Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2023 19:39 - БАЛКАНСКАТА ПРОСТАЩИНА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Политика   
Прочетен: 1439 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 02.03.2023 22:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


                                     На Крумбелосвет и на Венцивалери1951 за поучение:

       БАЛКАНСКАТА ПРОСТАЩИНА НЕ Е ПОНЯТИЕ, КОЕТО ВАЖИ САМО ЗА СЪРБИЯ !!!

    Лоши примери имаме вече от четири страни на Балканите, за съжаление в две от тях – Турция и Гърция трагчни, а в другите две, България и Сърбия – позорни.

   Голяма трагедия за турците бе земетръсът в региона на Кюрдистан, придаден при разпада на Британската империя към Турция и Сирия. Корупция, безотговорност, строителни мафии, това е в основата на голямата трагедия, която сполетя тези хора. Това обаче е Божие предупреждение към много от хората в останалите земетръсни региони на Турция, където жилищата им са построени от същите строителни мафии. Пред очите ми е един отромен небостъргачов квартал на Истанбул, може би гам живият милион жители на града, завърнали са от гурбет по света и заселили се в Истанбул. Кварталът им красив като кукличка, но...

   Къде е мястото на Истанбул в земетръсната карта на региона му. Не две, а три тектонични плочи се натискат под земята една към друга и този регион, включващ и част от западнато крайбрежие на Турция, където е огромния град Измир и полуострова с Мраморно море. Имало е и ще има земетръси там.Част от тази земетръсна зона са вашите Родопи, което още се надигат, но пъд тях има две плочи и не е толкова страшно. Макар и там да ги тресе често, но леко.

   Но да се върна на турците, работили по чужлина, спечелили доста и закупили си жилище /напр./ в Истанбул. Да изживеят спокойно старините си с големите пенсии, на които имат право от ЕС. И какво се оказва – те живеят в квартали с блоци, на които при земетръс ще им се случи същото както на хората в Аданъ. Какво ще правят тези хора, кой ще носи итговорност за измамата им - закупуване на жилище, което вероятно ще ги затрупа при земетръс, защото бетонът не отговаря на изискванията за здравина. Спокойствието, сигурността в утрешния ден, всичко това за тях загива. Заради простащината на първо място, параван на беотговорността. Кой допусна да се случва това, което става от години в Турция? Напомням за няколко такива труса през изминалите години между Истанбул и Измир с много разрушения и жертви. И това строитерсгво е продължавало, сега проверяват сградите коя ще падне и коя ще издържи. Най-зле е при „небодтъргачите” в Истанбул. А какво ще правят хората в застрашените сгради, след като узнаха за този ужас?

     Подбона прростащина, но комбинирана с мошеничество – опит за измама - е причина за ж. п. катастрофата в Гърция. Влакът е скъпо нещо, поради което гръцката държава се опитва да приватизира влака и да се отърве от скъпотията по подръжката на подвижния състав и инфраструктарата, която е още по-скъпа. Напомням за една истина: Какъвто влакът, такава и държавата! От Европа за тази цел гърците получаваха на траншове доста помощи за подобряване на ж. п. транспорта, но те са царе да им дадат помощи и с тях вместо даа подобрят нещо, за което са получени, да ги преработят във....фекалии. Там е тяхната сила. Системите за сигурност на влаковете им не работят, инфраструктурата им е лоша, никаква автоматика. Нашите много по-скромни възможности не резрешават насочване на влакове по един релсов пъд един срещу друг, има амвотатика, която ги спира. В момента в България се работи много по инфраструктурата на влака. Такав простащина, каквата са дъпуснали гърците е ужасявящо безотговорна. От един човек да зависи животът на много хора и унищожаването на много скъп подвижен дъстав, стоки и инфраструктура. В Ню Йорк по влаковете няма машинисти, всичко пътува по еелектронни програми.

   Напомням за едни други крадци на европомощи, такива като гърците. Когато Португалия влезе в ЕС й отпуснаха много средства за строеж на магистрали Тамошните мафии ги откраднаха до последното евро. Гърците пък ги преработиха във фекалии. После обвиниха Меркал, че е фашистнка и измислиха танц срещу ЕС, наричен „Охи”, изпълняван от жени, подобни на свИни.  С този танц те настояваха за още и още помощи и кредити от ЕС и опрощаване на вече „усвоените” от тях. Сега разчитат на друга магия, на приватизацията. Знаем какво се случи на влака след приватизирането му в Англия.

   За сръбската простащина също се семосезирах. Но не за циганина от Босна, Миле Китич, наричан чукбагера заради една негова природна дарба или за дуото Небойша Курович/Лайнолюб Войнович, а за самия Вучич. Пд натисак на духовния си отец, националиста Шешел и този на Путин, Вучич допринесе за продължаващо разделение и противопоставяне на Балканите след изявлението му, че той никога няма да признае Косово като отделна държава. Това не може да промени нищо спрямо статута на Косово, но ще служи като повод за раздухване на напрежение на Балканите, към което се стреми Путин. Това засяга и нашите отношения с Македония, където управляват бившите кретеноиди на бившите сръбски служби, подвалстни на Кремъл.

   И накрая за простащината в България - служебните правителства на Радев. Те са параванът му да служи на Путин. Освен линията му, която нашата страна чрез него води спрямо ЕС и НАТО и която трябва да доведе до това, от тези две инстанции да споменат наша майка и да ни отлъчат от тях, културните държави, простакисимусът на страната ни и национелен предател, Радев; има и друга цел – да развали сделката с Фантомите. Ако не успее, да развали поне калимерите ни с Америка. Той държи на руските самолети МИГ, които са навсегда или на Грипен. Така му повеляват от Кремъл. А за другите му опорки, цитирам една от тях:

    - Чий е Крим, ако не руски.

   И такрая една песен на чудесното сръбско дуо, Небойша Кураович/Лайнолюб Войнович, транскрибирана за един глас, изпълнена от ангелограсния Миле Китеч, с прякор Чукбагера, което към сегашната технология означава хидравличен чук.

    Приятно слушане!

 

  




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12186133
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031