, от който някои от тях не виждат изход и като резултат на отчянието си завръшват живота си със самоубийство...

   В доклада си като човек, упознал този край ще опиша капаните в него, заложени от враговете на България с цел да бъде прогонено българското население от родните си места, присъединени към Тройното кралство поради невъзможните условия за живот като емигрира във вътрешността на Сърбия,  избяга през наказателната граница в България или умре поради невъзможността за живот при тези условия в чуждата страна - заточеници в планината в собствените си имоти.

    Известно е, че Берлинският договор, сключен веднага след Руско-турската война разпокъсва България така, че до днес почти навсякъде страната ни граничи със себе си. Да се свика Берлинският конгрес причината е нарушаването от страна на Русия на уговорките, споразуменията и договорите със страните на Западна Европа, които тя чрез тази война се опитва да постави пред свършен факт и да разшири империята си на юг за сметка на изчерпалата се вече Османска империя. Главната цел на Русия обаче е завладяването на стратегическите проливи Босфора и Дарданелите. Западът не можеше да допусне това. Поради същите причини той се противопоставя и срещу създаването на голяма държава на Балканите. С Берлинския договор Русия от една страна и великите сили от Западна Европа от друга постигнаха баланс на интересите си чрез принасяне в жертва на нашата страна. Съгласно Берлинския договор страната ни бе разпокъсана, като хора от един етнос бяха придадени към държави от друг етнос. Това доведе до натиск над българите да се посръбчат, погърчат, да се откажат от етноса и вярата си, което ги обединява да живеят в една държава. По време на османското иго пак е имало потурчвания, тогава осъществявани с по-жестоки методи.

    Руско-турската война, за която комунистическите историци твърдят, че е възникнала за да освободят братушките братята си по вяра в България би променила статуквото не само на Балканите, явяащи се мост към Изтока, където тогава бяха колониите на Англия, но и в Европа, защото имаше опастност Русия да застане на стратегическите проливи Босфора и Дарданелите, както днес на полуостров Крим, от където с ракетите си тероризира цяла Европа.  Провеждането на този Конгрес бе наложително, той бе реакция срещу опита за измама от страна на Русия на Великите сили с цел да стори  и на Балканите това, което стори по онова време в Кавказ и още държи под нейно иго някои от тези мюсюлманки държави в Северен Кавказ. Цитирам само две – Дагестан и Чечня, втората от които Русия на два пъти съсипа и води политика на геноцид спрямо населението й, в резултат на което 2/3 от него са напуснали страната си.

   Берлинският конгрес по заявка на Великите сили разпокъса България, към чиято територия Русия чрез Санстефанския договор включи и други небългарски територии, върху които започна да се разпорежда, подготвяйки ги за губернии към нея, защото искаще да владее териториите им, явяващи се стратегически в експанзията й спрямо съседните на нея държави. По този Договор част от територията на страната ни стана васална към Турция, други части от територията ни бяха придадени към съседни държави. Така ние изгубихме наши територии по Поморавието, Македония, Пиротско, още по-на север регионът по р. Тимок, част от Източна Тракия.

    При това унизително положение спрямо нас, внасящо равновесие в отношенията между Руската империя и Великите сили, разменната монета стана Родината ни. Българите, разпокъсани по Балканите, с натиск върху тях за погърчване, посръбчване и др. подобни мечтаеха да живеят в една страна, нещо, което Европа на желаеше – на Балканите да има една голяма държава. Голяма държава на Балканите под руско влияние също не бе допустимо за великите сили, борбата срещу такава вероятност за тях бе борба срещу опитите на опитите на Русия да се разпорежда на Балканите и да ги превърне в част от империята си както държавите с мюсюлмани по Кавказ. Тези стремежи на българите, да живеем в една държава намериха израз в политиката ни по онова време - да се присъедим в ПСВ на страната на тази държава, която щеше да да гарантира обединението ни в една държава, а не на страната на тези, които празпокъсаха България. Тази държава тогава бе Германия, алтернатива нямаше.

    Тези, които определиха границите ни след Освобождението по заявка на организаторите на Берлинския конгрес имаха за цел да разпределят територията на страната ни по зададен им проект и те сториха това като хора с разбиране за инфраструктурата на отделните части от България, обособявайки ги в региони, които са взаимно свързани и и без която взаимна обвързаност те не могат да съществуват поотделно, напр. животновъдите в планината без земеделските производители на зърно в полето. Необходими за планинците са били доставки на стоки първа необходимост за тях тогава като сол, газ за осветление, пирони и др, които хората не могат да си произведат сами. Във връзка с поминъка си на хората е било необходимо те да се придвижват свободно за да търсят пасища за стадата  си,  предоставена им е била и тази възможност. Давам пример с животновъдите от Родопите, които са прекарвали зимния сезон на паша с животните си по Беломорието, където почти не пада сняг и така има трева за животните им през този годишен сезон. Припомням какво стана по-късно с тези животовъди след като България бе окупирана от СССР през 1944 г. и границата с Гърция бе затворена, а също пак по това време как бе ликвидиран поминъка на каракачаните, етнос между гърци и българи животновъди, през зимата пребиваващи в Гърция, а през лятото - предимно по Балкана. Не само поминъкът на тези хора бе ликвидиран, но върху тях бяха извършени репресии поради обвинение, че са гръцки шпиони. Животните им бяха национализирани и минаха през кланиците, животни, които не ставаха за месо – конете – бяха застреляни от народната милиция по планината.

    До тук поясних как са били очертани границите на отделните региони, отнети от България и тези, останали в страната ни. Това е станало от специалисти, на които от Берлинския конгрес са дали задание да извършат преразпределение на територията на България. В името на истината тези специалисти са си свършили работа разумно, отговорно. Жестокото решение за разпокъсване на България е едно, но специфичното решение за осигуряване на възможност на населението в разделените български територии да живее при условия, съобразени с природните дадености е друго нещо.

   Не така е постъпено при повторното орязване на България от към територии съгласно Ньойския договор, когато от нея са били откъснати  региони ведно с живущите по тях българи, според мен по начин да секне животът в тези от тях, където това е възможно и така в едно бъдеще време, напълно обезбългарени те да станат част от държавите, към които са били придадени. Подлостта на отнелите наши територии е очевидна. Мисля, че този пъклен план е осъществен по този начин от архитектите на Ньойския договор, но и под влияние на страните, които имат териториални претенции към нас и на първо място Кралство Сърбия. Вместо орезвачите на териториите ни да постъпят както спецалистите по тези въпроси от Берлинския договор, тук намеренията са били точно обратни – как така да се прокарат границите на лошите, воювали срещу добрите в ПСВ, че оставащите в тези региони българи, по същество места за заточване в собствените им имоти, да нямат необходимите условия на живот и да ги напуснат, търсейки оцеляване или да измрат в тях. За тази подлост на „добрите” във ВСВ досега некоколкократно е говорил големият българин Иван Николов от Босилеград, духовна опора на българите там. Заграждането на изхода на Босилеградско към Кюстендилското поле и географското му разположение - в една долина, оградена с планини високи към 2000 м. обрича населението на този регион на погибел. Не са ли знаели това идиотите, прекарали по този начин наказателната граница. Според мен те са знаели това отлично, но този пъклен спрямо нас план е имал за цел да подготви тези региони за обезбългаряването им и на таза основа, трайното им присъединяване към Сърбия.

   Като запознат с този регион, сега ще опиша подлия замъсъл срещу нас, българите, откъснати от Родината си и заточени в собствените си имоти в Сърбия. Уточнявам, че Сърбия държи тези наши територии незаконно след разпада на Тройното краство, комуто тя не се явява правоприемник, но от наша страна след 1989 г. никой от нашите ръководители, начиная от Филип Димитров не е поставял този въпрос, а последният от тези ръководители не само, че не го поставя  във връзка с еветнуалното просъединявана на Сърбия към ЕС, но и отиде да му връчат най-високата сръбска държавна комунистическа награда. Като Ви връчваха наградата, г/н Борисов, защо не ги попитахте тия сръбски комунистически ръководители, стратегически партньори на Путин спъред него, кога ще ни върнат Западните покрайнини, кога ще ни върнат банкера, окрал страната ни с 3,5 млрд. лв?

   Сега ще опиша подробно тези територии български, отети от родината ни, където българите в тях след 1919 г. буквално са били набутани в снежни капани подобно на селяните ни след колективизацията, когато прокудени след вземане на имотите от родните им места те бяха набутани в панели. В панелите обаче не е толкова страшно, колкото да изживеш зимата откъснат от света, буквално в щракнат снежен капан.

 

   Парвата такава област тип снежен капан е поречието на р. Височица.

    Това поречие е една долина, отворена в горната си част към Годеч, който е бил неин административен и търговски център. По долината е приманавал римски път, част от магистралата Виа Долороса, който от Годеч е достигал до с. Ръсовци. Село Ръсовци е затворено от три страни – с едно непроходимо ждрело и планините, които го съставят – Балкана и Видлич. По тази долина има още доста села, формирали някога Годечката кааза, но и такива доста в страни от реката, разположени високо по долините на реки, спускащи се от Балкана като Дойкинци, Брлог, Йеловица, Росомач, Каменица, Сенокос. Селата по долината на р. Височица са били доста големи - Височка Ржана, явяващо се село на кръстопът, Славиня, Бракьовци, и то село на кръстопът, Долни Криводол и др. Всичките тези села са били отворени единствено към Годеч, където хората са достигали с товарните си животни или каруците си през с. Долни Криводол, после през с. Смолча и с. Ропот, прехвърляйки нисък проход на планината Видлич.

   От тези села е имало римски път, има го и сега, към Забърдието, където има няколко села, най-голямото от които е Смиловци. Този път, започващ от с. Бракьовци е прехвърлял планината, която при този превал е доста висока. Да се премине тази планина през зимата е невъзможно. Напомням, че след София на запад температурите падат, в Драгоман е с поне пет градуса по-студено през зимата отколкото в София. Днешните два пътя през планината Видлич от с. Ръсовци до Пирот и вторият от с. Долни Криводол до Забърдието и Цариброд не ги е имало.

   И какво се случва на хората в този голям регион от Горни Криводол до с. Ръсовци? Те няма къде да реализират продукцията си, което са сторвали от векове всяка сряда в Годеч на пазара, превърнати са в заточеници в собствените си имоти, превърнати от лошите хора в снежен капан за тях.

    Втори такъв снежен капан, но не толкова страшен, подготвен от желаещите да обезбългарят тези български региони ньойци щракват на селяните от Забърдието, и те села, свързани с Годечката кааза. Тези села – Височки Одровци, Гуляновци, Смиловци, Протопопинци, Бребевница и др. вече са с граница на изхода си за Годеч при с. Мазгош. Тук обаче не е така трагично както при селата покрай р. Височица и хората  превръщат в свой търговски и административен център Цариброд. Доста по-далеч от Годеч и достижим след голяма денивалация днес покрай депото за битовите отпадъци на Цариброд.

  Друг голям снежен капан, вторият по големина като площ нойци залагат при с. Петачинци. Така цялата област с много села, наричани Трънски Одровци остава затворена за най-важния за тях град, Трън. По онова време още няма пробити тунели по ждрелото на р. Ерма, която слиза към р. Нишава. Да се достигне от региона на Трънски Одровци до Царирод може само през планините Гребен или Влашка. Ако през планината Гребен през лятото са могли да пътуват товарни каруци и животни, защото има римски път, то през планината Влашка няма и това. За хората по долините на река Ерма, Кусовранска и Звонска настъпват много тежки времена. Тук са разположени много села и то не само покрай тези реки, но и по притоците им от планината Руй, Гребен и Влашка. Най-близкият административен и търговски център тук след 1919 г. за част от селата, разполоени над тунела при с. Звонци е бил гр. Бабушница, доста високо разположен спрямо тези села, до който е имало път за каруци, ддостъпен само през летния сезон. Не цитирам имената на селата над тунела, все пак с достъп до Бабушница с изключение на тези,съвсем до нея като Камберевац, Стол и по-високото село от Бабушница, Киевац.

    До ВСВ тунели през скалите на ждрелото на Ерма няма, то е непроходимо, това сторват германците със строежа на статегическа теснолинейка от Трън до Цариброд. Чрез тези тунели хората от областта със селата Трънски Одровци получават достъп до полето между Цариброд и Пирот. Щракнатият на тези хора снежен капан в продължание на 25 тодини не можа да ги прогони от родните им места. Те до днес казват, ние сме трънчани.

 

   Сега за още един снежен капан, по-малък но много ужасен, този на малкия административен някога център Трънска Клисура.

     Трънската Клисура днес носи името Клисура, защото е в Западните покрайнини, да не вземе някой да я свързва с Трън. А тя е съвсем близо до него отвъд границата.

     Трънската Клисура е в долината на р. Ерма, оградена с високите ридове на планините Въртоп и Кървав Камик. Това населено място се явява център на малки села и махали, разположени високо от двете страни на планината, но и такива в полето под нея, Малкото Знеполе. Това малко затворено поле е център на студа. Тук през едно лято падна такава слана /или скреж/, че сутринта трудно се отвори вратата на колата ми. Цялата продукция на хората се похаби, а за тях това е важно, защото те разчитат на нея. По картофените ниви стърчаха само клечки…

    И какво направиха ньойци за това село – затвориха му при прохода между Голямото и Малко Знеполе при с. Стрезимировци връзката с Трън. С това поминъкът на планинците от махалите над Трънска Клисура бе секнат – те бяха напълно затворени за България и за Сърбия. Твърде далеч от тях и твърде високо остана седловината, на която е с. Стойковичева, от която най-близкото населено място, в което има здравна служба, магазин и администрация е Сурдулица. Денивелацията от Стойковичева до Сурдулица е поне 1000 м. В този случай снежният капан, щакнат на региона на Трънска Клисура прави най-осезаема причината, да бъде сторено това – хората в него или да измрат или да се изселят по други места. Аз знам доста българи, не само от Трънска Клисура, които живеят в Сурдолица. Този град, селата по склоновете на планината Бясна Кобила и най-вече във Вране са с типично български облик. Има и села с останали български имена като Топли дол, Загъжене /старото име на Добравица над с. Искрец/.

   Тази преднамерена жестокост към българите, щракнати и в този снежен капан аз считам за планиран на времето геноцид срещу тях.

   Завършвам с най-големия регион, Босилеградско, и той непригоден за живот в него след затваряне с границата на пътя му към България, плодородното Кюстендилско поле.

   Босилградско е заградено с три високи планини, всяка почти 2000 м. н. в. Най-голямата е Бясна Кобила, втората по големина е Милевската планина, в чиито гънки е гр. Босилеград и третата е Кървав Камик. Малко над извора на Божишката река има превал към 1500 м. н. в.от двете страни на който са селата Вучина махала и Чичин град, те са по-високо от превала. По Кървав Камик има още по-високи села, според мен до височина 1500 м.

    Босилеград е бил административен център на селата тук, принадлежащи към Кюстендилската кааза. От планината Бясна Кобила се спускат три реки - една къса, Лисинската, една доста голяма, Любатската и една още по-голяма, Тлъминската. По долините на всичките тези реки има села, достигащи до много голяма надморска височина, но има и доста по скатовете на Бясна Кобила, където има извори, каквото е с. Паралово. Има и махали. От страната на Кървав камик към Босилеградско села няма, но пък има по Милевската планина, между които е с. Груинци, родното място на Емануил Попдимитров. На края на Милевската планина е с. Ресен, от махала на която произлиза големият българин Иван Николов, основател на КИЦ Босилеград. Наклонът на тази планина към България е пресечен с граница и точно там са последните махали на с. Ресен, а село Груинци е в две държави.

   След затварянето на достъпа на хората от Босилеградско с граница към България – някога хората са преминавали през прохода между селата Извор и Уши, по-късно е построено шосето през Олтоманци – регионът става непригоден за живеене в него. Най-близкият админидстративен център му остава гр. Сурдолица. Пътувалите до този град покрай електроцентралите знаят колко е опасен този път дори през летния сезон. Пътуваш и се питаш, ако сега се зададе ТИР, какво ще стане.

   Още една подла постъпска на Сърбия ще изтъкна специално за този регион. В изоставените минни галерии над. с. Караманица сърбите депонират промишлени отровни отпадъци. Те замърсямат подпочвените води и хората там масово се разболяват от рак. При протестите на жителите н Босилеградско пред кметството кметът откровено е заявил – на който не му харесва тук да се премести другаде. Синтез на политиката, която трябва да провежда този идиот, който е дори българин, синтез на цялата линия на политиката на Сърбия спрямо нашите българи в Западните покрайнини вече 100 години и предположение от къде идва идеята за тези стежни капани,чиято цел е само една – геноцид на българите по тези места, обезбълграряване и преминаване на тези теритоии „чисти” към Сърбия. Без населяващи ги българи.

   Питам се, дали тези факти не са известни на политиците ни, които имат инструменти да помогнат на сънарониците си срещу този гнет над тях от 100 години да бъде премахнат..

  

  

Гласувай:
4
11. bdenkov - 1
08.06.2019 01:12
В двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник печели винаги хладилника
http://www.../archives/16655

Стефан Стамболов към Русия за резултата от освобождението: “Отечеството ни е разделено на пет части и раздадено по милост на различни държави. И още – едно натрупано опекунство, което ни души всеки час, което ни спъва на всяка стъпка.”
Димитър Маринов предава думите на Стефан Стамболов отправени към княз Александър Батенберг : ” – А кръвта на руския народ? – възрази княз Александър с болна ирония.

- Ох, да оставим тая кръв. Ако русите проляха кръв, и ние не проляхме вода. Стомилионна Русия изгуби 40 000 войници и два милиарда лева. За избитите си синове те взеха Бесарабия и цяла област в Азия, а за изхарчените рубли те взеха тройно военно обезщетение от Турция, за окупацията те взеха и от нас двадесет милиона.
А ние? От три милиона народ ние дадохме жертва сто хиляди души; опустошенията и пепелищата погълнаха цели натрупвания от векове, чиято стойност надминава десет милиарда.
И какво получихме? Отечеството ни – разделено на пет части и раздадено по милост на различни държави. И още – едно натрупано опекунство, което ни души всеки час, което ни спъва на всяка стъпка. Не, ние ще хвърлим туй опекунство и Ваше Височество трябва да останете начело на тая борба.”
цитирай
2. bdenkov - 2
08.06.2019 01:14
Наследството на Соца. За "небольшую горстку рублей" какво ли би направил? Не дискутирам с мурзилоиди, живеещи в ЕС и САЩ.
https://www.capital..._na_soca/
Запомнете товарищи, СССР никога нищо не подарява! Окупира..да, ограбва...да, превзема...да, краде....да, но да подарява, ха ха...само хонорарите на червените продажни нашенски шпиони!
Нищо не са ни подарявали! Никога! Даже под техен натиск чрез СИВ търгувахме на загуба с тях!
Много малко сте написали, г-н Николов. Можеше да разширите картинката. Прединфарктно състояние, което през 90-91 се превърна в състояние на "масивен инфаркт", довело през 1995-1996 до "смъртта" на 14 банки и ако не беше щедрата намеса на МВФ, България щеше наистина да е част от "великия" СССР. И кой е виновен все пак за времето след падането на Живков? Кой иска да ни натика пак в ръцете на КГБ полковниците от Кремъл, дестабилизирайки последователно страната даже след влизането ни в ЕС? Луканов и Илия Павлов бяха убити, но Доган и бившият му приятел Иван Костов все още са тук и даже успяха да потопят кораба на още една банка. Докога ще издържи това сърце и докога КГБ ще точи парите на САЩ и Европа през джобовете на "КОЙ"?!

"1978 вземах по 350 лева за 360 часа"

Нормалната работна седмица е 40 часа = 160-180 часа на месец. Тия 350 лева за месец работа ли ги вземаше или за два? 350 лева/месец беше заплата, която вземаха много малко хора.

Апартамента как го купи - с чакане 15 години или директно от продавача? За 3 години и 3 месеца си купил апартамент и Шкода за общо 15 400 - ако си спестявал по 200 лв на месец за 39 месеца би трябвало да имаш спестени 7800 лева - останалите откъде?
Стига опашати лъжи от Първичната партийна организация. Все още има много хора, които помнят времето, заплатите и т.н.
"...вземах по 350 лева за 360 часа. Жената 150.
Всеки месец внасяхме по 200 бг лв.
След 3 г. работа купих нов апартамент - 65 м/2 за 9 000 лв... След още 3 месеца ми излезе и Шкодата- Нова 120 Л за 6 400..."
цитирай
3. bdenkov - 3
08.06.2019 01:15
"...вземах по 350 лева за 360 часа. Жената 150.
Всеки месец внасяхме по 200 бг лв.
След 3 г. работа купих нов апартамент - 65 м/2 за 9 000 лв... След още 3 месеца ми излезе и Шкодата- Нова 120 Л за 6 400..."
?! 3 години са 36 месеца. Плюс още 3 месеца за Шкодичката - 39 месеца. По 200 лева спестени на месец прави 7800 лева. Как успя със 7800 лева да си купиш апартамент за 9000 и кола за 6400? Питам не за друго ами белким науча и аз някой финансов соц. номер.
Освен всичко останало това комунетата никога не са му разбирали на сметките :-)
Такава заплата взимаха само от номенклатура нагоре.
Майка ми беше лекар и не взимаше толкова през '78-ма.
цитирай
4. bdenkov - 4
08.06.2019 01:16
Да си спомним, за да знаят и новите поколения истината за онова време...
1961 г. Москва.
Ян Рокотов и Владислав Файбишенко са ОСЪ**ДЕНИ НА СМЪ**РТ И РАЗСТ***РЕЛ*ЯНИ.
За търговия с дънки.
Обажалването на абсурдните присъди пред Върховния съд не успява и двамата "спекуланти" са разстреляни за назидание и след лична намеса на касапина Хрушчов.
По тогавашния закон в СССР за спекула (търговия с дефицитни западни и местни стоки и валута) максималната присъда е 8 години.
Но по това време Хрушчов е на посещение в ГДР, където му казват, че такава черна борса като в Москва, няма никъде другаде по света и Хрушчов решава да "даде урок".
Приема се специален указ, който действа със задна дата и присъдите на Ян Рокотов и Владислав Файбишенко от 8 години затвор са изменени след нов трети процес на смърт чрез разстрел.
Пълен правен абсурд и недопустимо касапско правораздаване, но в СССР всякакво беззаконие е възможно да се превърне в закон, стига комунистите да го поискат.
Разстрел, за нещо, което днес всяка банка, обменно бюро или магазин правят и приемаме като даденост и нормалност.
Но днес има св**и*не, които гру*хт**ят колко хубаво е било при соца.
Гру**хтя*т точно като доволното п**рас*е, на което му си**пв*ат по**мий*ка в коч**инат*а.
Защото те така възприемат живота - някой да ти с*ипв*а по**мий*ка.
Това, че разстрелваха хора на границата в гръб при опит да избягат от руската ко**чин*а, явно не ги интересува.
Представяте ли си какви го**в*на имат в главите си тези пр**имат*и.
Чуете ли някой да хвали соца, маха*йте го от себе си, нап**люй*те го, това н*е е чо**век, който трябва да стои в обкръжението ви. Това е при**мат*, от който ни*що свя*ст*но не може да очакваш.
Тези пр*им**ати няма да ви отговорят на въпроса защо за кола се чакаше ред 10 години , а за жилище 20 години, а много хора така и не дочакаха?
Защо в скап**а*ните пан**елки винаги имаше мухъл, влага, а дограмата вееше?
цитирай
5. bdenkov - 5
08.06.2019 01:18
Да си спомним, за да знаят и новите поколения истината за онова време...
1961 г. Москва.
Ян Рокотов и Владислав Файбишенко са ОСЪ**ДЕНИ НА СМЪ**РТ И РАЗСТ***РЕЛ*ЯНИ.
За търговия с дънки.
Обажалването на абсурдните присъди пред Върховния съд не успява и двамата "спекуланти" са разстреляни за назидание и след лична намеса на касапина Хрушчов.
По тогавашния закон в СССР за спекула (търговия с дефицитни западни и местни стоки и валута) максималната присъда е 8 години.
Но по това време Хрушчов е на посещение в ГДР, където му казват, че такава черна борса като в Москва, няма никъде другаде по света и Хрушчов решава да "даде урок".
Приема се специален указ, който действа със задна дата и присъдите на Ян Рокотов и Владислав Файбишенко от 8 години затвор са изменени след нов трети процес на смърт чрез разстрел.
Пълен правен абсурд и недопустимо касапско правораздаване, но в СССР всякакво беззаконие е възможно да се превърне в закон, стига комунистите да го поискат.
Разстрел, за нещо, което днес всяка банка, обменно бюро или магазин правят и приемаме като даденост и нормалност.
Но днес има св**и*не, които гру*хт**ят колко хубаво е било при соца.
Гру**хтя*т точно като доволното п**рас*е, на което му си**пв*ат по**мий*ка в коч**инат*а.
Защото те така възприемат живота - някой да ти с*ипв*а по**мий*ка.
Това, че разстрелваха хора на границата в гръб при опит да избягат от руската ко**чин*а, явно не ги интересува.
Представяте ли си какви го**в*на имат в главите си тези пр**имат*и.
Чуете ли някой да хвали соца, маха*йте го от себе си, нап**люй*те го, това н*е е чо**век, който трябва да стои в обкръжението ви. Това е при**мат*, от който ни*що свя*ст*но не може да очакваш.
Тези пр*им**ати няма да ви отговорят на въпроса защо за кола се чакаше ред 10 години , а за жилище 20 години, а много хора така и не дочакаха?
Защо в скап**а*ните пан**елки винаги имаше мухъл, влага, а дограмата вееше?
цитирай
6. bdenkov - Пътищата на престъпността в Свогенско
08.06.2019 12:01
Защо ли няма мнения за това че човеци гинат от кучета, а?!
А кучетата се гледат и заради престъпността- разни цигани и бандюги влизат и разбиват имотите ни! Но скапаната комунистическа държава твърди, че нямаме право да се саморазправим със злосторника, ако го уловим!

В държава , в която комунистите са реформатори, а народа е роб на собствените си червени робовладелци, правото е пожелателно и законите са като да ги имаме някакви!
цитирай
7. bdenkov - Може ли да публикувате данни на задгранични фирми от НРБ и информация
08.06.2019 18:35
Доста отдавна ние българите имаме хубави поговорки. Къде е стъпил руски ботуш трева не никне., Които се е хванал с Русия хаир не е видял. Прос*то*тията хо*ди по х*ората, но в този са*й*т прео**бладават зара***зените от нея? Русия държи първите места в света по.; Убийства, разводи, алкохолизъм, криминални престъпления, организирана престъпност най много като процент хора в затворите, агресията и едно от най важните неща е корупцията, която е издигната в ранг на държавна политика. И една част от вас искат тези отличителни руски черти да бъдат пренесени в България. Човек трябва да е тъ*п, пр*ост или як*о за*блуден за да иска руснаци да живеят в България. Думата асимилация нищо ли не ви говори или претопяване на българската нация? Защо Русия изнася всяка година от България между 3 и 5 милиарда долара. Като се построй турски поток, пардон руски, като се построй АЕЦ Белене тази сума рязко ще се увеличи и всички тези парични потоци ще отиват в Русия и ще са за сметка на обикновените българи. Напротив Илиян Василев е много прав, но той пише само част от истината, а цялата истина е много по страшна и опасна за европейска България и българите? Да припомня думите казани миналата година от руският депутат п. Толстой: половин България вече я купихме, остава другата половина, а тя вече е започнала. Ние като народ и държава трябва да се опомниме защото казаците няма да ни пуснат аванта никога

Публикувано във факти.бг:
Тихата русификация на България – рискове, възможности и последици – Част 2
За имигрантите от юг огради, а за тези от изток - червен килим
цитирай
8. radostinalassa - Стой си в гората
08.06.2019 21:39
Вече си анихилиран, не се мъчи да пишеш. Не е за тебе, скаларю.
цитирай
9. planinitenabulgaria - Първо, никога не съм бил в гората, свалям снивки от интернет за блога си.
09.06.2019 08:12
radostinalassa написа:
Вече си анихилиран, не се мъчи да пишеш. Не е за тебе, скаларю.


Понеже тази дума ми е непозната, отворих сайта на докторката по наукознание товарищ Жребцова и доктора по лингвистика товарищ Кобилкин. Това понятие се ползва за жените. Жените са някоко класа - нормални, недоклатени - много са злобни - и въобще непоклощтвани - настоящая трагедия - анихилирани. Разбира се веднага направих справка на агетга к картонче Цветанка, данните обаче са конфиденциална тайна, знам я само аз.
цитирай
10. bdenkov - 8
11.06.2019 22:42
Kой ще ми подскаже имена на русофили, които от 1885 година насам да са направили нещо добро за България?
българите сме с тежки комплекси за малоценност към руснаци и турци.това се потвърждава и от коментарите.в противен случай,на тоя никой не би му обърнал внимание
точно за това руските служби създадоха две партии-дпс и атака.дпс беше изградена от горе до долу от агенти на дс по всички струткури.дс беше филиал на кгб.след това,създадоха атака,за да оберат и антитурските гласове.изнудването върви по линията-ако не ни се подчинявате на нас ,ще ви дадем на турците.
Kрайно време е и ние да освободим Русия поне веднъж. За да им натякваме 150 години, че сме ги освободили и трябва да пълзят в краката ни от благодарност. Да ги накараме да ни издигнат паметници, да направят Федерално движение "Българофили", което всяка година да се събира край Каспийско море и да говори против Русия и за присъединяване към България. Да пишат по форумите "Да живей България" и да си мечтаят как ще посрещат отново с цветя славната българска армия на Червения площад.
Неграмотните руски лакеи дори не знаят, че руснаците по време на войната 1877-1878 година са влагали иронично - пренебрежително и подигравателно значение в обръщението "БРАТУШКИ". Т.е. за да бъда по-ясен и за да ме разберат русофилите ще кажа, че за руснаците сме били толкова „Братушки", колкото са ни „БРАТЧЕДИ" някои етноси от българския народ.
Благодарността си е благодарност, но не може да ни се вменява чувството за вечна признателност за освобождението и че заради тази признателрност България и българите трябва да бъдат винаги на едно и също мнение с "братушките". Не може да се изисква от нпас да плащаме вечно данък" историческа признателност" . А точно това искат руските негодници, включително и посланика. А русофилските продажници доразвиват темата. Франция е освободена на два пъти през миналия век от американците. Но нито В Парижа има 50 метров паметник на американската армия "от признателния
цитирай
11. bdenkov - 9
11.06.2019 22:45
Благодарността си е благодарност, но не може да ни се вменява чувството за вечна признателност за освобождението и че заради тази признателрност България и българите трябва да бъдат винаги на едно и също мнение с "братушките". Не може да се изисква от нпас да плащаме вечно данък" историческа признателност" . А точно това искат руските негодници, включително и посланика. А русофилските продажници доразвиват темата. Франция е освободена на два пъти през миналия век от американците. Но нито В Парижа има 50 метров паметник на американската армия "от признателния френски народ", нито има организирано движение на продажници "американофили", които да вменяват на французите , че са вечно признателни на Америка. Нито американския посланик си задав въпроса каква щеше да бъде Франция ако го нямаше Рузвелт, например!
Точно! Руският цар не е бил много руски, а като му се погледне родословието си е бил западен от поколения. Освен това в тази империя само името е руско, но са влизали - руснаци (40%), финландци, поляци, латвийци, литовци, естонци, украинци, грузинци, арменци и необятните народи които живеят и до днес в империята. Та освен на руснаците, благодарим и на останалите, които са дали саможертва за нас. Както благодарим и на тогавашните велики сили, че са позволили това да се случи, защото Руската империя няколко години преди това е била победена в Кримската война.
Публикувано във факти.бг: Каква признателност те тресе , за какво ??? За двете окупации , наричани "освобождение" от които не можем се оправи и досега?? Какво общо видя въобще в това което са направили американците за Франция и това което свършиха "братушките" тук !! Какъв гьонсурат трябва да си за да наричаш свинщините вършени от руснаците "освобождение" ??? Да ти припомням ли колко репарации е платила България на "освободителите" и колко милиарда днешни пари е ПОЛУЧИЛА Франция по плана Маршал , без да броим другите помощи от Америка ??? Продажни душици безродни , Русия е кошмара на България , главния ви
цитирай
12. bdenkov - 10
11.06.2019 22:46
Публикувано във факти.бг: Каква признателност те тресе , за какво ??? За двете окупации , наричани "освобождение" от които не можем се оправи и досега?? Какво общо видя въобще в това което са направили американците за Франция и това което свършиха "братушките" тук !! Какъв гьонсурат трябва да си за да наричаш свинщините вършени от руснаците "освобождение" ??? Да ти припомням ли колко репарации е платила България на "освободителите" и колко милиарда днешни пари е ПОЛУЧИЛА Франция по плана Маршал , без да броим другите помощи от Америка ??? Продажни душици безродни , Русия е кошмара на България , главния виновник да се дереджето на България и денят в който веднъж завинаги изчезнат "русофилите" в България ще бъде истинското освобождение !!!!
По стечение на историческите събития Украйна и Финландия са отделни и суверенни държави в тоя момент !В тях живеят наследници на загиналите за свободата на България и НЕ споменаването им е най-леко казано неуважително съм паметта им!
цитирай
13. bdenkov - 12
12.06.2019 19:45
Пал**яч*о**то Радев : «…….. Между България и Русия има толкова здрави и дълбоки духовни връзки, които никоя политическа конюнктура не може да промени….. »………….Tова е национална трагедия. Един много прост човек, който говори с цел създаване на митове. Нека погледнем реалноста. В какво се изразяват тези връзки и къде можем да ги видим.Погледнете Марито Неделчева стана Мари Габриел. ДругаТа Евата Паунова стана Майдел. От развитите страни на ЕС българите вкарват в България над милиард евро за да помагат на родителите си. При всяка ваканция хукват към Гърция. Къде са руските инвестиции в страната. Къде е присъствието на руската култура по екраните на телевизиите. Русофилството е един мит налаган от окупатора повече от 100 години, но съвременият живот го поставя в кошчето за боклук и това е неизбежно. В София те имат една огромна сграда на някакъв културно-информационен център, Достатъчно е да застанете пред входа ѝ и да видите мъртвилото. Отидете след това пред Френския институт и ще видите разликата. Всички млади учат английски, френски испански и други, но никой не учи руски и никой не отива да учи в Русия. Така, че русофилството е умрял кон, който такива прости руски слуги никога няма да могат да го възродят. А някои примитиви нискочелни млади българи нямат никаква перспектива. Да видим и стокообмена. За сега държат бедна България чрез енергийният монопол, който имат. 2 миличрда отрицателно салго, но и това ще свърши скоро. Щял да низаробва този палячо с руска АЕЦ Белене. Няма да успее. И той ще последва в кошчето южен поток.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 7907261
Постинги: 3353
Коментари: 8856
Гласове: 15850
Архив
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031