Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2023 22:29 - КОТЕЛЪТ „БАЛКАНИТЕ” – ПОДГРЯВАН БАРАБАР ОТ ТУРЦИЯ ВМЕСТЕ С РУСИЯ ЩЕ КИПНЕ ОТНОВО...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3135 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           

КОТЕЛЪТ „БАЛКАНИТЕ” – ПОДГРЯВАН БАРАБАР ОТ ТУРЦИЯ ВМЕСТЕ С РУСИЯ  ЩЕ КИПНЕ ОТНОВО...

 

     Балкановедите – на първо място поставям македоноведа Иван Николов, който навръши 90 години - и любителите-балкановеди, към които принадлежа и аз, осъзнават, че две диаметрално противополжни сили, водили десетки войни една срещу друга се опитват да въздействат върху процесите тук. От една страна сме /имам предвид целия Балкански полуостров/ под натиск от уйдурмите на Ердоган и от друга, от агентите на Путин.  Началото на този процес ще започне след приключване на войната в Украина, кооето се очаква да се случи през тази година и последващият я разпад на Империята на злото. Най-тлъстите парчета от разлагащата се Империя на злото ще са за Китай на изток и за Турция в Кавказ. В Кавказ страните са мюсюлмански, но от 300  години са под руско иго. Краят на това ненормално положение на тези страни, използвани от Русия за грабеж на природните им ресурси Ердоган много добре вижда и с трепет очаква. Затова е така дащен с помощта му за Азербайджан във войната срещу Армения. Пред експлозия там е и следващият проблем, Нахичеван, възникнат съзнатело от Сталин още от времето на разпарчетосването на СССР на автономни и др. региони. С цел да ги противопоставя и той да пешава проблемите, които им е натресал. Мюсюлманските държави в орбитата на Империята на злото няма да останат дълго там. Вакумът в този регион Ердоган се надява да бъде запълнен от Турция.

 

     Османското присъствие тук, на Балканите, от по-далечното минало до сега РАЗДЕЛЯ хората по вяра. На Балканите има чисто мюсюлмански републики, макар те да не са с турски етнос, най-първата от които е Босна. Това е една просперираща държава с бъдеще и подкрепа от мюсюлманския свят, на първо място Саудитска Арабия. Доброволци воюваха за тях по времето на изрода Милошевич. Мюсюлманите гледат на тази държава като на предмостие към Европа. То си е и така – съвсем близо да Стара Европа – мюсюлманска страна. Мюсюлмански страни са Албания и Косово, но доста мюсюлмани има и в България, в Македония и в Сърбия. Аз ползвам понятието РАЗДЕЛЯ, но за Сърбия е подходящо е дуго понятие – ПРОТИВОПОСТАВЯ. Напомям за геноцида с момчетата от Босна – хиляди мюсюлмани между 10 и 14 години, които сърбите по време на юговойната застреляха, защото са мюсюлмани и труповете им нахвърляха в изоставените мини на Жепа и Сребреница. Това варварство се повтаря и днес, но не от комуниста Милошевич, а от един друг комунист и изрод като него, Путин, в Украина.

   Не споменах още една мюсюлманска страна, с част от територията  си на Европа, при това с турски етнос, Турция. Макар почти изцяло на територията на Азия, тази държава е най-важната за Балканите. Тя е най-могъщата на Балканите като площ, като икономика, като военна сила и с цели да възстанови Османската империя върху този регин. Ердоган „милее” за турците в Делиормана, за тези в Източни Родопи, мечтае да бъдат присъединени към Турция. Ще му се получи колкото на изрода Путин, който иска да възстанови съветското присъствие в страните от някогашния Варшавски договор. И да ги граби, защото освен да пият и да бандюгстват, от руснаците нищо друго не става. Първата нещо, което откраднаха от Украина са блумите и слябите от двора на завода Азовстал, после свиха житото от силозите им...

 

   Съветското присъствие на Балканите също е оставило жестоки метастази. В Сърбия тези метастази отдавна са се превърнали в самостоятелни ракови тумори. Ще дам един пример:

   Сърби в Белград протестираха, не разбрах срещу какво, излъчването на протестниките бе като на ппимати, такива бяха и виковете им. Като на простаците на Радев, зад които той извърши парламентарен преврат и сега управлява задкулисно страната. Предните сърби носеха един огромен плакат от единия до другия край на улицата,на който пишеше:

      Бог с нас, ние с Русия!

   Национализмът в Сърбия е много силен, подобно на този в Русия и това е  причина за голямото напрежение в Сърбия между сърби християни и сърби мюсюлани. Цитирам областите Санджак и Метохия. Част от това напрежение, което е резултат на простащина не е на етническа основа, а на верска. Поради това напрежение Косово се отдели от Сърбия,  но има и други, ще се върна на тях. Присъединяването на Санджак, където тамошните сърби казват, че са бошняци, а не сърби, ще се случи. Този процес ще засмуче и част от Черна гора, която вероятно ще премине към Босна или ще има второ Косово на Балканите.

   Сърбите се ежат на мюсюлманите в Сърбия, но ефектът не само не е желан, а дори обратен. Те ще си останат символа на балканската простащина. А проблемите им, балкановедите ги виждаме. Ще ги прегазят като луда крава телето си. Сръбските вационалисти обаче на Шешел, чиято рожба е Вучич, мислят, че тая чаша ще ги отмине.

   При нас противоречия с помаците няма, живеем в една общност. По-толям прятел от мен помаците и турците в България едва ли имат. Изключвам Делиормана, където не съм запознат с подробности.

   Само за едно протоворечие знам и ще го напиша – възрастните помаци в Якоруда според мен са най-радиколизираните в страната ни. Те искат Якоруда да се присъедини към Турция, защото тя е мюсюлманска страна и тяхното място /на нашите помаци/ е там.

   Нашите помаци трябва да се размислят върху два казуса. Първият е, че ако започнат да гледат прасета, с отпадъка от млякото на кравите ще прокопсат. И второто е, че ако продължават да се свързват в брак само с мюсюлмани, от един момент нататък ще се стигне до английския проблем, несъзнателно островно кръвосмешение. И вместо нормални деца, се раждат уроди, каквито са половината англичани.  Бракове между българ/к/и-мюсюлмани и турци са разрешени от Корана, знам такива доста по Девинско. В браковете между туркиня и помак, помакът псалмослови Турция и счита, че трудностите й идват от Америка.

   Съветското присъствие на Балканите след ВСВ остави метастази, които се превърнаха, както казах в ракови огнища. Такива на първо място са националистите на Шешел в Сърбия, чиито продукт е Вучич. Той, като неприкрито мекере на Путин върти голяма част от мръсните му игри на Балканите. Благодарение на агенти на Путин/Вучич в Македония не можем да намерим общ път към Европа. Приказите до Македония пристигат от Кремъл до Белград, нататът пътят е кратък – палежи на куртурните ни центрове, побой – провокации, замислени от Кремъл каквато бе и тази с изгарянето на Корана в Швеция във важен момент от агент на Русия. Не само с отровители разполага Путиин, но и с провокатори, които взривиха огромния склад за оръжия в Чехия. У нас тия същите правиха опит да отровят Гебрев.

    Плод на съветското присъствие на Балканите са несполуките на България след 1989 г, защото не можем да се отървем от комунистите маркспутинци, които ни дърпат обратно към ОНД. В ума ми е един депутат от БСП, който прилича в главата досущ на гландис, с изрисувани с флумастер очи, уста и др. На негово място бих се скрил някъде. 

    Най-пострадала от съветското влияние бе Гърция, която започна гражданска война, за да стане комунистическа. Май не само сега, но и в близкото минало най-просташките средиземноморски страни са били Гърция и Испания. Които са запознати с техните „революции” знаят как Сталин открадна златото на Испания и какво се случи на бягащите след поражението си гръцки партизани на границата с СФРЮ. Тито изпрати македонски колячи на границата, които причакваха и колеха – в буквалния смидъл на думата!!! -  търсещиге убежище в Югославия размирники. Съветската намеса на Балканите доведе до този конфликкт, на който можеше да се ловне само страна с просташко мислене.

 

   Миирните договори след ПСВ доведоха също до конфликти на Балканите. В резултат на тези договори днес Сърбия незаконно държи Западните ни покрайнини, където бе проведено насилствено сърбизиране на българите. Част от нашата територия премина и в Гърция, визиирам огромния гръцкобългарски регион, свързан с овчарлока на Родопа, Гюмюрджинско. Южните скатове на Родопа са населени и до сега с наши помаци. Визирам едно село отвъд с Горно Къпиново, Кирковско, в което живеят роднини на нашите помаци. Това е един оазис, отвякъде обграден със страховити морени и сипейно каменна пустиня, а наблизо е сладководното море Гюмюрджинско езеро.

   Отнети са ни и земите и българите в Източна Тракия.

   Най-зловредното последствие от тези мирни договори обаче е гръцко-турската война 1919/1923 г. Англичаните заради интересите си - да удържат Русия на юг, предадоха на Турция половината от територята на Гърция, което доведе до война. На крачка от победата, гърците я загубиха поради простащина. Ако бяха спечелили войната, те щяха да са днес велика Егейска сила, а не Турия. Омразата между турци и гърци е направо в чипа им заради тази война, протекла с много жестокости, предимно на гърците,  но и поради огромната разлика в манталитета им – турчинът иска да работи, гъркът иска да паразитира. Което им се удаде години към ЕС, докато Меркел им спря кранчето.

    Да отбележа, че пак резултат на простотия гръцка -  военните -  Турция им отщипа половината от Кипър. Мотиви – турци и гърци не могат да живият съвместно поради различния си манталитет. Този турски пример вдъхнови Путин да отщипе Крим от Украина, но ще лапне дръвцето съвсем скоро.

   

    Балканите отново са разединени и причините са отново Турция и Русия. Турция има голямо влияне в страните на Балканите с мюсюлманизирано население, първа от които е Босна, а на второ място е Албания. Мюсюлмани има и в България, българи мохамедани и чисти турци. Турция ги плацика на верски принцип. Ходжата в населените с мюсюлмани села има власт, каквато има и кметът.

    Русия пък има на Балканите комунистически мекерета. Най-първа от тези страни е Сърбия, която скъпо плаща за връзките си с Русия, но моето мнение е, че си заслужава. Те стигнаха до там, че ж. п. инфраструктурата им вече не може да се ползва, но вместо да се ориентират към Европа, където са и те, излизат на протести срещу украинската „инвазия”. Нещо като нашата трифоноворадева простащина. Същите тези маркспропутински мекерета управляват днес Македония и осмърдяват Балканите с провокациие си, имащи за цел да не се присъедин Македония към ЕС, а да има напрежение и непредвидимост на Балканите, защото идиотизЪма устройва Путин и путинизЪма.  Без всякакво съмнение побоят на нашето момче в Македония е пработка на Кремъл, имаща за цел да спре поне за известно време присъединяването на страната към ЕС. В България Путин има троянски кон, Радев. Той превърна президентството ни  отдел на ФСБ. Всичките злини, които ни сполитат от две годиини идват от президентството, начело с Радев.

    Случващото се сега в западната част на Балканите, където сме и ние е резултат на борбата за влияние тук на Путин и на Ердоган. Тези два фалшиви гигантомани са като две капки вода.Те се борят се за възстановяване на империите им, постъпват по идентични начини. Давам пример с Крим и с Кипър. Още един пример - Путин плаши Англия да ги тресне с един САРМАТ, Ердоган плаши Гърция да насочи балистичните си ракети срущу Атина. Две агресивни простащини,  показващи доколко ненормальниките си приличат.

    За Путин и Русия, какво ги очаква, то на всички е ясно. Идва кроят на Путин и на Империата на злото. Всеки съсед на Голямата страна, в която живеят най-щастливите хора на света ще гледа да отхапе по голяма част от нея. Интересна ще е съдбата на клонингите на Путин, Орбан, Радев, Лукашенко.

 

   И сега за нещо много важно, президентските избори наскоро в Турция. Те са много важни за нас, защото сме на пътя между Турция и Европа, а както се очертава, ще имаме и други важни връзки, напр. газови. Ше трябва да се съобразяваме и с още нещо – че Турция е велика сила и ако Ердоган /според мен по- подходящо име за него е Деллидоган/ реши да ни тресне, ще ни се случи това, което сега става в Украина.  

   Не на всички е ясно, но Ердогана, който скоро се явава на избори е опасен човек не амо за региона, но и за света. И при нас президентъ ни е избор на простащината, същото е и в Турция, но има и една разлика. Нашият плезидент е национален предател, който се командва от Кремъл, докато турският има своя линия, която следва и не воже до му се въздейства, защото е един прост човек, обладан от азиатска хитрост, като нито той нито линията му са нормални. Той е избран от „Електората със забрадките”, неграмотните, но изцяло подвластни на Корана жени в областта Коня и в други региони с мюсюлмани с мислене отХVІІ – ХVІ век.  Дано някой да се е сезирал когато Ероган се явява по партийни и други форуми с хора, каква е публиката му – почти всички са жени със забрадки.

   До къде  доведе Турциия Ердоган за периода, когато той бе министър-председател и после президент:

  Никой от съседите му и в тези страните, с които той е в някакви договорни отношения за отбрана или икономика, му няма вяра. На колегите му державники е ясно, че той е мегаломан без покритие и че не може да му се вярва в нищо. Никакъв интелект, само нереални идеи. Може ли такава Държава да бъде член на ЕС? Може ли на такава държава в НАТО да се има доверие. Но има и нещо друго – Турция има стратегичмеско място Европа/Азия, огромна територия и работливо население. Турците възстановиха Европа след войната, турските работници сега работят по Европа на най-непрестижните работни места.

   Макар във военни и други съюзи, Турция се готви дори да воюва с тях. Най-напрегнати си отношенията й с Гърция, половината от чиято територия англичаните дадоха след ПСВ на Турция. Турция не е доволна и от това, тя иска нови граници в Егейско море и без всякаквво съмнение се готви за светкавична война с Гърция. Гърция е в НАТО, тя няма как да бъде нападната, но Ердоган купува руски ракети, с които да се противопостави на американските самолети, ако възникне конфликт с Гърция. Американците обаче воже да са прости като хора, но тези, които са начело на Америка никак не са прости и отказват да продадат на Турция най-новите си самолети Ф 35, но пък на Гърция ги продават.

   На основата на стратегичоското им място и на желанието на НАТО да имат там бази, турската промишледост се разви много и Турция се превърна в нещо като Китай, но не за света, а за Европа. И от тук – големият фал за Турция – недоверието към Ердоган срина турската лира десетократно, откакто той е кърмчия на Турция.    

   Турция понесе и друг жесток удар – тя прие бегълци от родните им места, опитващи се да се спасят от бомбардировките на Путин в Сирия, които са над 5 млн. Преди това Турция приюти милииони от Афганистан, където Брежнев и Андропов посяха корена на злото и после от Ирак, където комунистическият режим рухна. Според турците в момента в Турция има към 10 млн. мигранти, които промениха живота на хората и облика на страната. Те твърдят, че най-работливи са афганистанцзите, а най-мързеливи и разчитащи само на помощи са сирийците. Тези милиони мигранти са като воденичен  камък на шията на Турция. Те са нежерани в Турция и който каже, че ако вземе властта в Турция ще ги върне в страните им, той ще спечели изборите в Турция. Ама игрантите не искат обратно, искат в мирната страна, Германия и от там. т. н. мигрантски натиск.

   Истината е, че докато Ердоган бе премиер и президент, бяха осъщестени няколко гореми проекта от полза за страната. Почти от началото на президентския мандат на Ердоган обаче Турция затъва икономически. Липсата на доверие към Ердоган отблъсна инвеститорите, вече няма високотехнологични нови производства, Турция се препълни с боклуците, които произвежда, прави разходи и не може да ги реализира.

    И други промени стават в Турция, които са видни и от неспециалисти. Малките населени места стават все по малки, аграрното производство намалява. Идващите от чужбина гастарабайтери с високите си пенсии се установяват в градовете, на пръво място Истанбул и се разделят с начина на живот на дедите си – вече разчитат само на това, което има в магазина. Този начин на живот е противоположен на този, който турчина има в чипа си. Турците с двойно гражданстно пък се заселват в Кърджали и Черноочене.

  Изказвам своето мнение:

  В политиката процесите  се развиват вного бавно. И Европа и Америка и НАТО  очакват промяна в Турция, с която те по същество са замразили отношенията си с изключение на гастарбайтлъка и то заради Ердоган. Трябва да си на ниво простакисимус, да държиш такъв тон на Швеция, авам този пример. В случая Ердоган не различава гьот от амджик. Ако турците - имам предвид електоратът сък забрадките -0 отново избчерат за президент Ердоган, няма по-лошо решение за Турция. Противници на Ердоган е градската интелигенция. Не знам как ще завърши тази борба, но знам как завърши тя у нас – управлението от хора, които управляваха страната се промени в задкулисно, на президента ни, което води до огромни проблеми вътре в страната ни, с ЕС, и пропуснати ползи в размер на милиарди евра. До това ни довете радевотрифоновата простащина.

    Дано не се случи същото и на комшиите ни - победилата у тях простащина да са укрепи и съвсем да скапе тази голяма държава





Гласувай:
5



1. syrmaepon - Дай боже да не се случва...
01.02.2023 22:39
Дай боже да не се случва...
цитирай
2. lieutenantbenz12345 - За мен, като българин най - голямата трагедия беше падането на комунизма...
01.02.2023 23:47
... и налагането на фашисткият либерален диктат на Вашингтон над страните от Източна Европа. Една от причинте поради, които България е бедна държава е факта, че сме част от антибългарският запад и обслужваме богатите олигарси на запада, докато народа ни изчезва, като ланския сняг. Единствената ни надежда да оцелеем като народ и да се възродим от гнусното блато на либералната демокрация е Руската армия да нахлуе в окупирана България и да я освободи, за да можем отново да бъдем силна и развита икономически, социално и демографски страна, както в златния период на страната ни (1944 - 1989).
цитирай
3. shtaparov - На турците им се полага такива неща ...
02.02.2023 03:57
На турците им се полага такива неща да се случват- дано накрая да не се окаже,че от това ще спечели само Гърция,а на нас да ни бъдат отделени нищожни трошици...
цитирай
4. planinitenabulgaria - Към коменатара Ви
02.02.2023 11:28
lieutenantbenz12345 написа:
... и налагането на фашисткият либерален диктат на Вашингтон над страните от Източна Европа. Една от причинте поради, които България е бедна държава е факта, че сме част от антибългарският запад и обслужваме богатите олигарси на запада, докато народа ни изчезва, като ланския сняг. Единствената ни надежда да оцелеем като народ и да се възродим от гнусното блато на либералната демокрация е Руската армия да нахлуе в окупирана България и да я освободи, за да можем отново да бъдем силна и развита икономически, социално и демографски страна, както в златния период на страната ни (1944 - 1989).


сам дяволът не би могъл нищо да прибави...
цитирай
5. planinitenabulgaria - Две-три години преди Путин да нападне Украина руснаци казваха, че
02.02.2023 11:33
shtaparov написа:
На турците им се полага такива неща да се случват- дано накрая да не се окаже,че от това ще спечели само Гърция,а на нас да ни бъдат отделени нищожни трошици...

напрежението в Руся е много голямо и за да избие то от някакъв клапан, Путин ще се насочи към агресия навън. Подобно нещо би се случило и с режима на Ердоган, който скапа турската икономикане защото е национален предател, шмащ такава цел, какъво е Радев, а зощото толкова му е акъла. А там опциите са малко - ще тресне Гърция. Ефектът ще е не само върху НАТО, а върху световната стабилнос. Опасно си е, изборите са много важни не само за Турция. Когато президентът се явява избор на простащината, от което страдаме и ние, нищо добро не мвоже да се очаква за страната и не само за нея ако тя е голяма и силна във военно отношение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182571
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031