Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2020 19:52 - СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА КОРОНАВИРУСА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Политика   
Прочетен: 1610 Коментари: 8 Гласове:
5

Последна промяна: 23.04.2020 19:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  С посвещение на Товарищ борН - за просвещенье - и напомяне за приказа да стори нещо полезно за обичащите музиката - един превод от 30 страници.

                                      СТРАНИЧНИТЕ  ЕФЕКТИ  НА  КОРОНАВИРУСА...

 

     Днес, 22. 04.  е щастлив ден за всички честни и прогресивни хора по света. На тази дата е родена най-великата личност на ХХ век, Владимир Илич Улянов – Ленин. Не го казвам аз, така пише в Голямата британската енциклопедия. Аз обаче днес имам още две причини за душевна радост и вдъхновение. Точно на днешния ден узнах, че Путин остава президент до 2036 г и че натовският генерал и наш президент, Румен Радев, ще посети парада на победата на 9. май в Москва. Пожелавам му среща с кърмчията на Голямата страна - нашият двоен освободител! -   благодарение на когото в нея живеят най-щастливите хора на света. Които са по-млади от мен не знаят, че СССР пречупи гръбнака на кафявата чуми и спечели ВСВ.

   Това като въведение, радостта блика в мен през днешния ден. Залят с такава радост ще се спра само на смешните странични ефекти на коронавируса. За някои – не съвсем смешни.

 

    Първият джумбуш е залезът на кариерата на Тръмп. До преди месец, когато още не бе навлязла тази ужасна болест в САЩ, Тръмп бе пръв измежду кандидатите за президент през следващия мандат. Той нямаше равностоен съперник в Републиканската партия – изборът му бе протоколен -  нито съперник от Демократическата партия, който да го победи на изборите през ноември. Неинтелигетността му обаче го срази. Заради тази негова неинтелигентност, по-велика от която би могла да бъде само тази, на натовския генерал Румен Радев, той вече е извън борда на политиците, не е желан дори от собствената му партия, която го подкрепи при опита за уволнението му заради уйдурмата с украинския президент.  Пред Сената бяха представени доказателства, че Тръмп е бил предупреден от разузнаването, че вирусът в Китай е много опасен и че трябва да се вземат мерки срещу него за ограничаване възможностите да достигне той до САЩ и ако все пък той достигне страната, да се вземат мерки срещу разпространението му по различните щати. Тръмп не се е съобръзил с тяхното предупреждение, счел го е за глупаво, не е сторил абсолютно нищо. Сега Америка заплаща заради ростотията м с човешки животи. Разговорът на тази тема е документиран. В резултат на недействията му по този казус в САЩ не са произведени или внесени допълнителни количества лични предпазни средства като маски, дезинфектанти, костюми за лекарите, производствата на които САЩ са изнесли в Китай ?!?!? А Китай задържа тези стоки сега за тяхната страна. Условия за разпространение на вируса в САЩ има поради гъсто населените региони там, каквито са градовете с небостъргачите. Там пламна първо вирусът, защото по тези небостъргачи гъстотата на населението е каквато е по нашите квартали Филиповци, Факултето, Столипиново, Буковлък, Надежда, Нов път.

   Много неинтелиегнтни решения взе Тръмп по време на мандата си, с което навреди на имиджа на САЩ като първа икономическа и военна сила в света, провалите му бяха повече от успехите. Най-големият му провал е подкрепата за Путин, който не дава желания /от Тъмп и Путин/ резултат, но Тръмп не престава да настоява пред Сената за снемане на санкциите срущу Русия поради аншлуса на Крим. Това обстоятелство показва липсата му на морал, което се неглижираше от съпартийците му, но сега тази липса на морал се съчетава и с липсата му на компетентост по важни държавни дела като разпространението на коронавируса, поради който умират по 2000 американеца на ден.

     Е, имаше и нещо разумно, което той стори - усмири амбициите на Иран за експанзия в региона и така предотврати възможноста Израел да ги тресне и да се оправи с манафите веднаж и завинаги.  Друго негово добро решение беше да спре китайските кражби на интелектуалните им продукти и да усмири амбициите им за световно господство, въвеждайки мита върху стоките им с цел запазване на работните места в Америка. Амбициите на Китай са неподплатени, защото те по принцип са страна второ качество, с огромна работна сила, която може да се изяви само ако работи със страни с високи технологии като САЩ,  Япония, Р. Корея.

   За да позамаже провалите си пред хората с бездействието си в началото на коронавируса,  в резултат на който сега доста от тях умират, Тръмп раздаде помощи на пострадалите от кризата с коронавируса, които загубиха работата си. Раздаде пари на калпак с което поизпразни хазната на държавата - най-неприемливият факт за американците, всичките от които „висят” към банките със задължения към тях – американецът живее на кредит. Понятието „виси” е много страшно за американеца, които дсахзаподнати схначина им на живот знаят защо. Откакто е президент Тръмп държи американците на нокти, сега още повече. За „успехите” му към просперитета на хората по време на неговия мандат истината е, че той със своето непредвидимо и нестабилно управление раздвижи капитала на хората, които се стремиха да го инвестират някъде от страх да го не загубят и от тази въртележка на парите, голям процент изразяващ се в строителство, нещата в иканомически план в САЩ „вървяха”. Които не са наясно защо, въвеждам таг – банките. Това ги интересува американците, парите им, просперитета им, смъртта на толкова хора на ден не е така важно за тях, но вероятността икономиката им да закъса плаши не само тях, а и целият свят. Защото закъсала Америка означава закъсал свят. Зациклянето на Америка започва, вината е на Тръмп, отключи го коронавирусът. Винаги, когато републиканци са управлявали страната са довеждали страната си до лошо икономически положение, след това са падали, идват демократите, които възстановяват икономиката. Това става обече с рестрикции, високи данъци.  Ниските данъци по времето на Тръмп сега ще се компенсират с по-високи, каквито бяха по времето на Обама. Непрякото влияние на коронавируса върху икономиката на страната показа истинския лик, възможностите на Тръмп и републиканците да управляват страната и без всякакво съмнение сега на ред са демократите, макар да нямат убедителен кандидат. Ако не бе се появил този вирус, Тръмп щеше да шества още по света с правителствения Боинг и да раздава акъли на европейци, северокорейци и др.

   В България има някаква аналогия с тези процеси в Щатите. Тук дойдат ли комунистите на власт окрадват всичко, въвеждам тагове, Тройната коалиция, Орешарски. Окрадени, обеднели и обидени, хората на следващите избори биха гласували и за един кон, ако го кандидатират, но и ако конят е некомунист.

    И едно заключително изречение:

    Коронавирусът сложи край на политическата кариера на Тръмпчо...

 

     Интересно е и това, което коронавирусът случва на Товарищ путинчО в Голямата страна. Там нещата са най-ужасни, по-зле не може да бъде за руснаците. Ще става и по-зле, напрежението там няма да остане в Русия, защото Путин сочи за виновни други, не себе си. Това означава готовност за външна агресия. За не не съм загрижен, той има поне 400 млрд. долара.

    Известно е, че Путин дойде на власт благодарение на две сили – едната бе Службите, а другата – организираната престъпност, чиито биринджии Путин направи олигарси, а държавното управление – олигархия. Начело с него Руската остатъчна империя навлезе в последния си стадий, залеза. Тези управници естествено нищо не могат да направят за страната, освен да изнесат навън, предимно в САЩ „спечеленото” по време на мандата на бащицата им.  Понятието мандат при държавите примати е разтегливо, защото се запроцедирва с един пенис, известен като промяна в конституцията. Конституция, което означава нещо постоянно, но като се налага, някой предлага промени. Така стори Валентина Терешкова, всички от Думата казаха, балумба.    

     Резултат от путинизацията на Русия бе нейното деиндустриализиране. Наблегнато бе на добиването на природни ресурси и продажбата им, а също и на производството на въоръжения, които се изнасят незаконно в точките на конфликти по света, та даже и в една натовска страна, цитирам ракетите С 400 в Турция, в момента управлявана от деллия.  Където има конфликти по света, там са страните търговски партньори на Путин. Не само там, такива са и партньорите на Путин от класа недоправени, които той с вещина премята. С интелигентни хора той няма как да извършва сношения.

   Да не си кривя душата, да си ликвидира Путин индустрията виновни са и тези, които го подведоха /б. м. американците/, че интересите им нямало да бъдат насочени към държавите, които са интелигентни и които произвеждат, а към държавите,  разполагащи с енергийни ресурси. Путин се ловна на тоя пенис, барелът петрол надмина тогава 100 долара, а предприятията в някогашния СССР ги постигна ефектът на доминото. Същото постигна и селскохозяйствениките. И Русия висна само на доходите от продажбата на петрол и газ. Куркапанът към Путин, в който той се хвана – да деиндустриализира Русия – щракна, това предопределя разпадането на Руската империя и изфъргването на Путин от властта, защото той провали страната. Не само това, той отне и бъдещето й.  Без всякакво съмнение Путин ще бъде последният й император, защото седмокрил петокурец, както сега е наречена ОНД, няма.  Независими държави, в които участват Русия, Дагестан, Чечения - всеки нормален човек като чуе за такъв независим съюз ще започне да споменава майки, че му губят времето.

   Петролът е със срив в цените, те ще останат ниски още много дълго време. Вече се стигна до положението, желаещите да закупят петрол не само да не плащат за него, но на тях им плащат, защото складовете на добивачите на петрол са препълнени. Препълват се обаче и складовете за съхраняване на петрол на страните, които го потребяват. А Путинчо само на продажбата на петрол и газ разчита.  Страната му, превърната от него след деиндустриализацията й в примат, нищо не може да произведе и да продаде, а за да купи за Русия нещо, то трябва да се заплати. От къде финикийски знаци, като не продава петрол?  Огромното закъснение на Русия в развитието й вече я прави непригодима да ползва високи технологии, единственото, което можеше да ги спаси. Те изпуснаха момента да станат нормална държава като се демократизират и империята им по примера на Британската се бе разпаднала, в случая на осем части. Курсът на рублата драстично спадна, той зависеше в един момент от цените на претрола, сега и това умря. Резерви Путинп няма, олигарсите изнесоха парите си в Америка, поне 3, 5 трильона долара.

   Още един удар ще понесе Путин наскоро, ако до тогава се задържи на власт. Неговият приятел, на когото Путин с хибридните си атаки помогна да стане президент, Тръмп, пада заради този коронавирус, така на Путин му умира и подкрепата от него, която за жалост не винаги минаваше, защото думата имаше Сената. А като дойдат демократите на власт, те сигурно ще си спомнят, че виновен за провала на предишните им избори бе Товарщ путиН и ще водят политика, която да отразява този факт.

 

   А сега за коронавирусът, болестта, родена от простотията и нанесла най-голямо поражение на държавите, в които цари простотия, независимо от материалното им БЛАГОполучие:

   Вирусът възникна в Китай, като версиите се две. Аз възприем версията, че този вирус е преминал от прилепите в хората, защото в Китай хората правят супа от прилепи, летящи мишки. Тези ужасяващи за човека вируси живеят в ципите на крилете на прилепите. Китайците ядат много животни като скорпиони, хлебарки – богати на протеин, паяци, змии, плъхове и мишки, кучета, но и прилепи, от чиито криле правят супа. Не, че нямат какво да ядат, а защото за тях това е деликатес. Така тръгна тази болест в Китай, производна от простотията им, а самолетите я разнесоха по другите държави.

   Къде нанесе най-големи щети този вирус – на първо място в държавите с опростачено население в държавите, в тези, при които народонаселението се е изродило от кръвосмесване или безумно пиянство, в държавите примати. Цитарам няколко – Италия, Англия, Русия Беларус. Те се правеха в начачалото като нищо да няма, не въведоха ограничения и се стигна до този ужас. Държавниците им, с мозъци нагънати както корема на Делян Певвски след работен обяд проповядваха, че опастност от вируса няма, че се всява паника, като целта е да се въведе диктатура и да се вземат кредити от разните банки, с които да се злоупотреби /б. м да се окрадат/. За жалост между тези се оказа и натовския генерал Румен Радев.

 

    Реакцията на Русия при появата на коронавируса бе да се възползва от този ситуация, защото тя е в икономическа криза, по-страшна от тази по време на войната с Афганистан. Готава петролът бе по 14 долара за барел, а и СССР правеше по нещо. Я руская, я но боюсь кооновирусом, у нас короновирусом запрещено, такива простоии слушахме от две разпоретини на летище София, приехали от Русия. Путин се опита да се възползва от засегнатите страни, като изтъкна, че неговите вирусолози били страховити с познанията си, изпрати помощи на Америка с военен самолет. На пратките за Италия бе написано: На Италия с любов! Колкото ги обича толкова големи ракети има приготвени за тях.

   Бедата сполетя и Испания, където в основата пак е опростачването на хората. Путин има голямо влияние в Каталуня, каталунците му верват.  В Англия също стана страшно, вирусът засегна и перкулясания им премиер. Той обаче се държи по-достойно от италиаския популист, търсещ вината в другите държави, но не и в собствената страна, в себе си, защото освен за приказки, отправени към електората му с туй, що искат да чуят, той друго не може. Нещастници, но пък опиум за простаците, които ги избират за свои кърмчии.

   Страната, в която не цари простотия, Германия, процесът с коронавирусът е овладян в значителна степен. При нас положението не е добро, но е под контрол. Извън контрол се опитва да го изкара президентът ни и партията БСП, поддержники и подкрепники Путина, защото освен простотии и наглецизъм, нищо друго не може да произтече от тях. Да се опитват да наеректирват имиджа си тези другари за сметка на риска за живота на хората -  да не пропусна и изявата на Мая Манолова по националната телевизия - ако нарека това простащина, няма да съм точен. Може би трябва да ползвам думата безчеловещинна, идваща от езика на този, дето им дава закази и прикази и чиито дни са преброени след тази беда с коронавируса. 2036 г. е твърде дълъг срок за него, прогнозите ми са, че скоро ще го изхвърчат от поста бащица. Бащицата Татко Махно бе за доста по-кратък период, банда Василка имаше още по-кратък живот, само през гражданнската война.

    А бащици не надо. Потребни са лидери нементета или задкулисники, начело на държавите си, не дай Боже - популисти, в които хората да имат доверие, на основата на което те да могат да ги обединят и поведат. Популисти, простакисимуси и вся осталная сволочь, любим термин на родилия се на този ден, Ленин, народом не надо...






Гласувай:
6



1. fun1001 - :-))))))))))
23.04.2020 20:08
...велико словоо,костя..
а баба гАдостина, когаа мина..еей...
верноо, ракети...фърчат изпод пенеоара..и..
цитирай
2. germantiger - началото при теб е емблематично с бликането :)
23.04.2020 20:46
А ПАРАД МАЙ НЯМА ДА ИМА ДА ГО ЕВА ;)

ако падне доналд трамп лично аз ще съжалявам

АРОГАНТНИЯ АМЕРИКАНЕЦ АКО ПОСТОИ ОЩЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ НА ПОСТА СИ, НАЙ-СЕТНЕ МОЖЕ ДА ЗАДВИЖИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ УБИТИ ПУТКИ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО СИЛНО ЗА ЕВРОПА

не да лежат на чифутска америка да си прави ташак с тях и другата курва - русия да си ги гаври

такъв като трамп ще накара убитите гой в европа най-сетне да се поозъбят на някой поне с половин уста и малко зъби ако са им останали

при всички положения еврейска курва като хилари или мангал като обама е нива под трамп
цитирай
3. staler - кораба-майкя това ли изчука по м...
23.04.2020 21:12
кораба-майкя това ли изчука по морза или самодостатъчно сме дали на късо-----тръмп бил виновен за небостъргачите в NY ..........я първо се опрайте с шаказулу в даунатауна у LA и SF, троините цени на горива у народно-демокр република калъфоня....и пр.,па после ръсете маоистки лозунги....
цитирай
4. planinitenabulgaria - Животът, който водят американците няма нищо общо с този,
23.04.2020 21:28
germantiger написа:
А ПАРАД МАЙ НЯМА ДА ИМА ДА ГО ЕВА ;)

ако падне доналд трамп лично аз ще съжалявам

АРОГАНТНИЯ АМЕРИКАНЕЦ АКО ПОСТОИ ОЩЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ НА ПОСТА СИ, НАЙ-СЕТНЕ МОЖЕ ДА ЗАДВИЖИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ УБИТИ ПУТКИ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО СИЛНО ЗА ЕВРОПА

не да лежат на чифутска америка да си прави ташак с тях и другата курва - русия да си ги гаври

такъв като трамп ще накара убитите гой в европа най-сетне да се поозъбят на някой поне с половин уста и малко зъби ако са им останали

при всички положения еврейска курва като хилари или мангал като обама е нива под трамп


който водят хората. При тях критериите са други. Англичаните, за да избегнат пердаха от Германия ги извикаха по време на европейската война, която превърнаха в световна и днес световното си господство американците дължат на пиянищата англичани. Това е най-трагичният факт, който малцина разбират.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Аз съм бивш професор в Центъра, където завеждах Катедра "Култура" и
23.04.2020 21:35
staler написа:
кораба-майкя това ли изчука по морза или самодостатъчно сме дали на късо-----тръмп бил виновен за небостъргачите в NY ..........я първо се опрайте с шаказулу в даунатауна у LA и SF, троините цени на горива у народно-демокр република калъфоня....и пр.,па после ръсете маоистки лозунги....


и обучавах на културни сношения бъдещите оперативни работници. Вие сте недоук и за да излезете от този тупик трябва повече да четете по-високостоящите от Вас блогъри ОК-ея и Чернопръцко, на които тази година дадохме Великденските награди на Центъра.
Нямата основание да се държите с мен по този начин, защото аз съм много изключителен...
Ето и мотивите за наградите на тези най-първи блогови творци, единият от които - поет. http://planinitenabulgaria.blog/zabavlenie/2020/04/10/velikdenskite-nagradi-na-centyra.1704941
цитирай
6. born - Пропускаш в международния си из...
23.04.2020 22:04
Пропускаш в международния си изключително МЪДЪР АНАЛиз няколко съществени фундаментални факта :
- абсолютно си наясно , че в Юесей избори няма, а президента се назначава от Путин и неговия хунвейбин Гергиев.
- при това положение не може да се говори за вина на Дони, а за вина на неговите ръководители.
- с европейските биринджии въпросът стои по същия начин, защото и те са назначени от ... знаеш кого.
- при това положение на нещата нали се досещаш кой пусна вируса ! Той новочока пусна, че един вирус няма да пусне, което е значително по елементарна работа...
- за парада Вова е поканил не само Радев, а и Деса Мерцедеса, което е знак на големо фнимание към башбулгарскио народ и божествената ни нация. Какво повече искаш ?
ПП. Не ми се фукай, че си толкоз изключителен. Аз съм много по-, по- от теб, но съм скромен и не съм такваз фукня. Не си ли спомняш кой ти бе водещ преподавател и водещ консултант по докторската дисертация и как те чуках с пръст по глъвъта за глупотевините, които написа и после ти помогнах да коригираш ? Неблагодарник си, да знаеш...
цитирай
7. planinitenabulgaria - Понял,
23.04.2020 23:03
born написа:
Пропускаш в международния си изключително МЪДЪР АНАЛиз няколко съществени фундаментални факта :
- абсолютно си наясно , че в Юесей избори няма, а президента се назначава от Путин и неговия хунвейбин Гергиев.
- при това положение не може да се говори за вина на Дони, а за вина на неговите ръководители.
- с европейските биринджии въпросът стои по същия начин, защото и те са назначени от ... знаеш кого.
- при това положение на нещата нали се досещаш кой пусна вируса ! Той новочока пусна, че един вирус няма да пусне, което е значително по елементарна работа...
- за парада Вова е поканил не само Радев, а и Деса Мерцедеса, което е знак на големо фнимание към башбулгарскио народ и божествената ни нация. Какво повече искаш ?
ПП. Не ми се фукай, че си толкоз изключителен. Аз съм много по-, по- от теб, но съм скромен и не съм такваз фукня. Не си ли спомняш кой ти бе водещ преподавател и водещ консултант по докторската дисертация и как те чуках с пръст по глъвъта за глупотевините, които написа и после ти помогнах да коригираш ? Неблагодарник си, да знаеш...


я неблагодарником!
Но нещо не разбирам в последно време и разчитам на Вас да ми го обЯсните:
Проф Мугафчиски препоръчва интимните контакти да се осъщестяват като момичето лежи по корем и се ползва дамски кондом. Така не се предавал коронавируса, которое для меня - непонятно...
цитирай
8. planinitenabulgaria - Радостина, с втори ник ЦАВ12929 не е баба,
24.04.2020 10:00
fun1001 написа:
...велико словоо,костя..
а баба гАдостина, когаа мина..еей...
верноо, ракети...фърчат изпод пенеоара..и..


яйчниците й работят като моторетки. Навита е на ВВ1951, но понеже не става, сега путканва Рустама. Тя е удостоена от Центъра като високоестрогенничка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12188680
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031