Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01 08:36 - КОПИРАМ В БЛОГА СИ ДВЕ ИНТЕРЕСНИ ЗА МЕН СТАТИИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1581 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 22.01 08:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  Копирам в блога си две статии. Обектите, за които те са писани, са заченати и са се развили в една утроба - Службите -  остават непрерывно свързани с обща пъпна връв, осъществяваща совместното им кровоснабжение. 
  Без коментар помествам статиите. Дано ако някой отвори блога ми  да си зададе въпроса кой рЕди временните правителства у нас, кой така прави, че да управлява страната задкулисно и какви са целита на този обект.
   Ето първата статия:

Кристина Курчаб-Редлих: Официалната биография на Путин е лъжа, дори рождената му дата е променена, детството му е само насилие

Доказано е - почти всички чудовища са имали трудно детство

Кристина Курчаб-Редлих

16 JAN 2023

Руският президент е социопат, типичен социопат, у него няма никаква емпатия към другите хора и всичко е свързано само с него

Господарят на Кремъл иска да влезе в историята като голям държавник, но вече е спечелил славата на масов убиец, казва пред Гордон полската писателка и журналистка

Интервю на Олеся Бацман за Гордон

 Кристина Курчаб-Редлих е живяла в Русия в продължение на 15 години. Книгата й "Вова, Володя, Владимир. Тайните на путинова Русия" има огромен международен отзвук. В нея тя търси психологическите корени на жестокостта на Путин, като проследява живота му от ранното детство. Истинските факти се оказват съвсем различни от официалната му биография – родителите, мястото и датата на раждане са фалшифицирани. Насилието и лъжата са част от живота му от самото начало.        
През 2005 г. Кристина Курчаб-Редлих е номинирана за Нобелова награда за мир заради журналистическата си работа.  

- Вие сте сред малцината, които са изследвали в детайли тайните на путинова Русия…  Разкрихте сензационна новина:  Путин има съвсем други родители и произход (от официалните – б.р.). Кои са истинските му родители? И защо са се отказали от него? 

-  Откритието за произхода на Путин не е мое. Наистина имаше откритие – най-страшното за Путин – преди първите президентски избори през март 2000 г. Направиха го журналисти от грузинския вестник „Алия“ – те намериха тази жена (истинската майка на Путин) с помощта на чеченци. Забележителният журналист Артьом Боровик, който беше шеф на голям холдинг (издаваше седмичника „Версия“ и имаше телевизионно предаване „Строго секретно“), започна да говори, че най-тайното, за което не може да намери информация,  е детството на Владимир Путин, който тогава беше кандидат за президент.... Но журналисти от в. "Алия" му съобщиха, че са намерили в грузинското село Метехи една жена… Попитали я дали наистина е истинската майка на Путин…  

Всичко това започна още преди изборите. В Метехи се появиха представители на спецслужбите – търсеха следи от пребиваването там на момче с име Володя. Ако е имало някакви негови снимки, значи са изчезнали, а и не са били много. Това е западнало грузинско село. Малко хора са знаели, че някой си Владимир Путин е кандидат за президент, защото там не е имало телевизия. След спецслужбите там се появили и журналистите, взели много интервюта от жителите на селото. И се оказало, че наистина между 1954 г. и 1960  г. там е живял Володя, син на Вера Николаевна Путина, която се омъжила за някой си Георгий Осепашвили. 

Тя произхожда от Пермска област (Русия), от Терехино. Когато завършила Втората световна война тя е била на 19 години. Учила в селскостопански техникум, там се запознала с някакъв младеж. Живеела с него. Следвоенни години. Когато разбрала, че е бременна, се оказало, че той е женен. Разбира се, избягала при майка си, както би направила всяка жена. И там, през 1950 г., на 7 октомври се е родил Володя Путин.

-  Тоест той вече е на 72 г., не на 70?

– Абсолютно. И тя живяла с него още година, а после заминала на учебна практика в Узбекистан. Била много добра ученичка, но се запознала с един войник – Георгий Осепашвили. И много бързо се оженили. Майка му починала и не искал да бъде сам. Разказвал й колко е богат, колко е прекрасно всичко, каква къща има… Тя му повярвала. Буквално за три дни се оженили. И какво става? Отишла с него и видяла „голямата къща“ – къщурка, която дори няма под. Но когато разговарях с нея през октомври 2019 г., тя вече не можеше да посочи причината, поради която е останала с него. Беше забравила думата „любов“. Но, действително, по-късно разбрах, че много силно го е обичала. 
В интернет може да се види филмът на Инеке Смитс „Майката на Путин“. Там ще видите цялата тази история. Георгий Осепашвили отначало приел момчето, всички грузинци го харесвали. Такъв мъничък, светлокос, светлоок… Но когато започнали да се раждат децата на Георгий, той ставал все по-лош и по-лош за момчето. Освен това го биел много жестоко. За това говорели всички жители на Метехи.   
В крайна сметка, когато Вова, завършил трети клас и бил почти на 10 години, майка му го отвела обратно при родителите си, за да живее нормално и да не страда така. Не е и помисляла, че го вижда за последен път. 
Родителите й си казали: "Стига сме превръщали момчето в пакет, който се предава тук и там". И го дали на свои роднини в Ленинград (сега Санкт Петербург), които също са имали фамилия Путини. Това са Мария Ивановна Шеломова и приемният баща на Путин... Били вече възрастни като за малко дете. Тя била на 42 години, а той – над 55. 
Така започва следващата глава от живота му… Защо има разлика в годините на раждане? Защото трябвало да отиде в първи клас. Трите класа, завършени в Грузия, не се признавали. Там говорели на грузински, а не на руски. Мисля, че тогава Володя много лошо е говорел руски, трябвало е да започне всичко отначало. И за по-лесно променили годината на раждане. Той е роден през 1950 г., а не през 1952 г. Майка му не е Мария Ивановна Шеломова, а Вера Ивановна Путина. Истинският му баща е Платон Привалов, вероятно вече е починал. Владимир Спиридонович Путин не е негов баща. Ленинград не е рожденото му място. Роден е или в Терехино, или в Очер. Терехино е твърде малко село, за да има болница, вероятно е роден в градчето Очер. Всичко в официалната му биография е лъжа. Но тази лъжа става за малкия Володя истина, единствената истина. И кое е първото, което започва да разбира? Че животът е основан върху лъжа. Че целият му живот – това е насилието, на което е подлаган от двамата си пастроци. 

- И ленинградският „баща“ ли го е биел? Новото семейство също ли се е отнасяло лошо с него?

 - Не. Мисля, че пастрокът му в Грузия го е биел защото го е мразел, а този в Ленинград защото не е умеел да го възпитава по друг начин. Той е истински кадър на НКВД, сталинист. Възпитавал го е така, както според него било най-добре за момчето. Може дори от любов да го е биел. 
И какво казват връстниците му от същия двор, вече възрастни мъже? Било е на уличката „Басков“ 12. Помнят, че един прекрасен ден Мария Ивановна, леля Маша, довела за ръка малко момче и казала: „Деца, това е синът ми Володя. Не го обиждайте.“  
Всички казват едно и също – как на малкия Володя Путин  му се наложило да живее в двор, пълен с деца, които са там отдавна и много добре знаят, че не е син на Мария Ивановна. Никой не я е виждал бременна. Никой никога не е виждал нито новия му баща, нито новата майка с количка. Никакви снимки на малкото синче, което изглежда е било желано. 
Представете си онзи Володя в двора. В Метехи той се записал на самбо. И защитавал майка си с юмруци.  Научил се е да изтръгва уважение за себе си и за майка си само по този начин. Същото е ставало в Ленинград. Децата сигурно са му казвали: „Ти не си техен син“… И какво направил нашият Володя? Започнал да се учи на джудо. 

- Какво е станало с братята и сестрите му? 

-Те, както и майката, искали да поддържат някаква връзка с Володя. Но тази връзка е била прекъсната. Дядото и бабата на Путин казали на майка му: „Дадохме го в интернат. Не иска да говори с теб.“ Сестра му София се е обаждала много пъти. Казвали ѝ: „Не иска да говори с вас“. Когато вече бил възрастен ѝ казали: „Той работи в КГБ. Няма да се свърже с вас.“  Той не само не е поддържал връзки с това семейство, но се е дистанцирал от тях. В Метехи често идвали служители на ФСБ и казвали на майка му и сестрите му да не се свързват с никакви журналисти. … Когато пътувах до Метехи имах голям късмет, че дъщерите не бяха там, за да ми забранят да разговарям с майката. Но говорихме през метална решетка. Стоях на улицата. Тя ми каза съвсем същото, което винаги е  повтаряла пред всички и което действително е истина. Плака, че той се е дистанцирал от нея. Но каза: „Разбирам го. Продадох го за моите дъщери.“ 

- Той има още две сестри?

- Две сестри и брат, но за него нищо не съм чувала. Двете сестри живеят в Тбилиси.  

- Споменахте Артьом Боровик. През 2000 г., когато отива в Грузия да запише интервю с истинската майка на Путин, самолетът катастрофира и той загива. Загиват още хора на борда. Какво е станало? 

- Това не е било катастрофа. Става дума за провокирана катастрофа. Веднага изчезва компютърът на Боровик, изчезва телефонът му и на цялата документация веднага е поставен гриф „строго секретно“. 

Журналисти успяха да докажат как е станало, че става дума за покушение...

- Излиза, че е убийство.

- Абсолютно, да, това е доказано. 

- В книгата Ви много подробно е анализиран психологическият аспект: какво става в главата на чудовището, откъде идва, откъде е това влечение към насилие и жестокост... Защо Путин крие личния си живот? Или в него има нещо срамно и той не иска хората да знаят?

- Това е наивен въпрос. Защото и Вие, и аз, и всички други, знаят колко убийства има той зад гърба си. Най-шумното е на Литвиненко. Моята книга е посветена на хората, които са загинали – като Аня Политковска, моите познати, с които съм работила и които може да се каже, че са убити с негово съгласие. Политковска, Старовойтова, Литвиненко, Сергей Юшенков и Юрий Щекочихин, които оглавяваха комисията за взривовете през 1999 г. Всички, които бяха свързани с това разследване, бяха убити. 

Литвиненко, който написа книгата "ФСБ взривява Русия", Политковска, която правеше огромно разследване по това дело, и Сергей Юшенков, който оглавяваше комисията – той много ми помогна при написването на книгата. Съвсем точно можем да кажем, че не всички деца с трудно детство стават чудовища. Но почти всички чудовища са имали трудно детство. Както и да гледаме ми се струва, че ако началото на живота на Путин беше друго, може би той не би станал такъв, мисленето му би било различно. 

      Да поговорим за семейния му живот като възрастен. Защо той крие Кабаева, децата си?

- Даже своята Людмила.

- Да.

  - Това е нещо друго. Вероятно тук детството му няма нищо общо. Той иска да покаже, че Русия е главната му жена, че живее само за Русия, че личният му живот не е важен. Затова живее за общото голямо дело. От психологическа гледна точка трябва да погледнем това по друг начин: той не уважава истински никой друг човек. Още по-малко жена. Тоест Людмила Александровна, с която той прекара толкова години, е имала много тежък живот с него от самото начало. 

-  Биел ли я е?

- За него това не е било необходимо. Упражнявал е върху нея словесно насилие.  Просто е бил много жесток. Както казваше тя: "Той никога не ме е хвалил. А толкова се стараех..." Това са спомените й от Дрезден. "Толкова са стараех да готвя хубаво... Той никога няма да ме похвали. Старая се да направя месото добре. Той казва, че е жилаво." Изобщо, живели са в Дрезден, на третия етаж, тя има две малки деца, пазарува. И се качва с всичко това на третия етаж. Той никога не ѝ е помагал. Дори съседите им германци са казвали: "Володя, не може така". Тя казва, че никога с нищо не ѝ е помагал, че дори когато е била бременна, когато е работела, той дори не си е представял такава възможност. Доколкото виждам за него жената е никой. Тази новата…

- Алина Кабаева.

- Алина Кабаева. Той никога, освен на първите срещи, когато, струва ми се, е бил влюбен в нея... След това и от нея някак се дистанцира: "Тя не е моя." Ако го попитат за личния живот той отговаря: "Личният ми живот е Русия". Защото иска да влезе в историята като голям държавник. В кабинета му винаги е имало портрет на Петър Първи, защото е искал и иска да влезе в историята като човек, който е обновил империята, който е направил за родината повече от всичко. Искал е да остане в историята като най-големия от XX–XXI в.

- А ще влезе в историята като най-големия престъпник на XX–XXI в.

- Той е социопат, типичен социопат. Човек, у когото няма никаква емпатия към другите хора и всичко е свързано само с него. 

- Докато работехте по книгата какво Ви порази най- много? 

- Разбира се, първите следи от неговите убийства. Много дълго съм работила в Русия, с "Новая газета", с Измайлов, с Аня Политковская... Нейните възможности бяха много по-големи от моите. 
И първото свързано с него убийство е това на Иля Рохлин. Може би помните генерал Рохлин? През 1998 г. той искаше да извърши покушение срещу  Елцин. 

- Да.

– Той стана враг на Елцин – и внезапно го убиват. Казват, че го е убила любимата му жена. Глупост, разбира се. Но намират следи, водещи до три трупа, близо до вилата, където е живеел Рохлин, били току-що заровени. Три трупа. Историците свързват това с покушение, зад което стои Путин. Защо? Вицепремиерът Потанин пише за това много подробно. И седмица след убийството на Рохлин Путин оглавява ФСБ. Тогавашният шеф на ФСБ казва: "Дойдоха при мен през нощта и казаха, че в рамките на 20 минути трябва да предам всичко на Путин, когото изобщо не познавах и не бях чувал за него." Няма да споменавам имена, които не са ви известни, но Литвиненко – това е... Къде още да търсим? Убийството на Политковска вероятно  е дело на Рамзан Кадиров, но да бъде извършено на рождения ден на Путин – това е като подарък. Да вземем Немцов, който беше убит след като публикува голям доклад за путиновата агресия в Крим. Немцов доказа колко военно оборудване е прехвърлено от летище Чкаловский край Москва към Киев, как са убивали на Майдана с руско оръжие, руски гранати. Какво е правил Сурков по заповед на  Путин... Немцов доказа всичко това. И две седмици по-късно той беше мъртъв.

- В момента вече стотици хиляди мирни жители на Украйна тежат на съвестта на путинова Русия.

- Учудвате ли се… Вече забравяме Чечня, където 150 хиляди души бяха убити в рамките на няколко месеца, включително 42 хиляди деца. Тони Блеър, който отначало подкрепяше Путин, го кани през 2002 г. във Великобритания, където подписват много добри договори. Британската кралица го кани след това, когато над Чечня отдавна летят бомби. Той е първият поканен в Бъкингамския дворец след времената  на царете. А след това президентът (на Франция) Жак Ширак му връчва орден на честта и казва, че е най-добрият президент за Русия. Барак Обама започва през 2009 г. (да флиртува)  с Путин. После президентът Макрон, две седмици след като поема поста, кани Путин не в Елисейския дворец, но все пак във Версай. Западът игнорираше престъпленията на Путин, защото Западът иска да поддържа отношения с Русия, която има петрол и ядрена бомба.

- Кристина, днес Западът... Благодарим на Джонсън, благодарим на сегашното ръководство на Великобритания. Америка, президентът Байдън...

- И даже Франция.

- И даже Франция, въпреки всички заигравания на Макрон, даже Германия накрая си отвори очите и нарече нещата с истинските им имена: Путин е престъпник... Да, Путин е престъпник, днешната путинова Русия е агресор, който трябва да бъде наказан и да получи адекватна оценка.

- Ако не беше Байдън, не зная къде щяхме да сме всички ние.

- Разбира се... Какво става сега в Кремъл с неговите подчинени и най-близкото му обкръжение?

- Разбира се, нямам агенти в Кремъл. Но от това, което виждаме, можем да видим две неща. Първото: генералите са били наясно преди войната, че не могат да спечелят, но не са имали никаква възможност да го кажат на Путин, който е обкръжен от лакеи, и който като всеки диктатор, е чувал само това, което му казват. А те му казват само това, което иска да чуе.  Просто заради собствения си страх. Те са живеели в свой мехур и излизайки от този мехур Путин е смятал, че може да спечели войната за три дни, че ще успее да убие Зеленски и че украинците ще ги чакат с цветя. 
Но не бива да забравяме, че около Путин и досега има няколко души, които не допускат до него да достигне истината. И още едно нещо: да не забравяме, че Путин не използва интернет. Ако не беше това, може би щеше да има някаква представа накъде отива, към какво се стреми и че не може да спечели тази война. Но сега всички, които са останали, хора с пари, придобити благодарение на Путин, виждат, че вече не могат да се възползват от благата на Запада, не могат да пътуват на Запад, там те са прокълнати. И може би ще им хрумне, че "би било добре да се избавят от този човек“. И може у генералите, които знаят колко са откраднали и знаят, че не може да спечелят войната с такова оръжие – може би у тях също ще се появи такава мисъл. Но това, разбира се, са само догадки на човек, който гледа какво става там и много се бои какво ще стане през тази година.

 

    Ето и втората статия:  Faktor.bg

г

                             Румен Радев отново с путинска пропаганда:

                             ОРЪЖИЕ ЗА УКРАИНА НИ ТЛАСКА КЪМ ГЛОБАЛЕН КОНФЛИКТ                             
Не мога да приема позицията, че войната в Украйна е война на ценности, когато най-голямата ценност са мирът и човешкият живот. Даването на оръжие означава да гасим пожара с бензин, да се съгласим, че ще има още много жертви и да приемем позицията, че войната трябва да се води до пълен крах на едната страна, което неминуемо и постепенно ни тласка към глобален конфликт с възможност за ядрено самоунищожение. Това заяви президентът Румен Радев в интервю за "Дарик".

Тезата на държавния глава е абсолютно хибридна и пропагандна, защото обслужва интересите на Путин. Защото в тази война Русия е агресорът, който нападна суверенна Украйна, руши градовете й, убива невинни, мародерства и тероризира един свободен народ. Радев забравя, че жертвата са украинците и когато им даваме оръжие това не е поддържане на войната, а опит да се защитят и отблъснат нашественика, който не е по-малко опасен и за други европейски държави, включително и България, която Кремъл обяви за неприятелска страна. 

Държавният глава припомни, че още в първите часове на инвазията е заклеймил войната като средство за решаване на държавни проблеми и че нищо не може да оправдае военната агресия на Кремъл. „Продължавам да отстоявам позицията си, че България не трябва да изпраща оръжие за този конфликт“, заяви президентът. По думите му, всеки, който защитава обратната позиция, трябва не само да познава дълбоките политически и исторически корени на конфликта, но и да представи анализ за рисковете и последствията от такова решение както по отношение на въоръжението ни, така и в социално-икономически план. Държавният глава допълни, че докато по-богатите държави в Европа могат да си позволят да изпращат още оръжие и да поддържат войната на икономическо и социално изтощение, защото имат резерви, то трябва да се помисли как това ще се отрази върху голяма част от хората в България, които живеят под линията на достоен начин на живот. „Мой дълг като президент е да мисля и да съм солидарен с тези хора“, допълни Румен Радев.

Държавният глава заяви, че с призивите да се постигне „мир чрез война“ стремглаво летим към антиутопията на Оруел и написаното от него „войната е мир“. „Днес не достигат оръжията, но ако в един момент започнат да не достигат хората, тогава какво ще правим?“, попита Румен Радев и посочи, че войната става все по-ожесточена, разширява своя пространствен обхват, форми и способи за бойни действия, което води до изтощение и представлява глобален икономически сблъсък, който в Европа се усеща от гражданите по инфлацията.

Политиката е публична дейност и се прави от личности, които пред обществото обявяват своите идеи и как ще ги постигнат. Ако правиш нещо зад гърба на гражданите, не се ли минава в сферата на задкулисни договорки с чужди партньори. Така президентът Румен Радев коментира статията в „Ди Велт“, свързана с организация, разработена по време на предишното редовното правителство, за износ на оръжие от България към Украйна. Държавният глава напомни също така, че заседанията на Европейския съвет са закрити и остава въпросът как медията е разбрала за позициите на българския премиер, изложени на това заседание.

В отговор на въпрос за чуждото влияние във вътрешната политика на България и дезинформацията президентът посочи, че „Балканите и в частност България никога няма да изпаднат от радара на много държави“ в това отношение. Румен Радев припомни за обилно отразените в медиите случаи на разбити шпионски мрежи у нас и допълни, че Русия не е единствената страна, която използва способи на влияние, като даде пример с деструктивното влияние на граждани на друга държава, на които през 2017 г. са наложени принудителни административни мерки за дейност на наша територия в разрез с българските закони и националната сигурност. „Факт е, че различните държави използват различни способи. Факт е, че имаме политици, анализатори, медии, които се захранват с грантове“, заяви президентът и призова за дискусия за необходимостта от законодателни промени, които да регулират финансовите потоци и свързаната с това възможност за разпространяване на чуждо влияние, за да е ясно за какво се използват тези средства. Румен Радев добави, че не може да се отрече, че тези, които получават средства под различни форми, стават и проводници на някаква политика. Във връзка с дезинформацията той даде пример с публикация от края на декември на българска медия, която със закъснение от повече от две години прави новина от доклад на Държавния департамент на САЩ, излязъл през август 2020 г., измисляйки събития и добавяйки имена, в случая това на българския президент. С изумление прочетох това дописване на доклада, което беше безкритично подето от други медии, заяви държавният глава.

За мен е важно цените на горивата в България да бъдат поносими за българските граждани, заяви Румен Радев в отговор на въпрос за рафинерията в Бургас. „Когато служебното правителство пое управлението в страната, цените бяха едни от най-високите в Европа. Сега ние сме с най-ниските цени, много по-ниски от тези в държави, които продължават да обработват руски петрол“, посочи президентът. Той подчерта, че рафинерията в Бургас е българска и призова тези, които вземат решенията за дейността ѝ, да се водят от българския интерес. Президентът посочи, че е необходим ясен анализ на рисковете при затваряне на рафинерията. „Ако тя престане да съществува, ни очакват поне няколко месеца на голямо сътресение“, заяви Румен Радев и допълни, че е необходимо решение за сложната логистична система на доставки и за мрежата на пласмент при затваряне на рафинерията.

Носителите на бъдещия просперитет на нацията са децата и младите хора, затова за тяхното развитие трябва да отделим най-голяма инвестиция, заяви Румен Радев. По думите му, няма как да се постигнат „красивите“ цели и амбиции, които политиците си поставят, ако няма какво да обединява децата ни още в най-ранна детска възраст и ако те не се възпитават на ценности, любов и лоялност към България. Според Румен Радев е от изключително значение младите да познават и да се гордеят с приноса на България и нейното културно наследство в световен план, а това няма как да се случи, ако българските автори продължават да отпадат и да се маргинализират в учебниците, ако младите четат подменената си история или се сблъскват със системен нихилизъм. „Големият въпрос е как да се интегрираме във все по-глобалния свят, без да изгубим национално самосъзнание и нашия суверенитет“, заяви Румен Радев.

По думите му, няма как България да развива конкурентна икономика, наука, спорт, изкуство, когато младите ни хора, които след 10-15 г. ще бъдат основната движеща сила в нашето общество, днес заемат челните места в Европа по алкохол, тютюнопушене, употреба на наркотици, обездвижване и затлъстяване, завършва популистките си тези Румен Радев, пренебрегвайки факта, че неговата политика гони българите в чужбина.

Гласувай:
61. planinitenabulgaria - Понеже не съм писал статиите аз, да напиша един коментар към втората:
22.01 09:23
Възприемам слововбудството президентово по два начина:

1. Те няма да въстанат, докато не се осъзнаят, а не могат да се осъзнаят, преди да въстанат.
Ние не се стремим към власт изключително заради самата власт. Ние не се интересуваме от доброто на другите.
Ние сме заинтересовани единствено от властта, чистата власт.
Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.
Войната е мир.
Свободата е робство.
Невежеството е сила.

2. Ние сме творци - отклоняваме се от линията, но заедно с линията.
цитирай
2. gardener - Здравейте,
22.01 10:56
Първата информация съм я чел (не книгата) преди няколко години. Има и подобен филм на руски в ютуб. Разбира се, това е по-скоро една възможна версия, обясняваща поведението на някакъв психопат. Генезисът на т.н. "руска" политика, спрямо Света и в частност за България е по-интересна тема.(Втората статия е около истината и около проблемите ни, но тя е писана от наши хора с местен генезис и той при всички случаи е обременен от комунистически произход и минало, т.е. не може и няма как да бъде точна или честна). Истината вина ги е била една и при царска Русия и при СССР и при днешната путинска, състоянието на България е важно само за нас си, а по начало и по принцип ние сме врагове с тази долнопробна империя на изродщината, която по ред причини не се реформира и променя в годините от времето на т.н. Петър "Велики", създал сериозно кастово или класово общество, където огромната част от хората са обикновени роби, руски е всякакви гяури, даже фактът, че "народите" в тази империя не са били крепостни селяци, а още по-нисши и безправни, дори от средновековен роб. Обърнете вниманието, "нас ни освобождават", тъкмо, когато освобождават собствените си гяури, за което сме благодарни на Цар Освободител. За руския елит, ние винаги сме били прости, бели боклуци, които си въобразяват, че няма да бъдат смачкани и драни от Русия, в общи линии неблагодарници, такива сме и до днес в очите на тази азиатска изродщина. Само пълното скъсване с тази феодално-фашистка тирания би ни дала бъдеще, но скъсването се оказва трудно, т.е. по-ще е лесно да се откъснем с ръцете на Запада, в момента, отколкото сами. Това зло трябва да бъде унищожено и разсипано, а местните му помагачи - комунисти по правило, до един лустрирани и с конфискувано имущество, а Радев е едно от лицата на Русия в България в едно с всички комуняги тук, както и всички произлезли не от "белогвардейци", а от брак със съветски изроди, какъвто е тихият им "агент" Бойкикев - така работят техните служби, винаги по 4 дъна на чемодана.
цитирай
3. planinitenabulgaria - На Г/н Гарденер:
23.01 07:45
Благодаря за интелиентния коментар, от който е видно, че добре различавате доброто от злото. Нанесените поражения в мисленето та хората от комунистическото възпитание на хората за много от тях са непреодолими, цитирам г/н Крумбелосвет, а последвалата вълна на опростачване /трифоноворадевата/ ги довърши. Коментарът Ви допълва първата статия, но и по втората има какво да се каже, защото образовани хора в решаващи моменти за страната, напр. избори, се присъединяват с гласа си към простащината, където не им е мястото.
цитирай
4. gardener - Здравейте г-н Коста,
23.01 11:30
с риск да стана досаден ще си позволя да направя разрез на последната Ви теза за "гласуването" и всичко произтичащо от тази не само изборна материя. Говорим за духовно братство на определен тип хора, израсли като нас с Вас в условията на комунизма. Нас, предполагам и Вас не са ви "пускали" комунистически аванси, на мен са ми пускали, но малки и несъществени, по причина съм им конкурент и то сериозен, а всеки конкурент е страшен противник вътре в тяхното котило. Обявявали са ме луд, за пияница и разбира се за малоумен, това е А и Б на ДС калянето на най-ниско ниво. Някакви мучащи твари - комуняги, просто не могат да те понасят, щото си много, много повече от тях, следващата гилотина в оня строй бе, че не можеш да се "кооперираш" с друг другар, защото ако има две капки мозък, той знае, че най-големите доносници са "приятелите ти", това го дължим на съветския чемодан. За това като свински мъдури в кал, изпикваха най-долните, най-мръсните и най-подлите червени селяци, които по генезис са и най-гладни и напористи, защото нямат нито култура, нито образование, нито произход, не говорим за "философия" и начетеност в областта на марксизма, ленинизма или болшевизма, сталинизма или дори "перестройката" и т.н. и т.н. Това са духовни братя на Путин, но с местен селяндурски уклон, а е ясно, че селяндура винаги работи в своя си полза по причина личния си не генезисен глад и низкия си морален произход, който го склонява към престъпна дейност. Всеки днешен "преден" комуняга(социалист) е парекселанс престъпник по подразбиране. Дедо Крум, който не е Крум е типичен представител на възрастните хора, страдащи от "стокхолмски" изострен синдром, с времето, това поколение се е "влюбило" в мъчителите си, първо по причина, че няма как живеят, ако са независими и свободни, а после вече по навик. Казва се, че само гробът ще ги изправи, тяхното и нашето поколения. Умният българин е нямал много възможности да стане прозападен, по причина, че е нямал пряк достъп до Запада и ценностите му...,това е
цитирай
5. planinitenabulgaria - На Г/н Гарденер - 2:
23.01 14:47
Така точно, последователно и презицно описание на това, срещу което цял живот се боря и което ме заобикаля и сега, аз самият не бих могъл да формулирам.
Поздравления за коментара!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 10112614
Постинги: 4088
Коментари: 10026
Гласове: 17286
Архив
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031