Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2019 20:50 - ЩЕ СТАНЕМ ЛИ СЪСЕДИ С АЛБАНИЯ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 3079 Коментари: 11 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                    ЩЕ  СТАНЕМ  ЛИ  СЪСЕДИ  С  АЛБАНИЯ ?

 

   След освобождаването на Черна Гора и Македония от смъртната хватка на Путин и възможносите пред тях, да се отправят към Европа, където те принадлежат териториално, проблемите на Балканите не стават по-малко. Какъвто се явява Делян Пеевски за Догана – неговият дилаф в уйдурмакючеците му -  точно същият за Балканите е Александър Вучич, машата на Путин тук. Чрез него Путин осъщесвява зловещите си намерения да дестабиилизира Балканите, ползвайки разкраченото положение на комунистическа Сърбия, пред която има реална опастност от разпалване на нова юговойна ако комунистическото им управление са запази като това на Башар Асад.  Само споменавам проблемите пред нея – Косово, Санджак, Войводина, румънските територии към Сърбия с румънско население, българските територи към Сърбия с българското население. По същество това са окупирани от Сърбия чужди територии, отщипани от съседите й, които са като горещ картоф на Балканите. От него се възползва Путин да сее бури на размирния ни полуостров и да преобладава напрежението в отношенията между държавите ни. Ако не бе неговата поддержка за Сърбия дали сръбските политици щяха да са толкова нагли и да подмятат като заплаха срещу Европа едно нежелано от никоя страна не само на Балканите, но и за целия свят решение на проблема им - да „поканят” руски войски в Сърбия, които да гарантират целостта на страната им и оставането на власт на някогашните СЮК-овци и УДБА- джии.

    Ще разгледам проблемите на Балканите, които не са решени, но преди това за последният капан, подготвен от сръбските новокомунисти, в който те искат да подмамят да влезат косоварите. Ние тук на такиви неща казваме: С трици вместо портокал в гърнето маймуни искат да ловят.

    След отделянето на Косово от Сърбия, което е невъзвратим факт -там вече има и военна база на САЩ, а косоварите считат САЩ за техен спасител от депортацията им  – сега от сръбска страна има предложение към Косово за размяна на територии. Сърбите искат към тях да преминат Северно Косово, към което е каменовъглената мина в Трепча с 12000 работници, всичките косовари, а също и района на гр. Косовска Митровица, като в замяна косоварите да получат региона южно от гр. Враня, който е населен само с албанци. Бил съм в градовете Прешево, Медвежа, Буяновац, на град се падат по два сърбина – единият е кмет, другият е шеф на полицията. Сутрин идват от някъде, вечер си отииват. Но викнаха войници и събориха паметника на убитите от режима на Милошевич косовари в Прешево.  Това е сръбското представителство в този регион. Той представлява един клин между Косово, Македония и България, албанизиран 99,999999%, останалата част е сръбско население, уточних и бройката му – по кмет и полицай в големия град, по селата такова наместници на сръбската влада нема.  През този клин минава директен път от Македония за Сърбия и това е единствената останала част от граниицата между Сърбия и Гърция.  Всеки друг път от Гърция за Сърбия трябва да мине през Косово или Албания. От този факт се вижда, че такава размяна би засегнала и България, на чиято граница ще се окаже Косово, а след много малко години Албания, към която Косово фактически принадлежи. Гърците пък губят грраницата си със Сърбия, което е важна стратегическа промяна на Балканите. Ако се натресат и руски войски в Сърбия както в Крим и те поемат контрола над тировете, промяната ще е с отрицателен знак – мафиотизъм, рекет, политическо вмешателство на целите Балкани от Русия. Като сега да го няма?

   Албанцие обаче не са прости. Територите южно от гр. Вряня са населени с албанци, те все в някой удобен момент ще преминат към Косово, респ. Албания, имат и обща граниица с Косово, където живият роднините им. Не е необходимо заради тях да бъдат давани територии от Северно Косово на Сърбия, тези сами ще се придадат към тях. А в тези теритоии, които Сърбия иска, вече има само по няколко сърбина, с изключение на съсредеточеното предимно в половината от гр. Косовска Митровица сръбско нселение. Това етническо неравновесие  би довело до ново напрежение на Балканите, защото албанците работят от сутрин до вечер, а сърбите ще започнат да ги експлоатират както някога косоварите, босненците, словенците и останалиите несърби в бившата Югославия. Която можеше да я има и днес ако не бе сръбският шовинизъм и експлоатация от тях на останалите етноси в тази изкуствена държава.

 

   Друг проблем на Балканите, за който е виновен Путин е стратегическото сътрудничество между него и Сърбия. Явно опитващите се да запазят властта си сръбски политици с цената на всичко, подобно на Мадуро, разчитат на Путин да въведе войски в Сърбия и да ги пази от нова юговойна. С тази цел – като го поканят да въведе войски както в Сирия - те са му предоставили голяма територия за военна база до Ниш. Разговарял съм с българи от Западните покрайнини, работили при строителството на тази база. Те казват, че са копали там, достигайки 80 м. дълбочина. Вероятно са копали силоз са ракета. Да не пропусна, че западно от Белград в посока към Албания руснаците строят още една военна база. Днес обаче ролятата на базата до Ниш е друга, там се обучават т. н. паравоенни форммирования към сръбската част на Босна. Паравоенниците по същество са разработени за терористи и убийци, ползвании за параван на официалната власт. Такива метастази има в Русия, във Венецуела, имаше ги и в Югославия. Те извършиха най-жестоките убийства, включително тези на младенците в Жепа и Сребреница. Напомням за едно такова паравоенно сръбско формирование, което зпрез 1917 г. нахлу в България и застреля много хора по Босилеградско, запалвайки домовете им и оборите с животните в тях. Други паравоенници сега се изявават в Донбас и Луганск. Тези терористи изпълняват поръчи на правителствата си, но правителстаа им се разграничават от тях, като същевременно ги пазят. Защото тези убийци им служат за маши.

    Има един нерешен от Европа въпрос - статутът на Босна и Херцеговина, който Путин много умело ползва. Сигурно много му се иска да навлезе в Сърбия, която така ще се превърне във втора Сирия и да набучи ракети в нея и в Сръбска Босна, под сърцето на Европа. Това НАТО едва ли ще допусне да го стори Путин, но ако то стане факт както аншлуса на Крим, напрежението не само на Балканите и в Европа, а в целия свят ще се повиши.

    Пояснявам, че Дейтънските мирни споразумения иимаха за цел да спрат юговойната. Те бяха прибързани, частични, трябваше геноцидът на Милошевич над Босна да спре веднага, не бяха премахнахти окончателно сръбските претенции към Босна. Така Босна и Хереговина остана една изкуствена държава от две несъвместими половини, в която частта на помаците е почти кръгла, развива се като инфраструктура и има добри перспективи, а Сръбска Боосна наподобява на прищипано от херния черво, в което самостоятелна държава просто няма как да функционира. Беднотията там, прчинена и от политиката държавниците им от типа на Мадуро води до масова миграция на тези сърби в Сърбия и в Западните покрайнини. Тези преселници изглеждат смачкани като да се преминали през мелница. Те са смазани от беднотия, от нищета, това са нещастници, жертви на такива като Вучич и Путин. Говорил съм с тях, казват че да си осигурят в Сръбска Босна хляб е почти невъзможно и поради това те се местят в Сърбия, където поне хляб могат да си купят. Но като ги гледам как са облечени и как изглеждат, не им здавиждам на тези, бих ги нарекъл заложници на политиците в Белград и Кремъл.

    Сърбите понякога претендират за присъединявне на Сръбската Босна към тях, което няма как да стане с международно признание, но международно признание и за аншлуса на Крим няма, а то с всяка измината година става факт. Ако в Сърбия „поканят” руски войски, може и това да стане. Но се готви нещо в Сърбия, и това без всякакво съмнение е ново забълбукваане на балканския котел, защото иначе няма причини бъдещи паравоенници от Сръбска Босна – терористи, убийци – да бъдат подготвяни в базата до Ниш. Едва ли нещо може да стане, но Путин генерира косвено напрежение, което хората тук усещат.  Затова и протестите в Сърбия срещу Вучич, затова на плакатите те са написали, че днешните управница на Сърбия са мафиоти. Като гледам кой е подкрепника и поддержника им, и аз съм на същото мнение, макар да не съм мадурист като някои държавници-примати.

    И накрая да въведа първата тема на постинга ми – въпреки освобождаването на Македония и Черна гора от смъртната хватка на Путин, проблемите, които ни забъркват Вучич и Путин не са по-малко. Аз обаче имам надежда – сърбите, които най-малко от всички протестират срещу кърмчиите си, вече са на друго мнение. Проблемите им, част от които описах са част от техните страхове. А примерите са много страшни – Крим, Сирия, Чечня, има още доста….

 image

 

 





Гласувай:
4



1. rosiela - Ще!
28.02.2019 21:16
Тъй е предрекла леля Ванга.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Така го гласят и тези
28.02.2019 23:23
rosiela написа:
Тъй е предрекла леля Ванга.


двамцата от снимката...
цитирай
3. vladtepes - Съседи с Албания
01.03.2019 12:30
Не ни трябва див арнаутски башибозук, който се множи като зайци. Само преди 50 години Косово е било със сръбско мнозинство, това е изконно сръбска територия. Дивият арнаутски башибозук се занимава с контрабанда, трафик на хора, оръжие и наркотици и се множи.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Трябва ли ни или не туй зависи от един дължавник с устни, по-дебели от тези
01.03.2019 14:06
vladtepes написа:
Не ни трябва див арнаутски башибозук, който се множи като зайци. Само преди 50 години Косово е било със сръбско мнозинство, това е изконно сръбска територия. Дивият арнаутски башибозук се занимава с контрабанда, трафик на хора, оръжие и наркотици и се множи.


на Цеца Величковч и със заднид от типа два декара и от още един, най-великият кърчция на страната с най-щастливите хора на света и с най-могъщте ракети.
Относно албанците - хабер от понятие си нямате за това, което имат в гена си. Ще пприведа само един ппимер - защо в Косово няма нито един циганин?
цитирай
5. vladtepes - За дивите арнаути
01.03.2019 14:48
Дивите арнаути се занимават изключително с престъпна дейност и се размножават, не правят нищо друго. Повечето са мюсюлмани.Разликите с циганите са минимални и са конкуренти.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Вие изобщо не разбирате темата, смесвате понятия.
02.03.2019 12:01
vladtepes написа:
Дивите арнаути се занимават изключително с престъпна дейност и се размножават, не правят нищо друго. Повечето са мюсюлмани.Разликите с циганите са минимални и са конкуренти.


Трябва да понаучиге малко повече за балканските народи, всеки от които има свои особености. Качествата, които приписвате на шиптарите /арнаунти са една част от тях, странстващите животновъди/ те не притежават и не можете да ги сравнявате с циганите, на които те са диаметрално противоположни. Цигани в Албания или Косово няма, а ако има са мюсюлманицирани и работят. Цигани като нашите няма, защото вярата на албанеца му повелява когато някой открадне нещо от него той да го намери и заколи. Със сигурност не знаеете какво стана и с преселницте цигани в Косово на мястото на депортираните от Милошевич косовари, когато те се върнаха по домовети си и ги видяха обърнати на циганарник.
Когато не сте в казуса, по-добре е да не коментирате.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184974
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031