Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2022 12:03 - Адът в Германия вече е факт: Хората са тотално отчаяни, защото не могат да си плащат сметките за енергия
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 4785 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 19.09.2022 18:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вследствие на катастрофалната, античовешка политика по създаването на високо спекулативните енергиини борси от евроговедата в Брюксел и на подклана им в Берлин хората не могат вече да си плащат сметките за ток и газ поради експлозията на цените

Германци, ядосани от повишаващите се сметки за енергия, масово са започнали да се обаждат във фирмите за комунални услуги, за да изразят своето разочарование от тази ситуация, информира Ройтерс.

Служителите в центровете за обслужване на клиенти на корпорацията Е.ОН (E.ON) и на други доставчици на енергия са принудени да се справят всеки ден с лавина от обаждания на хора, които настояват да узнаят защо сметките им изведнъж са скочили или искат да им бъде обяснено как да успеят да ги платят.

„Обажданията на отчаяни клиенти в нашите колцентрове се увеличават“, казва Ингберт Либинг, ръководител на Германската асоциация на местните доставчици на комунални услуги (VKU).

„Отчаянието на някои клиенти ги прави агресивни. Други се обаждат с разплакан глас и се нуждаят от психологическа подкрепа“, споделя Либинг.

Докато цените на енергията в Европа се повишават заради намаляването на доставките на природен газ от страна на Русия след наложените й санкции поради военната инвазия в Украйна, германски доставчици на енергия прехвърлят на потребителите част от повишените си разходи. Те нарастват поради необходимостта от компенсиране на ограничените руски доставки чрез закупуване на по-скъпо синьо гориво от други източници, отбелязва Ройтерс.

И домакинствата, които имат дългосрочни договори за доставка на енергия, ще бъдат „ударени“ от новата такса, която от 1 октомври потребителите на природен газ в Германия ще бъдат принудени да плащат. Тя е въведена, за да бъдат подпомогнати фирмите доставчици на природен газ. Те изнемогват поради скока на цените на синьото гориво, което внасят, пише Ройтерс.

Компанията за комунални услуги Е.ОН със своите около 14 милиона клиенти е най-големият енергиен доставчик в Германия. Тя обяви, че е увеличила капацитета на центровете си за обслужване на клиенти, за да се справи с нарастващия брой на обаждания от страна на потребители, много от които очакват сметките им да продължат да растат.

„Много хора, като цяло, подценяват мащабите на енергийната криза и на свързаното с нея повишаване на цените“, заяви пред Ройтерс главният изпълнителен директор на „Е.ОН Енерги Германия“ (E.ON Energie Germany) Филип Тон.

Ръководството на Е.ОН е отказало на Ройтерс да разговаря със служители в сферата на обслужване на клиентите с мотив, че няма достатъчно персонал.

„Няма свободни служители, а ние се нуждаем от всеки един от тях, за да бъдат поети обажданията. Ако някой служител не е на работното си място, няма да можем да отговорим на всички обаждания на нашите клиенти“, е заявил говорител на компанията.

Домакинствата в Германия обикновено са обвързани с дългосрочни договори, в които цената на енергията е фиксирана за периода на тяхното действие. Много фирми доставчици обаче вече повишават тарифите на някои клиенти в зависимост от вида на договорите, които са сключили с тях.

Комуникацията с клиентите относно повишаващите се цени е предизвикателство на фирмите за комунални услуги, смята Керстин Андрее, управляващ директор на Федералната бизнес асоциация на компаниите в сферата на енергетиката и във водния сектор.

„До голяма степен всички признават, че компаниите за комунални услуги не са причина за настоящата ситуация, но държат и тях отговорни за нея, защото чрез тези фирми лошите „новини“ достигат до потребителите“, добавя Андрее. Тя твърди, че много афектирани клиенти често изливат своя гняв върху служителите на колцентровете на компаниите или им споделят своите тревоги за бъдещето развитие на цените.

По-рано този месец правителството на Германия обяви пакет от мерки на стойност 65 милиарда евро в подкрепа на потребителите и на бизнеса поради увеличаващата се инфлация. Управляващите в Берлин планират да отпуснат финансова помощ на домакинствата, която да покрива стойността на „базово“ количество електронерегия, колкото е необходимо за задоволяване на основните битови нужди.

На този фон почти 40% от хората в Германия предполагат, че няма да бъдат в състояние или ще им е много трудно да плащат сметките си за електричество и за газ през предстоящата зима, показват резултатите от проучване на германската обществена медия ARD. 



Гласувай:
12



1. vencivaleri1951 - И наглост у тъпанарите довеждащи Европа до незапомнена реция от ВСВ
19.09.2022 12:18
На депутат от Европарламента , която показа писма и сметки на граждани Урсула фон дер ЛайНен препоръча да пращат сметките си в Кремъл И сметките не основния проблем. Стотици предприятия затварят и ще затварят Тоест 2 в 1-непосилни сметки и
сериозна безработица в енергоемките производства-химия, металургия
В европейския политически "цирк" се забелязва Стокхолския синдром. Колкото повече , янките ги слагат в удобна за свои "удоволствия " пози, толкова по мило и благодарно гледат.
цитирай
2. morskipesni - Да, в немско е катастрофално!
19.09.2022 14:02
Какво имат те? Бачкери, които им правят добавената стойност. Нямат ресурси, нямат Природа, нямат друг шанс, освен БАЧКАНЕ. Сега Германия е отново КАПУТ, от глупост и от членството в ЕС.
цитирай
3. iw69 - Алчността
19.09.2022 14:18
на капитала ще изяде главите на хората, с помоща на еврокретените.
цитирай
4. radostinalassa - И при нас беше така преди...
19.09.2022 16:00
Българите отивапа на запад да работят. А накъде ще потеглят сега немците? Доколкото са имунизирани над 90 %, не ми се мисли как ще се лекуват.
цитирай
5. missana - Откакто сме в ЕС швабите ни грабят.
19.09.2022 20:27
Моля се час по-скоро, те, французите и англичаните да слезат под земята. Заедно в един общ мегатрап! Тогава ще се разтопя от щастие.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4868204
Постинги: 2536
Коментари: 6395
Гласове: 16691
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930