Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2022 18:38 - ИНТЕРВЮ НА ДОЦЕНТ МОЧИЛ ДОЙЧЕВ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 875 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Попаднах на интересно интервю на доцент Момчил Дойчев с Мая Георгиева, което копирам без да помед.ствам коментар. Дано да бъде прочетено от повече хора. 
    Ето и интервюто:

Доцент Момчил Дойчев

Руското православие и Московската патриаршия са по-близо до тоталитарния ислямизъм, отколкото до западното демократично християнство


И Господ не може да освободи българските русороби - тези нечовеци са духовно мъртви, казва пред Faktor.bg известният политолог

Интервю на Мая Георгиева

-  Г-н Дойчев, днес е Рождество Христово, как да преосмислим учението на Спасителя през призмата на мръсната война, която Русия води вече десети месец срещу Украйна? Може ли изобщо да има празник за истинския християнин след като армиите на Путин избиват невинни, мародерстват, грабят, разрушават градове и села, съсипват съдби?

-  Честито Рождество Христово на всички българи! Празник е, празник на духа и за вярващи, и за невярващи, защото това не е просто и само ден от църковния календар, а празник за раждането на надеждата за спасение на всеки човек, за спасение на неговата душа, независимо дали вярва ли не вярва в нея. И този светъл ден на надеждата става по време на война, на най-разрушителната война в Европа от 1945 г. насам. Жертвите на нея в пряк и преносен смисъл са вече милиони. Само убитите от двете страни на фронта се изчисляват на над 200 000. Това е трагедия, предизвикана от един престъпен мафиотски, тиранично-олигархичен режим, който жертва живота не само на милиони украинци, но и на собствения си народ, на собствените си младежи, превръщайки ги в пушечно месо в името на какво?  На една безумна геополитическа идея от 19-ти век, на една сбъркана представа за величие, за една имперска самоизмама на един покОрен и покорЕн народ. И жалко, и страшно, и нелепо и безумно, но факт! 

- Но Руската църква благославя тези масови убийци, подкрепя агресията им, моли се за победата на Кремъл и то в името на Христос, това не е ли сатанинско?

- Да, това е сатанинска църква на Антихриста. Руското православие и Московската патриаршия са по-близо до тоталитарния ислямизъм, отколкото до западното демократично християнство. Това даже Путин го призна. Впрочем Московия през 18 век открадна /и изопачи/ Византийското православие, заедно с империализма на Източната римска империя, заедно с византийския стяг и герб, също както открадна от Киевска Рус името, а от България азбуката, езика и писмеността, наричайки ги "църковно-славянски", но не и български! Както казва големият руски писател Салтиков-Шчедрин: „Ако след 100 години ме попитат какво се случва в Русия, ще отговоря: пият и крадат...“

- На прага на позора не е ли и БПЦ, която се държи като филиал на Московската патриаршия, тоест на Антихриста и безропотно изпълнява всички московски нареждания, дори все още не е осъдила официално войната? 

- Срамно е тази църква да се нарича българска, защото се оказа агентурно-кагебейска. Как да осъдят войната, когато са по точното определение на един истински духовник "църква на мълчанието"? Мълчание, когато се отнася за сериозни духовни въпроси, но виж да разобличават Мадона или Истанбулска конвенция, веднага ги активират от Москва. Същото позорно мълчание видяхме, когато ги помолиха да станат Църква - Майка на независимата Македонска църква. Едва когато от Москва им наредиха да следват решението на Сръбската патриаршия, те покорно го изпълниха. Позор, позор, позор. Какви християни са тези, които още Ботев определи като "православни скотове"?

- Покойният професор Пламен Цветков казваше, че в България хората са разделени на човеци и нечовеци. Нечовеците почитат и се прекланят пред всичко руско и съветско, а човеците се опитват да запазят свободата и националното си достойнство. Възможно ли е помирение, можем ли да продължим да живеем със сънародници, които не само не осъждат руската агресия, но дори подкрепят престъпната политика на Кремъл? 

- Вие поставяте големия въпрос доколко съветската окупация и комунистическото робство от 1944 до 1989 г., а и до днес ни е деформирало като българи и като хора. Въпросът е - доколко сме човеци и какво е да бъдеш човек в България, ако сме изгубили ценностите, които са ни направили през столетията човеци и българи. Възрожденска формула какво е да си българин е: „Българин е, който не лъже, не краде, не сменя вярата си за печена кокошка“. Доколко сме българи като общност днес по тази формула? Въпросът не е само реторичен. Не е въпрос на укор, а на самопознание и способност за самокритика. За Левски най-важно е първо да си кажем кривиците, пък после да вървим заедно. За половин век българската човещина системно бе унищожавана. Комунизмът създаваше хора изгои, немислещи, без истински духовни потребности. Така се роди и съвременният т.нар. русофил, който е същият роб, който по времето на възраждането е робувал на Османската, а после на Руската империя. Днешният русо-роб е враг именно на човешките български ценности - за него ценно е всичко съветско и руско, но не и България - вярата си в нея той вече сменя не за печена кокошка, а за копейки. Русофилията е висша форма на българомразие. 

- Какво може да направим за тези хора? 

- Нищо не помага - нито образование, нито факти, нито знания. Омразата е тяхната висша ценност. Тези нечовеци казват "Русия ни освободи и затова трябва да и се кланяме навеки". Моят отговор е: Вас и Господ не може да ви освободи." Тези нечовеци са духовно мъртви. Но както казва Дебелянов "Мъртвият не ни е враг"... Стига да не стане както в руската поговорка: "Мертвый хватает живого". 

-  Преди 33 години политическите мутанти, които се нароиха от БКП, заблудиха обществото, че се демократизират и днес виждаме в лицето на БСП, АБВ, „Възраждане“ и подобните им русофилски антибългарски формирования старите болшевишки мракобесници. Има ли разбитата и омаломощена демократична общност сили да им се противопостави, да ги изолира и дори неутрализира?

-  Много усилия бяха положени, сатанински усилия да се разбие, раздроби и унищожи демократичната същност на българина. За половин век бяха смазани под съветските танкове нашите демократични традиции. Социалисти, неокомунисти, русофили, псевдодемократи, патриотари, псевдолиберали и псевдоконсерватори - всякаква политическа фауна наводни българското политическо пространство с една цел - да бъде поставена демокрацията в услуга на Кремълския терористичен режим, дори когато комунизмът вече го няма. Достигнахме до положение демократичната "общност" /защото общност няма/ да се възхищава на един разкаял се социалист, просто защото е загубила собствените си ценностни ориентири. Формално евроатлантиците са три четвърти от народните избраници в парламента и само една четвърт са открити поклонници на престъпния путински режим. Но в два парламента тези три четвърти не намериха сили да дадат военна помощ на Украйна. С под 10% доверие БСП и нейният проруски президент продължават да управляват. В навечерието на Рождество президентът отново нарече парламентарното конституционно мнозинство, което гласува военна помощ за нападнатия украински народ "войнолюбци". Не агресорът Путин, разпалил най-мръсната война в Европа от 1945 г. насам е войнолюбец, а тези които му се противопоставят са наречени войнолюбци! Що за мерзост на едни самозабравил се руски резидент! Ами тогава нека Радев открито да каже, че войнолюбци са и НАТО, и ЕС, и САЩ и целият демократичен цивилизован свят , който военно подпомага Украйна? Нека да го каже открито "натовският прецедент", избран от Решетников и антибългарското посткомунистическо простолюдие! 

-  Каква да бъде молитвата ни на Рождество? 

- Господи, Ти си всесилен! Направи така, че сатанинската империя на Злото да се срути в Ада! Помогни и на България най-сетне да се отърве от Звяра, завладял я преди 78 години!





Гласувай:
2



1. batogo - !!!:))) Чест и почитания за будителския постинг, Коста!
26.12.2022 08:28
Както винаги Момчил Дойчев е казал цялата Истина в прав текст, което му прави чест! Ще публикувам интервюто с Момчил Дойчев в блога си, за да достигне до колкото е възможно повече читатели, защото тези азбучни Истини е добре за всички ни да бъдат осъзнати в дълбочина, за да помогнат за откъсването ни от обхваналата голяма част от народа ни пандемия на путинско–кремълската червена имперска чума!
Поздравления, приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185910
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031