Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2022 12:14 - ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО МИНИСТЪРА НА РАДЕВ, КОЙТО ОТГОВАРЯ ЗА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА СТРАНАТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Политика   
Прочетен: 2624 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 24.08.2022 12:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО МИНИСТЪРА НА РАДЕВ, КОЙТО ОТГОВАРЯ ЗА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА СТРАНАТА

 

   Известно е, че при строителството на пътна инфраструктура много се краде. Крадат се чували с пачки евра и друга валута от магистралите, кюлчета злато, които се държат в шкафчета и чекмеджета. Тези, според мен виртуални шкафчета и чекмеджета се споменават така често по време на оралните изяви на пРезидента, както „Господи помилуй!” по веме на богослужение. Заради тези кражби пътното строитерство бе спряно, макар то са се финансира предимно от ЕС. Спряни бяха дори ремонтите на пътищата. Последната катастрофа до с. Скравена също е резултат от опит на водач на тир да избегне дупка на пътя. Прекратено бе и изплащането на пътните фирми за положения труд. Когато имаме кабинет и парламент, щяло да стане това, обясняват министрпите на Радев, но такова нещо скоро няма да има. Причината е че натам я глАси пРезидентът ни, със задача от Кремъл да ни откъсне от ЕС и НАТО и да ни превърне в пРезидентска република, начело с подчинен на Путин пРезидент от типа на Кадиров или Лукавшенко. Това би отговаряло на статут на стпаната ни, република към СССР, при приматите.

   Въпреки това обаче радевите выбранники щели да направят надеждна /на бълг. език сигурна/  пътната ни инфраструктура през зимата, като наемат фирми, оито само през студените месеци да освежават пътната настилка, което означава почистване от сняг и изпръскване с луга и пясък в студените дни, когато има опастност пътната мрежа да се заледи. Това понятие, ОСВЕЖАВАНЕ НА ПЪТНАТА НАСТИЛКА не е ново, преди се заподмятваше когато се говореше за запълване на дупки по пътищата тук и там, което по същество очначаваше частичен ремонт. Липсата на строителство на нови пътища откакто дойдоха президентовите боклуци – това е мое лично мнение за тях, приемам всякакви други мнения за работата им, че и дори как изглеждат - и липсата на елементарна подръжка на пътищата – цитирам ужаса между Костец и Пазарджик -  извади от нафталина забравеното понятие,  освежаване на пътната настилка. Но актуализирано, само за зимните месеци.

  Като гледам радевите министри как изглеждат, се сещам за законът на Мърфи, като го отнасям към предложителителите на правителства:

    Ако предложителят на министрите е човек второ качество, той ще гледа подчинените му да са трето качетво.

   Един от тези министри успокои хората, като обясни, че ще се сключат договори с пътни фирми само за зимния период, които ще освежават пътната настилка по начина, който вече цитирах – снегопочистване, пръскане с луга и пясък. Бих попитал министъра:  А със замразените строежи на магистралите що ще правите а също и с дупките по пътищата?  Но няма да го попитам, защото той ще каже, че липсват парламент и постоянен кабинет и от него нищо не зависи.

   Чувствайки се по-умен от целия служебен кабинет вместе, барабар с предложиителя им, осмелявам се и аз да дам една идея за освежаване на пътищата не само през зимата, а през цялата година. Ако се възприме от министЪрите ще се икономисат много пари за суверена. Тя е следната:

   Вместо напръскването на пътната настилка през зимата с пясъки луга, което води до освежаването й, тя да се напръсква с естествен освежител, дезодорант. Технологията е много проста:

    На платформата на един камион най-отзад капакът се сваля и два работника на щат Освежители по време на движението на камиона напръскват / б. м. освежават/ пътната настилка с дезодорант. Като ще заподмятваме понятието ОСВЕЖИТЕЛ, да освежаваме настилката с освежитил, при това не какъв да е, а създаден за тази цел. Ще има и още едно благоприятно последствие от такова освежаване. Като се стракат две мутри с джиповете си и слезнат от тях да се разправят, настилката на пътя ще им ухае.

 

   И още една възможност има да се намали сметката от освежаването на пътна настилка, която може да помогне на Путин в борбата му срещу укронацистите и укрофашистите в Украина.

   Известно е, че както Крим е руски, така и пРезидентът ни е руски. Ползвайки тази опция той може да договори с Русия внасяне на щпрейове с Одеколон тройный, който хем е по-евтин от освежителите у нас, хем не папада в списъка на стоките на Русия, които са санкционирани. Плащането ще се договори направо в рубли, единствената валута на света с курс, определян не от световните финансови организации, а от Путин, най-стабилната в света.

 

 

 

 




Гласувай:
2



1. vladtepes - За пътищата
24.08.2022 15:21
Най-добре е в дупките да се сипва малко асфалт и след това индиец с ботуши да потропва отгоре за максимално ефективно уплътняване. Може евентуално да се сипват парчета от счупени тухли и други строителни отпадъци по разработената в Русия технология.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Радев се е обърнал към японския пътен специалист Ями Доями да го
24.08.2022 17:28
vladtepes написа:
Най-добре е в дупките да се сипва малко асфалт и след това индиец с ботуши да потропва отгоре за максимално ефективно уплътняване. Може евентуално да се сипват парчета от счупени тухли и други строителни отпадъци по разработената в Русия технология.


назначава за министър на пътищата ни. Он обаче като разбрал, че Радев се глАси да му дърпа конците заспоменавал майки и отклонил предложението. Затова сега имаме министър на пътищата, който не различава гьот от амджик. То пък има идеи как да ги освежи в студовете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12149507
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18291
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031