Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2017 22:30 - ПОУЧИТЕЛЬНО К ПУТИНУ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1749 Коментари: 10 Гласове:
1

Последна промяна: 31.07.2017 23:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

ЕДНО  НАПОМНЯНЕ  КЪМ  ПУТИН ПРЕДИ СЛЕДВАЩИЯ МУ МАНДАТ КАТО ПРЕЗИДЕНТ– ВОЙНАТА  В  АФГАНИСТАН

 

     Прикован в дома ми вече доста дълго, на два пъти сънувах региони от планините на България. Първият път сънувах долмениите до с. Хлябово съвсем реални, но още по-красиви и потайни, а вторият път - едно село в Западни Родопи, което не бях посещавал. Този сън продължи много дълго, така и не разбрах къде се намира селото. Докато ми се открие отново възможност да посещавам планината ползвам времето, прикован в дома ми да пиша за разни други неща. Мислех да напиша постинг за Русия в две части, но вторият е много сложен и затова ще го разделя на два отделни. А сега – първият.

   По възрастните помним войната в Афганистан. Това не бе война, а зов за интернационална помощ от страна на комунистическото тогава афганистански правителство, отправен към Товарищ брежнеВ – то поиска от него помощ в борбата срещу лошите /б. м. афганистанците некомунисти/, но тази борба така се разгоря, че в нея загинаха към 1,5 милиона граждани на Афганистан, избити от съветските самолети и хеликоптери, а около 6 млн. афганистанци напуснаха страната си заради военните действия. Страхотна помощ им оказа Брежнев - страната им бе срината, тя никога няма да се възстанови, голяма част от проблемите с бежанците сега и метастазите на Ислямска държава идват като последствие от тази варварска война на СССР срещу мюсюлманите, която в продължение на около 10 години СССР води срещу Афганистан и ги разнищи за векове напред. И която загуби, но загуби не само войната, на това ще се спра сега, защото казусът „Сирия” е същият както „Афганистан”, а сега, с култивирането на един нов Башар Асад /венецеулеца Мадуро/ реално на хоризнта пъква още един такъв казус, който получи името „Венецуела”. За него Путин също ще трябва много да плаща и да воюва и на този фронт.

       Какви бяха най-важниите последствия за СССР от войната в Афганистан, започнала през 1979 г. и продължила до 1988/89 г? СССР бе икономически разорен, макар тогава условията за този негов икономически разпад да бяха по-благоприятни от сегашните, когато се води войната в Сирия и се очертава още една във Венецуела. Тогава СССР все призвеждаше по нещо, макар основното да идваше от продажбата на нефта. Днес при Путин русия произвежда едно голяяяяяяямо нищо. Решителният момент в Афганистанската война бе 1986 г. когато афганистанците сваляха всички прелитащи над тях самолети и хеликоптери, а безоткатните оръдия от рамо поразявахе не само танковете на СССР, но и всяка придвижзаща се машина. Защото афганистанската войска премина на страната на съпротивата ведно със съветските оръжия. Икономичеките загуби бяха колосални, също така загиваха и много съветски войници. Войната трябваше да свърши, повод за това станаха цените не петрола, които от около 50 долара за барел паднаха на 10-15. Приходите за СССР намаляха, разпадна се снабдяването на войската не само в Афганиистан, по същество се разпадна и СССР. По онова време СССР имаше в Средиземно море флотилия, която заради разходиите по Афганистан си я прибра в Крим. Големите им разходи за военни нужди бяха обаче подводниците им, които дежуряха около САЩ, въоръжени с ракети с атомни заряди. Тези подводници повече не можеха да бъдат  подържани и Горбачов, който дойде през 1986 г. си ги прибра в Баренцово море. СССР рухна, военната му мощ – също, това бе резултатът от обезкръвяването му в резултат на войната в Афганистан. Някой се сети да пипне цената на петрола и случи това на могъщия някога СССР.

    Същият сценарий върви сега в Сирия, където Путин обещава да държи огромна морска база на Средиземното море и военнокосмическа в Сирия. Това няма как да стане, защото Русия вече нищо не може да произвежда, може да продава само природни суровини, които на времето империалистите грабеха от колониите си. За да мултиплицират процесът на икономическия разпад на Русия, причинен от деиндустриализацията й, затова вината носи Путин, някой пак спадна драстично цените на петрола по същия начин, както по време на войната в Афганстан. Тогава поръчаха скъпа олимпиада в СССР, сега поръчаха зимна олимпиада в Сочи и световно първенство по фубол, за двете ще са необходими още поне 100 млрд. долара.

    И още един факт да приведа:

    Може би някой знае колко млрд. долара дава годишно за военната си мощ САЩ и колко може да даде Бащицата, които трябва първо да ги вземе от олигарсите. Този процес се усложняма от обстоятелството, че почти всичко за съвременните оръжия, които Русия произвежда, тя трябва да го внесе от страните с високи технологии. Те не могат да си произведат дори сонди за петрол и газ, поради което ги внасят от Южна Корея, не могат и да си ги монтират, това сторват китайците, а ще произведат високотехнологични продукти за прехвалените си оръжия, най-страховитите на света.

     И пак една ретроспекция. Силната личност, Брежнев умря през 1982 г. Последваха борби в тогавашната политическа мафия кой да стане най-пръв, но тези борби продължиха твърди дълго, 4 години. Докато се разберат в Политбюро поставиха един път шеф на КГБ и после един жив труп, политическият мафиот Товарищ ЧерненькО. Първият се прочу със свалянето на пътническия южнокоорейски самолет, вторият - с олимпийските игри в Лос Анжелес. Отлагания вървят, но донякъде, бяха преминати всички рубежи. Дойде Горбачов и това, което трябваше да стане се случи.

     Подобен сценарий на този с Брежнев е сегашният с Путин. Нещата са се променили абсолютно, вместо с дела и адекватна политика Путин разчита на фалшиви новини, на дезинформация, на пропаганда и на подмятане на ракети като му стане напечено. Това време отдавна мина. Ако Путиин отвори постинга ми, нека се размисли, за да стигне до извода, че сегашното му положение като най-пръв в Русия отговаря на годината 1986 г. когато дойде Горби, а нещата до тази година се представяха като да се отнасят за 1982 г. когато бе успението на Брежнев.

    Още веднаж ще подчертая дебело нещо – през 1982 г. СССР имаше индустрия и произвеждаше по нещо. Сега Путин деиднустриализира Русия, богатствата й даде на олигарси, а той се заформи като техен бащица. Този икономически процес, родил олигархията в Русия е описан от руската интелектуалка Политковская, застреляна пред дома й от чеченци, както твърдят следователите по убийството й. Поради тази деиндустриализация Путин трябва да внася всичко необходимо за живота на руснаците от други страни, но така стана, че някой снижи много цените на петрола. Друг пък обърна кораба с 24000 тона жито за Крим.

    За спечелванеето на изборити отново от Путин никой не се съмнява, но че ще се оправи с това, което той и Медведев забъркаха, има един който не счита това за възможно. Няма да кажа кой е той.

image




Гласувай:
2



1. merlin68 - По-възрастните помним, но за теб ...
31.07.2017 23:29
По-възрастните помним, но за теб като много възрастен не съм сигурен... А може пък и да помниш как си викал - Ура, Слава на СССР и Непобедимата Червена Армия. Смърт на КапитализЪмът, долу САЩ....
Аз бъди сигурен добре си ви спомням дето бяхте по-комунисти от Ленин, а днес сте по-демократи от Аристотел. Лижехте задниците на руснаците, днес с демократично старание лижете американските... много добре си ви спомням.
Ти може и да не доживееш за трети път да обърнеш резбата, ама сигурно си се погрижил за поколение тебе подобно, което ще доживее отново да нахлюпи ушанките и с влажни очи и протегнати ръце да каже - братушки ние ви обичаме.

И не наричай сухите си сънища - факти, а мокрите си изпускания - мисъл.
Горбачов не изтегли подводниците и не забатачи ВПК на СССР защото нямаше пари, а защото беше предател, или глупак, а най-вероятно и двете заедно. Можеш да бъдеш уверен, че в печатането на пари Русия може да задмине САЩ, та в Сибир има много повече дървесина... Но подводниците не се движат нито с долари, нито с рубли и както е добре известно днес руските ядрени подводници са на бойното си дежурство покрай САЩ. ВПК на Русия днес е напълно възроден и снабден със супер техника създаваща супер оръжия. Русия е много по-богата на природни ресурси от САЩ, а руснаците са много по-мотивирани да бранят Родината си от мелезите събрани в САЩ. И забележи г- н ветропоказателю - парите са просто хартия, а американските даже не са и хартия (само 8% от емитираните долари имат хартиен носител), реалната икономика е ресурси и човешки труд. Само въпрос на време е огромният финансов балон надуван от хорската алчност да се спука и какво ще остане от САЩ:))
Също така като говориш за деиндустиализация - да след разпада на СССР, по времето на Горбачов и Елцин, тя обхвана Русия, също както и България. Днес обаче Русия за разлика от нас е силно развита индустриална държава. Но това не може да се каже за САЩ, чиято индустрия отплава за Китай:)))
цитирай
2. planinitenabulgaria - Вам - горячими маркспутинскими приветами!
31.07.2017 23:41
merlin68 написа:
По-възрастните помним, но за теб като много възрастен не съм сигурен... А може пък и да помниш как си викал - Ура, Слава на СССР и Непобедимата Червена Армия. Смърт на КапитализЪмът, долу САЩ....
Аз бъди сигурен добре си ви спомням дето бяхте по-комунисти от Ленин, а днес сте по-демократи от Аристотел. Лижехте задниците на руснаците, днес с демократично старание лижете американските... много добре си ви спомням.
Ти може и да не доживееш за трети път да обърнеш резбата, ама сигурно си се погрижил за поколение тебе подобно, което ще доживее отново да нахлюпи ушанките и с влажни очи и протегнати ръце да каже - братушки ние ви обичаме.

И не наричай сухите си сънища - факти, а мокрите си изпускания - мисъл.
Горбачов не изтегли подводниците и не забатачи ВПК на СССР защото нямаше пари, а защото беше предател, или глупак, а най-вероятно и двете заедно. Можеш да бъдеш уверен, че в печатането на пари Русия може да задмине САЩ, та в Сибир има много повече дървесина... Но подводниците не се движат нито с долари, нито с рубли и както е добре известно днес руските ядрени подводници са на бойното си дежурство покрай САЩ. ВПК на Русия днес е напълно възроден и снабден със супер техника създаваща супер оръжия. Русия е много по-богата на природни ресурси от САЩ, а руснаците са много по-мотивирани да бранят Родината си от мелезите събрани в САЩ. И забележи г- н ветропоказателю - парите са просто хартия, а американските даже не са и хартия (само 8% от емитираните долари имат хартиен носител), реалната икономика е ресурси и човешки труд. Само въпрос на време е огромният финансов балон надуван от хорската алчност да се спука и какво ще остане от САЩ:))
Също така като говориш за деиндустиализация - да след разпада на СССР, по времето на Горбачов и Елцин, тя обхвана Русия, също както и България. Днес обаче Русия за разлика от нас е силно развита индустриална държава. Но това не може да се каже за САЩ, чиято индустрия отплава за Китай:)))


Так надо думать!
цитирай
3. planinitenabulgaria - Госпожо Мерилини 86,
01.08.2017 00:01
Човекът е по-умен от жената, поради това имате основателни трудности да не разберете постинга ми. Има и ооще една причина - за да разбира Човек постингите ми, той трябва едновременно да бъде умен /поне/ колкото Делян Пеевски и интелигентен /поне/ колкото Генерал Радев. Помислете си дали отговарята на това изискване, млада госпожо. Видно от числата 86, Вие сте в центъра на разплодната Ви възраст. Пожелавам Ви здрави и добре износени приплоди, поне 5 килограмови...
Аз винаги се уча от по-умните от мен и следвайки указанията Ви, още утре си обръщам доларите в рубли, благодаря Ви за това предупреждение към мен. Щом в Сибир имам толкова дървесина, това е верният път! Още веднаж - Благодаря за коментара Ви към мен!
Товарищ Костя
цитирай
4. syrmaepon - Путин отдавна не се интересува нито ...
01.08.2017 15:19
Путин отдавна не се интересува нито се грижи за Русия и руския народ и това е известно на руския народ. На българските негови поддържници това не е известно, а и не ги интересува, защото те не живеят с него в неговото блато и могат на воля да си викат "ура"
цитирай
5. planinitenabulgaria - Госпожо /Госпожице/ Мерилини 86,
01.08.2017 18:57
Коментарът Ви не е на необходимото ниво, за да го одобря - той е щуро овулационен. Превеждам го на музикален език:
https://www/watch?v=yy247d2OW90

Профессор Костя, заведущ Катедра "Култура" в Центъра, притежаващ парола да тегли разсекретена информация от масивите на Центъра до Категориия 6А. Не си спомням да съм имал толкова неподходяща за оперативен работник студентка.
цитирай
6. nkf - Човек като чете неграмотните ко...
02.08.2017 00:16
Човек като чете неграмотните коментари на такива като другарката merelin68 му става ясно защо сесесерето се капична, а сега същата съдба ще сполети и русийката. Тя русийката, ако си изсече дървесината и я преработи на рубльовки, най-много да си докара хиперинфлация на на степен 1000, щото зад икономиката не стоят ресурси, както си мисли другарката, а преди всичко интелект, технологии, иновации, умения, здраво бачкане и ПРОИЗВОДСТВО. Все неща, дето в русийката ги няма, щото тя дори не е в състояние да добива ресурсите си без западни технологии, та се налагаше да вкарва такива от САЩ, Южна Корея, Норвегия, Великобритания, Канада, Германия. Да се чуди човек, що рашките си купуват турбини от "Сименс", ами не си ги сковат от сибирски кедри? Що поръчват електроника от Франция за оборудване на бойни кораби и що внасят почти всички лекарства от ЕС? За компютри, телефони, автомобили - да не отваряме дума. Впрочем, руснаците няма да секат нищо в сибир, щото путкин вече даде задбайкалието на концесия на Китай за 50 години. А иначе долара е толкова "фалшив" и без покритие, че се крепи САМО на чудовищното производство на САЩ ( те произвеждат всичко от иглите до космическите ракети). Русия, другарко, има БВП (произведени стоки и услуги), колкото скромната Испания (даже не са на равнището на Италия). Иначе за успокоение може да си пеете как САЩ са си изнесли производството в Китай и всеки момент ще се разпадната. То всъщност това с разпадането баба ви ванга май го беше предрекла и препотвърдила грешка робева, ама не са се разпаднали и няма скоро такива изгледи. То и обама уж щеше да е последният президент, ама - на, НЕ Е. Дойде Тръмп и по всичко личи, започва да се пипа яко. Онзи ден Конгреса и Сената на САЩ наложиха нови санкции. Нещата стават от тегави по-тегави- скоро ще ядат рашките шишарки. И да ти споделя под секрет: в светлината на новите санкции и на вас, петата колона тук, ще започне да ви припарва под крачетата. :) Наздраве, и се пообразовай малко, текезесе-другарко.
цитирай
7. nkf - Една добавка, за това колко прои...
02.08.2017 00:28
Една добавка, за това колко произвежда САЩ: За 2016 г. БВП на САЩ е 18 561 934 /става дума за трилиони, пояснявам/долара, а на русийката 1 267 750 /трилиона/ долара /не рубли, щото рублите стават единствено за тоалетна хартия /, колкото и на Испания /всъщност производството на Италия е недостижима мечта за ватниците/, но скоро, както личи по всичко, ще паднат под БВП-то и на Турция. Между другото, цялата индустриализация на русия, по времето на сталин, се дължи на американските индустриалци. Признавам, добри са рашките в правенето на матрьошки и самогон, ама в друго ги няма никакви.
цитирай
8. nkf - И още нещо: вярно подводниците не се ...
02.08.2017 00:35
И още нещо: вярно подводниците не се движат с пари, ама се строят с пари, поддържат се с пари, ремонтират се с пари, екипажите им струват пари /заплати, обучение и т.н./; оборудването им струва пари. И като свършат парите, другарко, подводниците отиват или на дъното /като "курск"/, или стават на скрап, или гният по пристанищата /такива има колкото ти душа иска в русийката/. Не ми е ясно едно обаче, "адмирал кузнецов" на въглища ли е или на дърва? И още нещо: путя ви, отдавна е купен и е си свърши чудесно работата, която англичаните му възложиха. Предполагам и хабер си нямаш за какво ти говоря, но с времето ще ти се изясни, таварищ. :)
цитирай
9. sande - Афганистан - копелето на Студената война ...
18.08.2017 14:45
Така се случи, че аз лично проследих тази военна авантюра на СССР в Афганистан в продължение на 10 години от една ръка разстояние. Бях в Кабул в Посолството ни, когато Червената армия влезе и присъствах близо до трибуната с афициалните лица когато войската напускаше с тържествен маррш, нещо като ,парад на победените".В Афганистан НКВД /КГБ приложи буквално българския сценари, с ксойто България бе превзета на Деветото. Преди това , особено след 1923 г. след т.н.
Септемврийско възстание бяха преценени силата на БКП и шанса и да вземе властта със сила. Мисия невъзможна за бекапето, но се видя цялата и бойна готиовност и възможности, видяха се районите, където има съществено влияние и най-важния резултат в крайна сметка - създаване на болгарски емиграционен корпус в Москва. Той бе обучаван и подговян старателно ддо момента да влезе заедно с Червената рамия. Так Царство България бе превзето, разрушено до основи и бе обявена народна власт. Така наречена. Но пропагандирана денонощно. Средства не са пестени. Възкачен бе на върха за "вожд и учител" слабограмотния Г.Д. с второто отделение и служебна жена от НКВД /съркинята/.
В Афганистан от начало до крой - същият сценари и подход.Нур мохамад Тараки бе провъзгласен на " Гения на Изтока".
Но времената вече бяха други. Светът - друг. И се започна десетгодишната трагедия.
Страната бе разрушена до основи, текезесетао" пропаднаха мигновено. Гражданска война и пр.

От 1979 година до ден днешен страната - огромна територия, десет Българии, високите планини от 7 000 метра1 рухна и е в разпад.
Разпадна се и СССР, Варшавския договор, СИВ и всичко. Видя се че стратезите от Москва, КПСС, НКВД и пр. са мечтатели, авантюристи ... самоубийци. Комунисти.
цитирай
10. planinitenabulgaria - В сирия върви същият ужасен сценарий, както в Афганистан, давам за пример цените на петрола.
18.08.2017 22:27
sande написа:
Така се случи, че аз лично проследих тази военна авантюра на СССР в Афганистан в продължение на 10 години от една ръка разстояние. Бях в Кабул в Посолството ни, когато Червената армия влезе и присъствах близо до трибуната с афициалните лица когато войската напускаше с тържествен маррш, нещо като ,парад на победените".В Афганистан НКВД /КГБ приложи буквално българския сценари, с ксойто България бе превзета на Деветото. Преди това , особено след 1923 г. след т.н.
Септемврийско възстание бяха преценени силата на БКП и шанса и да вземе властта със сила. Мисия невъзможна за бекапето, но се видя цялата и бойна готиовност и възможности, видяха се районите, където има съществено влияние и най-важния резултат в крайна сметка - създаване на болгарски емиграционен корпус в Москва. Той бе обучаван и подговян старателно ддо момента да влезе заедно с Червената рамия. Так Царство България бе превзето, разрушено до основи и бе обявена народна власт. Така наречена. Но пропагандирана денонощно. Средства не са пестени. Възкачен бе на върха за "вожд и учител" слабограмотния Г.Д. с второто отделение и служебна жена от НКВД /съркинята/.
В Афганистан от начало до крой - същият сценари и подход.Нур мохамад Тараки бе провъзгласен на " Гения на Изтока".
Но времената вече бяха други. Светът - друг. И се започна десетгодишната трагедия.
Страната бе разрушена до основи, текезесетао" пропаднаха мигновено. Гражданска война и пр.

От 1979 година до ден днешен страната - огромна територия, десет Българии, високите планини от 7 000 метра1 рухна и е в разпад.
Разпадна се и СССР, Варшавския договор, СИВ и всичко. Видя се че стратезите от Москва, КПСС, НКВД и пр. са мечтатели, авантюристи ... самоубийци. Комунисти.

За Афганиистан виновен е Брежнев, след войната държавата никога няма да се възстанови. Основата на конфликта в Сирия заложи Хрущов през 1963 г. а войната разпали Путин. И Сирия и Путин след тази война няма да ги има, тя съсипа иконом. Русия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12188956
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031