Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2023 22:25 - „ КОФТИ, МАЙНА, КОФТИ...”
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1718 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 07.03.2023 22:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                           „ КОФТИ, МАЙНА, КОФТИ...
                                          /Край на разговор между два пловдивски хулигана/ 

    Четиринадесета година съм в Блог. бг и имам поглед за „развитието” му през този период. През това време публикувах доста постинги - над 4000 и блогът ми е посещаван над 10000000 пъти.

    Преди 14 години Блог. бг бе доста различен от сега. Замислих се, защото мой приятел по блог ми написа как според него се е променила тази медия с годините. Той счита, че сега „Тук е студено като на Станция „Восток” на Антарктида. Идеално място за вкоченясване на съвести!”

     Тези негови мисли ме върнаха години назад, когато Блогът бе място  за изяви на интелигентни, умни и талантливи хора, които имаха какво да кажат. Имаше блогъри от различни сфера ни изкуството, на такива, които обичат Родината си и търсят платформа за изява, за да пропагандират красотата й. Други – за да се борят с простащината, която набираше мощ.  

    Аз имам доста хобита, няма да ги изброявам. По някои от тях притежавам познания в спектър, по-широк от работещите в тези сфери. Които са отваряли блога ми знаят за какво говоря. Включих се в тази платформа, защото имах и още имам какво да кажа, но съм много разочарован от новите участници в тази платформа. Те нямат цел да напишат нещо, защото нямат какво да кажат, но пък имат задача – да бъдат хибридни войници на злото, което задкулисно от две години пое управлението на страната ни.

     Когато влязох в тази електронна платформа също имаше омразници в Блога, които завиждаха на творците, но това бяха изяви на дребно – те не бяха организирани и работата им – насочвана от хибридни офицери. Злобни, незначителни хора, прикачвайки се към талантливите, те търсеха популярност.   

    Промените, които станаха с Блога през годините са по-дълбоки. Те са отражение на промените, които протичат в обществото ни като цяло. И преди 14 години имаше нещо като хибридна война, в която имаше участники, но не тя беше най-важната тема на блога. Имаше много хора със свестни блогове, част от които напуснаха това електронно пространство. Днес обаче е различно – голяма част от участниците в блога са в него не защото имат някакав благородна цел, която искат да популяризират, а за да разделят и противопоставят хората посредством гнусни „постинги”. Специално подчертавам, които не правят смисъл.

 В обществото върви координиран от задкулисието процес на разделение на хората, на противопоставянето им. Цитирам категоризирането на хората от пРезидента ни на сити и гладни, с което се подмятва пенис към неработещите и нетърсещите работа, че виновни за хала им са ситите. Повод на пРезидента да настрои простащината срещу работещите, отговорните и размножаващите се хора. На него обаче са му необходими простаци, защато той самият е продукт на простащината. Насърчаването от такива като пРезидента - не само в Блога, а във всички социални мрежи! -  е основната причина агресивната простащина, култивирана почти четвърт век от Слави Трифонов да нахлуе агресивно в социалните мрежи.  Успехите на хибридните войници по това перо, които нахълтаха в Блога са много големи, вече имаме и прецедент - случаи на противопоставяне на хора срещу самите себе си. Има един лаф от преди половин век за някой от тогавашните ни ръководители, надминал себе си. Днес същото, на по висока витка хот спираловидното развитие, открито от Ленин.

     Протипоставяне по вина на пРезидента се извърши и сред самите политичесски партии, които вече не могат да се понасят, а трябва чрез излъчено от тях правителство да управляват страната. Това противопоставяне се раздухва от много блогъри, които по този начин работят за чужди итереси -  страната ни да има задпараванно правителство, зад което да управлява троянският кон на Путин в Бългапия, Радев. Целта е да не се дават от нас оръжия на Украина, да не се подобряват отношеията с с Македония, да не ни приемат в зоната на Шенген и Еврозоната, да сме в периферията и готови за връщане към ОНД.  Тази линия се провежда и от участници в блога, прикрити зад свободата на словото, законът им дава право. Тя обаче е вредна за страната, защото може да доведе до нещо много страшно.

    За противопостовяне на хората бе ползвана темата Ковид 19, която настрои простащината срещу интелигетните хора, срещу науката. Ковидпандемията приключи, смразяването между интелигентите хора и трифоноворадевата простащина обаче ще тлее дълго време.

   За да пребъде това противопоставяне между интелигентните хора и простащината, необходима е силна простащина, която да  бъде употребявана политически и която трябва да се подържа.  Тази многобройна простащина избра пРезидент на страната, според мен национален предател, защото тя не може да мисли, а какво остава да предвижда. Чалгата, бирата, кафето, хазарта и далаверата, там е силна тя. И ето до къде ни докара пРезидентът – простотия, скъпотия, приши страната ни към подкрепящите Путин в агресията му срещу Украина. Така той се нареди сред Орбан, Лукашенко, Башар Асад, Ким Чен Ун.

   Последната акция на хибридната война, която завърши с успех за хибридните офицери бе в Народния театър, където офицерката за специални поръчки, Кръстева, противопостави и артистите едни срещу други. Конфликът е голям, но ще стане още по-голям, защото там се възцари омразата. Хора, които се мразят не могат да правят изкуство. Какъв МОЛ става от Народния театър, мисля си.

   В това противопоставяне на хората все по-важна роля за хибридниките ираят социалните медии, към които принадежи и Блог. бг. Ако не се вземат мерки, тези хибридни войници, подвластни на задкулисието, ще разрушат Блога – електронна медия, в която културни и умни хора да могат да кажат нещо, което прави мисъл. Толерантен съм и не предлагам мерките с дървен метър ли да се вземат, с ролетка или шивашки сантиметър, в инчмове или в сантиметри да бъдат размерите. Каквито и да са инструментите, те ще са полезни.

   В Блога вече се изявяват и кухи никове, зад които се крият хибридники. При казус им подръпват конците, те написват по нещо с цел обясняване на истините с лъжи. После ги наактивирват пак. Без всякакаво съмение в Блога има и платени тролове, които са много упорити в писането. Изкуствен интелект ли се ползва при тях или програми, чинат ми се свързани програмно, защото нищо написано от нях не прави смисъл. Има и такива, зад които стаят цели екипи, които пишат, пишат, пишат, до припадък и после отново, като написаното излиза  от името на един ник, със сигурност кух. Той няма физическа възможност дори да прочете толкова глупости, колкото публикува, камо ли да ги напише. А и темите му са всобъемлюущие.   

    Включването на нови участници в Блога, които според мен са хибридни войници, се увеличи рязко след агресията на Путин в Украина. Едни от тези гибридники химнословят Путин, друго го псалмословят. Те провеждат същата линия на подръжка на аглесията на Путин, каквато прикрито извършва Радев. Трябва да има някакав връзка. Давам привер с гнусен блогър, който е написал постинг „Убити 150000 украински кенефа!” Не може такава статия да се публикува в електронна мрежа. По-гнусно изказване в същата посока считам само това на пРезидента ни, който се обявява против партиите на войната, за недоставяне на помощ на жертвата на агресията, Украина, и за мир. Целта е ясна, да бъдат избити от Путин всичките украински кенефи, Путин  да победи в тази война, който той по същество води срещу човешката цивилизация.

    Още малко за новите блогъри, които възприемам по снимките на никовете им като недоправени. На времето колкото повече някой приличаше на изрод, толкова повече го уважаваха.  Тази линия сега има продължение при избора на снимките на никовете на троловете и поръчковите писачи, от които предполагам, че нито една не е действителна. Един трол твърди, че препечатва статии от Германия, друг  - от Америка, трети – от Голямата страна. Когато отворя блога, появяват ми се твърде често едни и същи изроди, които и пишат като такива, но толкова често, че не слизат от публикуваните последни постинти. Това е психически тормоз върху блогърите, които имат нещо да кажат и са го написали с чиста съвест. В такова електронно пространство, в което се включват хора с поръчки, прикази, за да дезионформират хората  и да извършват пропаганда на идиоти като тях, какво общо биха могли да иматс тях интелигентните блогъри с ценностна система, явяващи се техни съблогъри.

   Такива мисли са ме обзели и предстои да взема сериозно решение. Съвестта ми е чиста, намеренията и действията също - има ли място за мен в медия ,  която преминава в такава за „вкоченясване на съвести”.

   „Кофти майна, кофти!”

   Да добавя и нещо от себе си:
   -  Много кофти....

 image

 Момиченцето Саша с откъсната от куршум ръка.  Нещастна за зял живот или украински кенеф, Путин ли е агресорът или Зеленски -  троловете в социалните мрежи имат отговор на тези въпроси.





Гласувай:
7



1. avrilbo - Да така е
08.03.2023 23:04
Всичко написано е самата и единствена истина и друга толкова художествено красива , толкова артистично правдоподобна толкова несравнимо интелигентно проникновяваща няма ! Това е истината каквото и да разбираш под това
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12292500
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930