Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11 21:26 - С А Р А Б А Н Д А ор. 4389
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 532 Коментари: 5 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

    ОТРОВНИТЕ СЕМЕНА, КОИТО РАДЕВ РАЗПРЪСНА ,  НАМЕРИХА ПОЧВА СРЕД АГРЕСИВНАТА ПРОСТАЩИНА И НАЙ /!!!!!!!/ НЕОБРАЗОВАНИТЕ ХОРА В СТРАНАТА НИ. ПОНИКНАЛИТЕ ПЛЕВЕЛИ ВЕЧЕ ДАВАТ ГОРЧИВИ ПЛОДОВЕ....

 

    Когато посещавам различни малки региони из страната,

почти винаги първите ми посрещачи са кучетата. Те са различни за всяка вилна зона или село, но в рамките на мястото, което обитават,  те малко или повече си приличат.

   Същото разсъждение отнасям и за хората. Тези, напр. от Кулско изглеждат по един начин, от Врачанско – по друг. Ще опиша някои особености на врачанките – те всичките имат големи глави, широки рамена, яки са като добичета и се изявяват като мъжкарани. Врачанката някога с гърба си е помагала за избутване на затънала каруца в кал със сила, надминаваща тази на съпруга й. Жените там се хвалят с яката си гърбина. Във връчанско много имена от мъжки род те поставят в женски, а вместо Й ползват буквата Ш. Марийка по техния диалект става Маришка.

   Съвсем различни са напр. хората от Банско. Сега не изглежда така, защото от цялата страна хората намериха поминък тук в сферата на обслужването. Никак, макар и близко до Банско, не приличат на тях хората от Петричко. Най-дребните хора пък, които се движат и трудят като мравки, живеят около с. Парил. Запомнил съм ги и с изключителната им доброта. Аз нощувам на случайни места, те не ме оставят, искат да отида в дома им. А те бедни, бедни, но яйца и мляко имат. А в дворовете – вместо кокошки – джинки.

   В интектуално отношение /по моята стълбица за този показател/ аз поставям хората от Южна България далеч-далеч преди тези от Северна, където интелигентното ниво е ниско, а на места изобщо няма такова. Във всички региони с необразовани хора и ниско интелектуално ниво, каквито има доста в България, но също така и в подобните държави по света е идвал, идва и сега и трайно се настанява комунизма. Той „пробива”чрез лъжите, а трайното му установяване в страните, в които е метастазирал и  е пачело на тях е благодарение на насилието.  Това в особена сила важи за страните-примати, които искат комунизъм, защото хората там са необразовани и попадат под влиияниено на комунистите, сега предрешени като популисти. Ниското или избощо липсващо образование, простащината, била тя агресивна или пасивна,  липсата на ценностна система, лъжите на популистите, че богат се става не с труд, а с магии и вълшебни заклинания, намери почва в тези страни. Не обичам пршлагателното „простащки” и не го ползвам. В някои страни обаче стана така, че хората не се противопоставиха на разсяването на тези отровни плевели, а започнаха да се учат и те да сторват същото, което ги повежда към път към нищото.  Вместо смислен, изпълнен с творчески труд живот и възпрэизводство, голяма част от хората ползват наученото от сучващото се в живота им, независимо от обстоятелството, че то противоречи на човешката природа. И започват да го прилагат като норма на поведение. Така неосъзнаващите къде се намират по земния си път и какво трябва да сторят на определни етапи, правят живота си безсмислен. Пълно е с такива боклуци и у нас, продуктът на трифоноворадевата простащина, които не работят не учат. Почти всичките от тези трифоноворадеви боклуци са от мъжки пол. Жените по-трудно се предават пред измамите и злото, защото в чипа си имат въведени различни от тези на мъжете желания за реализация като хора.    

      Ниското интелектуално ниво на хората в т. н. трети свят, напр. Латинска Америка, не разрешава на хората там да разграничават истината от лъжата. Така се насажда противоречие между хората в страните, сблъсъци, дори революции, след които идва диктатура, капсулиране и връщане векове назад. Цитирам две такива страни, яко затънали в диктатурата, Куба и Никарагуа и една с прекрасна природа и много природни богатства, Венецуела, която върви по техния път. Пълно е с такива на юг от тях, а президенът на най-голямата латиноамериканска държава като интерект е айран без кисело мляко. Ако някой е чел какви предложения има за решаване на „споровете” между Русия и Украина и между палестинци и евреи, знае какви качества притежава този равнокультурник на нашия президент. Но межда тези два президента има разлика. Бръзилецът така мисли, нашия е национелен предател, от него нищо не зависи като идеи.

   Тези процеси са познати, те се манипулират, за да извличат политиците /б. м. идиотите/ побза от тях. Цитарм нашето Антифашистко въстание на вожда и учителя Гошо Мастиката, на гражданската война в Испания, комунистите на която дадоха златото на държавата да им го пази Сталин и той го открадна, на тъпите гърци, които си спретнаха гражданска война, за да станат свободна комунистическа държава. Като най-големи простац на Балканите, ще изтъкна още две техни простотии – по време на Гръцко-турската война гърците започнаха едва ли не гражнадска война за да решат република ли да ъдат или монархия. И изгубиха войната с Турция, а по този начин и Източна Егея и крайбрежието на Средиземно море до Анталия. Последва друга тахна простащина и изгубиха 2/3 от  Кипър, най-красивата му и  продородна част.

     За пропагандата на апологетите на световната диктатура днес помагат социалните мрежи. В тях хибридните офицери заподмятват фалоси с надежда да се ловнат хората на тях. За съжалене много се ловнаха - най-необразованите, атеистите, както сами се наричат неверниците. Да разхврля семена в почвата на тези хора се зае северняка Трифонов, а да се възползва от простащината, която го избра за презиидент се възползва Радев.

   Това лято бях по Родопите и на три места, където хич не виреят, устанивх, че има покълнали отровни семена на трифоноворадевата простщина, които вече дори бяха дали горчиви плодове. Една допълнителна зависимост откривам – по случай парламентарните избори, това помашко село посети и произнесе пропагандно слово лично пРезиднтът ни. Едва ли това е случайно, той знае от службите, че в това село опростачването е миноло успешно сред част от хората. Няма да осветлямам селото, освен хтова, че е в региона на дела на Родопа, Беслет. Попаднах случайно на празнество на помаците от селото, които работят като животновъди в Испания, в Баския. Понеже не ме познават ми проведоха комунистическа пропаганда, как мошениците /визираха Борисов и Фандъкова/ крадяли страната, та се наложило те да я напуснат. И колко хубаво било /за помаците?/ по времето на бай Тошо.

   Представям си какво би станало ако ги бях попитал, помните ли годините 1975-1989 ?

   В друг един съвсем нов град попаднах на деец на културата, който е ядрото на комунистите в този град. Подчертавам, активник на БСП. Той обясни защо е била избухната демокрацията – за да могат тези, които се предтставят за демократи, да окрадат държавата, която сле тази кражба бе налегната от бедност. А тузи культирник има хотелска верига, заведения, той е местен олигарх.  Явно има и приятели като него, с които беше на празненство.

   Ще изтъкна и трети случай, с непомак от Огняново. Пиша непомак, в смисъл гявурин /неверник/. Ако този човек нарека боклук, ще бъде комплимент за него. Пиянище, изгонено със заповед на прокурор от семейството си, който работи като говедар високо в планината, защото доходите ми не се декларират и по този начин не могат да му се удържат пари за гледане на двете му деца. Човекът бе ужасяващо прост.  Заговорих го заради информация за пътя. Той обаче ме хвана да ме кандърдисва да гласумам за БСП и Радев. Имал радио на батерии и слушал всички предавания за комунистите, на които разчита да въведат ред в държавата. Най-комунистимеското Радио било в Благоевград, не запомних името му, слушал само него и на всички избори грасувал за БСП и Радев.  Този човек е най-ниското стъпало, на което може да бъде, на средното стъпало бяха заблудените помаци, които работят в Баския, а на интелектното стъпало бе един човек, явно със зависимости. Гепнали са го да нещо и са му казали: Или ставаш наш човек или си за никъде. Чувал сам за такава версия за Емил Иванов,  който вече не играе с ДПС, а  е регистрирал своя местна „партия”.

   Така се пръкна трифоноворадевата простащина, на която принадлежи бъдещето. Защото се оказа, че голяма част от хората, включвам към тях и зависимите интелектуалци, не се борят срещу простащината, - а я приемат като даденост и се научават как да я прилагат. Така тя става част от живота им и са разсява из страната. Не знам има ли обратен процес.

   Ще завърша с два примера на много голяма простащина, която може да има такива мащаби само в Голямата страна, където живеят най-щастливите хора на света:

   Годината е 1952-а. Шостакович публикува труд, отправен единствено към вечността, неговите 24 Прелюдии и фуги. За пръви път той получава разрещение да напусне СССР и посещава Лайпциг, където е починал Бах. Вдъхновен от тази задочна среща той за около две години създава произведения, които по значимост само с тези на Бахм могат да бъдат сравнявани. Сталин обаче не е доволен. И от НКВД започват критики срещу Шостакович, че не пише за народа, който очаква друго от него. Може би песни като „Сулико”, за мен най-просташката песен.

   Втори пример ще дам с Хрущо. Изкуството се развива по свои закони, а не както им се иска на политиците. В света се налага джазът. Шостакович пише една Джазсюита, в която е включен и знаменинят му Валс. Хрущо счита тази музика за упадъчна и лично напада Шостакович. Как завършва този драматичен за Шостакович период от живота му съм описал в постинга ми за Шостакович.

    Темата е дълга. Тя е нещо като предупреждение от мен към тези, които усвоиха трифоноворадевата простащина и я прилагат в живота си. По-вредно за хората, за страната ни, просто няма.
    Пояснение: Древният испански танц Сарабанда съпътства погребално шествие. Който познава 6-те Партити на Бах е запознат с него.
Гласувай:
21. morskipesni - Съвсем закономерно и правилно
15.11 09:59
Бог те води на срещи с простаци и идиоти- а мен, с Най-Велики Учители.
Всекиму своето. Еволюцията ти (на тоя свят) е безутешно приключила.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Вече съм на 80 без много малко.
15.11 12:03
morskipesni написа:
Бог те води на срещи с простаци и идиоти- а мен, с Най-Велики Учители.
Всекиму своето. Еволюцията ти (на тоя свят) е безутешно приключила.


През целия си съзнателен живот съм се борил с пиянища, боклуци или агресивни простаци. Вие притежавате и трите качества. Затова четейки статията ми Вие добивате усещането гаче ли чадър в гъзо Ви разтварям.
По-добре, наблягайте само на чашката. В нея е истината.
цитирай
3. batogo - Много точна, истинна и навременна статия, Коста!
15.11 18:42
Трифоново-радевата агресивна простащина се оказа по-заразителна и опасна от ковита, защото успя тотално да осакати огромна част от духовността и интелекта на нацията ни!
Жалко е но, за жалост е факт! Факт който, ако всички ние, осъзнатата, запазила дух и здрав разум будна част от нацията не успеем да преодолеем и променим, нищо добро не очаква Отечеството ни, почтени ми приятелю!
Чест и почитания за тази дълбоко истинна, будителска публикация!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Благодаря за разбирането и за интелигентния коментар.
15.11 19:15
batogo написа:
Трифоново-радевата агресивна простащина се оказа по-заразителна и опасна от ковита, защото успя тотално да осакати огромна част от духовността и интелекта на нацията ни!
Жалко е но, за жалост е факт! Факт който, ако всички ние, осъзнатата, запазила дух и здрав разум будна част от нацията не успеем да преодолеем и променим, нищо добро не очаква Отечеството ни, почтени ми приятелю!
Чест и почитания за тази дълбоко истинна, будителска публикация!


Дано интелигенцията на страната направи нещо срещу този процес, който набира мощ и ще прегази Отечеството ни.
цитирай
5. dovolen - Бог те води на срещи с простаци и и...
18.11 10:36
morskipesni написа:
Бог те води на срещи с простаци и идиоти- а мен, с Най-Велики Учители.
Всекиму своето. Еволюцията ти (на тоя свят) е безутешно приключила.

Бог Пацуцу стига дрънка глупости.
Време е за хапчетата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 11778631
Постинги: 4414
Коментари: 10467
Гласове: 17916
Архив
Календар
«  Декември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031