Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2020 18:31 - С МОЛБА ЗА ПОМОЩ ОТ ПО-УМНИТЕ И ИНТЕЛЕКТНИ БЛОГЪРИ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Политика   
Прочетен: 738 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 18.06.2020 18:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

   КЪМ  ПО-УМНИТЕ  И  ИНТЕТЕЛЕКТНИ  БЛОГЪРИ  ОТ  МЕН – С  МОЛБА  ДА  МИ  ОБяСНАТ  КАКВО  ИСКА  ДА  НИ  КАЖЕ  НАДЕЖДА  ЗАХАРИЕВА...

 

      Попаднах на много крупна статия на Надежда Захариева в един от вестниците за пенсионери, в които се изявява и върхът на българската журналситическая мысл, футболовият журналист, сега охарактеризирован как наблюдатель, Георги Атанасов. Статията на г/жа Надежда бе озаглавена:

 

НЕ МОЖАХА ДА НИ УМОРЯТ С ГЛАД, ПУСНАХА НИ ВИРУС!

 

    Аз вече станах много голям, а колкото по-голям става човек, толкоз по-умен става той. Освен с възрастта човекът поумнява и ако слуша музика или пък ходи по планини. Линиите за всестранно развите на човека са три, четох го в един руски сайт на Коровов и Быкова,  докато при жената е само една според същия сайт – при нея поумняването пристъпва с осторожно внимание като резултат на извънбрачните й връзки.

  Въпреки това обаче аз не мога да разбера г/жа Захариева какво послание отправя тя в случая към възрастните хора. Чувал съм за мор чрез глад в СССР. Има такава проработка на Берия, поръчана му от Сталин за Украйна, с код ГОЛОДОМОР.  В резултат на тази проработка за една зима в Украйна умират от глад между 3 и 7 милиона души. За тази проработка ли ни напомня Госпожата или пък ни предупреждава, че тия ще ни я сполетят ако ги не махнем?

   Има и други опции, но те могат да бъдат отгатнати само от някакави хиперсъвършени същества, умни като Радев и интелектни като Манолова едновременно, такъв се стреми да стане Трифонов, но не му се получава. Аз не влизам в категорията нито на единия, нито на другата, а същество с качествата на двамата – такова съръшенство не е имало, няма и няма да има, ползвам думите на един джуревец от Правец.

  Госпожа Захариева ползва безлична форма, когато ни посочва виновниците. Тя казва: НЕ МОЖАХА ДА НИ УМОРЯТ С ГЛАД. Предполагам, тя има предвид днешните управници и конкретно Борисов, който точно това прави – опитва да ни умори от глад. Мисля си, че освен за това, той за нищо друго не мисли.  Затова може би той се опита да запази властта си, макар народът, Божков Радев, Бобоков, Цветан Василев, Банев, Манолова, Трифонов и още много наши видни бизнесмени и политици да искат махкването му от власт. Преди него бе съвсем различно - народът бе отвякъде задоволен. Спомням си големите демократические державники как Луканов, Виденов, Беров и др.  

   Безличната форма продължава и във втората част на заглавиено на статията й, ПУСНАХА НИ ВИРУС. Кой ли стори това, чорт му матери! Замислям се за причината този вирус да се разпространи в страната според преценката на президента ни – той се разпространил, защото лекарите се правели на политици, а политиците – на лекари. Мисля, че между безличниките на г/жа Захариева съзирам два образа.  Единият е на Плешивеца - така привържениците на президента ннаричат генерал Мутафчиски. Он /вероятно!!!/ се прави на политик, забравяйки, че е лекар, отправил взор в поста на сегашния ни президент, с когото не може да се мери и с малкия му пръст като ум, интелект, професионална кариера. Подобен на него в Русия бе Алексей Навални, когото народът нарече Нахални. Другият, който е между безличниките на Госпожата според мен е Борисов. Защото ако не бе той министър председател, а напр. Нинова, за корона вируса в България щеше да е совершенно запрещено. Като шеф на държавата и на Министерството на здравеопазването, той е виновен и лично отговорен пред президента и народа, които мислят еднакво и са едно цяло, закриляно от него, за този коварен вирус. Народен вот на недоверие и последващ народен съд са единственото решение за него.

   Признавам, не прочетох и една дума от статията на Госпожата, заглавието ми е достатъчно да знам какво е писано под него. Статията остави пред мен отворени въпроси – отговорите не са ми по възможностите, макар да съм много изключителен и изключително балансиран. Поради това се обръщам към трима блогъри, безспорно най-висшите, каквито са Радев, Манолова и Трифонов според една анкета - най-първите измежду политиците. Това са блогърите, от които аз се уча – поетът ОК3223, блогърът с литературни одарености и филигранно-ювелирен български език, настоящим жемчужином,  Блекпредатор, а също и вещата по всякакави теми г/жа Радостиналасса, един само ник за чиято душа е тесен.

   С молба към тази Троица да ми дръпне завесета пред безличниките, които чрез статията си Госпожата ни представя как задкулисниками, които не успяха да ни уморят от глад и затова ни пуснаха вирус – да ни уморят с него, но имам и втора молба към тях:

   Да посъветва/т/ г/жа Захариева да не пише статии, възможни за разбиране само от хора на нивото на Радев и Манолова, а и от народа.

     И по-конкретна да бъде, защото има читатели с развинтена фантазия, които тя съвсем ще откачи със статии кьорфишеци като тази. Руските читатели, с които съм в много тесни връзки и непрекъснато мЕним мисли, наричат такива статии, оставащи неразбираеми за тях, говняжи. Тази дума обаче липсва в руско-българския речник и не знам какво означава.

 

   С горячим нетерпеньем жду ответа,

                                     Товарищ костЯ.




                                   image



image





Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Коста,
18.06.2020 22:03
много се смях. Че Надето не е у ред, съм те изпреварила с други поне петдесетина материала. Допълнението ми хареса. Браво до три пъти най- малко!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Благодаря за интелигентния коментар?
18.06.2020 22:25
rosiela написа:
много се смях. Че Надето не е у ред, съм те изпреварила с други поне петдесетина материала. Допълнението ми хареса. Браво до три пъти най- малко!


Мой приятел - руснак, музикант, ми се обади и сега знам още една руска дума, макар да я няма в словара....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12250674
Постинги: 4561
Коментари: 10790
Гласове: 18364
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930