Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2022 21:09 - СЛЕД ТРИДНЕВНАТА СВО И РАКЕТНИЯ ТЕРОРИЗЪМ В УКРАИНА,
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1673 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 28.12.2022 21:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

СЛЕД ТРИДНЕВНАТА СВО И РАКЕТНИЯ ТЕРОРИЗЪМ В УКРАИНА, ПУТИН Е ОТХВЪРЛЕН ОТ СВЕТА КАКТО ЧУЖДО ТЯЛО ОТ ОРГАНИЗЪМ, КАКТО ТРЪН ОТ КРАК...

    Путин загуби войната с Украина, път вперед той няма. Неговият проблем е как да отстъпи, защото това ще е краят му. В опит да реши този свой пробелм, изродът жертва живота на хиляди млади руснаци и мирни украинци, тероризирайки с ракетите си цял един народ. Падането му от власт може да стане всеки момент, като най-вероятният сценарий е да си го махнат от властта самите руснаци. Те най-много загубиха от управлението на този изрод, който преди години раздаде богатствата на страната на няколко олигарха, а сега превръща страната им в още една Северна Корея, капсулирана от вътре и отвън. Верни на Путин остават само няколко негови последовательники като Орбан, Радев, Лукашенко и Асад.

   Накъде обаче Имперята на злото, над която надвисна призрака на разпада й? Това е големият въпрос, който донякъде бави разпада й, защото за части от нея ще възникнат нови спорове, а може би и война. Възможните сценарии са Русия да върне заграбените чужди територии като частите от Япония, в което няма нито едни руснак, а само военнни бази, тези от Финландия, Грузия, Полша, частта от остров Шпиицберген и много други. А какво ще стане със завладенните преди 300 години кавказки държави, там думата ще има Турция, а с тях не се излиза на глава. Голям проблем е и Сибир, защото там претенции ще имат китайците, които са комунистическа страна и с природните богатствата на Сибир те ще се превърнат в нова Империя на злото.

   Аз  обаче имам подозрения, че Службите /ЧК/НКВД/КГБ/ФСБ/, които управлявят Империята на злото от 1917 г. до сега и поставиха начело Путин, преценявайки че той е най-подходящ за манталитета на руснаците, ще се опитат да излъжат Запада при разпада на империята им и така да запазят лостовете си за управление поне в част от нея. Така сториха комунистите в България след 1989 г, които до сега чрез Радев, ИТН, ПП, Български възход, Възраждане /сега Радев готви още партии за следващите избори/ се противопоставят на пътя ни към Европа. Това са кухи президнетови, просташки партии, имащи за цел да унижават страната ни и да ни дърпат към приматите като тях в ОНД. Те са в основата на кризата в момента в страната ни. Тези метастази на СССР у нас не бяха изрязани веднага след 1989 г. и се превърнаха в самостоятелни партийни /б. м. раккови/ образувания.

    От такива решения се опасявам, защото политиците на Запад си нямат реална представа на какво са способни хора без ценностна система, без морал, маймуни с ракети. Ако се допусни тази възможност, част от разпадащата се Империя на злото да остане „независима”, тя много бързо ще с превърне в една нова Северна корея в Европа. Макар и малка, Северна Корея е много опасна и трови живота на двете велики държави до нея, която тя обяви за нейни смъртни врагове, Япония и РК. Ядрени оръжия тя нама да ползва, но ги ползва за хибридна война срещу РК и непрекъснатата заплаха, че ще ги тресне, е довела до промяна на психиката на южнокорейците, част от тях са луди.

     Това според мен е горямата оастност от разппадаа да Империята на злото, да се пръкне още една Северна Кория заради недалновидността на Запада. Трябва да се внимава и с комунистическия Китай, комуто ако се предоставят природни ресурси ще се превърне в една втора Империя на злото, жълтомамунова, а не маркспутинска, кото настоящата.

   Краят на Путиновата империя на злото и неговата дойде. Освен четирите идиота, които цитирах, кой друг на света го подкрепнува? Може да има и още някой, но трябва да го е ебал луд.  Обявяването на падането на империята може да се забави, макар това да е видно за всички, но то ще допринесе до допълнителни бели, в това число до още избити млади украинци и руснаци и до продължаващ ракетен терор над мирното украинско население. Зйа да се съхрани Путин? Това няма как да стане, чака го Международен съд за военни престъпления. Най-новите оръжия за масово поразяване, които той заподмятва – храните, студът, липсата на вода и ток, няма да му помогнат. Само главата на изрод може да роди подобни злини, напр. храните, кавито стори преди 90 години Сталин в Украина с проработката „Голодомор”....

    Прилагам линк с 11-а симфония на Шостакович, писана по време на Унгарското въстание през 1956/57 г. Акцевтирано и върху сълитията в Русия през 1905 г. но е писана по време на Унгарското въстание.

   Прилагам и сттия на руснак, която е на темите, които ще бъдат съвсем скоро актуални.

 Андрей Зубов: Поражението на Русия вече е съвършено очевидно, очевидно е и за Путин 

Хиляди загиват само заради това диктаторът да успее да излезе от войната по най-изгодния за него начин

 Андрей Зубов  

Западът трябва да съсредоточи всички усилия за подкрепа на Украйна, за да не победи Русия
Всичко ще бъде наред, ако в главите на руснаците влезе една проста истина: Живей в пределите, които ти е дал Бог, и се старай да направиш живота си колкото е възможно по-хубав и богат с труда си и с организацията на държавата и обществото, а не със заграбване и война, казва анализаторът

Руският историк Андрей Зубов е специалист по история на европейската философия, история на религиите и сравнителна история на Русия. Той е един от сериозните критици на Путин и неговите „исторически“ концепции. След като беше уволнен от Московския държавен университет заради несъгласие с политиката на Кремъл спрямо Украйна и Крим, Зубов е принуден да напусне Русия. Живее в чешкия град Бърно и преподава история в университета „Масарик“.

Интервю на Кирил Белов, currenttime.tv

- Когато руските войски започнаха да се изтеглят от Херсон Вие заявихте, че военната авантюра на Путин е претърпяла окончателна катастрофа. Защо смятате, че е окончателна?

- Катастрофата във Втората световна война за Германия започна в края на 1942 година – след три исторически поражения. След тях стана ясно, че Германия е изгубила войната, но въпреки това тя продължи още две години и половина.
Нещо такова се случва и сега: руската армия вече понесе няколко катастрофални поражения в Украйна.
Първо, самото нахлуване не доведе до нищо, освен до огромни жертви. Отстъпленията следват едно след друго: Киевското, Сумското, Харковското, Херсонското. 
След тази серия, не можем да очакваме, че изведнъж ще започне победоносно настъпление.
Още повече, Украйна се опира на помощта на силни съюзници. И аз мисля, че поражението вече е съвършено очевидно.
То е съвършено очевидно и за Путин. Сега неговата главна задача е да излезе от тази катастрофа с минимална вреда за себе си. Той хвърля в пещта на войната нови и нови хора. Хиляди загиват само заради това Путин да успее да излезе от войната по най-изгодния за него начин.
Но всъщност се получава обратното: с всяка нова жестокост, с всяка нова загуба, възможността да се излезе от войната успешно, по-малко болезнено се съкращава все повече и повече.
В този смисъл няма перспективи. Най-добрият вариант е незабавно да бъде прекратена войната. Ако Хитлер беше прекратил войната в началото на 1943 година щеше да има шанс дори да остане на власт. Но той я завърши през 1945 година с куршум в челото. 
Упоритостта на Путин ще струва много скъпо и на него, и на целия свят.

- Вие пишете в една от книгите си, че провалът на фронта и хаосът в Русия са довели до 1917 година. Тогава изчезва доверието на народа към властта и идват болшевиките. А сега какво ще стане?

- Това е най-важният въпрос. Сега са възможни два варианта. Единият е много неблагоприятен за Русия, а в голяма перспектива – и за целия свят.
Първият е, че руският елит, като се убеди, че той е неудачник и води Русия към катастрофа, ще опита да се избави от него. Но това не се случи. Все пак той не е съвсем изключен: Путин е все повече и повече неудачник, а продължението на войната все повече и повече трагично. И даже не толкова за народа, който нищо не може да направи, а именно за този висок политически слой, който в резултат на санкциите изгуби всичко. Путин се надяваше да получи слава, а елитът не получи нищо.
В такава ситуация, по правило, елитът се разделя с лидера си повече или по-малко сурово. Може би този вариант ще бъде реализиран, още повече, че елитът е свикнал на хубав живот, знае какво представлява Запада. Това не са съветските лидери, тези хора 30 години са живели благополучно и сега – този провал.
Затова, ако те се избавят от Путин, най-вероятно веднага ще започнат преговори: при какви условия Русия отново ще бъде приета в цивилизования свят. Ясно е, че освен изтегляне от Украйна, ще трябва да се платят репарации, ще има условия за ядреното оръжия, относно политическия живот в Русия. Но това ще бъде въпрос на пазарлъци. Елитът ще опита да съхрани своята власт и богатство в Русия. А международната общност разбира, че запазването на властта и богатството на този елит е опасно за света в бъдещето и затова ще се постарае да направи Русия „неопасна страна“.
Както, впрочем, след ВСВ направиха със Западна Германия. Тя е силна, процъфтяваща, демократична, но не е опасна нито за Франция, нито за Холандия, дори и за Полша и Чехословакия.
Това е благополучният вариант. Защото той дава перспектива – дори без вътрешна окупация, както в Германия, самият елит да поеме път на широка демократизация, депутинизация на Русия, изкореняване на цялото това болшевишко наследство. И това е перспектива Русия да се превърне в нормална страна.
Вторият вариант. Целият този елит, свикнал да живее във външния свят, да бъде окончателно отстранен – а сега той вече е съществено отстранен от властта – и властта завзема средното звено на КГБ. Те не са много богати, нямат авоари и имоти в чужбина и вече не се и надяват да ги получат. Този елит на КГБ може да се реши „да изчезне Путин“ и да се договори със Запада, но на други условия. Не Русия да възстанови своето присъствие в света, а Западът да не се бърка във вътрешните ни работи. Тоест, една такава руска Северна Корея.
И двата варианта са възможни, вторият е ужасен, но най-вече той не решава нищо. Защото като запази ядреното оръжие, запази контрола над вътрешната ситуация, като прогони най-динамичната част от населението, този кагебистки елит ще бъде много агресивен. И след като си поизлекува малко раните, отново ще започне да се държи агресивно.
А доколкото Русия все пак не е Северна Корея, а е гигантска страна с пълномащабен набор ядрено, химическо и биологическо оръжие – това ще бъде много голяма заплаха за нова, страшна война.
Затова, според мен, сега Западът трябва да съсредоточи всички усилия да подкрепа на Украйна, за да не победи Русия. Разбирате ли, ако Путин победи или поне получи някакви преимущества, както Сталин във войната с Финландия (той не побеждава, но откъсва от Финландия големи територии – около 10% от площта и), то след пет-седем години Западът трябва да чака нова голяма война с Русия.

- Имперското мислене и поведение има твърде дълга история в Русия. Смятате ли, че изобщо е възможна промяна в това отношение? 

- Пак ще ви дам пример с Германия. През 1870 година тя се самообявява за империя, води колониални войни до края на XIX век, мечтае за Lebensraum, жизнено пространство на Изток, обединение на всички германци: Елзас, Австрия и т. н. Но в крайна сметка сега германците нямат такова мислене. Има, разбира се, маргинални групи, но те са именно маргинални групи. Тоест, културната политика провеждана в продължение на 70 години е дала резултат.
Същата политика трябва да се провежда в Русия. Има една проста истина: живей в пределите, които ти е дал Бог, и се старай да направиш живота си колкото е възможно по-хубав и богат с труда си и с организацията на държавата и обществото, а не със заграбване и война. Ето когато тази проста истина влезе в главите на руските хора, тогава всичко ще бъде наред.
Но за това са нужни дългогодишни и сурови мерки да не бъде допускана имперска пропаганда.

- А ако си представим, че руснаците не се „преобразуват“, не се избавят от това мислене?

- Лошо, много лошо. Затова международната общност трябва да направи всичко възможно това да не се случи, защото това ще означава в Европа много скоро да има нова война.
Светът трябва да разбере, че заради собствената му сигурност този режим, именно режима, трябва да бъде изкоренен. 
И това е задача, реална политическа задача и тя трябва да намери решение.

- Мнозина смятат, че в бъдеще Русия ще се разпадне на самостоятелни държави? Доколко това е възможно?

- Не виждам голяма перспектива за това. Германия, например, не се разпадна, а Германия през 1945 година има много по-кратък период като обединена държава отколкото Русия: да не забравяме, че тя фактически става единна държава, като цяло при Хитлер, а преди това е съюз от провинции, фактически конфедерация, където всяка провинция е имала армия, правителство, монарх. Била е съюз от независими държави/провинции обединени в Германската империя.
Чърчил е искал да върне обратно Германия към това положение, но не успява. Съюзниците не са се съгласили. Границите са били възстановени в рамките преди идването на Хитлер на власт, определените във Версай територии. На запад те са възстановени, а на изток започват да се случват други неща, но това е друг разговор.
Затова и аз мисля, че няма перспектива Русия да се разпадне. Мисля, че съзнанието за единство на руското общество е доста силно, смешението на народите с малки изключения е голямо. Да кажем, в Татария, в Бурятия абсолютното мнозинство не са татари или буряти. В Башкирия живеят татари, башкири, руснаци. И всичко това ще породи неимоверни проблеми, нови граници, преселения на народите, нови страдания. Никой няма нужда от това.
Въпросът е в това, че Русия трябва да стане истинска федерация, със свободно представителство на народите в руския парламент. Това е нещото, което трябва да се реши. А разпадът на Русия ще създаде ужасни проблеми за целия свят и единствен бенефициент от това ще бъде не Украйна, а Китай, който ще може да си откъсне големи късове от Сибир и Далечния Изток и в резултат ще стане страшна, агресивна държава.

- Какво трябва да направи Западът, за да предотврати такъв разпад?

- Просто да не спомага този процес. Да позволи на Русия да стане демократична страна и националните въпроси да се решават по демократичен път, чрез честни избори. 
Западът не е длъжен да предприема някакви крайни действия. Просто трябва да се позволи в Русия да се създадат и вкоренят демократични и федералистки принципи, същите, които по принцип съществуват в Конституцията. Даже не е нужно да измисляме нещо ново, освен може би национална и културна автономия на народите.

Превод: Faktor.bg







Гласувай:
6



1. planinitenabulgaria - Прилагам коментар на един трифоноворадевски боклук, като не осветлявам името му:
28.12.2022 21:15
Още дълго ще нагъвате на Вовата бахура.
Накрая ще ви се услади и ще молите за още. Особено Зелю. Той е малкото колелце, подскача и вибрира и се тресе на свръхобороти, докато Вовата си знае едно темпо, нужното .
цитирай
2. planinitenabulgaria - Постинги като този още повече наактивирват радевотрифоновата простащина.
29.12.2022 02:54
Не е нормално, но е така. Прилагам един коментар, името на изкоментиралия се под постинга няма да осветлявам. Ето "Коментарът" му:

"Чуждо тяло ще търсиш около ануса си, ако ли не по-интимно
Онез' дето не отбирате от амджици и гьотове сте бетер хайвани, тресе ви кой ви 'фане."

Името му няма дап осветлявам. Публикувам не пряавещите смисъл слова на нещастника, за да знаят нормалните, добрите хора до къде достига радевотрифоновата простащина. Ето един нешастник, влязъл в противоречие дори със самия себе си, това е последният етап на разделвението, като се започне от президентското на "сити и гладни", което той изтърси пред плйатените от Черепа протестиращи преди две години.
Ще пприведа обаче някои подробности за нещастника, достигнал до последните предели на хейтърството - раздвоен, сам срещу себе си.
От Варна е, изявявал се е катко време като поет, после се пропил и откачил. Сега е кандидатклошар, но скоро ще стане пълен. Интересното е, че има агентурен псевдоним, Гюдерията, както хората наричат един орган на мъжа, също няма да го осветля, който замязва на гюдерия га много пие...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12188210
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18321
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031