Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2012 21:07 - ЕДНА ГЛУПАВО ПОДНЕСЕНА НОВИНА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 2600 Коментари: 2 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                ЕДНА  ГЛУПАВО  ПОДНЕСЕНА  НОВИНА

 

    По БТВ вървяха новини. Едно симпатично момиче, наподобявашо младо конче, чете. Имаше диксусия за вредата от приемането на Закона срещу тютюнопушенето върху заведенията. Бизнесът на собствениците на заведенията западал, те за да оцелеят закриват работни места, пушачите търсят изход. Във връзка с предстоящите празници обаче пушачите си решили въпроса по нестандартен начин - щяли да празнуват в Сърбия предимно в град Димитровград, където в ресторантите се пушело без ограничение. Добре, че Кончето не каза, Югославия

    Това е много добра новина за откъснатите от нас събратя, чиито територии Сърбия държи незаконно и се стреми постепенно да ги дебългаризира. Така поднесена новината търпи критика в две посоки. Става въпрос за Западните покрайнини, населени с българи, а не за Сърбия. Сърбия няма нищо общо със Западните покрайнини! Името Димитровград хората там не приемат. То им е натарапено от Тито, цели да принизи българското им самосъзнание и  е провокация срещу тях. Градът иска старото си име, Цариброд, и само то се ползва в разговорната им реч. Да се говори за Сърбия и Димитровград е неправилно, а за такива като мен новината показва линията на Външно по този въпрос. Защото медиите се съобразяват с линията и ако се отклоняват от линията, те го правят заедно с нея.

   Това, което пропусна Кончето да обясни е, че в Цариброд живеят българи, че езикът там е български и нашите левове вървят в курс 1 лев за 50 динара. Няма нужда да се обменя валута. И че там всичко е по-евтино и екологично. И още едно улеснение имаме: Цариброд е на 70 км. от София, за Сърбия зелена карта не трябва. Лошото е, ако говориш по мобилен телефон от там, защото нашите оператори после ще ти съдерат кожата с високи сметки.

   При инвенция от страна на новинарския екип можеше в рамките на секунди да се направи страхотна реклама на предимствата да се празнува там не само от пушачите. В този откъснат от България район, където се произвеждат предимно селскостопански стоки, за които пазарът е пренаситен, да отидат там българи и да направят оборот на заведенията - това за хората от покрайнините ще се приеме като Божий подарък. Не само да пушат ще им разрешат, но и други работи.

 А на връщане – толкова много екологични стоки има за купуване от тях. На едро се правят и отстъпки. Едри момчета с джипове купуват цели телета и прасета.

  Мисля си, по-доправени трябва да са новините. По-точни, по-интелигентно направени, образоващи слушателите...

  

     




Гласувай:
20



1. sande - Санде: По-интелигентни трябва да са, ама не са ...
24.11.2012 16:49
Българските журналисти не знаят как да говорят за Македония, как да говорят за Западните Покрайнини.

Като за Благоевградско.

Спокойно. Естествено, нормално, приятелски, добронамерено, без двусмислия ...

Но откъде толкова много акъл?
цитирай
2. planinitenabulgaria - Бйлгарските журналисти не знаят ...
24.11.2012 20:58
sande написа:
Бйлгарските журналисти не знаят как да говорят за Македония, как да говорят за Западните Покрайнини.

Като за Благоевградско.

Спокойно. Естествено, нормално, приятелски, добронамерено, без двусмислия ...

Но откъде толкова много акъл?


Същото се получи тази вечер по Канал 1 за натиска върху помаците от турците в България, който се засилва и има вече поддали се на този натиск силно религиозни прости хора /Якоруда/. Една тъпня говори лакардии, които нямат нищо общо с истината, но те се учеха някога. А този, дето щяха да му снемат стружка - мюфтията, он не дойде. Професорката или политпроститутката, не разбрах каква е, бе по неоправна с тази тема отколкото Черната Златка с географията и министръката на МОСВ с това, какво трябва да прави. И се чудат, защо след такива изпълнения Доганът винати им се отказва изотзад с рязаната си карабина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189359
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031