Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06 11:26 - ОСЪДИТЕЛНАТА ПРИСЪДА ЗА ТРЪМП....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 914 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 05.06 11:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ОСЪДИТЕЛНАТА ПРИСЪДА ЗА ТРЪМП, КОЯТО ЩЕ БЪДЕ ПРОЧЕТЕНА НА 11. 07. т. г. НЕ ОЗНАЧАВА ОТЛИВ ОТ ЕЛЕКТОРАТА МУ В ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ !

 

   След признаването на Тръмп за виновен, протест пред Съда имаше от синовете му, но също и от Путин и Орбан от позициите им в техните държави. Това е декларация от неговия електорат, простащината на Америка и на державниките по света за бъдещи намерения за действия - процес на „втвърдяване” на позицията им. Като активники в този процес се включиха и два тръмпоподобни державника, които цитирах, един от Европа и един от Евразия.

     Тези изяви на привържениците на Тръмп допринасят за институционално разцепление в самата страна, в случая на простащината в САЩ срещу съдебната система на която те не вярват, а на простакисимуса си, Тръмп. Така самата демокрация там, установена преди много години е застрашена, защото методите на протестниките са просташки и са в противоречие с Конституцията на страната. Културни американци в този процес е срамно да се включат. Простащината там не вярва на изборните резултати, а на твъденията на Тръмп, че му откраднали изборите – човекът, измамил всички, с които е имал „бизнес”, на основата на документна измама укрил данъци, с пари на партията платил на елитна проститутка. Престъпленията му са събрани в четири съдебни дела, от които, при това само на първа инстанция, е минало само едно, това за злоупотребата с пари на Републиканската партия. Другите ще се точат с години. Ако стане президент отново, следва вече законно замразяване на делата му докато е президент. Радой Ралин казваше, че от всички беди като ковида, спина, рака, по-опасен от тях е простака. Като Радой Ралин да е предвосхищавал този кандидат за президент в Америка и нашия, утвърден и за втори мандат.

    Преди края на това съдебно дело, напомням, на първа инстанция, популярността на Байдън бе малко над тази на Тръмп. Каква ще бъде тенденцията след процеса не е ясно. До сега Тръмп нямаше трибуна, показаха го заспал по време на съдебно дело срещу него, но вече я има. Той убеждава привържениците си /б. м. американската простащина/, че срещу него се извършва политическа спекулация, ловят се вещици, говори срещу председателят на съдебния състав и заседателите, срещу следователите и прокурорите, срещу цялата съдебна система на Америка, както сега Радев във връзка със срещата на НАТО срещу временното провителство. Простащината насякъде си прилича като две капки вода.  Каквото и да каже Тръмп, електоратниките му ще го  подкрепят, защото те не могат да мислят. Ще го подкепят и безскрупульниките, които имат интерес той да руши страната си, цитирам Путин, агентът му в НАТО и ЕС, Орбан, агентът му, сега спяща клетка, Радев.

   И социален психолог не може да каже осъдителната присъда на Тръмп как ще повлияе на привържениците му в Америка. Психолозите, и те си имат проблем с работата в техния бранш.  Доказателлство е последният им стадий на развитие, когато финишират като психопати. Имам предвид една директорка на лудница, тотално изкукуригала, но няма да я цитирам.

    Ако един нормален човек има някакви принципи в живота и следва пътя на естественото си Боже употребление, на него му се иска и останалите хора да са като него, с подобен морал. Ако не са такива, чой се чувства чужд, във връждебна среда, защото простащината го третира като ненормален.  Ако такъв човек е привърженик на Тръмп, той или няма да гласува или ще предпочете Байдън. Това не важи обаче за простащината, обладана психически и „интелектуално” от човека на бъдещето, за какъвто се представя Тръм. Тях изообщо не ги интересува що за човек е Тръмп, какво може да причини на тях самите и на света и те ще го подкрепят ако измами и останалите неизмамени от него. Причината е, че простащината иска да я управлява подобен на тях, но още по-съвършен, простакисимус. Този казус го имаме в България с нашия президент. Неговите подкрепники изобщо не знаят, че той не работи за нас, а за Кремъл, но го подкрепнуват, защото е производна на простащината, значи техен човек. Едни го химнословят, други – псалмословят. Една изкукуригала от Инициативния му комитет твърди по телевизията, че всеки ден го преоткривала. Не й пожелавам да я преоткрият манафите, а да повиши интелектулнато си ниво извън психиатрозата до степен, да може да различава дигитус от фалос.

   Простащината е сила, това го знаем от Оруел, затова тя се ползва вече от политиците, но заиграването с нея е твърде опасно. Веднаж допуснати хора като Тръмп и Радев до властта, това означава продължаване на разрушителното им дело. Давам пример с нашия президент, който сега прави негова партия, елементи от които са в новопредставените пред Съда за регистрация формации, оглавявани от недоправени. Аз съм слушал, че едно от новите партии не била свързана с пРезидента, но още не знам коя е тя. Като слезе от властта, Радев ще ги обедини и ще се намъкне в Парламента. От там да трови живота ни...

   Светът е разделен и противопоставен в момента от силите на злото. Едната част от това разделяне са нормаалните хора, другата част е наактивираната срещу тях от от диктаторските режими простащина в Русия, в Иран, в Северна Корея, а вече и в Унгария. Този процис  на противопоставяне на простащината срещу нормалните хора го има дори в парламента ни, където пропутинската партия на Копейкин е против всичко, което парламентът предприема. И която изпраща евродепутат, Вольгин, без той да може да обясни какво ще прави там, след като и той и партията му така мразят ЕС.

     Посочвам директно една сила на злото, Путин, който в агресията си срещу Украина държи като заложнници 40 млн. мирни жители на Украина. Докато не му кандисат да ги освободи от укрофашизъма, тези теророизирани с ракети, дронове и армия от примати хора ще бъдат заложници на неговия тероризъм.

   Пак същият тертип като Путин-овия, чрез включване на заложници,  се прилага в Газа. Там взеха към 200 заложника евреи, но не им стигнаха и превърнаха в заложници на престъпленията си всичките палестинци от Газа.

   Такива процеси, твърде опасни за света протичат поради оттеглянето на Америка от различни части на света, но ако тя продлъжи с този процес, следващите владельщици на света ще са диктаторските държави. Там диктаторите казват нещо и то се изпълнява на минутата, докато при демокрацията процедурата е дълга и докато умните се наумуват, лудите се налудуват. Давам пример с деянията на Тръмп, който дори още не президент, остави без достатъчно въоръжение Украина и Путин предприе тероростични нападения срещу страната с цел довеждане до отчаяние на хората /б. м. заложниците му/ в страната. Какво ли би започнало до се случва по света, ако този неук, прост и скроен да бъде измамник човек, застане начело на най-великата държава?

   То е ясно какво. Ще я скапе. Ясно е и каво ще стане по света – идиотите в диктаторските държави ще нападнат страните с нормални хора и земократични режими да ги освобождават, да ги прочиства от кафява чума, да присъединяват към собствените си територи чужди такива, които обявяват за свещени техни...
Гласувай:
41. gardener - Хубав материал, Учителю
05.06 12:56
(за сефте виждам човек - неюрист, който да борави точно с "дребна" терминология от правото, което значи, че за пореден път се убеждавам, че Вие сте изключително умен човек от горната част в скалата на човешкия интелект, което и така е ясно, само на основата на музикалните Ви знания).
Толкова с ... вятъра.
Аз предпочитам по-простите конструкции, но не съвсем просташките. Броеница от мисли - имаме двама кандидати за президент на най-силната Империя в момента на Земята. Единият бивш, другият настоящ. Бившият е изборът на простаците, които са мнозинство и винаги са били мнозиство. Произход, пари и хитрини в него бол, елитен мелез между "хазари" и ирландци... или там, каквото и да е. Другият е възрастен, англосаксонец, няколко години по-стар от първия и доста по ... беден като капитал, малък опит в секса, предполагам от наследствените "благородници", клеркове и т.н. англичани, заселили Америка през 16-17 век. По причина, че недоимперията Русия (в момента е недоимперия) си е въобразила, че Тръмп е мил и добър представител на социалистическите идеи (условно казано), не либерални, се предполага, че ще се гушка с хазара ... Шаломов (доколкото това е истина, а то не е - Путин произхожда от потомствени крепостни селяни с всичките букети мисловност и мерзост на това племе). По някаква причина, Тръмп стои по-твърдо на всяка позиция, което е заемал във времето - позициите му са в някой случаи коренно противоположни във времето (много прилича на нашия недочовек - Борисов, Живков, А. Доган, Ж. Желев - все безгръбначини селяндури, родени във въшки, израстнали като псета и въобразяващи си, че са много хитри). Тук е голямата ... измама на недочовеците, че либерализмът е лош за тях и не им дава право да се оформят в елит, без да полагат усилия, т.е. за Тръмп ще гласуват хората, които той ненавижда по произход и менталност. Само полуелитът или контра елитът (по квалификацията на Дугин), разбират, че Тръмп е техният избор да се разправят с Русия, Китай и миграцията на латиноси... Темата е дълга и ще се опитам да я завърша. Все още не давам предимство на Тръмп за победа, но неговият избор, може да изиграе лоша шега на либералната демокрация (аз не съм и особен фен, по скоро бих нарекъл нещата като путинист - Здравият смисъл, но здрав смисъл имаше и Франко, по едно време Сталин, Хитлер и Мусолини, даже за руснаците здрав смисъл има и Путин, а Тръмп е отози порядък "лидери"). По тази причина, все някой ще му обясни на Тръмп, защо не трябва да е приятел с Путин, а напротив - враг на Русия и Китай..
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравейте учители и ученици!
05.06 22:35
В младежките години предпочитах да играя, пред възможността да съм запалянко?
И сега не мога да си обясня запалянковщината, политическата?
Общо взето, това определение не е мое, но то ме отказа от политиката, след като го проверих
" Политикът е мръсник, живеещ добре за сметка и на гърба на другите!?"
Колкото по- голям политик, толкова и по- голям мръсник е!
Повод за размисъл, да се пазиш от него!
Та не разбирам политическата запалянковщина?
За футбола е ясна Този е по- добър от другия или обратно
Но за политика какво означава? Например, този политик е по- голям политик от онзи? Кой е за предпочитане, ако употребим синонима- мръсник Излиза ,че по- големият е и по- голям мръсник , нали така?!
Сега, според някои ,руските политици са големи мръсници, не ни пускаха да си показваме магариите по света като сега! Но имахме пък работеща икономика, която бълваше за износ, например химическа, фармация, селско стопанство!
Турски и всякакви тирове са ми късали ката ден нервите на отиване и връщане на работа!Чакащи да ъдат напълнени с наша продукция, не да ни носят тяхна!

Сега се прекланяме на западни политици, езиците ни стигат до земята от близане на чепиците им! Да светнат !
Магариите ни са известни в цял свят! Но, боже опази, нямаме икономика! Тя пък за какъв чемер ни е? Нали можем да внесем На бюрото ми има кутийка с кламери- вносни!? Сигурно и габърчетата са такива? Който не знае цената на вноса, да прегледа Стамболов, нищо ,че е с петокласно образование и не е днешен професор! Да разбере ,какво мисли за вноса и как се справя с него?

Та, да си дойдем на въпроса-Хубаво ли е или лошо, че внасяме почти всичко, само за пясък не съм чувал ,че внасяме!

Бай Коста, ако се отплеснеш в митологията и да правиш шантави оценки/ разбери, че партиец никога не съм бил, най- накрая/, за да не отговориш по същество, да знаеш, че в плюнката ми има змийско мляко от билката с това наименование!
цитирай
3. planinitenabulgaria - На г/н Гарденер:
05.06 22:42
Благодаря за обширния коментар, надявам се да го продължите. Дъщеря ни живее в Лос Анжелес от 30 години, имам и много приятели от някогашната ГДР. Все още има живи от тях, чуваме се често. На теритоията на бившата ГДР ги е налазила яко Алтернатива за Германия, нашето Възраждане. Във връзка съм с тези хора, но истината е, че ме интересува какво става при тях и го свързвам със сценария у нас. Иска ми се Синя България да преодолее бариерата от 4% и да влезе в Парламента, за да привнесе там доколкото е възможно непросташко говорене и отношения.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Коста!
05.06 22:52
В ГДР, като студент, в зеленчуков магазин имах тлупостта да питам какви са доматите, откъде са?! Ценяха ги бетер от бананите при нас, даваха по два? Жената беше разбрала ,че съм Българин и ме постави на място Как може, точно аз да питам, какви са? Български са естествено и навсякъде са Български! Няма други! Разбира се ,че знаех ,че са такива, но исках да го чуя!
Можеш ли да ме упътиш сега, в България, къде мога да купя, поне един, само един Български домат? Имай предвид ,че ги разпознавам и менте няма да мине за такъв!
цитирай
5. gardener - Здрасти, г-н Иван Симеонов
06.06 08:35
Ние с г-н Иванов или само аз не съм политически запалянко, мога да гворя само за себе си. Като човек от провинцията, г-н Симеонов, Вие сте нямали шанс да станете политик, а само масовка в тази работа.
Всъщност, Вашата ниша е била БКП/БСП, а не сДС, но и там е можело да се развиете, ако сте били доносник, ще проверя в старите списъци, дали фигурирате в тях и ако не сте били, ще Ви пиша коменатр във Вашия дневник.
В онези години, "когато се наливаха основите" на капитализма от комунягите, в сДС не можеше да се промъкне човек, който да не е "наше момче" и да го стискаме за топчиците, както се полага.
Във всеки окръжен град и управление на МВР, ДС и МНО имам по няколко приятели, които са Ви наливали основите на демократичния преход. В Бургас, от където твърдите, че сте, познавам доста офицери, включително и командира на водещите ОР-та (само майор по нова време, беше учено момче - за системата от Пловдив)..., все още е жив и от над 15 години не е зам. кмет при Вас (Тиквата не обичаше по-умни от него, сега ги обикна). Истината е простичка - хората се натискаха за политици, даже някой ставаха такива, а после на 4 очи им се вадеше досието (части от него) и те омекваха като пластелин, ставайки послушни и гальовни. Та, така г-н Симеонов, сещам се за един адвокат от Вашия град и за за една съдия... с големи желания в сДС, даже ... имахте кмет - също доносник от вашата мессторабота - инж. химик или нещо такова, а бащата на настоящия(също доносник на ДС и МВР едновременно, както и майка му, която беше директор на училище в Бургас, кариерата им започваше по турска линия..., 10 години преди да се появи намек за сДС) със сълзи на очи се молеше да дадем работа на сина му и му дадохме, та, адвокатът и съдийката не бяха одобрени за политическа кариера - единият достигна до добър адвокт, а съдията до ... кандидат за кмет(беше си въобразила, че може да управлява и съди ... нас, умните, знаещи и можещи, наричайки ни мръсници в частни разговори). След 10-15 години преход се наложи да вкараме в политическата схема и нови хора, които днес са под и около 50-55 години и проблемът с сДС изчезна. Как мислите, САЩ и другите разузнавания, дали нямат целия архив за местните политици, за руските политици и за всяка комунистическа страна, включително и тези архиви, които уж са унищожени. Ние българите, силно подценяваме възможностите на чужденците за събиране и обработване на информация, както и за вземане на точни решения на база обработената информация. Темата е дълга, ако искате напишете, как неуспешно са Ви вербували в дневника Ви, ще ми е интересно да прочета спомените Ви, г-н Симеонов.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Няма да отговоря на Коментара Ви, защото в него има грешки от типа
06.06 22:09
leonleonovpom2 написа:
В ГДР, като студент, в зеленчуков магазин имах тлупостта да питам какви са доматите, откъде са?! Ценяха ги бетер от бананите при нас, даваха по два? Жената беше разбрала ,че съм Българин и ме постави на място Как може, точно аз да питам, какви са? Български са естествено и навсякъде са Български! Няма други! Разбира се ,че знаех ,че са такива, но исках да го чуя!
Можеш ли да ме упътиш сега, в България, къде мога да купя, поне един, само един Български домат? Имай предвид ,че ги разпознавам и менте няма да мине за такъв!


"Основно заблуждение". Въпросите Ви са резултат от набитите в главата Ви опорки в миналото. Допустнал сте да бъдете заразен с брадатата спирохета на Маркс, което е отворило вратата за още зарази - от Путин, от Трифонов/Радев и други.
Предлагам Ви да отговорите на следните мои въпроси:
Остта на световното зло ли е Путин и съгласен ли сте с неговата С/вещена/ВО срещу Украина?
Остта на злото в България ли е Радев и той ли е виновникът за всичките ни проблеми след 2021 г. чрез насажданите от него противоречия между хората и институциите? Та докара страната до там, че хората вместо да живеят задружно се "пцоват на майка" и никакви контакти между тях и между полотиците не се получават?
Одобрявате ли предложението на Вольгин да се рформира ЕС така, че в него да няма повече диктат, а да се превърне в Организацзия на Независими държави?
Одобрявате ли предложението на Копейкин за излизане на България от НАТО и ЕС?
В какви отношентия сте с блогърите Радостиналасса, Ив69, Красю Говедов, Джани?
Това са важни въпроси, които правят смисъл, защото блогът ми е сериозен, а не детска градина...
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Коста!
07.06 07:53
Интересни въпроси задаваш!
Аз частично съм отговорил преди тях Не съм политически запалянко и съм обяснил защо
Въпреки, че исках да уча дипломация, но се отказах, защото разбрах, че няма да ме допуснат или, ако все пак го направят, ще се изгаврят
По политически причини нямам приятели Само по човешки Ако е човек, приятел ми е, ако не е, политиката няма значение, както и в първия случай!
В конкретния случай, според тебе Русия е грешница, а Украйна- светица! Дали е така? Истината е винаги между двете крайности
Според мен решението е в дипломацията, но отговорната Не после, някой тарикат да каже, излъгахме тези пейзани!
Ето, идват Олимпийски игри, нали САЩ са миротворци. Поемат отговорността Спиране на войната и мирни преговори с тяхно участие Знам, че е фантасмагория, но, питаш ме и отговарям Задкулисието ще окепази всичко, дори и да се случи това!
Що се отнася до укротяването на Русия с война, това може да твърди само човек не помирисвал барут! Така, че редно е да иде на предна линия, на фронта, да види какво е и тогава да говори Да не спекулира с живота на други!
С цената на война да постигнеш мир, това е равносилно да твърдиш, че заслугата за 75 години мир в Европа е на Хитлер? Който е постигнат благодарение на войната му със същата Русия!?
Син на баща от кулашки род и на майка репресирана на 24 години аз партиец не съм бил
Вярно , след промяната дойде делегация, да ме кани Изслушах ги и попитах -Защо?
Трябвали им такива хора? Последва втори въпрос- А преди защо не ви трябваха?
Не последва отговор и се изнизаха!
Болката е другаде , нямаме икономика! Аз промяната я виждах в икономиката, там изоставахме, не по липса на кадри
Чувал съм похвали от любимите ти американци по адрес на кадри, към мен- също! Възможно ли е да мразя такъв човек?
А ние останахме без промишленост и селско стопанство? Че кой ще гледа сериозно на такива като нас От друга страна- парвенюта, доволни, плъзнали по света? Пир по време на чума?
Врагове не сме!

Бъди здрав!
цитирай
8. planinitenabulgaria - На Леонлеоновпом2 :
07.06 19:45
Дали Русия е грешница, а Украина - светица,
Може ли Русия да се укроти с война,
Може ли с цената на война да се постигне мир,
на тези Ваши въппоси, изградени върху фундамента на опорките на Путин/Радев, могат да Ви отговорят само Атанас Атаджанов, Румен Радев, Ив69, Радостиналасса, Копейкин, има и още. Аз Ви мислех за промит мозък и Ви съжалявах, че нивото Ви не разрещава да различите гьот от амджик. Коментарът Ви обаче показва, что Вы играете промытомозговиком. Това е творителен прадеж, Вы -орудие действия Вашим заказчиками. Добродушните глупаци са от Категориите "Полезни идиоти" и "Нещастници" а тези, които проповядват опорките на Путин/Радев и така воюват за простащината са нещо съвсем различно - ПРОМыТОМОЗГОВИКАМИ!
Не ми влизайте повече в блога. Аз съм достоен и почтен човек, а Вие сте поръчков подметвач. Никакви контакти между Вас и мен не са възможни !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12610125
Постинги: 4627
Коментари: 10888
Гласове: 18506
Архив
Календар
«  Юни, 2024  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930