Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2019 07:11 - БРАТЯТА СЪРБИ В ОПИТ ДА СЕ ОСВОБОДЯТ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 5354 Коментари: 13 Гласове:
12

Последна промяна: 07.01.2019 18:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                          С  посвещение на г/н С....         

 БРАТЯТА СЪРБИ В ОПИТ ДА СЕ ОСВОБОДЯТ

                ОТ СМЪРТНАТА ХВАТКА НА ПУТИН ?

 

   Балканите и какво се случва по тях са тема, която вълнува Европа повече отколкото нас, живущите в този регион. Има няколко изключения, но понеже съм доста скромен няма да се турна между тях…

    Пред няколко месеца говорих с мой приятел от блога, бивш дипломат в няколко Балкански държави, който каза, че сърбите сърбите са в преходен рроцес, ще се осъзнаят след като го преминат от кого имат полза и ще се ориентират към него. Разговорът бе за бедността, налегнала сърбите и ставаща все по-страшна за тях. Събеседникът ми се оказа прав - визиирам протестите на хората в Сърбия, които казват нещо, никога не чувано по време на демонстрации в Сърбия:

   - Не на мафията! 

   Ще поясня защо този девиз е толкова важен за тях и е преломен във вижданията им, а сега ще поясня защо в заглавието на този мой постинг, който ще звучи весело или дори смешно макар да е сериозен, ползвам думите БРАТЯТА СЪРБИ.

     Защото те наистина са ни братя по кръв. Поне половината от тях са етнически българи, присъединени към Сърбия след Австрийско-турската война, отблъснала войските на Османската империя от покрайнините на Виена до долините на реките Морава, Нишава и Тимок.  Това става около 1685 г. Това е началота на залеза на Османската империя, която вече се е била изчерпала и завладяните от нея територии и държави биват завоювани от  Руската империя или пък получават свободата си след неколковековно иго. Слабостта на Одманската империя по онова време става повод за избухването на Чипровското въстание, потушено с много големи жестокости.

     По долините на тези три реки през ХVІІ век живее целокупно българско население, кото бива присъединено към Сърбия.  Останалите в тези територи българи са се кръстосали със сърбите, посръбчили са се, емигрирали са в чисто сръбски територии, направили са смесени бракове и така сме станали братя по кръв. Това се вижда от поминъка на „сърбите”, от архитектурата им, от физическата им прилика с нас. Това важи в особена сила за селското население в Сърбия и в Северозападна България.

   Имал съм срещи със „сърби” по западната страна на планината Бясна кобила, Сурдулишко.  Те се самоопредлят като сърби. От източната страна на планината Бясна кобиила – Босилетрадско – пък хората са българи, окупирани незаконно от Сърбия, чиито ръководители са позовават на Ньойския договор, но в него е вписано нещо съвсем различно - не Сърбия, а Тройното краство. А Сърбия не подписва този договор въобще, послии анексира териториите ни, сега, когато Сърбия иска да влезе в ЕС ние не си ги искаме.  Писал съм по този казус в блога си. Никаква разлика няма между хората от източната и западната страна на планината Бясна кобила. Преди да бъде прокарана Наказателната граница, определена от Ньойския договор, тези българи, макар и разделени от тогавашната граница, минаваща по билото на планината Бясна кобила са си живели задружно, защото заедно са обитавали тази голяма планина. Чувствали се се от един етнос. Еднакви са и имената на отделните местности или населени места от двете страни на планината. Давам пример с името Загъжене, Сурдолишко, такова е и старото има на с. Добравица над с. Искрец, име с чисто български произход. Съвсем не приличат на сърби и тези надолу към градовете Вране – това са етнически българи - а след Вране започват албанците. Давам тагове: Медвежа, Буяновац, Прешево. Там вече и един сърбин няма с изключение на кмета и полицая.

   Това като увод, а сега по същество:

 

  Сръбските териториални апетити и шовинизма им са едно от основните причини да има неразбирателство между страните на Балканите. Подчертавам, това е приоритет на сръбските правителства. Подобни стратегии имат Турция и Русия. Няма страна, от която Сърбия да не е отхапала територии /същата е Русия/ и да не претендира, че те са техни. От нас са отхапани около 5000 кв. км. предимно планинска територия, наричана от тях Западни покрайнини. Не говоря за териториите ни, останали в Сърбия след Австрийско-турската война, те са безвъзвратно загубени за нас. Площта им е между 30 и 50000 кв. км. Само хърватите изгониха нашествениците сърби от Източна и Западна Славония. Територии и целокупно население на чужди държави в Сърбия остават, ще цитирам някои от тях:

     Воеводина - населена предимно с унгарски цигани и сръбски преселници, започваща от Унгария и достигаща до мафиотския сръбски град Земун,

     румънска територия, населена с румънци, чиито права румънското правителство винаги отстоява, докато всички наши праителства не се интересуват от сънародниците ни в Сърбия.

    Най-голямата отхапана част обаче остава Сръбската Босна, явяваща се анклав на територията на изкуствената държава Босна и Херцеговина.Според Споразуменията в Кемп Дейвид, където сърбите преметнаха американците със статута на тази част от Босна и Херцеговина, Сръбската Босна, американците им извъртяха дру номер – Сръбската Босна прилича на пищипано в средата черво и няма никакви условия да се развива като държава. Апетитите къчм нея са други – тя е по-удообна за набучнаве на ракети в нея дори от Крим. Точно тази територия, по същество анклав е причината за ешването на Сърбия с Русия, но и двете страни ще останат излъгани в нечистите си намерения. От една страна Путин иска да го допуснат да набучи в Сръбска Босна ракети срещу ЕС, от друга, Сърбия вече няма нито един приятел граничеща с нея страна и се стреми да одстане в братксака прегръдка на Кремъл, явяваще се вече за нея смъртоносна хвакта, която й прилага Путин.  Още една причина има за ешването на Белград с Кремъл – Коосово, но за това по-късно.

     Путин от години има една база в братска му Сърбия до Ниш, чувам и за втора между Белград и Албания, влязла скоро в експлоатация. По този начин стратегическите интереси на Путин на Балканите и обединяващите ги със сърбите техни специфични шовинизми, комунизми и мафиотизми са причина за напрегнатото положението на Балканите. Виновни за него са тези две страни. Останалите, между които и ние, Македония и др. са повлияни от остта Белград- Москва.  Композиторът на тези простащини, продължаващи от разпада на Югославия до сега е Кремъл, диригентът им е Белград. Белград така представен има право да свири музиката, написана от Путин, но не и да пищше музика. Май така вече няма да върви, хората на Сърбия не искат повече тази беднотия и ограничения да пътуват в ЕС.

     Лостове за въдействие на Балканите Путин има много. Давам пример с Договора между Македония и България. В момента, когато Ципрас започна да показва слредни пръстове на Путин по въпроса за името на Македония, нЕкой нактивира Каракачана да се противопоставя на този документ. Имаме основание да се съобразяваме с мнението на Каракачана, защото колкото човек по-едър става, пропорционално на теглото му нараства още мозъка му, което означава, става по-умен. Доказателство – има ли място или пост, за който да не става Каракачанът?  Аз мисля – не. Тургаш го на поста и той започва да лала, да шпрехе, „ни моеш му затвори устата”! Ако пък са му направили преди да се разговори липосукция на език, разбира му се като говори какво казва. А тенденциите са да става той все по-умен, видно от експлозивно нарастващото му живо тегло. Не съм виждал Путин да му спуска прикази за това и онова, но трябва да има нещо, както казваше Царо при подобни казуси.

   Връзката Белград-Кремъл започва да тежи все повече на обикновените сърби. Като резултат от нея те навлязоха в бедност, каквото са имали само по време на войните. Неефективните си югопроизводства по съветски технологии те си закриха, а с тях и работните места. Хората бяха оставени се оправят сами /б. м. да оцелеят!/ и те сториха защото имаха умения и навици да работят със земята и стоката – тук национализация нямаше. Това обаче е оцеляване, защото се печели по схемата, указана още от Маркс – пари-стока-пари прим. Ни парите ги имат сърбите, ни парите прим, защото няма на кого да си продадат единствената стока, която те могат да произведат, селскостопанската. Путин няма пари да им я плати, колкото него пари имат Сирия, Ирак и другите им приятели от лагера на комунизЪма, днес перестроечни комунисти, отклонили се от линията на комунизЪма заедно с линията. Моделът на руската олигархия, което е управление на мафията от държавата, започва да навлиза и в Сърбия. До скора голама част от сърбите просто не знаеха за сръбската мафия, защото там дребни мафии не вървят и хората не знаят какво става горе. Напомням за нашия банкер, биринджихаирсузинът  Цветан Васиилев, в момента под крилото на сръбската мафия. Някой да може да си го върне обратно в България? А дали пък нЕкой мисли, че няма Сръбско-Българска мафия след като и двете страни бяха комунистически - най-отличната постсреда за процъвтяването на мафиотизЪма.

     Останали без държавите в Югославия, които с труда си осигуряваха стандарта на сърбите, сърбите сега се опитват да се оправят сами. За това обаче е необходимо развитие на икономиката, внедряване на нови производства от поколението на високите технологии. Как да стане обаче това, като посткомунизмът в Сърбия не желае връзки с други страни освен Русия и арабите, а за какво да се каже за отношенията им със съседните им държави:

    Започвам с Босна, където те извършваха геноцид над мюсюлманите. Въвеждам два тага – изоставените мини на Жепа и Сребреница, където сръбските изверги на генерал Ратко и на националиста Кардаджич скриха трупчетата на застреляните младенци – младежи между 12 и 15 години. С това те искаха да редотвратят рарастването на войските на воюващите срещу сръбския комунизъм, оглавяван тогава от Милошевич. А зверствата в Сараево, като алеята на снайперистите, обстрела на града от обръча около него със сръбските танкове и какво ли не. Какви сношения след тези престъпления могат да имат тези две страни? Давам за причер опита на Вучич да търси помирение с реч в Босна. Напомням, че сърбите там са нашественици, заселени от сръските крале по тези земи на имения от по 300 декара, обитателите на които са изселени или местните им собственици избите от тогавашните сръбски паранаемници.

    Последният пример за добросъседство е този с Черна гора. За да предотвратят влизането й в НАТО сърбите опитаха да сторят с Мило Джуканович това, което гавазите на Путин строха срещу Литвинов, слещу Скрипал и др. Какво доверие ще има Черна гора на тия бушони на Шешел, които са готови да изпълняват чужди мокри поръчки?

    За нашите Западни покрайнини сам писал. Сега за Косово:

    За да се стигне до Косовският проблем причина пак са сърбите. Те бяха не повече от 10% от населенето в Косово, които тероризираха и грабеха косоварите, астоките на Косово отиваха за Сърбия. Косоварите по цял ден работят, сръбските дебелаци с луксозните си джипове цял ден по кафаните. Мутренска работа! Пред работливите и непокорни албанци тия номера не минават.  Сблъсъкт бе неизбежен. Резултат от този сблъсък бе депортирането на около милион албанци с влакове в Македония, от които след връщането им около 200000 останаха в Македония и придобиха македонско гражданство като бежанци. Македонците са бесни от това, защото този поток албанци промени  етническото равновесие в страната им. Още около милион косовари останаха по гарите и във влаковете, след като американците разрушиха ж. п. инфрастуктурата от Косово към Македония. Избитите от сърбите, предимно от т. н. паравоенни организации албанци са към 20000. Отвори се и друга „яма”, поощрявана от сръбските управници, циганите от Сърбия мигрираха и се настаниха в много от жиищата на албанците. Ако в Босна имаше проработка за геноцид, в Косово проработката бе за етническа подмяна, цигани на мястото на албаниците. Няма да казвам какво им се случи на самонастанилите се се в къщите на косоварите след завръщането им от Македония, но ще кажа, че всичкото това циган после отседна в катуни около Белград. Лошото се връща, то е като бумеранг.

    Какви сношения са възможни изобщо между сърби и албанци след този ужас, който преживяха албанците? Путин обещава да върне на сърбите Косово, но не знам кои ще му повЕрват. А там вече има и американци, на които албанците са благодарни, че ги спасиха от убийства и депортация в Македония. Въпрос е и какво щеше да прави Македония с тези два милиона аланци, повече от коренното й население. Този процес е приключен, но Путин го яха на фалшивия кон на сърбите и сее противоречия на Балканите. А казусът е приключен – Косово никога няма да бъде отново към Сърбия, макар някога тази територия да е била сръбска.

    За да го има това статукво в Сърбия днес причина са оставащите там на власт бивши първи на УДБА и СЮК, тези, които протестиращите наричат мафия.  Според мен конците на цялото това вредно за Сърбия управление дърпа Шешел, който постави свои хора за президент, председател на народното събрание, и министър-председател. Аз и тримата ги възприемам като хормонално сгрешени. Може пък да са изпълнителни, което ще им строши главите. Хората в Сърбия не искат повече теза Троица, тя пречи на наложителните промени в Сърбия, ще ппевърне Сърбия в ракетна площадка на Путин. Но няма да подобли и материалното им положение, то ще става още по-лошо.

   Това статукво в Сърбия в другите страни се нариича корупция, мафиотизъм, простащина. Такова едно статукво е убийствано за хората в страната. Причините са веднаж вътрешни – невъзможност д работи икономииката, липса на пари, преодолявана от холата на село чрез бартер, но тази средновековна разплащателна система не допринася да се плати за нафтата за тракторите, за лекарства за болните. Стопанствата на хората се свиват, свиват и се стигна до положението, когато на всеки сърбин е ясно, че така повече не може. Не може Сърбия да се превърне в капсулирана държава - капсулирана от съседите си, защото е извършвала спрямо тях престъпления, а не по класическо самокапсулиране по модела на Русия или КНДР – която да не може да изнесеЕстоките си в Ивропа, а да ги предлага на далечении страни, които не могат да ги заплатят. Защото произвеждат само оръжия…

   И протестите започнаха.

    У нас тези прооцеси не се отразяват подобаващо от медиите, повечето от които са просръбски  /маркспропутински/, но процесът в Сърбия тече. Промените са наложителни - сърбите не могат да живеят в такава бедност, обреченост, зависимост от връзката Белград-Кремъл, явяваща се смъртна хватка за тях. От такава смъртна хватка на времето американците спасиха Сараево, после Косово, ще им се случи нещо на сърбите и сега, ако не от вътре, от вън. Нов Конгрес трябва, нека бъде той наречен Берлински или Кемпдейвидски, на който да се освободят от окупацията на Сърбия всички незоконо окупирани от нея територи и чак тогава на Балканите ще мирне. Защото на гърба на този фалшив кон - запазване целостта на Сърбия и връщане Косово на Сърбия, днес играе Путин и поставя в шах постигнатото между страните на Балканите. С това внмешателство на Балканите Путин има и втора цел, да проотивопоставя страните от ЕС, който той иска да разруши. Сега на коня си качи и Каракачанът, който заплашва от висотата на вЕцеминистър-председателския си пост да не съгласял с договора. И аз не мога да се съглася да имаме министър на войната с ниво на интерилект като на приматите, но никой ме не пита.

 

  Ще завърша с последна мръсотия на Сърбия към България в буквален и в преносен смисъл:

   Известно е за двете медно-оловно-цинкови мини в Босилеградско, които освен, че тровят сънородниците ни там, но и причиняват масово разболяване от рак. Тези отрови навлизат в р. Драговищица и после в р. Струма, но нашето правителство не „знае” за това. Сезирахме мъжа на Деса Мерцедеса, дреме му една част на организма. Дори не каза, благодаря Ви. Сезирахме и отвратительника министър на МОСВ, един от главните виновници за повишаване цената на водата – съшата реакция като от мъжа на Деса Мерцедеса. Да търси отговорнос мъжът на деса от КАТ, че тормозели баща му и Деса сАмата има враме, да се обърне към президента Вучич – няма време. Ега ти държавата, щом президентх на нея може да бъде мъжа на Деса Мерцедеса.

   Тоя аз го оправдавам, има по-важна задача от тази да бъде бранник на чисотата на водите. Той избезе с инициатива да подкрепим етническия циганин Орбан срещу налагането на вето над Унгария. Този приказ - нека някоой познае от къде е дошъл - вероятно така го е вдъхновил, та е забравил за сигнала за замърсяването на Струма. И аз така въодушевен от хиперакетата на Путин нищо не възприемам и до сега, оти не изтрезнявам от радост. 

  Аз съм мноого възпитан и никога не ползвам думи като боклук или подобни на тях, но питам:

   Няма ли почтени хора в Сърбия, които да заработят за странат си, за да скъса тя с лъжите и тоталитарното си минало, няма ли един българин, по приятен от отвратительника министър на МОСВ, който да си разбира работата и да бъде почтен човек?

   Защото ако не се намерят такива хора, непочтенники много, всичките готови да работят за този, който им заплати най-добре, а това с голямо умение сторва Товарищ путиН.

 

     Ще завърша с един пример на родоотстопник, показаха го по Господари на ефира, чългарин, кмет на Босилеград.

      Разказахаа му за случая, немало токову нещу. Показаха му измерванията в лабораторията, той отговори:

-         Комуто му не аресва тук да се маа!

Това е точната формулировка на сръбската полотика, да премахне

българите от Западните покрайнини и да кажат, те са наши! От около 180000 през 1919 г. днес като българи там са се самоопроделили окол 12000. Причината са такива като мъжът на Деса Мерцедеса, като министъра на МОСВ и като този кмет, всичките без всякакво съмнение подготвени на едно място….

    Постингът написах по случай годишнината – 100 години!!!/ - от отнемането на целокупни български територии ведно с българското им население и предаването им към чужди държави. Докато не се реши този въпрос с връщането на незакоонно окупираните от Сърбия наши територии, може ла да имаме нормални отношения със Сърбия, питам аз държавниците ни, които подкрепят безусловно Съърбия за влизането й в ЕС. Териториите ни по Поворавието, Понишавието и по Тимок загубхме не по наша вина, но за това статукво днес вината е основно наша. Които са образовани по тази тема, които са истински българи, ще разберат посланиято ми в този постниг. Политпроститутите – никога!
  

                image

        Ние сме за мир и разбирателство между народите на Балканите!

image

   


Гласувай:
121. krumbelosvet - Драги колега,
05.01.2019 21:56
От толко много уйдурми, не си се сетил, че българските територии бяха загубени от РУСОФОБСКАТА ПОЛИТИКА на Стамболов и доведения от него Фердинанд. Лесна работа - забравяш говната русофобски, и надълго умуваш кви хубавини е можело да станат върху торта от тия говна.
Понеже когато си в планините проявяваш здрав рзум, помисли когато си горе, КОЛКО БАЗИ имат С А Щ на Балканите, и колко Русия. И не те ли безпокои поне мъничко, че според тебе за всичко са виновни тия с малкото бази, а ония с многото са бели като сняг девствен. Сърбите били мафиоти. Има ли по-мафитска държава от Косово? Но те са американска база и за тебе са светци. Това са увреждания от ПСИХОТРОННОТО ОБЛЪЧВАНЕ на подскачащите митинги.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Коментарът Ви изпратих веднага в Центъра, защото не знам каква реплика към
06.01.2019 00:43
krumbelosvet написа:
От толко много уйдурми, не си се сетил, че българските територии бяха загубени от РУСОФОБСКАТА ПОЛИТИКА на Стамболов и доведения от него Фердинанд. Лесна работа - забравяш говната русофобски, и надълго умуваш кви хубавини е можело да станат върху торта от тия говна.
Понеже когато си в планините проявяваш здрав рзум, помисли когато си горе, КОЛКО БАЗИ имат С А Щ на Балканите, и колко Русия. И не те ли безпокои поне мъничко, че според тебе за всичко са виновни тия с малкото бази, а ония с многото са бели като сняг девствен. Сърбите били мафиоти. Има ли по-мафитска държава от Косово? Но те са американска база и за тебе са светци. Това са увреждания от ПСИХОТРОННОТО ОБЛЪЧВАНЕ на подскачащите митинги.


него да закламеря. От мотивите ми да го изпратя за прокарване през програма на Центъра ще изтъкна само един - това е коментар на блогър, който хабер от понятие си няма за реалното положение на Балканите.
От Центъра са във възхита от Вас и вероятно ще получите презент "Центрово поощрение за добра нетова изява", относно този блог. Първо, терминологията, която употребявате е типично съветска, цитираме Ви една съветска народна песен.
Мой милинкий муж - говно,
не ебал меня давно!
Выщу в поля, закричу:
Я меня ебаты хочу!!!
Тази песен е вдъхновена от речите на Ленин, в които около 40% от думите са говно. Така той нарича меншевиките и кантрареволюционерите.
За Стамболов и Фердинад също сте на позиции, които Центра приема вполне. Същото важи и за базите, които на Балканите трябва да са преоблазаващо руски. Тълкуването на тези Ваши фрази / б. м. според мен не правещи смисъл/ от центровия оперативен раотник е, че Вие бихте желали щом Путин няма бази у нас или в съседите, да ни засипе с неговите най-могъщи ракети на света, това ни се пада.
Тук сам дяволът не би могъл нищо да прибави.
Горячими маркспропитинскими приветами!
По игрища и пАрзалки, волно ний играем
и макар и още малки,
името наПутин ние знаем
цитирай
3. shtaparov - Ако успеят, това ще да ни сближи к...
06.01.2019 02:45
Ако успеят,това ще да ни сближи както никога в последните няколко века.
цитирай
4. vmir - Ще се освободят, и още как,
06.01.2019 04:19
но преди това ще изчакат да бъдат покосени още 1-2 поколения, докато феновете на кремълските лакърдии все още имат с какво да видиотяват отрочетата си.
цитирай
5. planinitenabulgaria - На Щапаров и Вмир:
06.01.2019 05:35
Не всички са съгласни с Вас. Цитирам само един, Крумбелосвет. Измежду около 50000 блогъри може да се намери и още един като него....
цитирай
6. vmir - За разлика от някои, които с преднамерено разпространяване и повтаряне на кремълски лакърдии
06.01.2019 07:49
са си устроили живота, че и този на деца и внуци, Крумбелосвет е почти ортодоксално вярващ във всяка кремълска идиотия и почти толкова оригинален във вярата си, че непрекъснато произвежда оригиналности, които са продукт единствено на оригиналната му вяра.

Редица факти, някои от които изказани от самия Крумбелосвет ме довеждат до обоснованото предположение, че Крумбелосвет е не кой да е, а нашумелия преди около 45-50 години по света и у нас оригинален български кандидат-изобретател, който е правил безуспешни опити да патентова "Метод за унищожаване на капитализма". Методът се е базирал на супер-мега-ултра-оригиналната му идея за спиране въртенето на Земята така, че огрян от слънцето да остане само соцлагерът, за да може Западът да се вкочани от студ и да умре хуманно по природни причини, а не от кръвопролитна война. Методът е бил вдъхновен от изказване на Г. Димитров за колелото на историята, което според Г. Димитров щяло да се върти до окончателната победа на комунизма, както и от песента "Пусть всегда будет солнце", която се въртяла непрекъснато в главата на Крумбелосвет сякаш там имало инсталиран грамофон работещ на 78 оборота в минута.

Подозирам, че причина за недостижимата оригиналност на Крумбелосвет е някое стихо от онези навремето, които ни затрупваха с обещания за паметници на строителите на комунизма, което той е приел съвсем лично и вече не може да се види по друг начин, освен като паметник на освободителя на човечеството от гнета на капитала. Самоопределението "Белосвет" e спонтанен израз на оригиналните въжделения на уникално оригиналния Крумбелосвет и на светлата му мечта да заслужи паметника си като остави лошите капиталисти на тъмно.
цитирай
7. krumbelosvet - Драги планинар, и чедо вмир
06.01.2019 22:35
И все пак, териториите на България вие, РУСОФОБИТЕ ГИ ИЗГУБИХТЕ. Да кажете нещо? Не моете. Затова цитирате единствено ру-фобските говна. ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ произвидохте самички, БЕЗ КАПКА ЛЯВО И РУСОФИЛСКО УЧАСТИЕ.
Драго чедо вмир, В каква насока са научните ми интереси, съм писал отдавна в блога, в поредицата "Писмо в бутилка" номер 1;2;3 и 4. Първият от тия постове е от 16.01.2016 - "Писмо в бутилка 1. Хронология.". Той има 2500 прочита и 10 ПОЛОЖИТЕЛНИ коментара.
Бъдете здрави, драги десни сънародници, и дано се намери лек за уврежданията от психотронното облъчване на подскачащите митинги. Не се подскача от мисли, а от ЧУСТВА, нали?
цитирай
8. planinitenabulgaria - Пак се консултирах, преди да Ви отоворя.
07.01.2019 00:08
krumbelosvet написа:
И все пак, териториите на България вие, РУСОФОБИТЕ ГИ ИЗГУБИХТЕ. Да кажете нещо? Не моете. Затова цитирате единствено ру-фобските говна. ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ произвидохте самички, БЕЗ КАПКА ЛЯВО И РУСОФИЛСКО УЧАСТИЕ.
Драго чедо вмир, В каква насока са научните ми интереси, съм писал отдавна в блога, в поредицата "Писмо в бутилка" номер 1;2;3 и 4. Първият от тия постове е от 16.01.2016 - "Писмо в бутилка 1. Хронология.". Той има 2500 прочита и 10 ПОЛОЖИТЕЛНИ коментара.
Бъдете здрави, драги десни сънародници, и дано се намери лек за уврежданията от психотронното облъчване на подскачащите митинги. Не се подскача от мисли, а от ЧУСТВА, нали?


Уважавам мнението Ви, макар порядъкът на мислите Ви иизобщо да не прави слисъл. Сторвам това, защото хората се различни и веднага давам един пример с две крайности:
1. Венцивалери1951 е осъществил такъв брой кантакти с жени, колкото звезди има по небето.
2. Борн е осъществил подобен контакт само с една жена и няма намерение да променя това число.
3. Аз по отношение на тази бройка съм точно по-средата между тях.

Затова имам и време да се забавлявам, ето една моя радост:
Откакто Путин има нова хиперрракета, с която може да избие противниците си по всички точки на света, включително и еврогейците, а също да предиизвика спукване на земната кора в държавата на краварите и да ги залее с лава - разбира се, той никога няма да напарави това нещо защото обича децата и мира - аз не съм изтрезнявал от радост. А сега ми се добави и втора - арестуването на шпионина Пол Уилан, краварът гнусен. Да беше поне еврогеец.

цитирай
9. born - Прочетох неколкократно крупния Ви геополитически анализ и след като успях най-сетне да вникна в същината му разбрах най-сетне,
07.01.2019 11:24
че в днешно време страна - с наименование Русия не съществува въобще.
Съществува някакво си подобие - територия, която е захвачена от някакво злобно мафиотско жуже с псевдонима Путин, който освен че унищожава подведомствената си територия, ами на всичко отгоре иска да уничтожи и могъществената евробулгария, постигнала господствуващото си мегаположение благодарение на усилията на башпатриотичните си евроуправления барабар със Сърбия и останалите балкански тъмни субекти.
ПП. Не зная дали успях да копирам достойно стила на изразяване на титана ФД.
цитирай
10. vmir - 7. krumbelosvet,
07.01.2019 12:29
krumbelosvet написа:
В каква насока са научните ми интереси, съм писал отдавна в блога, в поредицата "Писмо в бутилка" номер 1;2;3 и 4. Първият от тия постове е от 16.01.2016 - "Писмо в бутилка 1. Хронология.". Той има 2500 прочита и 10 ПОЛОЖИТЕЛНИ коментара.


Драги Крумбелосвет,
Запознах се с „научните Ви интереси” в подробности. Описанието им изобилства от фриволни и меко казано неточни интерпретации и термини, характерни за популярните четива от списания като "Техника-Молодёжи", " Юный техник" и так далее, при това от апогея на Студената война. Тогава на тези списания се възлагаше задачата да мотивират социалистическата младеж в борбата й против капитализма, което на съвременен език се нарича зомбиране. Както личи от Вашите описания, по отношение на Вас тази задача е била решена успешно. Това лесно се забелязва от факта, че от множеството конкретни практически приложения на Закона на Парето в теорията и практиката на мениджмънта, ефективността на бизнеса, контрола на качеството, управление на риска и прочие, Вие сте предпочели да посветите десетилетия на най-несигурната му и ограничена интерпретация за разпределението на доходите, която нито е константа, нито независима от политическите практики, но пък за някои оправдава цоциалистическата мания да се наблюдава с зорко око паницата на ближния и да се гарантира възможността на наблюдаващия да бръкне в нея когато му се стори по-пълна от допустимото.

Простете, но за мен това не може да бъде обект на „научен интерес”, а приемането му за такъв ми изглежда много повече на психична девиация, отколкото на реален интерес към науката. За останалото предпочитам да си замълча не защото не мога да напиша цяла книга с констатации за инфантилните Ви представи за научните проблематики, които непохватно се опитвате да очертаете и го казвам в отговор на вашата констатация „англичанка гадит” не за да Ви отвърна на неадекватността. А защото:
1. С теория на вероятностите и математическа статистика (каквито били необходими за представяне на резултатите Ви) си изкарвам прехраната.
2. Именно в Британско научно списание (високорейтингово, с импакт-фактор) имам публикуван СОБСТВЕН вероятностен модел на взаимодействие между технология и биосистема.
3. Познавам британската система за оценяване на изследователски резултати, която не само не „гадит”, а е безкрайно по-смислена, либерална и компетентна от родната социалистическа.
4. За онези неграмотни, но зомбирани екземпляри, които чуят ли „либерален” се хващат за кобура, ще поясня, че във Великобритания никой не се е интересувал дали познавам другаря Еди Кой Си или дали мога да го свържа с него, за да ми напише рецензия, каквато другаря Еди Кой Си би оценил. Нито ме е питал каквото и да било друго, освен изследването във всякакви подробности, каквито за претенциозния цоциалист може не само да „гадят”, но и да бъдат живо издевателство или кожодерство. Да, разпъваха ме на кръст няколко месеца (редакционната колегия се състои от най-авторитетните корифеи от всички посоки и разстояния на географията), но това е в реда на нещата, защото ми публикуваха работата въпреки, че имах разширена интерпретация за понятието „време” като физична величина, която в началото посрещнаха на нож, но впоследствие приеха аргументите ми.
Ако в описанието Ви бях видял и малка индикация за отговорно отношение към науката, щях да посветя време да подпомогна усилията Ви. За съжаление, не виждам нищо повече от мегаломанска претенция изплетена от въпиющо неадекватни или непохватни заигравания с термини, изместени далеч от обичайните им приложения и смислени функции и връзки. Илф и Петров ми харесват, но Остап Сюлейман Бента Мария Бендер Бей не ми е любим персонаж, и нямам навика да работя за такива като него или вдъхновени от него, какъвто за мен се явявате и Вие. Всичко това потвърждава и солидно обоснованото предположение, че не друг, а именно Вие сте персоната, "прославила" преди десетилетия България с опита си да патентова метод за спиране въртенето на Земята.
цитирай
11. planinitenabulgaria - Трудно Ви е да достигнете до премъдростта на този пост,
07.01.2019 18:40
born написа:
че в днешно време страна - с наименование Русия не съществува въобще.
Съществува някакво си подобие - територия, която е захвачена от някакво злобно мафиотско жуже с псевдонима Путин, който освен че унищожава подведомствената си територия, ами на всичко отгоре иска да уничтожи и могъществената евробулгария, постигнала господствуващото си мегаположение благодарение на усилията на башпатриотичните си евроуправления барабар със Сърбия и останалите балкански тъмни субекти.
ПП. Не зная дали успях да копирам достойно стила на изразяване на титана ФД.


защото още Ви липсва зрелост. Човекът поумнява с напредване на годините или ако ходи по планините на България, а жената - от извънбрачните връзки. Тези мои постове са своеобразни куркапани, както радомирци наричат подобни вещи, приготвени ми от Центара да ги публикувам, за да бъдът ясни тези, които се ловват на подметнати им пениси и кои не се ловват.
Запазвам мълчание към коя група са Ви поставили менторите ми ми какво да публикувам в блога си.
Има ли документ, има история...
цитирай
12. nkf - Нещата са прости: за да се "...
08.01.2019 14:05
Нещата са прости: за да се "кротнат" Балканите, трябва да бъде УНИЩОЖЕНА ди степен ЗАЛИЧАВАНЕ от политическата карта на Европа така наречената държава сърбия. Тя е геноцидно образувание - досъщ като русийката - създадена на заграбени от България, Унгария и др. земи и населения. Само клане и дране за сръбските мингяни.
цитирай
13. krumbelosvet - Опа, ето пак nkf
09.01.2019 10:27
Още един САДИСТ се издаде като такъв.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 10410938
Постинги: 4158
Коментари: 10116
Гласове: 17386
Архив
Календар
«  Март, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031