Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2023 21:18 - Гумен Гадев отново с путинска пропаганда: Оръжие за Украйна ни тласка към глобален конфликт
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 853 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 21.01.2023 21:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Не мога да приема позицията, че войната в Украйна е война на ценности, когато най-голямата ценност са мирът и човешкият живот. Даването на оръжие означава да гасим пожара с бензин, да се съгласим, че ще има още много жертви и да приемем позицията, че войната трябва да се води до пълен крах на едната страна, което неминуемо и постепенно ни тласка към глобален конфликт с възможност за ядрено самоунищожение. Това заяви президентът Румен Радев в интервю за "Дарик".

Тезата на държавния глава е абсолютно хибридна и пропагандна, защото обслужва интересите на Путин. Защото в тази война Русия е агресорът, който нападна суверенна Украйна, руши градовете й, убива невинни, мародерства и тероризира един свободен народ. Радев забравя, че жертвата са украинците и когато им даваме оръжие това не е поддържане на войната, а опит да се защитят и отблъснат нашественика, който не е по-малко опасен и за други европейски държави, включително и България, която Кремъл обяви за неприятелска страна. 

Държавният глава припомни, че още в първите часове на инвазията е заклеймил войната като средство за решаване на държавни проблеми и че нищо не може да оправдае военната агресия на Кремъл. „Продължавам да отстоявам позицията си, че България не трябва да изпраща оръжие за този конфликт“, заяви президентът. По думите му, всеки, който защитава обратната позиция, трябва не само да познава дълбоките политически и исторически корени на конфликта, но и да представи анализ за рисковете и последствията от такова решение както по отношение на въоръжението ни, така и в социално-икономически план. Държавният глава допълни, че докато по-богатите държави в Европа могат да си позволят да изпращат още оръжие и да поддържат войната на икономическо и социално изтощение, защото имат резерви, то трябва да се помисли как това ще се отрази върху голяма част от хората в България, които живеят под линията на достоен начин на живот. „Мой дълг като президент е да мисля и да съм солидарен с тези хора“, допълни Румен Радев.

Държавният глава заяви, че с призивите да се постигне „мир чрез война“ стремглаво летим към антиутопията на Оруел и написаното от него „войната е мир“. „Днес не достигат оръжията, но ако в един момент започнат да не достигат хората, тогава какво ще правим?“, попита Румен Радев и посочи, че войната става все по-ожесточена, разширява своя пространствен обхват, форми и способи за бойни действия, което води до изтощение и представлява глобален икономически сблъсък, който в Европа се усеща от гражданите по инфлацията.

Политиката е публична дейност и се прави от личности, които пред обществото обявяват своите идеи и как ще ги постигнат. Ако правиш нещо зад гърба на гражданите, не се ли минава в сферата на задкулисни договорки с чужди партньори. Така президентът Румен Радев коментира статията в „Ди Велт“, свързана с организация, разработена по време на предишното редовното правителство, за износ на оръжие от България към Украйна. Държавният глава напомни също така, че заседанията на Европейския съвет са закрити и остава въпросът как медията е разбрала за позициите на българския премиер, изложени на това заседание.

В отговор на въпрос за чуждото влияние във вътрешната политика на България и дезинформацията президентът посочи, че „Балканите и в частност България никога няма да изпаднат от радара на много държави“ в това отношение. Румен Радев припомни за обилно отразените в медиите случаи на разбити шпионски мрежи у нас и допълни, че Русия не е единствената страна, която използва способи на влияние, като даде пример с деструктивното влияние на граждани на друга държава, на които през 2017 г. са наложени принудителни административни мерки за дейност на наша територия в разрез с българските закони и националната сигурност. „Факт е, че различните държави използват различни способи. Факт е, че имаме политици, анализатори, медии, които се захранват с грантове“, заяви президентът и призова за дискусия за необходимостта от законодателни промени, които да регулират финансовите потоци и свързаната с това възможност за разпространяване на чуждо влияние, за да е ясно за какво се използват тези средства. Румен Радев добави, че не може да се отрече, че тези, които получават средства под различни форми, стават и проводници на някаква политика. Във връзка с дезинформацията той даде пример с публикация от края на декември на българска медия, която със закъснение от повече от две години прави новина от доклад на Държавния департамент на САЩ, излязъл през август 2020 г., измисляйки събития и добавяйки имена, в случая това на българския президент. С изумление прочетох това дописване на доклада, което беше безкритично подето от други медии, заяви държавният глава.

За мен е важно цените на горивата в България да бъдат поносими за българските граждани, заяви Румен Радев в отговор на въпрос за рафинерията в Бургас. „Когато служебното правителство пое управлението в страната, цените бяха едни от най-високите в Европа. Сега ние сме с най-ниските цени, много по-ниски от тези в държави, които продължават да обработват руски петрол“, посочи президентът. Той подчерта, че рафинерията в Бургас е българска и призова тези, които вземат решенията за дейността ѝ, да се водят от българския интерес. Президентът посочи, че е необходим ясен анализ на рисковете при затваряне на рафинерията. „Ако тя престане да съществува, ни очакват поне няколко месеца на голямо сътресение“, заяви Румен Радев и допълни, че е необходимо решение за сложната логистична система на доставки и за мрежата на пласмент при затваряне на рафинерията.

Носителите на бъдещия просперитет на нацията са децата и младите хора, затова за тяхното развитие трябва да отделим най-голяма инвестиция, заяви Румен Радев. По думите му, няма как да се постигнат „красивите“ цели и амбиции, които политиците си поставят, ако няма какво да обединява децата ни още в най-ранна детска възраст и ако те не се възпитават на ценности, любов и лоялност към България. Според Румен Радев е от изключително значение младите да познават и да се гордеят с приноса на България и нейното културно наследство в световен план, а това няма как да се случи, ако българските автори продължават да отпадат и да се маргинализират в учебниците, ако младите четат подменената си история или се сблъскват със системен нихилизъм. „Големият въпрос е как да се интегрираме във все по-глобалния свят, без да изгубим национално самосъзнание и нашия суверенитет“, заяви Румен Радев.

По думите му, няма как България да развива конкурентна икономика, наука, спорт, изкуство, когато младите ни хора, които след 10-15 г. ще бъдат основната движеща сила в нашето общество, днес заемат челните места в Европа по алкохол, тютюнопушене, употреба на наркотици, обездвижване и затлъстяване, завършва популистките си тези Румен Радев, пренебрегвайки факта, че неговата политика гони българите в чужбина.



Тагове:   гумен гадев,


Гласувай:
5



1. petgrig - Фатмак бе брато!
21.01.2023 21:28
ПроЗ зилен чорап!
цитирай
2. kolevn38 - Проз на галош:)))))
21.01.2023 21:36
petgrig написа:
ПроЗ зилен чорап!

цитирай
3. planinitenabulgaria - Националният предател и троянски кон на Путин в България, Радев,
21.01.2023 22:07
има крайна цел да ни върне ворбитата на ОНД. Тагове: Слави Василев, Иво Христов. Но за изборите ппрез април /?/ той заподмятва нов пенис, че хартията няма да стигне и поради това трябва да се гласува само машинно.
Не уволни ли следващият парламент Радев, номерата му ще продължат. Или президентска република или той ще управлява задкулисно, прикрит зад министри надуваеми кукли.
Радев е остта на злото, около което от две години се върти България. Толкова бели и такова злепостаняве на страната ни друг не може да направи. Подмятването на мандата и букета с рози /гъзъ си с рози накичи, насраното да не личи/ към Кури по същество се явява замерването й с фекалии...
Един прочит на това, което казва пРезидента:

" Те няма да въстанат, докато не се осъзнаят, а не могат да се осъзнаят, преди да въстанат.
Ние не се стремим към власт изключително заради самата власт. Ние не се интересуваме от доброто на другите.
Ние сме заинтересовани единствено от властта, чистата власт.
Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.
Войната е мир.
Свободата е робство.
Невежеството е сила. "

цитирай
4. vmir - Същински путлер, даже без малко да повярвам, че като него
22.01.2023 00:27
е отгледан в пансион за благородни девици.
Какво благочестие!!! Същински ангели небесни...

Забравил е обаче да добави, че самоотбраната трябва да се забрани със закон, а нарушителите му да се инкриминират като като престъпници срещу човечеството. Респективно - агресорите да се награждават с доживотни привилегии за активна миротворческа дейност. Прочее, ООН трябва да се обединява срещу нападаните, и да снабдява с оръжие нападателите. Така ще се изкоренят войните и ще настъпи вечен мир, защотото смелите и умните ще получат всички оръжия, за да държат на мушка страхливите, които не са посмели да запазят дори ръждив пищов от прадядо си. За жените е ясно, че ще бъдат длъжни да ходят без дрехи или само с палта за да не затрудняват ценителите на красотата си, а бельото ще бъде привилегия само за въоръжените... Оградите и ключалките ще бъдат строго забранени, но най-тежки наказания ще има за родители, които възпрепятстват достъпа на педофилите до децата си. Децата пък ще бъдат възпитавани в любов към педофилите и бдителност срещу родителите да не проявяват ревност, която да помрачава красотата на педофилската любов към тях.

Вечна слава на дядя Вова и неговия руSSкий мир!!! Мешерето е с теб и с Радев, бот Венцо, с Пръцко и с Радостинчето - най - възторжените ултраси на този мир!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085851
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031