Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2022 10:40 - ЗА СЕГА ОТЛАГАТ ПОВИШАВАНЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ, ПЕНСИИТЕ И ДЕТСКИТЕ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Политика   
Прочетен: 1412 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

ЗА СЕГА ОТЛАГАТ ПОВИШАВАНЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ,  ПЕНСИИТЕ И ДЕТСКИТЕ...

 

    Новото правителство на промяната, според други на подмяната, в което голяма част от министрите са на конци или на юзди /ЛИЧНО !!!/ към президента, започна много амбициозно промените в страната, започвайки с финансовата й рамка, по вина на правителството на ГЕРБ, оставена в ужасяващо състояние. По настояване на новите партии в Коалицията - ПП /президентовата партия/, ИТН, ДБ и ДСБ, финасовият министър се зае с непосилната задача да въведе ред във финансите на страната, доведени до това ужасно състояние по вина на Бойко Борисов. Амбицозната програма на финансовия министър обаче доведе до нещо неочаквано, което ме сполетя и  мен преди 2 години – изкилих се защото возих в ръчна количка един огромен камък. Наложи ми се операция...

   Същото се случи сега и на финансовия министър. От всякъде искат  повишение на заплатите, до него обаче достигат само гласовете на тези, които той директно може да чуе – няма как да се дигнат заплатите на всички.  И почна той, от тия, край него, но не прецени силите си. В резултат на усилието при дигането на  заплатите на служителите от министерския съвет, на всички държавни учреждения, където задкулисно командва президента, он се е изкилИл. Получил е две кили, едната от които е пъпна херния, но не голяма, колкото гърдичката на метеУроложката Генитали Трифонова. Другата кила обаче му е долу в областта на хълмовете от ляво. Когато се изправи тя става голяма колкото гърдата на чалгарката Гюза, известна с гениалните си интерпетации на творби на Слави Трифонов. Там положението е сериозно, защото може да се получи т. н. прищипана херния и он да се скондапца в стращшни мъки с изскокнали черва...

   Наблюдаващият го оперативен работник на Центъра е вписал в сводката си, че финансовият министър се е прегледал в болница Св. Иван Рилски и е поискал спешно да бъде опериран ендодскопично, за да се възстанови за три-четири дни и да продълржи с диганията на заплатите. Било му е отказано обаче,  защото коремна хирургия в момента лекува болни от Ковид и плановите операции са спряни.  Най-ранният час за операция, който му е предложен е на 1. 04. т. г. но при условия, че Ковидът отшуми.

   За причините, довели до това изкилване, финансовият министър е пособил пред хирурга огромното усилие при дигането на заплатите на лица, върху които той е бил сезиран. Голямата кила му се е получила от дигането на зплатата на началничката на политическия кабинет на Кирчо Секса, новото ГПУ на политическите офицери за специални поръчки на президента в МС, харвардниките. Лекуващият лекар обаче се оказал руски арменец и изпял на финасовия министър съветската народна песен „Не хочу я пыть из такова чайника, я хочу меня ебать ГПУ начальника!” Развеселил го, но слабо. И финансовият министър си признал как го постигнала белята. Първата кила до корема му се появила като дигал заплатата на wcпрезидентката. Не я вдигнал много, затова и малка кила му се появила. При второто дигане обаче, на политическия шеф на правителстовото на Кирчо Секса  /говорим Керчо Секса, понимаем Радев, говорим Радев, понимаем Кирчо Секса/ усилията били толкоа големи, че му се появила втората кила. От страх да не му се появи и трета, при която коремните органи пропадат в скротума, финасовият министър отказва за сега да дига заплатите, защото физическите му възможности му разрещават само да ги сваля. А до операцията има толкова много време, къде е първи април. Датата, с която сравняват изявленията на Кирчо Секса, наричман Първоаприлецът. А кой ще вдига пенсиите, като той не може, също и детските, защото има български граждсанета с по 8 и повече деца? Мая Манолова иска по-високи осигуровки за тези деца, плаши новите управники с основаване на нова Партия на справедливостта.

  Това, което става е ясно е, че

   ЗА СЕГА ОТЛАГАТ ПОВИШАВАНЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ, ПЕНСИИТЕ И ДЕТСКИТЕ...

   Ще изкараме годината със същите средства, които сме ползвали според бюджета през изминалата. А какво  ще стане със средствата по линията на ЕС за преодоляване на изоставането поради Ковида, има там един друг марксрадевец,  на който също ще трябва да му се вдигне заплатата, с фамилия Пеканов, сега съветник на Кирчо Секса по комбинирано жонглиране от позицията министър без портфейл. Името му е свързано със Западна България. Там на много оправните в живота мъже казват, много е пекан. Това означава, много голям мошеник. Ако една жена бъде окачествявана като много пекана, име се предвид, че тя е имала толкова мъже, колкото математиците от БАН не могат да преброят.

   А да чакаме ли ново дигане на заплатите от финансовия ни миинистър, важи максимата ВСЕКИ СЕ ПРЕЦЕНЯ САМ !

Он ще реши кога и как. За сега с тия кили той може само да сваля...




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181034
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031