Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2023 20:47 - ДА СИ СПОМНИМ ЗА РОМАНА НА ДЖОРДЖ ОРУЕЛ 1984
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2044 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 18.01.2023 20:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ПУТИН – КАТАЛИЗАТОР В ПРОЦЕСА НА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО В БЪЛГАРИЯ

    Противопоставянето на хората у нас е процес,  заченат твърде отдалеч – след окупацията ва България от СССР. Началото му бе положено с избиването и депортирането на водещата ни интелигенция, квалифицирана от Ленин като реакционна маса, а интелигенцията на по-ниски нива бе подтискана, отстранявана от работа и докарана на кръстопът – или и тя по светлия път на простащината, начертан от Партията или физическо неоцеляване. Ще дам пример как ние, децата в гр. Калофер бяхме принуждавани от учителите да обиждаме поповете на града, когато ги срещнем. Това трябваше да вършим, защото поповете грабели народа. Първият от нас, ако сме група и някой види поп,трябва да каже на движещия се до него „Предавам ти попа!” , а той веднага да го „предаде” на друг. Тряваше да водим спор пред попа, който да види този процес на предаването му, а последният от групата деца, при който попа оставаше, се считаше за най-глупав.

   Носил съм и плакат, държейки само едната му половина, защото бе широк колкото улицата. На него пишеше:

   Да живее международното положение!

   Мястото на набедената за елиминиране интелигенция, по подобен принцип на този, който бе приложен от Ленин веднага след ВОСР, не можеше обаче да остане празно. Заеха го ятаци, партизани - народните отмъстители, но и външни хора, спуснати от други населени места - прости, неграмотни хора, повечето агресивни простаци. Простащината е сила, това го е казал и Оруел. Тези, които подменяха интелигенцията с простащина извършваха планомерно тази дейност на база на опита на Ленин чрез ЧК и после на Сталин чрез НКВД. В името на истината обаче масови убийства на интелигенцията у нас нямаше, както е било в СССР, но репресираните бяха много. Въвеждам таг: Белене, Слънчев бряг, Скравена, Богданов дол и много други лагери, наричани концентрационни. И още един таг – мястото за разстрели на врагове на народа до с Габарево. Още изравят кости около селото, тайните дела на народните отмъстители. Такива места откриват и по Баташко.

   Като масови убийци посочвам Ленин, който разпорежда всички духовници в Русия да бъдат екзекутирани, но и Сталин, изпратил на смърт в ГУЛАГ 32 милиона руснаци и хора от републиките. При нас вместо да избият духовниците, подиграваха поповете с „предаването” им /на дявола?/ от едно дете на друго, а висшите духовници станаха същите, какъвто сега е генералът от ФСБ  Гундяев, предрешен като всероссийский патриарх с агентурен псевдоним Кирил. За един наш партиарх казваха:

   Отгоре расо, отдолу червена рубашка.

   Така простащината се сдоби с крила - неграмотни хора раздаваха акъли, чертаеха светлото бъдеще, планираха пятилетки и имаха намерения за семьлетки, но у нас не се стигна до там. Простащината стана първа сила във войската, в милицията. Спомнм си когато бях войник 1962/64 г. имаше програма за повишаване на нивото на образованието на офицерите. Виждайки, че съм по-интелигетен от другите войници, офицерите ме хванаха да ги уча по математика по един конспект, по-който щяха да ги изпитват може би по-неуки от тях. Боже, какви прости хора! Една част от тях, попаднали в армията заради парче хляб - добри хора, които се правят на зли и идиоти без да са такива, друга част – пълни идиоти. Вече вървеше нещо като разделение, сега наричано противопоставяне и там, между мошениците -  закапечетата -  и отговорните за работата на ВП офицери, подчинени на назначените от Тодор Живков политически офицери.

   Простащината, нактиварана от Народната власт постепенно прониикна не само във висшата власт , но навсякъде, тя се размножи и се възрпроизвежда. Не можеше да се заеме никакава отговорна работа ако не си член на партията, дете на АБПФК, а най-търсеени за начальники бяха децата на партизаните. Спомням си един виц от моето време, много истински:

   Двама братя, единият полицай, другият партизани. Полицаят живее като бей, партизанинът много трудно. Срещат се след победата на народа през 1944 г. Вече неполицай, единият брат пак живее като бей, а непартизанинът – трудно. И попитал брат си, защо това е така.

-       Глупав си братко, много си глупав: Ти си имал брат полицай, зле ще бъдеш, аз съм имал брат партизанин, ще бъда добре.

  Това противопоставяне в обществото не може да бъде преодоляно до днес, въпреки че имаше промяна в страната, състожяща се в предаване на властта след 1989 г. на бившите номенкратурчици и служители на ДС, които публично скъсаха партийните си книжки се представяха вече за демократи. Това бе разграбване на страната, което доведе до допълнително противопоставяне между хората. Това противопоставяне продължава до днес, с кратък период да затихване, но този процес се разрастна откакато пРезидентът ни извърши парламентарния преврат преди две години. Ако не цареше простащина в страната ни бащина, суверенът нямаше да избере президент, разработен от генерала от ФСБ Решетников, след като стори преди години тази грешка. Тогава избрахме царо, разработен лично от шефа на КГБ, Виктор Примаков. Така се сдобихме с пРезидент с фалшив етикет – натовски генерал и обединител на нацията – ползван от Путин за троянски кон у нас, в ЕС ш в НАТО.  Загубите за страната от него са милиони на ден. Това той трябва да върши по приказ от шефа му, Путин. Давам пример с горивото, с което си зареждаме колите. Аз съм заредил за миналата година 300 л, което означава, че съм спонсорирал с 300 лв. войната на Путин срещу Украина, плащайки 1 лв. над реалната цена за руската мафия. Вината е на Радев, който се крие зад паравана на временното правитерство, назначмено от него и по този начин, индиректно, той управлява стрната. И какво направи пРезидентът откакто управлява?

   Ако имаше в управлението на страната един или двама на десет души, които можеха да свържат нещо полезно за държавата, Радев ги махна и замени с хора от неговия контингент, простащината. В борбата му да изкъшка мутрите той назначи служебни министри, и те като него деца на простащината,  които сам нарече шарлатани за да се скрие зад дейността им, приписвайки вината си на тях. Сега предлага други. Просташки са и неговите инженерингови проекти, с които отлива или налива електорат към негови поддержники. Такива са партиите ИТН, която изпълни приказа му, а излъганите споменават нейна майка, Пепетата, Възраждане, Български възход. Има още три чакащи на пистата за регистриране партии на Пеканов, на шефката на лудницата в Курило и още една. Химнословникът на пПезидента Слави Василев и псалмословникът му пеят „Осанна” за него и преповядват махкването на демокрацията и подмяната й с президентска република. Държава, начело с простакисимус, това е идеалът, към който те се стремят?

    Чрез дейността на прескочилите бариерата президнитови партии, които Радев нацръка в Парламента,  противопоставянето и там достигна най-високата си точка. От Парламента противопоставянето премина в министерския съвет, от там в съда и навсякъде. За да се стигне до днес, когато всеки е срещу всеки – благодарение на националния предател Радев, изборът на прстащината  – и помирение не се вижда дори в името на развитието, та дори и спасението на страната ни. Зад това зло, което ни сполетя стои троянският кон на Путин в България, Радев. На този фон има тролове, журналисти, псевдопрофесори, вещи аналЛизатори и други, които го химнословят, псалмословят, между тях има и конкуренция. Те дружно заподмятват темата за трайна президенскта република вместо задкулисно управление на президента чрез министри, ползвани като надуваеми кукли. Освен неразумно, това ползване на министрите, турнати за такива от пРезидента по този начин е и неихигиенично.

   Сега ще напомня за едно произведение на Мусоргски, "Нощ на голия връх". То е писано под въздйствиета на Трагедията „Фауст” на Гьоте. Има предание, че на връх Брокен на планината Харц в определен ден се сбират всички зли духове и се веселят. Музиката гениално обрисува бесовицата, която се вихри там, но в разгара й прозвучава камбанен звън. Бесовицата затихва, камбанният звън се чува още няколко пъти и след малко на Брокен няма кьорав зъл дух, всичките са се разбягали. Новите достойники да присъстват на Брокен са Слави Василев, Иво Христов, Копейкин, д/р Гълъбова, да не пропусна и главния вещер, Румен Радев.

   Подобно на камбанния звън в това велико произведение проехтя и тридневната специална операция на Путин в Украина. Това зверство на последния император на Империята на злото се отрази на разделението и противопоставянето в страната подобно на катализатор, прибавен за да съкрати времето на реакцията. Хората със запазена ценностна система застанаха на страната на жертвата, идиотите застанаха на страната на изрода Путин. Тези идиоти обаче се изявяват по различен начин. Отковените изроди директно са на страната на Путин. Мошениците обаче го подкрепят индиректно, по няколко разрбаботени в Кремъл способи. Едни казват, да не се месим в този конфликт /подчертавам, те не говорят за война/ за да свърши той по-бързо. Други казват, това е еврейска работа, да не им се месим, няма да спечелим нищо. Има и такова мнение на откровените путинисти, троянски коне на Путин в България: Да не давамЕ оръжиЯ на Украина за да свърши КНОФЛИКТА по-бързо и с по-малко пролята кръв. Да им дадем само каскИ, бронежилетки, превръзки.

     Да изкажа и моето мнение за така мислещите – да ти е драго да им ебеш майкята. Има и съвсем влизащи в спуснатите опорки от Кремъл мнения – да, лошо е, но виновен за това е Байдън. Това твърдят почти всички българи, живеещи в Лос Анжелес. За тях добрият е Путин, лошият е Байдън. За други виновен е американският империализъм, за трети това е отечествена война на Империата на злото, защото Украина се е готввела да унищожи Голямата страна с най-щастливите хора на земята чрез ядрено оръжие и много силни отрови.

  Ше отбележа и още нещо, Путин губи войната и зависимите са притискани от някъде /Центъра?/ да пишат всякакави глупости по този въпрос. Зависим човек турците наричат гьотверен, което значи дупедавец. В Западна България зависимите наричат дупедавци. В социалните медии е пълно с писания на зависими, които трабва да пишат в ползна на тридвевнаната СВО на Путин, иначе, лошо.

   Какви допирни точки биха могли да имат един Човек, който има съхранена ценностна система с един ппимат или промит мозък или политпроститут, или конформист, който в случая се явява изрод като Путин, избиващ хората на Украина и рушащ инфраструктурата на страната им с цел завладяване на територията им. В ХХІ век това не може да става чрез геноцид, проработки като Студомор и др, плод на един болен мозък.  Няма как да кажеш на един недоправен, който химнослови Путин и войната му директно или  индиректно / нй-точната дума е педераски/ „да ти е.. майката!”. Това означава да слезеш на неговото ниво. Да го попиташ не се ли възмущаващ от убийството на цивилни по жилиата им, на деца и дори лебета, отговор ще получиш колкото от пора, ако го попиташ защо смърди. Тези хора са отровени от трифоноворадевата простащина и сега са изхвърлени на гребена на новата вълна на още по-модерните опростачватели като Слави Василев, Христо Грозев. Спасение за тях няма, краят им е предречен в Посланието на Апостол Павел до римляните.

   Асен Василев нарече позицията на пРезидента ни спрямо Украина позорна. Пренасям това понятие върху подкрепниките и поддержниките на Путин към неговата тридневна СВО в Украина:

   Може ли свестен човек да има каквито и да било сношения с такива недоразвити още изроди, заразени с вируса на простащината и търсещи изяви според заложените им грешни команди в чипа....

  Прилагам още опорни точки, разработени специално за идиоти. Само най-висшите ще имат мощта да ги разберат...

    Ето ги:    

Те няма да въстанат, докато не се осъзнаят, а не могат да се осъзнаят, преди да въстанат

 Ние не се стремим към власт изключително заради самата власт. Ние не се интересуваме от доброто на другите, ние сме заинтересовани единствено от властта, чистата власт.
 Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.

 ВОЙНАТА Е МИР. СВОБОДАТА Е РОБСТВО. НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА."

 

   Е то и още опорни точки:

 image

   Ако някой интелигентен
  човек отвори постинга ми,
  имам и един линк за него с
  прекрасното произведение
  на Мусоргски.

 

  







Гласувай:
6



1. putleresatana - Ти си най-мразещият путлер в тоя ...
18.01.2023 22:44
Ти си най-мразещият путлер в тоя блог след мен. Да си жив и здрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12288409
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930