Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06 10:56 - ЕДНА СТАТИЯ, КОЯТО ПРАВИ СМИСЪЛ !!!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 516 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 24.06 10:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Попаднах на интересна статия, достойна за  Категория "Правеща смисъл". Копирам я в блога си без коментар за да се запознаят повече хора с нея. Дано тя се отрази целебно на увредените от хибридната война, които искат промяна на стратегическата ни ориентация.
  Ето текстът й, който изисква задълбочен прочит:

                                   Може ли да загуби русия

      Въпрос с подобно съдържание поставя нашият съблогър dobrodan в свой актуален пост /https://dobrodan.blog.bg/politika/2024/05/10/moje-li-da-byde-pobedena-rusiia-i-kak-da-se-sluchi-tova.1909423/.

     Отговорът на този въпрос, разбира се, е еднозначен и той е, че русия не само може да загуби, но тя вече е загубила войната срещу Украйна и целия цивилизован свят.

  Необходимо е обаче към въпроса да се подходи по-задълбочено и методологично като се приложат два метода: единият е историческият или ретроспекция на минали исторически събития, а другият е анализ на настоящи факти.

Историческият преглед недвусмислено сочи, че русия е губила множество войни, някои от тях от световен мащаб. Русия е губила не само войни, но и мащабни военни кампании, като е търпяла страховити поражения и загуби. Конкретно могат да се посочат четирите най- важни и мащабни поражения, които русия търпи през последните 150 години.

-        Кримската война  - русия търпи пълно поражение от Велика Британия и Франция;

-        Руско-японска война /1905 г./ - русия търпи пълно поражение от Япония. Тогава за пръв път в историята азиатска държава нанася военно поражение на европейска сила /доколкото русия еднозначно е европейска държава/.

-        Първа световна война – русия търпи серия от тежки поражения по всички фронтове от войските на Германия, България, Турция и Австро-Унгария. Това води до революция и разпад на руската империя, като тя самата се признава за победена пред България, Германия, Австро-Унгария и Турция.

-        Студената война – русия във версията на си на СССР губи глобалния сблъсък със САЩ, в следствие на което руската власт подписва капитулация на яхтата „Максим Горки“ край Малта. Последица на капитулацията се явява разпада на съветска русия и изтеглянето й от окупирана Европа, както и от други части на света.

Прегледът на тези исторически събития е достатъчен и не се налага преглед по-назад в историята. Веднага става ясно че руската армия не само не е легендарна, но и още по-малко е непобедима. Русия по правило винаги е губела войни, когато е била сама, без съюзници и често е губела войни, дори, когато е имала съюзници. Самите руснаци не само, че не са някакви митични богатири, а реално са твърде лоши войници и относително доста негодни за война. Необходимо е да се добави нещо съществено важно, на което не се обръща внимание, а именно, че русия никога не е печелела конфликт срещу водеща морска сила като Британия или САЩ.

Един мой малко по-обстоен преглед на някои победи и загуби на русия в исторически план:

https://nkf.blog.bg/politika/2023/02/05/obrazovatelen-post-za-drugaria-venci-valeriev.1854362

Анализът на настоящите факти не представлява особена сложност съществените и важни от тях са достатъчно известни и напълно безспорни.

-        Русия се е стратегически е предвиждала и се е готвила за война срещу Украйна още от мига на подписване на меморандума за гарантиране на териториалната цялост и независимост на Украйна от Будапеща 1994 г. Нещо повече, русия има готови планове за мащабна агресия в Средна Европа, както и за хибридни и подривни действия срещу основните носещи сили на Западния алианс – САЩ, Велика Британия, Франция и Германия.  Русия пропагандираше и представяше себе си като втората армия в света – високотехнологична и супер подготвена, НО!

-        806 дни, русия води „тридневна военна операция“ срещу … Украйна, която уж нито е държава, нито съществува и щяла да капитулира за часове, като преди това народът й масово посрещне руснаците с хляб и сол! Да, ама не! Украинците въоръжени основно с „Джавелин“-и и NLAW, направиха на тор хиляди руски орки под Киев, Харкив и т.н. а, хиляди единици съветска техника – на скрап, която ръждясва по украинските полета. Руската армия, съставена от нравствени дегенерати, престъпници, негодници и мародери успя да превземе две градчета като Авдиивка и Бахмут на цената на над сто хиляди убити /ранените никой не ги брои/. Какви ли ще са жертвите, когато достигнат Киев, ако въобще някога достигнат до там. За Лвив и Одеса не ми се мисли. Ще останат ли въобще челавеци в русия?

         Ако руската армия е втора в света, то коя по ред е тогава украинската и в каква бройна поредица трябва да се подредят САЩ, Турция, Великобритания, Франция, Китай?

-        Русия настоява, че е световна сила, но се налага да бъде снабдявана с боеприпаси от Северна Корея и Иран.

-        Русия твърди, че воювала срещу НАТО, но НАТО към ден-днешен отпуска на Украйна съвсем пестеливо скромни количества военна, техническа и финансова помощи. Какво ли би станало, ако САЩ отворят широко складовете с оръжие и започнат да дават на Украйна така, както даваха на СССР по време на Втората световна война?

-        Русия загуби почти целия си черноморски флот от Украйна – държава без флот. Какво ли ще стане, ако русия наистина се сблъска с натовски армии – тези на САЩ, Турция, Великобритания, Франция, Полша. Ясно е , че руските военно-комически сили ще изчезнат в небитието за часове.

-        Русия иска да завладее и унищожи Украйна, но Украйна не иска това и сега целият украински народ ненавижда неистово руските мародери и изнасилвачи. Тоест, такава война е невъзможно да бъде спечелена от русия.

-        Русия загуби в момента, в който трите дни на СВО изтекоха, Киев не беше превзет, президентът Зеленски не беше избягал в Лондон, руските военни колони горяха, „Глобал мастер“-ите долитаха с първите големи, критично важни оръжейни доставки от САЩ и … България! Това ще се помни винаги от храбрите украинци.

-        Русия иска да е велика сила и да седи до САЩ, ЕС, Япония, Китай, Австралия и Канада и да дели с  тях света. Обаче в русия половината население ползва септични ями, на практика няма пътища, икономиката е ресурсна /като на Нигерия и Венецуела/ и технологично е безнадеждно изостанала. А тече петата технологична революция, изкуственият интелект се развива с неподозирани темпове, биотехнологиите са вече в света на чудесата и водещи учени /не от русия, разбира се/ говорят открито за 500-600 годишна продължителност на човешкия живот в съвсем обозримо бъдеще. В русия говорят за почвеничество, еврзаийство, самодържавие, форми на крепостничество и вкарват в затвора за изписван ена думата „МИР“ на бял лист.

-        Русия има икономика по-малка от тази на Тексас  с необратима тенденция да се свива.

-        Русия е обявила за неприятелски и враждебни държави като САЩ, Канада, Австралия, Япония, Южна Корея, Нова Зеландия, Норвегия, Исландия и целият ЕС, в това число и България, за неприятелски, вражески и води хибридна война срещу тях/нас.

-        В рамките на  следващите 12/18 месеца русия ще изчерпи изцяло валутните резерви, които беше трупала с години, подготвяйки се за настоящата война. Тоест краят на войната и краят на самата русия могат да се предвидят с една доста голяма точност.

-        Режимът на санкции, наложени на русия от ЕС, САЩ, Велика Британия, Япония, Австралия, Южна Корея, Норвегия, Нова Зеландия, Швейцария, спазвани и от Китай, Индия и редица други страни, ще направи така, че икономическото и социално развитие на русия ще изостане толкова драстично, че само това ще е достатъчно да се разпадне на съставните си части.

-        Русия няма съюзници в настоящата война: Китай и Индия не само не са съюзници на русия, но Китай е всъщност не дотам скрит нейн враг. В някакъв смисъл съюзници, но напълно безполезни, са държави като: Еритрея, Сирия, Афганистан, Никарагуа, Северна Корея, отчасти Сърбия и Република Сръбска, Иран, „Хамас“ и вероятно Венецуела, но за последната не е много сигурно. Както се казва: „С такива съюзници врагове не ти трябват“. Ако пропускам някоя държава от типа на Есватини или Зимбабве, моля за извинение, не ги намирам на картата.

     Преди около десет години Барак Обама беше казал, че русия не е велика сила, а само регионална. Това предизвика болезнена и истерична реакция сред руските управляващи кръгове. Обама беше казал една истина, която всички знаеха, но премълчаваха по ред причини. Неуравновесената и бясна реакция на Кремъл извади наяве, пред целия свят комплексите за малоценност на колективната русия. Колективната русия, която по един нелеп начин винаги се е опитвала да се сравнява със САЩ, да им подражава и вечно чакаща признание от тях. САЩ и целия цивилизован свят не признаха русия за онова, което тя искаше, но не е и никога няма да бъде.

     Има и нещо не по-малко важно от изброеното: русия се опита да проникне до сърцевината, до Светая светих на евро-атлантическия алианс, да го поквари, корумпира и по този начин да го разтури. Това беше стопирано, макар и късно, но все пак навреме - много рязко, безкомпромисно и категорично. За подобно нещо се плаща жестока цена и тя ще бъде платена от цялата кремълска шайка от престъпни дегенерати – колхозни нищожества. Големите, стари босове на Европа и Америка не прощават далеч по-малки прегрешения и то на свои, та камо ли опит за унищожението им от чужди, при това презряна КГБ-истко-комунистическа пасмина от най-вулгарни крадци и бандити.

      Ето това са причините, поради които русия не може да спечели тази война.

      Sapienti Sat! "
Гласувай:
31. krumbelosvet - Да, разбера се,
24.06 11:12
В Кримската война Русия (не) загуби Крим.
В Първата Световна си загуби цара и царицата. Добре, че не беше шахмат.
Но най-загуби от ВСВ. Загуби съюза с Англия и САЩ, които спечелиха Студената.
И от Студената, война на НАДЛЪГВАНЕ, закономерно спечелена от Империята на Лъжата, Русия най-после загуби и земи, и 100-тина милиана жители.
Затова сега се опитва да излъже Лъжците.
Де да видим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12722967
Постинги: 4653
Коментари: 10913
Гласове: 18559
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031