Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2023 21:33 - ГОЛОДОМОРЪТ В УКРАИНА ПРЕЗ ЗИМАТА НА 1932/1933 Г - ГЕНОЦИД!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 883 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 01.02.2023 21:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image

Починалите от глад през зимата на 1932/1933 г., чиято памет днес Кури и Копейкин оскверниха. Гробището не може да поеме толкова починали, няма и кой да ги погребе.
А пРезидентът ни, клонинг на Путин, го дава пацифист.

              image

Починали от глад по тротоарите, нямали са сили да стигнат до гробището и да умрат там. 

ДНЕС ИЗБОРЪТ НА ПРОСТАЩИНАТА  В БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧИ ПЛЕСНИЦА ОТ НАЙ-ВИСОКАТА ТРИБУНА НА СТРАНАТА НИ !!!

   За съжаление не всички Хора знаят за случилото се през зимата на 1932/1933 г. в Украина. Само в две изречения:

   Светът тогава е в тотална икономическа криза - нищо не се продава и нищо не се купува с изключение на храните. В Америка ж. п. компаниите ползват плланините от жито, изхвърлено от фермерите за гориво на локомотивите.

   Затвореният към света обаче СССР, тогава начело със Сталин тази криза не го засяга. Там живеят декретно и указно.  Европа по това време се нуждае спешно от храни, облекла, най-необходимите стоки за живот. Такива има в Украина и Сталин решава да им ги вземе и продаде на Европа за да закупи със средствата високотехнологични машини за производство. Така се стига до проработката „Голодомор”, по време на която изгряват две звезди – тази на Павлик Морозов и тази на изверга Лаврентий Берия. В проработката активно участие е вземал и украинецът Никита Сергеевич ХрУшчо.

   Изземват всичките храни на украинците, укрилите храни ги грози смърт. За да не гладуват хората им се раздава „державен хлеб” – един хляб на двама души за един месец. Хората започват да умиат от глад и безсилие. Умиращите с последни сили са тръгвали към гробищата, но не всички са имали сили са да ги досигнат и да умрат там. От глад умират между 3 и 7 млн. души, но по-късни проучвания показват, че починалите от глад през тази ужасна зима са над 9 млн.

   Руската културна общественост не може да остане безучастна към тази жестокост. Живият барометър на времето, Шостакович, пише своята 4-а симфония, в която с музика описва този ужас. Първата част изобразява проявеният ужас от изродите на НКВД спрямо хората. Втората част изобразява как хората възприемат този ужас върху себе си.

Третата част е най-трагична, подобна е на Пасакалията от 8-та му симфония. Тя изобразява погребенията на починалите от глад. В края на тази част звучат камбани, характерни за руските музикални произведения.

   За пръви път Шостакович прилага в тази симфония полифонично провеждане на темите - начин да се разкрие колебанието, промените в човешката душа. Полифонията му не както тази на Бах, а съвесм различна, бих казал като тази на Бетховен в Сонатата оп. 106 и в Квартета оп. 133, а може би и като тази на Лист в Сонатата му в си минор.

   НКВД обаче не спи. От приятели на Шостакович, техни доносници, те узнават какво пише  той и спират премиерата на симфонията. Шостакович е заплашен със смърт. За голямо щастие /на света!!!/ обаче произведението му не е иззето и унищожено. Започват протести на работниците и селяните в целия СССР срещу това ужасно произведение /б. м. включена е простащината да бичува нещо, което никой не е видял, нито чул, нито може да прецени/. Такъв похват да ползва простащината за политически цели ползва днес пРезидентът ни, и той метастаза на това минало.

   Шостакович е привикан при Жданов и има сделка: Няма да бъде изпратен в Сибир или разстрелян, но ще напише друга симфония, поръчана му от НКВД.  Той сторва това в много кратък срок и прескача гроба.

   Четвъртата симфония е много сложна като музика, равнопоставена и в същата тоналност е със Първата симфония на Брамс. Тя е програмна, кавито са и други негови симфонии – 7-а, 8-а, 11-а, 12-а, а оже би и 10-а писана във връзка със смъртта на Сталин.

   Аз съм се занивамал с делото и творбите на Шостакович три години, от 2003 до 2006, когато бе 100 тодишнина от рождението му. Той е не само велик  музикант, а жив барометър на времето си. Запознат с неговите творби се чувствам по-богат духовно.

   Днешния ден показа по недвусмислен начин кои са мекеретата на Путин в парламента. Възмутени от опита да се вмени вина на СССР, те напуснаха залата. Слушах и изказване на Елеонора Мутрохванова, която защити позорната им позиция. 

    Дано Кури, Копейкин и пРезидентът ни отворят постинга ми и чуят приложената в линк 4-а симфония на Шостакович. Ако те коментират постинга ми по начин, който прави смисъл и успеят да разберат на колко гласа е сатанинската фуга в първата част, ще ги призная за непростаци.

   Поклон пред паметта на починалите по време на Голодомора!

   Позор за тези, които нищо не казват, но не подкрепят декларацията срещу геноцида – неопацифистите!

   Анатема за изрода /б. м. Путин/, творчески актуализирал Голодомора, прилагайки го днес отново слещу Украина като

Студомор

   Попаднах на страхотно изпълнение на Симфонията, прилагм линк:

    

















Гласувай:
3



1. raders - Наистина ли си мислиш, че някой от ...
01.02.2023 22:02
Наистина ли си мислиш, че някой от тези дървеняци ще проумее какво е композирал Шостакович? То е все едно кокошка да реши диференциално уравнение.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Имам усещането, че подценявате възможностите на Кури, на Копейкин и на смРадев.
01.02.2023 22:33
raders написа:
Наистина ли си мислиш, че някой от тези дървеняци ще проумее какво е композирал Шостакович? То е все едно кокошка да реши диференциално уравнение.


Ако Решетников бе назначил Радев не а за президент, а за барометър на времето, щеше да надмине Шостакович. Благодарение на просветления му разум и висок интелект. Въвеждам и мотив - Радев върти на пръста си страната ни.
В изкуството винаги има още...
цитирай
3. vmir - Според мен не четете внимателно блогърът Венцивалери1951, който
02.02.2023 18:25
с много факти доказа, че това не е геноцид, защото са загинали не само украинци.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Венци е трол,
02.02.2023 19:59
vmir написа:
с много факти доказа, че това не е геноцид, защото са загинали не само украинци.

има агентурен псевдоним Шнелшвенгерер. От него се пазят ЦАВ12929 и Радостиналасса, оти ще им налети като Ф 16.
За факти като неговите, в Западна България имат лаф:
- Сери им се !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12284797
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930