Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2018 16:00 - ЦИГАНИЗИРА ЛИ СЕ БЪЛГАРИЯ?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 6958 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 21.11.2018 16:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                      ЦИГАНИЗИРА  ЛИ  СЕ  БЪЛГАРИЯ?

 

   

     Въведение:

     Отговорът е да, но в случая има още един фактор: вероятно рублите, предоставяни целево от руското посолство по време на избори у нас или при натиск за сваляне на правителството на РБ - част от ЕС - на лидерите на лумпените, пиенците, безработните, които не работят и не търсят работа, на новопредставените опростачени, които до скоро наричахме цървули, а също и на новопредставената класа на разпоретините, които до скоро наричахме мутреси, плеймейтки, моделки или пък калинки – всичките тЕЯ - електоратът на Нинова/Радев -  катализират този процес на циганизация у нас. Подобно нещо става в Мъакедония, където македонските комунисити, метаастази на УДБА и СЮК не виждат, че с отказа си да се присъедини страната им към културните страни, те ще бъдат поалбанчени. Този болезнен процес на циганизация у нас се усеща все по-болезнено от културните хора в страната ни и от потърпевшите, почти всички българи, вече не само по малките населени места. Нито едно правиитлество обаче не включва в оралнте си изяви, насочени към народ понятието, отразяващо този проблем на страната, на всеобщата циганизация, преминаваща вече и в манталитета на хората или по-скромното понятие, циганизация.

      В момента в страната се създава хаос, подобно на този, който създават комунистите в Македония, зад паравана на който са Нинова/Радев. Те проповядват за недоверие във всички и всичко, а хората заливат с фалшиви новини, дезинформация и пропаганда от социалните мрежи. Тази ситуация е отлична среда за още по-убедителната циганизация на България, срещу която не се прави нищо. За да върви този процес на циганизация на всички ива така успешно причината е необходимостта от ромгласовете за тЕЯ двамата, с които те биват избирани и ни управляват в интерес на една чужда страна, която по всички възможни начине се стреми да руши ЕС, няма да я цитирам. Тази страна чрз своите орудиямии дейстия в Болгарии, Нинова/Радев, има интерес да се разпадне България, защото тя е част от ЕС и по този начин да се предизвикат трудности и щети на тази организация на културните държави в Европа. Вече тия пениси с взривяването на църкви, както Свеета Неделя не вървят, сега на въоръжение са въведени хибридните офицери на Путин. Предизвикан разпад на държавата ни би върнал с крачка назад култуурните държави, към които принадлегим сега в посока на държавите, които наричаме примати или идиоти. Нашата страна е хваната в тази прпимка както на времето беше хванато Сараево от артилерията и снайперистите на Милошевич, подсилени от паравоенните отряди на Младич/Караджич, на които днес в България соътоветстват Нинова/Радев. Но вместо оръдия и картечници те ползват друга стратегия, орални изяви, достигащи да тези, които посочих като техни подкрепники и поддержники.

   

    А сега по същество:

    Наложи ми се да пътувам като свидетел по катастрофата на магистралата, в която едва не загинах, спаси ме мантинелата. Делото бе в Пазарджишкия съд, но заа 9.00 ч, което наложида нощувам в Пловдив. Ползвах бързия влак от София до Стара Загора, тръгващ от София в 17,28 ч. Бърз влак, със затоплени купета, с пет вагона, тук и там в по някое купе пътник.  При вен имаше един младеж, който бе така зает с телефона си, че не вдигна глава от него каквото и да се случваше във влака. Така свободно и приятно бе до ж. п. гара Искър, където стотици ромове насвяткаха влака, но така, че не само нямаше места за сядане за всичките, но и коридорите бяха пълни. В купето, където бях аз влязохаа 7 ромове, макар да имаше 6 места. Между тях имаше един много дебел, сложиха го на страната на 4-те рома, още три седнаха на нашия ред седалки. Една от пътниците бе ромка. Извадиха ромовете едни игри, Златни пирамиди или нещо подобно, застъргаха по тях, други по телефоните си пуснаха циганска музика, но тихо, търпи се. Не тя бе в центъра на вниманието на ромовете, а какво да изстъргват от картоните с играта. Мина кондукорката, но точно в този момент ромката заспа. Всички ромове казаха, и тя има карта като техните /б. м. че са работници по Чистотата на София/, цял ден е мръзнала жената, не я буди. С отхождането на кондукторката в съседното купе ромката се събуди, но скоро кондукторката пак дойде при нея. С доближаване на кондурката до вратата обаче ромката отново заспа дълбоко. Пак същите кандърми, кондукторката каза обаче, че ще доведе полицая от влака да я събуди. Повече не се яви, но нистина доведе полицая, който се зае с няколоко рома без билети. Разбрах, че ги свалил на Вакарал, а те били до Ихтиман. Кондурката каза на тези, които полицаят сваляше:

-         Както беше до сега, няма да може вече. В този влак пътува

полицай, да го знаете това!

     А какво може да напави полицаят е отделен въпрос. Ромовете не могат да бъдат глобени, те нямат документи, може да ги свалят на гара преди тяхната, от която те ще вземат следващ влак и ако и в него ако пак има полиций, той ще ги свали на вече точното място. С един влак по-късно. Не мисля това за правилното решение на БДЖ. За едни може актове, за други няма акт и за това, че нямат документи за самоличност.

     Във влака се появи млада ромка, носеща на ръце кофички киссело мляко, което продаваше по 50 ст, а също и кремчета жълти и кафяви и те по 50 ст. Бирите в алуминиева опаковка по 1 лв, носеше и енергийни напиитки.  Каквото носеше, продаваше в едно купе и отиваше за още. А циганската музика от съседните купета  идваше до нашето все по-убедително, ромовете в купето ни подскокнуваха и си въртяха задниците на седалките в такт с музиката.

   Влакът стигна Ихтиман, всичките ромове слязоха. На гарата ги чакаха ммалки ромчета, многобройни, като врани в долина. Вероятно очакват вафла  тип талашитка или шпертплатка или нещо друго. Слезе и циганската музиката, но от перона на гарата още се чуваше във влака.

    Рано-рано на другия  ден бях на гара Пазарджик, от където стигнах пеша до Съда. От покранините на Пазарджик към центъра пътуваха много ромчета с велоосиипеди, по три на велосиипед. Едното ромче кара велосипеда, на кормилото срещу него седи друго ромче, третото е яхнало багажника. В Центъъра на Пазарджик обаче, където имах час и половина преди засееданието кьорав ром не видях. По пък ги видях в Съда:

   Момче и момиче на по 15 години, деца, но вече родили две деца, съдят държавата, защото нямат пари. Не могат да работят каквото и да било, едва ли мислят и да ралоотят, единственото нещо, върху което ги бяха сезирали адвокатите им, неромове, бе да съдят държавата за допълнтелна издръжка. Не разбрах каква, въпреки инструктажа преди заседанието от адвокатите им, но ромовото присъствие, което щеше да бъде в залата бе всеобъемляющое. Родителите на двете деца, твърде рано влезли в размножителна възраст, които адвокатите инструктираха какво да кажат на съдийката, на които подкрепа щяха да дадат още поне 30 ромове техни роднини или познати от малата. Напомням, че внаги тази махала изибира за депутат Делян Пееввски. Трябваше да кажат на съдийката, че гладуват децата и родителите им, напомням по на 15 години, също деца. Едното дете не бе много невръстно, защото такаа тичаше като ракета на Путин и се качваше по масите. С такива млади родители децата са много жизнени…

   Заседанието, на което бях призован бе преди ромовото и съдийката го раазтегна много, защото й предстоеше изпитание с ромовото воинство пред залатаа. Говорихме по същество, говорхме по общи въпроси.  Чувствах, как съдийката разтягаше времето, заащото й предстоеше изпитание в следващоото засеедание с войнството от примитиви, които знаят само еедно, да искат. Да не пропусна, адвокатите на ромовете им обещаваха да обжалват решението в Страсбург, ако тук не се получи желаният резултат, повече пари за 15 годишните родители.

 

    Дойде време да се прибирам към Соофия. На много бърз ход достигнах влак за София, тръгващ след минута, успях.  Влакът бе тип Сименс, наричан влак-стрела. Прекрасен, нов, с нито едно счупено стъкло, явно не пътуващ през Факултето или с. Копиловци, Кюстендилско. Вътре приятно, хората приятни, влакът – страхотен. Но!  

    Влаакът бе пътнически и на всяка спирка в него се качваха ромчета между 12 и 15 години, всичките в средния вагон, където бях и аз. Явно тозии ввлак се ползва от ромчета, всичките бяха с билети. Всичките - с прическа „Джино”, ромките – с нарочно скъсани панталони навсякъде по краката им, само над гениталията им бяха нескъсани.  Чуваше се циганска музика от телефоните им, която все повече се засилваще, а новопредтавени ромчета се качваха и качваха. Аз бях седнал на ред с още един човек, но при нас дойде ромче и ни попита до къде ще пътуваме. Казахме, до София, а то отговори, много добре. Разбрах го, пречим им…Музикаатаа се усилваше и усилваше, ромчета ии ромки припяваха, извадиха енергийни напитки и семки. Влаакът от почистен и приятен заапочна да се превръща в свинарник. Сополииви ромчета издухваха носовете си по пода на влака, като сополите им падаха пред мястото, където те седяха. Циганската музика ставаше все по-сила и все по-пъстра, защото от няколко места се чуваха различни цигански музики.

    Сред толкова ромове за хората стана невъзможно да се пътува, преминахме в предния вагон. А вторят се насвятка с ромета до спукване по шевовете. Попитахме кондуктора, защо не направи вещо. Той оотговори нс контравъпрос, какво мога да направя. И обясни, че имало влакове с рискови пътници, мужде които посочи тозии влак, с който пътувах до Пловдим и още един, тръгващ от Пловдив към София в 6л 15 ч, в които пътувал полицай. А в този влак, превозващ почти всеки ден ромчета на ставали произшествия, само освинвали вагоона, в който пътували до София.  Които знаеле за този влак изобщо не се качвалив този вагон или вземали друг влак.

      Достигайки Централна ж. п. гара София всичките тези ромета слязоха и тръгнаха към метрото. Другите момчета на тази възраст учат занаят, как да се справят с живота, тези живеят на гърба на държавата и така ще бъде до последния им ден.  Попаднах на стихотворениие, при което поетът точно е улучил как тези ромове си представят живота и как държавата ни им помага да изминат жизения си път на гърба на хората в нея, които се трудят и за тях...

 

                      20:52 - ИЗБИРАТЕЛИ

Автор: maxim0411 Категория: Политика   image 
Прочетен: 41 Коментари: 0 Гласове: 

1

 
Последна промяна: 20:56 


Те не са със знамена, 
днес по улиците 
доходи да дирят, 
те не протестират 
днес със нас 
работа да искат 
да работят! 

Те не искат да четат 
и не искат да работят 
те са тук за да се веселят, 
а онез балъците грамотни 
да работят! 

Те не могат да четат, 
те не могат да работят, 
раждат, раждат 
и цял ден се веселят, 
те с гласа си власт творят,
тези дето пазят ги 
да крадат и не работят! 

Те не могат да четат, 
но пък да гласуват могат, 
техен избор неграмотен 
е властта, 
дето гърби денонощно 
днес народа! 

Максим Велков

   

    Завършвам постинга си с въпрос:

    Когато хората протестираха срещу повишаване цените на билетиите за Градски транспорт, защо между протидстиращите нямаше нито един ром, след като те по цял ден пътуват по автобусите, развозвайки боклуци.

  

   Заключение:

   Които пътуват са по-умни от които не пътуват. Аз знаех за цигански аавтобусни линии като 79, 111, 1, трамвай 10 и още десетки, като напр. тази за с. Филииповци, но не знаех за цигански влакове. Вече знам три броя такива, но сигурно има и други…

image   

       

     





Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12284608
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930