Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2021 23:02 - МУЗИКА ЗА НАРОДА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Музика   
Прочетен: 233 Коментари: 0 Гласове:
1




                                МУЗИКА  ЗА  НАРОДА

 

   На основата на познаването ми на симфониите на Бетховен и Шостакович поместих два постинга в блога си. Като се сезирам сега върху постингите ми, намирам ги за доста сложни, особено вторият, който освен познания по музика,  изисква и допълнителни такива, бих ги нарекъл РАЗНОСТРАННИ. Без тях симфониите на Шостакович ще продържават да остават неразбрани пза тези, които искат да ги упознаят или ги слушат на концерти с други произведеиния. Така постингите ми се явяват с музика, която народът не слуша. Поради това сега ще поместя постинг с музика, която народът харесва. Народът, това са необразованите  не само по музика, възпитани от предаванията на шоумени и сценаристи.  В момента визирам тези, дето сбра за предаването си „Панорама” на 15. 10. 2021 г. Бойко Василев, популярни личности от народа като Радев, Трифонов, Манолова. Да пприбавя и аще една политпроститутка от ДБ, която фаща темата от въздуха и щом научикакъв е казусът, на секундата се дапроституирва по него.

    Постингите ми за Бетховен и Шостакович не стават за такиви, но този, който сега ще напиша съм убеден, че ще им ареше. Познанията ми по музиката, която народът харесва и особено по текстовете на песните са всеобыемляющие. Които ме считат за чалганеобразован не са прави. И майка им и баща им не са прави, и в ушите не са прави. Дано да се сетят какво им казвам.

   Има един тип музика, която народът – тези, дето избраха новият политик Светослав Трифонов и старият       Румен Радев да ги управляват – обича и която наричаме чалга. В момента тя е най-харесваната от народа. Има чалготеки, ракатракаресторанти, чалгаклубове, наргилебарове, където дъни чалга и се пуши наргиле. където се пуши наргиле.  Родината на чалгата е Сърбия. Ето как един прост селянин от Копиловци, окръг Монтана, преди години ми обясни защо обичал сръбските чалгаджийки. Нашите чалгаджийки, каза той, са курви, а сръбските чалгаджийки пеят от сърце!?! Помествам казаното от него без коментар. Изглежда така, като този селянин от с. Копиловци, на границата със Западните покрайнини, по същия начин  разсъждава и държавният глава. За концерта си в Зала 1 на НДК гостувящата у нас чалгаджийка Цеца Величкович бе удостоена с висока българска награда за култура от държавния ни глава. Тя бе на такава висота, че отказа да изпеят обща песен с Ибряма. От Цеца тръгна някога модата чалгаджийките да имат силикон в устните и циците. Висшето им изкуство, съчетано с тези подутини, имитиращи току що преминали неразположение и навлизащи в етап на експлозивна доза естроген, кара слушателите им да пощурЕват по време на академиите им по стадионите или огромни зали, които едвам побират ценителите на изкуството им, тия, дето избраха Светослав Трифонов и Румен Радев да ги управляват.

   Както има добри чалгаджийки, връх на които са сръбските, така има и добри чалгаджии  с абсолютен връх в тгози бранш „сърбино” Миле Китич. Той се самоопределя като сърбин, но е циганин, роден е в Босна на границата с Унгария. Преселил се е в Белград, където живее в разкош благодарение на висшата си дарба - пее чалга.  Ако Цеца е известна и със силикона, Миле е известен с нещо друго, поради което го наричаха Парния чук, а сега – Чукбагера. Неговото дарование в България имат Джизъса, бивш футболист на ЦСКА, полярника проф. Пимпирев и един блогър, чието име няма да осветля, но подчертавам, че тази година е кръгла за него, той изпълва 70 лета. Песните на Миле са повече от тези на Шуберт /Шуберт е композирал 600 песни/, те надвишават по брой и тези на французина Шарл Азнавур. Миле Китич обаче е по-известен сред народа от тези двамата, които цитирах. Преди две години го слушах в Триград. Концертите си Миле Китич изнася с танцьорката Небойша Курович с артистични псевдоними Зюсси Аршлох и Пепи Змията. Тя е известна с това, че винаги танцува с един чорап. По нейната мода момичета сега носят панталони с разбичен цвят на крачолите. Ако Зюсси бе станала балерина, щеше да е по-популярна от Мая Плисецкая заради суперпластичното си тяло-ластик, но със сигурност е в пъти по-богата от нея.

   Последната песен на Миле Китич, която стана световен хит е „Дъждовен червей, със картон гъзъ си бърше”. Песента пжолучи награда и за най-смислен текст. Тя надминава по популярност хита на Светослав Трифонов, „Прегръщам те нежно, както млада лоза, но ще ти скъсам гъза!” или руската най-популярна песен след 1990 г, „Говночист, засклинатель говна”. Да не пропусна да подчертая, че и тези две песни имат награди  за най-смислен текст. Да се изслуша песента на Миле Китич от Вибокс 7 трябва да се заплатят 5 долара, а за да се извади на флашка трябват 100. Затова аз няма да приложа тази песен в линк след постинга ми, защото може да ме съдят за плагиатство. Препоръчвам я обаче на представителната извадка от народа – апапите от предаването „Панорама” от 15. т. м, тримата народни представители, които вече цитирах – Радев, Манолова и Трифонов и политпоститутката высшего класса от ДБ, която явиха по телевизиията. Песента, с която позвам тези хора от народа избрах, защото авторката е кандидатпрезидентка. И този текст има награда, защото канидатпрезидентката поучава байшлафпартньора си, който се е съграсил да се хосмее с нея къде и как. Цитирам стих от песента:

 

   „Не го слагай на дълбоко,

   нека  да е на широко.

   Накарай го да спре да диша,

   попълни му бързо фиша.”

 

   Музиката в линковете към двата ми предходни постинга явно не става за хората от народа, върху които се самосезирах  но песента, която ще поместя става точно за такива като тях и то много. Защото авторът й е много  уникален. Слушайки тази песен, аз реших:

   На изборите за президент ще гласувам за етническата циганка с мюсюлманска вяра, самоопределила се като българка.

   Приятно слушане!

image

Това е танцьорката на Миле, Зюсси Аршлох, с която той изнася академиите си. От нея тръгна модата момичетата да носят панталони с различни по цвят крачоли.
  
 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189552
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031