Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2021 18:21 - Прес съобщение: Спешно отворено писмо до лекари и учени до EMA относно опасения за безопасността на ваксините Спешно отворено писмо от лекари и учени до Европ
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 2992 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 14.03.2021 18:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Прес съобщение: Спешно отворено писмо до лекари и учени до EMA относно опасения за безопасността на ваксините

image

Лекари за Covid Ethics

Преди 3 дни

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ - ЗА НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ

  
10 март 2021 г.

image
  • НАЙ-ДОБРИ НОВИНИ: Лекари и учени пишат до Европейската агенция по лекарствата Предупреждение за опасностите от ваксина COVID-19  


10 март 2021 г.

Днес група учени и лекари издадоха отворено писмо, призоваващо Европейската агенция по лекарствата (EMA) да отговори на спешни въпроси за безопасността по отношение на ваксините COVID-19 или да оттегли разрешението за ваксините.

Буквата описва сериозни потенциални логическоq влияния на COVID-19 технология ваксина, предупреждение за възможни автоимунни реакции, съсирване на кръвта аномалии, инсулт и вътрешно кървене ", включително в мозъка, гръбначния мозък и сърцето". Авторите изискват доказателства, че всяка очертана медицинска опасност „е била изключена в доклинични животински модели с трите ваксини преди одобрението им за употреба при хора от EMA“.

„Ако всички такива доказателства не са на разположение“, пишат авторите, „ние искаме да бъде оттеглено одобрението за използване на генно-базирани ваксини, докато всички горепосочени въпроси не бъдат решени правилно чрез упражняване на надлежна проверка от EMA.“

Писмото е адресирано до Emer Cooke, изпълнителен директор на EMA, и е изпратено в понеделник, 1 март 2021 г. Писмото е копирано до председателя на Съвета на Европа и председателя на Европейската комисия.

В него се казва: „По принцип подкрепяме използването на нови медицински интервенции.“ „Съществуват обаче сериозни опасения, включително, но не ограничени до горепосочените, че одобрението на ваксините COVID-19 от ЕМА е преждевременно и безразсъдно и че администрирането на ваксините съставлява и все още представлява„ човешко експериментиране “ , което е било и все още е в нарушение на Нюрнбергския кодекс. "

Връзка към писмо: https://doctors4covidethics.medium.com/urgent-open-letter-from-doctors-and-scientists-to-the-european-medicines-agency-regarding-covid-19-f6e17c311595

Видео изявление на професор Сухарит Бхакди, почетен професор по медицинска микробиология и имунология и бивш председател, Институт по медицинска микробиология и хигиена: https://lbry.tv/@Doctors4CovidEthics:d/Prof.-Sucharit-Bhakdi-statement-on-EMA -open-letter.ENG: 0

За коментар се свържете с професор д-р Сухарит Бхакди: sucharit.bhakdi@gmx.de или с доцент д-р Майкъл Палмър: mpalmer@uwaterloo.ca

В публично изявление групата заяви ...

„Веднага щом изпратихме писмото си, Норвежката агенция по лекарствата предупреди, че ваксините COVID-19 може да са твърде рискови за употреба при немощни възрастни хора, същата група, която тези ваксини са предназначени да защитават. Бихме добавили, че по силата на механизмите на действие на ваксините, за да се стимулира производството на протеин с шипове, който има неблагоприятни патофизиологични свойства, може да има и уязвими хора, които не са на възраст и вече са болни. Новите данни показват, че страничните ефекти на ваксината са три пъти по-чести при тези, които преди това са били заразени с коронавирус, например. Нито една от ваксините не е преминала клинични тестове за повече от няколко месеца, което просто е твърде кратко за установяване на безопасност и ефикасност.

„Следователно като отправна точка смятаме, че е важно да се изброят и оценят всички смъртни случаи, които са настъпили в рамките на 28 дни след ваксинацията, и да се сравнят клиничните картини с тези, които не са били ваксинирани.

„По-общо казано, по отношение на разработването на ваксини срещу COVID-19, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа заяви в своята Резолюция 2361 от 27 януари 2021 г., че държавите-членки трябва да гарантират, че всички ваксини срещу COVID-19 се поддържат с високо качество изпитания, които са разумни и се провеждат по етичен начин. Служителите на EMA и други регулаторни органи в страните от ЕС са обвързани с тези критерии. Те трябва да бъдат информирани, че може да нарушават Резолюция 2361, като прилагат медицински продукти, които все още са във фаза 3 проучвания.

„Съгласно Резолюция 2361 държавите-членки трябва също да информират гражданите, че ваксинацията НЕ е задължителна и да гарантират, че никой не е подложен на политически, социален или друг натиск да бъде ваксиниран. Освен това от държавите се изисква да гарантират, че никой не е дискриминиран за това, че не е получил ваксината. "

Писмото идва като петиция срещу плановете на правителството на Обединеното кралство за паспорти за ваксини, предадени 270 000 подписа, повече от два пъти повече от необходимото, за да се наложи разглеждане на дебата от депутатите. Петицията ще бъде обсъдена в парламента на Обединеното кралство на 15 март 2021 г.

Лекарите и учените могат да подпишат отвореното писмо, като изпратят своето име, квалификация, области на опит и държава на практика на: Doctors4CovidEthics@protonmail.com.

КРАЙ

Спешно отворено писмо от лекари и учени до Европейската агенция по лекарствата относно опасения за безопасност на ваксината COVID-19


image

Лекари за Covid Ethics

Преди 3 дни · 7 минути четене

Emer Cooke, изпълнителен директор, Европейска агенция по лекарствата, Амстердам, Холандия

28 февруари 2021 г.

Уважаеми господа / Mesdames,

ЗА СПЕШНОТО ЛИЧНО ВНИМАНИЕ НА: EMER COOKE, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ЕВРОПЕЙСКАТА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

Като лекари и учени, ние по принцип подкрепяме използването на нови медицински интервенции, които са подходящо разработени и внедрени, след като получихме информирано съгласие от пациента. Тази позиция обхваща ваксините по същия начин като терапевтичните средства.

Трябва да отбележим, че широка гама от SIд д ефекти се след ваксинация на вече здрави по-млади индивиди с гениите базирани COVID-19 ваксините. Освен това има многобройни медийни съобщения от цял ​​свят на домовете за грижи, пострадали от COVID-19 в рамките на дни след ваксинацията на жителите. Въпреки че осъзнаваме, че тези събития може да са били нещастни съвпадения, ние сме загрижени, че е имало и продължава да се извършва недостатъчен контрол върху възможните причини за заболяване или смърт при тези обстоятелства, и особено при липсата на следкланични прегледи.

По-специално, ние поставяме под въпрос дали основните въпроси, свързани с безопасността на ваксините, са били разгледани адекватно преди одобрението им от Европейската агенция по лекарствата (EMA).

С голяма спешност настояваме с настоящото EMA да ни предостави отговори на следните въпроси:

1. След интрамускулно инжектиране трябва да се очаква, че генно-базираните ваксини ще достигнат до кръвния поток и ще се разпространят в тялото [1]. Искаме доказателства, че тази възможност е била изключена в доклинични животински модели с трите ваксини преди одобрението им за употреба при хора от EMA.

2. Ако няма такива доказателства, трябва да се очаква, че ваксините ще останат затворени в кръвообращението и ще бъдат поети от ендотелните клетки. Има основание да се предполага, че това ще се случи особено на места с бавен кръвен поток, т.е. в малки съдове и капиляри [2]. Искаме доказателства, че тази вероятност е била изключена при доклинични животински модели с трите ваксини преди одобрението им за употреба при хора от EMA.

3. Ако няма такива доказателства, трябва да се очаква, че по време на експресията на нуклеиновите киселини на ваксините, пептидите, получени от протеина на скок, ще бъдат представени чрез MHC I - път на луминалната повърхност на клетките. Много здрави индивиди имат CD8-лимфоцити, които разпознават такива пептиди, което може да се дължи на предишна COVID инфекция, но също така и на кръстосани реакции с други видове коронавирус [3; 4] [5]. Трябва да приемем, че тези лимфоцити ще атакуват съответните клетки. Искаме доказателства, че тази вероятност е била изключена при доклинични животински модели с трите ваксини преди одобрението им за употреба при хора от EMA.

4. Ако няма такива доказателства, трябва да се очаква, че ендотелното увреждане с последващо задействане на кръвосъсирването чрез активиране на тромбоцитите ще настъпи на безброй места в тялото. Искаме доказателства, че тази вероятност е била изключена при доклинични животински модели с трите ваксини преди одобрението им за употреба при хора от EMA.

5. Ако няма такива доказателства, трябва да се очаква, че това ще доведе до спад в броя на тромбоцитите, поява на D-димери в кръвта и до безброй исхемични лезии в цялото тяло, включително в мозъка, гръбначния мозък и сърцето . Нарушения на кървенето могат да се появят след този нов тип DIC-синдром, включително, наред с други възможности, обилни кръвоизливи и хеморагичен инсулт. Искаме доказателства, че всички тези възможности са били изключени при доклинични животински модели с трите ваксини преди одобрението им за употреба от хора от EMA.

6. SARS-CoV-2 протеиновият скок се свързва с ACE2 рецептора на тромбоцитите, което води до тяхното активиране [6]. Съобщава се за тромбоцитопения при тежки случаи на SARS-CoV-2 инфекция [7]. Тромбоцитопения се съобщава и при ваксинирани лица [8]. Искаме доказателства, че потенциалната опасност от активиране на тромбоцитите, която също би довела до дисеминирана интраваскуларна коагулация (DIC), беше изключена с трите ваксини преди одобрението им за употреба от хора от EMA.

7. Обхватът по целия свят на SARS-CoV-2 създаде пандемия от заболявания, свързани с много смъртни случаи. Към момента на обмисляне на одобрението на ваксините, здравните системи на повечето страни вече не са били под непосредствена заплаха да бъдат претоварени, тъй като все по-голям дял от света вече е бил заразен и най-лошата от пандемията вече е намаляла. Следователно, ние изискваме убедителни доказателства, че действително е съществувала извънредна ситуация по времето, когато ЕМА е предоставила Условно разрешение за пускане на пазара на производителите и на трите ваксини, за да обоснове одобрението си за употреба от хора от ЕМА, предполагаемо поради такава спешност.

Ако всички такива доказателства не са на разположение, ние настояваме за отнемане на одобрението за използване на генно-базирани ваксини, докато всички горепосочени въпроси бъдат решени правилно чрез упражняване на надлежната грижа от страна на EMA.

Съществуват сериозни опасения, включително, но не ограничени до горепосочените, че одобрението на ваксините COVID-19 от ЕМА е преждевременно и безразсъдно и че администрирането на ваксините съставлява и продължава да представлява „човешко експериментиране“, което беше и все още е в нарушение на Нюрнбергския кодекс.

С оглед на спешността на ситуацията, ние искаме да отговорите на този имейл в рамките на седем дни и да отговорите по същество на всички наши опасения. Ако решите да не се съобразите с тази разумна молба, ние ще публикуваме това писмо.

Този имейл е копиран на:

Шарл Мишел, председател на Съвета на Европа

Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия.

Лекарите и учените могат да подпишат отвореното писмо, като изпратят имейл, квалификация, експертни области, държава и принадлежности, които биха искали да цитират, на Doctors4CovidEthics@protonmail.com

• Референции

[1] Хасет, KJ; Бененато, КЕ; Jacquinet, E .; Лий, А .; Уудс, А .; Южаков, О .; Химансу, S .; Определяне, J .; Geilich, BM; Кетова, Т.; Михай, С .; Лин, А .; McFadyen, I .; Moore, MJ; Senn, JJ; Stanton, MG; Алмарсон, Ц .; Ciaramella, G. и Brito, LA ( 2019 ). Оптимизиране на липидни наночастици за интрамускулно приложение на иРНК ваксини , Молекулярна терапия. Нуклеинови киселини 15: 1–11.

[2] Чен, YY; Syed, AM; MacMillan, P .; Rocheleau, JV и Chan, WCW ( 2020 ). Дебитът влияе върху усвояването на наночастици в ендотелните клетки , Разширени материали 32: 1906274.

[3] Грифони, А .; Weiskopf, D .; Рамирес, SI; Матеус, J .; Дан, JM; Moderbacher, CR; Rawlings, SA; Съдърланд, А .; Premkumar, L .; Jadi, RS и сътр. 2020 г. ). Цели на Т-клетъчните отговори на коронавируса на SARS-CoV-2 при хора с болест COVID-19 и неекспонирани индивиди , клетка 181: 1489–1501.e15.

[4] Нелде, А .; Bilich, T .; Хайтман, JS; Maringer, Y .; Салих, HR; Roerden, M .; Lьbke, M .; Bauer, J .; Rieth, J .; Вакер, М .; Петър, А .; Hцrber, S .; Траенкле, Б .; Kaiser, PD; Rothbauer, U .; Бекер, М .; Junker, D .; Krause, G .; Strengert, M .; Шнайдерхан-Мара, N .; Templin, MF; Joos, TO; Ковалевски, DJ; Stos-Zweifel, V .; Fehr, M .; Рабщайн, А .; Mirakaj, V .; Karbach, J .; Ягер, Е .; Граф, М .; Gruber, L.-C .; Рахфалски, Д.; PreuЯ, B .; Хагелщайн, I .; Mдrklin, M .; Bakchoul, T .; Gouttefangeas, C .; Kohlbacher, O .; Klein, R .; Stevanović, S .; Rammensee, H.-G. и Walz, JS ( 2020 ). Пептидите, получени от SARS-CoV-2, дефинират хетероложно и COVID-19-индуцирано разпознаване на Т-клетки , Nature имунология.

[5] Sekine, T .; Perez-Potti, A .; Ривера-Балестерос, О .; Strеlin, K .; Горин, J.-B .; Олсон, А .; Llewellyn-Lacey, S .; Камал, Н .; Богданович, Г .; Muschiol, S. и сътр. 2020 г. ). Здрав имунитет на Т-клетки при реконвалесцентни индивиди с асимптоматичен или лек COVID-19 , клетка 183: 158–168.e14.

[6] Zhang, S .; Liu, Y .; Уанг, X .; Ян, L .; Li, Н .; Wang, Y .; Liu, M .; Zhao, X .; Xie, Y .; Ян, Y .; Zhang, S .; Вентилатор, Z .; Донг, Дж .; Юан, Z .; Динг, Z .; Zhang, Y. и Hu, L. ( 2020 ). SARS-CoV-2 свързва тромбоцитите ACE2 за засилване на тромбозата при COVID-19 , Journal of hematology & oncology 13: 120.

[7] Липи, Джорджия; Плебани, М. и Хенри, BM ( 2020 ). Тромбоцитопенията е свързана с тежки инфекции с коронавирусна болест 2019 (COVID-19): мета-анализ , Clin. Чим. Acta 506: 145–148.

[8] Грейди, Д. ( 2021 ). Няколко получатели на ваксина Covid развиха рядко нарушение на кръвта , The New York Times, 8 февруари 2021 г.

Искрено Ваш,

Професор д-р Сухарит Бхакди, почетен професор по медицинска микробиология и имунология, бивш председател, Институт по медицинска микробиология и хигиена, Университет Йоханес Гутенберг в Майнц (лекар и учен) (Германия и Тайланд)

Д-р Марко Киеза, д-р FRCPsych, консултант психиатър и гостуващ професор, Университетски колеж в Лондон (лекар) (Обединеното кралство и Италия)

Д-р Стивън Фрост, бакалавър, MBChB, специалист по диагностична радиология, Стокхолм, Швеция (лекар) (Обединеното кралство и Швеция)

Д-р Маргарета Гриз-Брисън, доктор по медицина, консултант невролог и неврофизиолог (изучава медицина във Фрайбург, Германия, специализирано обучение по неврология в Нюйоркския университет, стипендия по неврофизиология в Медицински център Маунт Синай, Ню Йорк; доктор по фармакология със специален интерес към хроничните ниско ниво на невротоксикология и ефекти на факторите на околната среда върху здравето на мозъка), медицински директор, Лондонската клиника по неврология и болка (лекар и учен) (Германия и Обединеното кралство)

Професор д-р Мартин Хадич, специалист (Австрия) по хигиена и микробиология, специалист (Германия) по микробиология, вирусология, епидемиология / инфекциозни болести, специалист (Австрия) по инфекциозни болести и тропическа медицина, медицински директор, TravelMedCenter, Leonding, Австрия, медицински Директор, Labor Hannover MVZ GmbH (лекар и учен) (Австрия и Германия)

Професор Стефан Хокерц, професор по токсикология и фармакология, европейски регистриран токсиколог, специалист по имунология и имунотоксикология, главен изпълнителен директор tpi консултантски GmbH. (Учен) (Германия)

Д-р Лиса Джонсън, бакалавър, бакалавър (медии), доктор по медицина (Clin), клиничен психолог и поведенчески психолог, Експертиза в социалната психология на изтезанията, жестокостта, колективното насилие и пропагандата на страха, бивш член на Консултативната група за обществен интерес на Австралийското психологическо общество (клиничен психолог и Бихевиористичен учен) (Австралия)

Професор Улрике Камерер, доцент, доцент по експериментална репродуктивна имунология и туморна биология в Катедрата по акушерство и гинекология, Университетска болница във Вюрцбург, Германия, обучен молекулярен вирусолог (диплом, докторска дисертация) и имунолог (хабилитация), остава ангажиран в активна лаборатория изследвания (Молекулярна биология, клетъчна биология (учен) (Германия)

Доцент д-р Майкъл Палмър, катедра по химия (изучава медицина и медицинска микробиология в Германия, преподава биохимия от 2001 г. в настоящия университет в Канада; фокус върху фармакология, метаболизъм, биологични мембрани, компютърно програмиране; експериментални изследвания фокус върху бактериални токсини и антибиотици ( Даптомицин); е написал учебник по биохимична фармакология, Университет на Ватерло, Онтарио, Канада (лекар и учен) (Канада и Германия)

Професор д-р Карина Рейс, професор по биохимия, Университет Кристиан Албрехт в Кил, Експертиза по клетъчна биология, биохимия (учен) (Германия)

Професор д-р Андреас Сьонихсен, професор по обща практика и семейна медицина, Катедра по обща практика и семейна медицина, Център за обществено здраве, Медицински университет във Виена, Виена (лекар) (Австрия)

Д-р Майкъл Йедън, бакалавър (съвместни отличия в областта на биохимията и токсикологията), доктор по фармакология, бивш вицепрезидент и главен научен директор по алергия и респиратория, Pfizer Global R&D; Съосновател и главен изпълнителен директор, Ziarco Pharma Ltd .; Независим консултант (учен) (Обединеното кралство)




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39746406
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031