Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2022 16:08 - Базите на САЩ в България са нелегални, извън наш контрол са и ни "гарантират“ само пълно унищожение при една голяма война
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3058 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 01.10.2022 16:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Въпросът с базите на САЩ в Източна Европа, в това число и в България се появи още през 2006 г. Не ставаше дума само за изграждането на бази на американската противоракетна отбрана в Полша и Румъния, но и за договореността между София и Вашингтон за множеството американски бази у нас.

image

Въпросите продължават да са много. Задаваме ги и ние, вече над 15 години, но досега отговор няма, въпреки че става дума живота на българите и оцеляването на България в започналата война.

По-внимателният анализ на договореностите за базите на САЩ у нас още тогава сочеше, че те реално са екстериториални, което е нарушение на Конституцията на Р.България, а България поставят в позицията на окупирана колония на САЩ.

Базите са нелегитимни и от гледна точка на международното право и международните договорености.

На първо място всички бази на САЩ у нас, каквито и да са те, са нарушение на международния договор за неразпространение на ядреното оръжие и на декларацията на НАТО от 1999 г. за неразпространение на базите или на въоръжените сили на пакта на територията на страните от Източна Европа. Договорите със САЩ и от тази гледна точка са юридически невалидни.

Досега не е получил отговор и въпросът, какво САЩ ще правят в базите на наша територия. И дали въобще нашите политици и военни знаят какво ще правят американците у нас в случай на война, каквато сега се разгръща в Украйна. Защото в най-добрия случай, даже да бъдат контролирани действията на американците, никой в България не може да предвиди дали евентуални американски ракети, изстрелвани от наша територия или самолети, излитащи от България, няма да носят ядрен заряд. Руснаците няма да си играят на гатанки какво има в тези ракети или самолети. В случай на война винаги се приема най-лошият вариант и се противодейства срещу него. Това означава, че България е в епицентъра на американско-руския конфликт, който вече е напълно реален.

Светът навлезе в нова война. Полюсите са САЩ и Русия.

На първо място това са чисто американски бази и са използвани от американците според тяхната дългосрочна стратегия за националната сигурност, определена още от Джордж Буш като "дълга война". Това означаваше, че България стана интегрална част от чужда концепция за национална сигурност, заради което срещу нас ще се противодейства, както ще се противодейства срещу самите САЩ.

Вече е ясно, че американската стратегия е насочена по две основни направления - от Балканите към Близкия Изток и Централна Азия, и от Централна Европа, Балканите и Кавказ срещу Русия.

Базите в България изпълняват и двете функции.

Те са част от логистиката на САЩ и по двете направления. Базите с на основния стратегически вектор - от Англия, през Германия (Рамщайн), Италия (Авиано), Косово, Бургас, Инджирлик към Близкия Изток.

От военна гледна точка те стават по-важни даже от американските бази в Турция. От българска територия ще може да се контролират не само турските бази и територията на Турция и Гърция, но и Босфорът и Дарданелите, а по североизточното направление - Румъния, Украйна, Молдова и самата Русия.

Антируската насоченост на базите на САЩ в България пролича още през 2006 г. в речта на вицепрезидента Чейни във Вилнюс, където заяви, че с тях се "затваря санитарният военен кордон срещу Русия - от Балтика, през Румъния, България и Турция до Грузия".

Тези страни вече са пълни с американски бази. Не на НАТО, а на САЩ.

По този начин САЩ ни ситуират в западния край на изгражданата от тях от 20 години Дъга на нестабилността - от Балканите, през Близкия Изток, Средна Азия, до Китай и Индия.

С приемането на Албания и Северна Македония в НАТО дойде и нейното окончателно оформяне от Запад. По този начин България беше включена не в никаква европейска или натовска (от европейска гледна точка) архитектура за обща сигурност, а в изгражданата от Пентагона американска система за сигурност с изнесени бази, които са постоянно огнище за военно и политическо напрежение от началото на ХХI век.

САЩ успяха по-бързо от ЕС да превземат в своята сфера на влияние бившите социалистически страни, наречени още от Ръмсфелд "нова Европа", като от всички тях България в момента е в най-лоша позиция, защото е включена в неевропейска, проамериканска, антируска, антимюсюлманска и антикитайска военна конфигурация. Тъй като интеграционните процеси в ЕС бяха забавени заради невъзможността на Западна Европа да се адаптира към новата геополитическа ситуация, САЩ иззеха водещата роля в нахлуването в бившата сфера на влияние на Русия отново за сметка на Русия.

От разположението на американските бази в Източна Европа следва неоспоримата логика - че те се движат по енергийните трасета. Американските бази са на пътя или в близост на транзитните газови магистрали от Русия към ЕС (същото се отнася и за нефта), или до онези, които са предвидени или са залегнали в секретната енергийна стратегия на САЩ за прокарване на новия енергиен коридор от Каспийско море или от източното Средиземноморие към Европа за сметка на руските доставки и поставянето в шах на Китай.

Базите в Румъния и България са на Транзитния балкански газопровод от Русия към Турция и на "Турски поток" към Сърбия и Унгария. Те осуетиха изграждането на нефтопровода Бургас - Александруполис, на газопровода "Южен поток", поставиха в шах нефтопреработващия комплекс на ЛУК"Ойл в Бургас и въобще газовия бизнес на "Газпром" на Балканите през Турция и Гърция към Европа.

Съответно България стана обект на реакцията на всички процеси, изредени по-горе, в това число участие във война и подлагане на ответни удари - конвенционални и даже ядрени, заради шепа проамерикански марионетки, за които ще плащат всички българи, като щетите и загубите за всеки от нас ще бъдат колосални и невъзстановими.

САЩ вкараха и ЕС в своя геостратегически съюз срещу Русия. Това означава, че на Букурещ и София беше определена роля на плацдарм и за тези американски амбиции.

Това доведе до налагане на проатлантическата и проамериканска фракция и подкопа изграждането на общоевропейска конструкция.

След войната срещу тероризма дойде "дългата война" на САЩ и сегашната война в Украйна, като ще има над 300 000 войници на европейска територия, които ще бъдат дислоцирани предимно в Източна Европа, в новите зони с икономическо и геополитическо значение на САЩ по периферията на Европа, в дъгата на нестабилността на Балканите, между Каспийско и Черно море, в Близкия Изток и в Северна Африка.

САЩ се придържат към четири принципа в преструктурирането на своите сили и в изграждането на военните бази:

стратегически базите трябва да придвижат американските цели преди всичко срещу Русия;
в оперативно отношение базите трябва да увеличат американските възможности да прехващат заплахите срещу САЩ, достатъчно далеч от техните граници;
политически решението за поддържане на досегашна или отваряне на нова база трябва да отговаря на дългосрочната стратегия на САЩ за целия XXI век;
икономически решението не трябва да базира предимно на икономически фактори, които са второстепенни, като тази тежест ще бъде прехвърлена на страната-домакин и нейното население, както е в случая с България.
САЩ изградиха бази за системите на противоракетната си отбрана в Полша и Румъния. Отдавна са забравени измислиците на Пентагона, че американската ПРО в Полша и Румъния ще защитава Европа от иранските ракети. Или че базите на САЩ в България ще пазят цивилизования свят от агресията на терористите.

Заради това базите на САЩ у нас са насочени само срещу Русия и за атака срещу Русия. Същото е и с всякакво американско присъствие на наша територия.

Военните доктрини на САЩ и Русия включват възможността от ядрен конфликт с използването на тактическо ядрено оръжие.

И базите на САЩ в България промениха относителното равновесие между САЩ и Русия в района. Руснаците ще имат по-малко време за реакция. Притиснати до стената, те могат да разширят географията на конфликта и да включат България.

Така стигаме до най-лошото - територията на България въобще не е защитена. Даже в ограничен ядрен конфликт ще загинат минимум 4 милиона българи. В новата ситуация Русия ще трябва да вземе допълнителни мерки да противодейства на САЩ, за да не позволи девалвирането на своя ядрен потенциал, особено на ракетите, които могат да бъдат прехванати в началната фаза на полета. Русия разполага и с противодействие, което може да се изрази и в нанасяне на удар с тактически или хиперзвукови ядрени оръжия по американските съоръжения в Полша, Румъния или България и по базите на САЩ в тези държави.

България е в опасност, заради шепа авантюристи. Тази истина трябва да се знае. Няма никакъв "договор". Той е в нарушение на Конституцията и на международни задължения на България, за което предишните режими носят отговорност. Войната в Украйна изправи България пред реалната опасност от нейното пълно заличаване.

Източник: Строго секретно 



Гласувай:
9



1. 1997 - НАТО вън
01.10.2022 16:45
Върховният главнокомандващ да инспектира и да се запознае с дейността на базите и ако не съответстват на националните интереси да докладва пред НС за прекратяване на договорите.
цитирай
2. radostinalassa - В базите в Южна Румъния има ядрено оръжие...
01.10.2022 17:02
В нашите бази уг тяма такова. Но защо се притеснява Иванджийски за нас. Русите не са маймуни с гранати и най - напред при инцидент ще задействат Посейдоните срещу Америка. Ще я изпепелят с радиоактивната вода. Така, че черните генерали да мислят повече. Те имат деца и внуци.
цитирай
3. kvg55 - iw69,
01.10.2022 22:56
САЩ местят лабораториите от Украйна в България.
цитирай
4. missana - Има реална опасност Путин да ни удари с ядрено оръжие
01.10.2022 23:09
заради американските бази у нас. Особено при възможно най-тенденциозното русофобско поведение на политическата върхушка у нас, готова с цената на всичко да лиже американските задници.
цитирай
5. iw69 - Абсолютно
02.10.2022 01:44
сте прави Мисана и ти kvg55.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4823180
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16459
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031