Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2021 08:57 - „СЪЗДАДЕНИ с ИЗМАМА“
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 931 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 28.10.2021 17:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ваксините почти винаги са имали лоша слава – още от откриването им през ХVIII в.

„Само истината за ваксините” не е нов проект, но целта е ясна, да се покаже колкото се може повече от „строго охраняваната” им тайна ... С други думи, да се говори искрено за това дали крият в себе си опасност, или пък спасение. Много от приятелите ни сега реагират на думата „ваксина” почти с болка. Тези пък, които имат малки деца – и със страх. Първо, ще се концентрираме върху историята на самите ваксини. После, ще си поговорим и за това имат ли място в живота ни днес. Какво ни носят?

 

Дали Историята на ваксинациите не е зачената с лъжа?

         Всеизвестно е, че за откривател на ваксините се смята Едуард Дженър (1749-1823), комуто поддръжниците на ваксинациите отдават дълбока почит като на изтъкнат лекар и учен. Всъщност Дженър използва лъжа, за да стане и Fellow of the Royal Society , а впоследствие и лекар (той никога не е учил медицина, а докторската си титла купува за 15 гвинеи през 1793 г.). 12 годишен постъпва като чирак при един хирург (д-р Даниел Лудлоу). Изучава самостоятелно анатомия (???) нагледно защото не е могъл да чете по това време. Впоследствие открадва от хирурга (при който е работил) едно от описаните му наблюдения, което лекарят е решил, че не отговаря на истината и не следва да се съобщава за проведения от него експеримент и го съобщава като негово лично наблюдение и научно постижение. Чрез своя любовница през 1792 г. му дават право (????) да публикува свои труд в университета „Сейнт Андрю“ - докторантура. На 45 години вече всички го считат за велик лекар (???). Забележете на 43 години е обикновен прислужник при хирурга, а на 45 години е вече велик лекар без да е учил нито един ден медицина. Именно поради това в публикациите никъде не се споменава, че той не е лекар, а само учен (но какъв – ратай, прислужника, крадец и лъжец).

В началото на XIX в. Дженър започва да лансира идеята си, че ако зарази здрави хора с кравешка шарка, те няма да се разболяват от едра шарка. Тази идея също е „открадната” – от английския фермер Бенджамин Джести (Benjamin Jesty -1736 – 16 April 1816), който няколко десетилетия по-рано едва не уморил жена си по този начин. „Клиничните” резултати от тази методика били плачевни – „ваксинираните” не само продължавали да се разболяват от едра шарка, но развивали и нови болести.

Без да се впечатлява от действителните резултати, Дженър гръмогласно прокламирал „огромната обществена полза” от ваксинациите (практика, която се е запазила едно към едно до наши дни) и в крайна сметка получил солидна финансова инжекция за проекта си от английския парламент – пари, с чиято помощ не спасил нито един човек от едра шарка, но спечелил благоволението на лекарската гилдия. Неслучайно изтъкнатият английски епидемиолог и историк на медицината д-р Чарлз Крейтън Charles Creighton (22 November 1847 – 18 July 1927) описва Едуард Дженър като „човек кух и тщеславен, хитър и алчен... самохвалко, който никога не говори честно и прямо, когато може да го направи мъгляво и прикрито” (Jenner and Vaccination (1889).

Пастьор също ги подкрепя

Следващият „гигант” на идеята за ваксинациите – химикът Луи Пастьор (1822-1895), – по сходен начин успява да превърне в огромен бизнес своята противобясна ваксина, за чиято полезност така и не привежда нито едно научно доказателство.

В средата на ХХ в. пък „бащата на полиомиелитната ваксина” д-р Джонас Солк (1914-1995) получава ореола на „спасител от полиомиелита (26 март 1953)” след грубо фалшифициране на резултатите от изпитанията на измислената от него ваксина. Още много прелюбопитни данни за историята на ваксиналното движение може да прочетете на уебсайта на    д-р Александър Коток  www.homeoint.ru, откъде са и тези данни.

Грип за девет милиарда

         Всички си спомнят шумния скандал от преди няколко години със свинския грип. Тогава самата Световна здравна организация се ангажира официално да сплашва хората, че свинският грип ще протече с голяма смъртност, поради което населението на земята трябва да се ваксинира поголовно. Нито грипът се оказа толкова страшен, нито ваксината – толкова полезна, но освен с подвити опашки, едрите производители на противогрипни ваксини се оттеглиха (за много кратко) в убежищата си и с няколко милиарда долара повече (около 9 по груби изчисления).

         Така, че мотивите практиката на ваксинирането да се утвърди са вулгарно прозрачни – огромни финансови печалби за производителите на ваксини и техните промоутъри. Известна част от тези печалби системно се „реинвестира” в нова и нова дезинформация за качествата на ваксините и резултатите от ваксинациите.

         - Картината на болестите се променя във времето, някои изчезват... В наши дни никой не говори за чума или скарлатина, а пък болестите, против които се ваксинираме, са си тук. Как става така?        
         - Великолепно попадение! Никак не е трудно да се събере две и две. Истината е навсякъде, но на хората се пречи активно да разглеждат въпроса с инфекциозните болести в неговата дълбочина. Вместо това, непрекъснато се размахва плашилото на пандемии от какви ли не „ваксино-предотвратими” болести. Индустрията, основана на масовото ваксиниране, би загинала в миг, ако се преустанови безчестното насаждане на страх и спекулирането с него. 
Част от въпросната истина е, че определени инфекциозни болести имат свое място само в конкретен период от историята на човечеството – те никога не могат да се завърнат. Най-силният пример за такива болести са чумата, коремният тиф... Други болести от страшилища в миналото са се превърнали в почти нулев проблем за съвременната медицина. Холерата, например, отдавна не плаши хората в Индия, защото се лекува много успешно. Трети тип болести биха се върнали в днешния свят, единствено ако изведнъж се разруши системата за централно водоснабдяване и наред с това започнем да изхвърляме използваната от нас вода (с всичко, съдържащо се в нея) директно на улицата.
Втората част от констатацията ви е дори още по-интересна. Съществуват много сериозни доказателства, че част от болестите – особено, полиомиелитът – се държат „живи” единствено от ваксините „срещу” тях. Тези доказателства се посрещат с подигравки от промоутърите на ваксините, не защото не са научни, а защото са им неизгодни, чисто финансово.

         - Като поставяме ваксина срещу определени болести, не накланяме ли везните в полза на други? Тоест, по-уязвим ли става организмът от останалите болести?    
         - И в тази посока не липсват сериозни научни аргументи. Не е сложно да се проследи, че ваксината „принуждава” организма да произвежда антитела срещу ваксиналния агент. Бидейки задължена да прави това, имунната ни система за определен (различно продължителен) период се оказва в невъзможност да пази организма от потенциални патогени, с които той се среща непрекъснато. Много от знаещите лекари не следва много сериозно да поразсъждават върху следното: „Дали имунната ни система не е отслабена с ваксинацията и е „заета” да произвежда антитела срещу 15 (!) антигена, вместо да успее навреме да се справи с истинския нападател на организма, който освен това може и да се размножава.” С други думи, натоварвайки организма да се подготвя за борба с причинител, с който може да се срещне някъде, някога, ние му връзваме ръцете да се бори с този, който го напада тук и сега.      
         Втората част на проблема касае връзката между ваксинациите и хронични болести, за които преди 25 години дори не предполагахме, че може да съществуват, особено в ранна детска възраст. Възпрепятствайки организма да реагира по най-естествения за него начин срещу болестотворен микроорганизъм – чрез доведената до съвършенство реакция, наречена „остро възпаление”, ние разстройваме функционирането на неговата имунна система така, че впоследствие той да започне да припознава като опасни съвсем безобидни субстанции (така се раждат алергиите) или части от собствения си организъм (което пък поставя начало на автоимунните процеси).
         Всичко това може относително лесно да бъде доказано, и то многократно, след което би трябвало да бъде съобщено и на лекарите и студентите по медицина. Сами си дайте сметка какъв е шансът това да се случи днес, в ерата на може би господстваща фармацевтична индустрия.

- Кои болести грозят едно дете в случай, че расте без ваксина? Какъв е пътят да го предпазим от тях?     
         - Относително реален е рискът детето да се разболее от някаква шарка, от заушки; много по-малък – от хепатит В, туберкулоза, коклюш; почти нищожен – от дифтерия и тетанус. Предпазването става по великолепно работещи начини, които финансово заинтересованите от масово ваксиниране отново предпочитат да посрещнат с високомерие, нежели да се замислят върху здравия смисъл от тяхното по-широко прилагане. Имам предвид на първо място системната физическа активност на децата, на второ място, правилното им хранене с качествена храна, на трето, правилното им възпитание като свестни хора и не на последно място, лечението на болните с природосъобразни средства, най-вече холистични методи на лечение като хомеопатия, Бах и други видове терапия. Защото даването на потискащи симптомите субстанции, евфемистично наричани „лекарства”, няма нищо общо с лекуването.
         Особено важно е да се напомни още веднъж, че преболедуване от някои болести в детските години, от една страна, гарантира пожизнен имунитет срещу тях, но от друга, служи като важно „настройване” на организма, за да може той да се справя успешно с много по-сериозни предизвикателства, които го очакват по-нататък в живота. Едно „спасено” от морбили дете, което след това боледува с десетилетия от атопичен дерматит или бронхиална астма, или диабет, в никакъв случай не е по-щастливо от друго, което е преболедувало морбили, но остава напълно здраво след това. Организмът ни съхранява в себе си информация за десетки милиарди антигени и е готов незабавно да се справи при среща с тях. Колко ли от тези съхранявана в организма ни информация се дължи на ваксини – 10-100 антитела???

         - Има ли връзка ваксинацията с разпространението в последните няколко десетки години на определени болести в особено голям мащаб? Тук говорим за рак, аутизъм и някои други...  
         - Не би било почтено да виним за всички ужасни болести ваксинациите. Не би било и научно, още по-малко полезно. За жалост, върху съвременното дете влияят многобройни патогенни фактори от всякакво естество. Връзката между масовото ваксиниране и аутизма изисква не папагалско отричане, а изключително задълбочено епидемиологично и клинично проучване.      
         Докато връзката между ваксините и алергиите, всевъзможните автоимунни заболявания и дори хиперактивността и проблемите с обучението при все повече деца е вече почти на повърхността; трябва съвсем мъничко усилие, за да разберем тези проблеми в цялата им дълбочина и тогава ще знаем как да ги предотвратяваме (защото за лекуване почти не може да става въпрос).

         - Съществува ли за вас термин „природна имунизация”? Как я придобива едно дете? Вредно ли е да се опитваме да създаваме „стерилна” среда за бебето – какво печели и какво губи от нея то?      
         - Без никакво съмнение съществува „природна имунизация”. Нещо повече, имунизацията може да бъде само природна. Да бъдат наричат ваксинациите „имунизации”, е просто елементарен пропаганден трик.      
         Човекът изначално е устроен така, че да се имунизира чрез среща с болестотворен микроорганизъм. В това далеч няма нищо страшно. Всеки човек го прави всеки Божи ден. Ние ежечасно се срещаме с такива микроорганизми и изработваме имунитет срещу тях. Без да се разболяваме, без дори да го усещаме. За да придобие едно дете такъв имунитет, е много важно да не бъде третирано с антибиотици, кортикостероиди и антихистаминови медикаменти. Както забелязвате, това са най-често предписваните на децата ни днес препарати. Те разстройват имунната и ендокринната им система дълбоко, трайно и последователно.
         Да се създава „стерилна” среда за едно бебе, има смисъл само и единствено, ако то ще живее в такава среда цял живот (например, в космическа станция). Във всички останали случаи, подобен стремеж прави детето все по-неподготвено и непригодно за нормален живот. И неизбежно го обрича на „болестите на модерния човек”.

         - С риск да се повторим: защо ваксинираните деца се разболяват точно от това, против което са ваксинирани? Признак на какво е това – неработеща ваксина или изменен причинител на болестта?        
         - Това е признак преди всичко на един тежък дефект на теорията, че ваксините предпазват от инфекции. Истината е, че това, което правят ваксините, е да провокират образуване на антитела. Фактът, че антителата са от първостепенна важност в борбата ни с инфекциите все по-трудно издържа научна критика, разтърсван най-вече от многобройни изследвания, които откриват високо ниво на антитела у пациенти, боледуващи точно от болестта, от която те би трябвало да ги предпазват. И обратното, деца с много ниски нива на антитела, се оказват напълно резистентни срещу съответната инфекциозна болест.

         - Д-р Пол Офит твърди, че човешкото тяло може да понесе 1000 ваксини, но възниква въпросът как все пак организмът реагира на антигените? Не съсредоточава ли вниманието си другаде, вместо да работи за справяне с появили се по природен път инфекции?     
         - Други подобни претенциозни персони, включително и наши хабилитирани сънародници, твърдят, че всяко дете може да понесе и 10000 ваксини.  
         Организмът реагира на антигените с образуването не само на антитела срещу тях. Но забележете, че организмът не произвежда антитела срещу болести, от които реално се чувства застрашен, а срещу такива, които лекарите предполагат, че може да го застрашат. От едната страна имаме реална, от другата – предполагаема заплаха. Това е като да се заема да ви обучавам как да се борите с похитител от планетата Марс, точно в момента, в който реален крадец влиза в дома ви. Ако разполагам с нужните за това пари, непременно бих намерил начин да ви убедя колко страшна и реална заплаха са марсианците. Естествено, не без помощта на медии и рекламни агенти, които разчитат на тези пари.

         - Възможно ли е съществуване на „хомеопатична” ваксина? Какъв би бил ефектът от нея?        
         - Хомеопрофилактиката е високо развита и се прилага от много десетилетия. Широка известност доби много показателната история с хомеопрофилактиката на лептоспироза в Куба преди около 10 години. Лептоспирозата е сериозен проблем за кубинците. Дълги години те се опитваха да я предотвратяват с ваксина. В един момент обаче се оказа невъзможно да се осигурят достатъчно ваксини, поради високата им цена и други пречки, изкуствено създадени от произвеждащите ваксината американски фармацевтични гиганти. Тогава кубинското правителство реши да приложи хомеопрофилактика. Резултатите бяха изумително добри – много по-ниска заболеваемост от лептоспироза на многократно по-ниска цена. Немалко медицински списания също съобщиха този факт, но кой ли коментира този очебиен факт.

         - Накрая, вашият съвет към един родител... Как да погледне на ваксините, от какво да формира мнението си и накъде да насочи усилията си? 
         - Човек не може да знае всичко. Когато ни е необходимо „на готово” някакво знание, а няма време да се сдобием с него, правилният подход е да потърсим информация от източник, когото познаваме и който вече е спечелил доверието ни като непредубеден и надежден. Острата реакция на лекари и здравни власти срещу опонентите на масовото, безогледно ваксиниране показва недвусмислено – лекарите и здравни власти вече не са надежден източник на информация, просто защото все повече хора ги разобличават като предубедени, по-точно „платени”.

         Скъпи родители,  нашият съвет е да бъдете предпазливи на границата на подозрителността.

         Съмнявайте се във всичко и във всеки (включително и в мен), докато не се убедите поне десетократно, че това „всичко” отговаря на истината или че този „всеки” говори истината. Децата ви и тяхното благополучие заслужават този труд.

         Никога не ползвайте един източник на информация или еднотипни източници.

         Оглеждайте въпросите от различни, дори взаимно изключващи се ъгли. В интернет има много дезинформация, но и много истинна информация – както в едната, така и в другата посока. Не се предоверявайте на интернет и печатните издания, но не може да си позволите и да се лишите от информацията, която те споделят.

         Но най-сигурното е да намерите специалистите, за които Вашият интерес и интересът на Вашите деца е толкова важен, колкото и техният собствен. На тях може да се доверите.

         Много лекари дълго време следват каноните на конвенционалната медицина преди да „прогледнат” за други, включително и алтернативни методи за лечение, където попада и хомеопатията. Затова пък сега начина им на работа е двойно по-ценен.

         Настоящата публикация е във връзка с факта, с който се пропагандират ваксините, че са едва ли не най-съвременното, безопасно и задължително лечение в съвременното здравеопазване.

Когато един лекар види дори само едно увредено от ваксини дете, това е тежък трус за него – като лекуващ, като човек, като родител. А сега си представете, че виждате това десетки или стотици пъти.”




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. radostinalassa - Всичко е правилно
15.09.2021 14:31
Обясни го на Зав12929, която е панирана от ужас, че ще умре и иска да ваксинираме и децата. По - лесно е да се скрие някъде и да бяга , като види дете.



цитирай
2. анонимен - Радке,
15.09.2021 15:02
radostinalassa написа:
Обясни го на Зав12929,

Джулайната каза, че Завка си ти!
Е сега ще дойда да ти сложа един минус. :))
цитирай
3. radostinalassa - Ти си ваксиниран и ...
15.09.2021 17:22
сееш зараза тук и в Гърция. Не можем да нарушаваме правата на децата заради възрастните хора. Минусите не ме интересуват, не печеля пари в блога, а сея знания.
цитирай
4. kolevdobri - Родителите са адски неподготвени...
16.09.2021 15:54
...да не кажа тъпи, за да разберат какво им казваш. Тези неща, колкото и простички да изглеждат като философия, трябва да се учат колкото се може по-рано. Още преди момичето да стане майка. Още преди бебето да стане момиче. Още в корема на майката...Един неспирен образователен, обучителен и възпитателен процес. Ако стигнем дотам, че мъжките сперматозоиди да са качествени, а майката да износи в корема си без съществени проблеми едно дете, успее да го роди по естествен начин, успее да го кърми месеци наред, успее да му осигури близост и майчина ласка в тези важни за бебето дни и месеци, успее да го предпази от всякаква химическа гадост, с която всички манипулатори в бели престилки ще искат да го боцкат "за негово добро", тогава от това дете може да стане нещо. Но уви, такива са малко. Вече са малко...
цитирай
5. radostinalassa - Такъв е отец Евгений
20.09.2021 17:13
Отказва ваксинации на малкото си дете. Но трябва да го гледа в къщи до 7 годинки. Държавата принуждава родителите да ваксинират децата.





цитирай
6. kolevdobri - Проклета държава!
25.09.2021 14:41
radostinalassa написа:
Отказва ваксинации на малкото си дете. Но трябва да го гледа в къщи до 7 годинки. Държавата принуждава родителите да ваксинират децата.
Затова, докато все още не е станало късно: Перманентна пряка демокрация.





цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 351929
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031