Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2021 03:44 - АМЕРИКАНСКИ ЗАПИСКИ 2021 - 8
Автор: planinitenabulgaria Категория: Рецепти   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.08.2021 03:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
               С молба за становище по казуса от най-вещият по тази тема - Венцивалери1951

                          ОЩЕ ЕДНА АМЕРИКАНСКА „МОДА” ТРЪГВА ПО СВЕТА

   Медицината напредва, защото става все по-необпходма за оцеляване на хората в днешния пренаселен  свят. При сегашните взаимовръзки на хората от различни държави и етноси възможностите от взаимно проникване на всякакви болести е доста голяма. Това е било възможно и в миналото, но то е ставало доста по-бавно чрез кораби, експедиции и др. Така туберкулозата е достигнала да ескимосите, сифилисът от Латинска Америка първоначално достига само Португалия и Испания, после целия свят. Така  се е случило със сибирския трипер, с чумата, с испанския грип и много други. Днес тези възможности са много по-големи, давам пример: Качваш се на самолет от Ухан за Америка и след няколко часа в Америка имат нов, непознат за тях вирус.

   Медицината и новите технологии, с които тя разполага днес е възможно дори изкуствено зачеване, благодарение на което много семейни двойки имат деца. При това носенето /бременността/ на ембриона/фетуса може да се осъществи дори от сурогатна майка. Необходима е яйцеклетка, като препоръчително е тя да бъде оплодена преди да се замрази и когато жената реши да износи този плод се намесват лекарите. Да се оплоди замразена яйцеклетка след размразяването й е много рисково. Какво се оказва обаче при вземането и преглеждането на яйцеклетки, които винаги са различни и не еднакво жизнени.

   Колкото по-млада е жената, напр. на 16 – 20 години, толкова по-жизнени са яйцеклетките й. С напредване на възрастта част от яйцеклетките са недостатъчно жизненоспособни. Поради това след 35 години ако жената е забременяла по естествен път, плодът трябва да бъде наблюдаван много по-често. След 40 години 70% от яйцеклетките на жената вече не са подходящи за оплождане, защото ще се роди нездраво дете, с външност, пихология и мислене на млад старец /млада баба/, което просто ще живее насила, от него нищо не става. Нито енергия притежава такъв човек, нито инвенция или инициатива, трудно подвижен е. Тъжна работа, да не дава Господ. Това важи не само за жените, родили в края на фертилната си възраст, а и за козите. Има една поговорка, от стара коза яре. Запознатите с тези животни знаят за какво намеквам.

    С напредване на развитието на обществото, можи бе трябва да кажа с напредване на упадъка на обществото, бракове се сключват нсе по-малко, като тенденцията е младите хора да живеят споделяйки общите си интереси, на първо място от които материалните. Така ги научи н. в. Пазарът. Отчете се, че в България има най-малко разводи спрямо населението ни, което означава, че не е имало и бракове , а живот на семейни начала. Такава е тенденцията по света с изключение на мюсюлманите може би. В опит да е независима, жената иска да има стабилна работа, за която трябват години образование, после труд по специалността, добиване на някакво материално положение и чак тогава тя се замисля за възпроизводство. Така времето за раждане на дете се отлага доста във времето. Тек добавям, че еврейките раждат на точно определен месец през лятото през година. Билогоческият часовник обаче цъка, яйцеклетките, които жената узрява става все по-нежизнени, но въпреки могат да бъдат оплодени. Това е огромен риск за плода. Медицината е напреднала достатъчно и могат да предупредят жената от необходимост да абортира при дефектен плод поради много болести, но не и аутизъм. Решението за елеминиране на старите или дефектни яйцеклетки е намерено, но то не е цялостно, защото не решава всички проблеми, а може да доведе и до скарване или раздяла на двойката, живееща на семейни начала. Ето каво е решението:

   Докато е млада жената отива да й вземат яйцеклетки. Дават и едни хормонални препарати, тя узрява едновременно по 10 яйцеклетки на яйчник, вземат й ги всичките. Заявява тя колко от тях иска да бъдат запазени и започва прегледът на яйцеклутките – по-жизнени, по-нежизнени, за унищожаване, момичета, момчета. За колкото от тях иска да  бъдат замразени изпраща един мъж, който й харесва или има намерение да живеят заедно, снемат му сперма и оплождат яйцеклетките. Технологията вече е толкова напреднала, че сперма може да се извади от самия тестес както се снема генетичен материал за изследване. Желаният брой яйцеклетки  се оплождат и замразяват в хладилен сейф. За съхранението му се заплаща по 3000 долара годишно, защото разходите са доста, напр. за ток. За отдените манипулации като снемане на яйцеклетки, изследването им, оплождането им, се заплаща отделно и то много. Така и на 40 години да стане жената, тя ще има бебе все едно че е заченала напр. на 20. Дали майката ще си износи яйцеклетката или ще даде 100000 долара в Аммерика да й я износи друга жена или 30000 в Индия или пък нищо, защото ще я износи майка й или сестра й, е опция. Едно е сигурно обаче – ако майката износи яйцеклетката, ще има секцио. Раждането по естествен път е рисково за живота на майката, особено ако тя ражда не във фертилната си възраст, а в любовната, когато всеки мъж като я види й „предлага”. Не раждане и гледане на бебе, нещо друго по-й отива на жената след 40, но няма да уточня какво.

   Непостоянство, твоето име е жена, казва Шекспир. Жената е циклично създание, но все се променя, като някъде около промил от процента от тях се променят в положиелна насока. Най-видна е промяната им в периода климактерокос гинекас, обхващащ възрастовата им граница между 40 и 55 години. Променя се жената, променя и решава напр:

    Тоя дето го търпя вече 15-20 години и чиято е спермата за оплождане на яйцеклетката вече го нЕща, да ходи при майка си, сакам друг. Намира друг. Той обаче казва, ти си ми идеалната байшлафспартньорка, не искам да гледаме бебе, аз не съм биологичния му баща, ти искаш да ме хванеш за издръжка. И побегва.

   Дилемата е – самотна майка и евентуанни претенции към оплодителя на яйцеклетката за издръжка на /по същество/ неговото дете, ако е още жив, или 100% самотна майка.  А животът става все по-несигурен, които са били в Америка знаят, че тук всичко „виси” и осъзнават какво означава това.

   И други решения могат да дойдат в главата на жената, която плаща да бъзат опазени младежките й яйцеклетки може да реши да не се разделя с лекия си живот на сингълка – с доста пари и възможности да си кани по някой „гости”  само през дните на цикъла си, когато има мераци за мъж до себе си.   След рамисъл, този тип жени отиват в хранимището за яйцеклетки и дават заявление, че се отказват от тях, като желаят някакав опция, напр. да бъдат унижожени или пък да правят тези, които ги стопанисват каквото си щат с тях, напр. да ги даряват на Фондацията „Анонимен дарител”.

   Това, което написах важи за белите в Америка. Този проблем обаче го има не е само в Америка, а във всички напреднали страни, където се налага жените да работят, да имат положение и ако решат, някога да имат деца, да родят здраво поколение. Иначе могат да се пръкнат мъже, които приличат на големи бебета или жени с излъчване на баби. Само това, което е младо е жизнено на този свят, то носи на раменети си живота.

   Американците обаче имат още една опция. Много от тях с измислена причина – да не секне хубавият им живот - не се размножат като твърдят че са грозни, че са изпуснали влака и др. подобни, качват един самолет и отиват в Гана. Там на глава от населениетосе раждат най-много бебета, които остават в здравните заведения или ги настаняват другаде. И още нещо – негрите в Гана и Мали са красиви. Отива американското семейство където гледат такива бебета. Гледат някое да им хареса, след като са си набелязали пола му, след това гледат възрастта на майата, която задългжително трябва да е между 12 и 14 години, не по-дърта, плащат за здравен тест на детето и отлитат с него в Америка. Документално този въпрос е решен при напускане на страната, издава се нещо като уверение, че бебето е взето от приют. Тръгват двама от Америка, връщат се трима.

   Тези бебета в Гана не свършват, но ако искат да имат опция, американците отивт до Мали, където негрите са не по-малко красиви от тези в Гана. Ако им хареса някое в зависимост от изискването им кафяво ли да бъде то, черно-кафяво ила като тръба за печка, дават им го с една бележка за покажат на летището и се връщат в Америка. Да допълня обаче - със сигурност има кой да гледа бебето в Америка. Ако е в Калифорния, гледачката ще да е от Мексико.

   Чак до посещение в Гана и Мали едва ли ще стигнат европейците, но това, което написах е казус, който е на дневен ред и в Европа. Иначе – лошо! Все по-ниското качество на приплода в ЕС се забелязва и от неспециалисти. А в Англия и гостите деца-идиотчета забелязат, че има още по-такиви и от тях...

   Майка, с теглото на свинкя, при това над 40, балеринчета нЕма да рОди... 






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12150034
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031