Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2022 03:27 - УЛИЦИТЕ НА ЛОС АНЖЕЛЕС ПРЕДИ КОЛЕДА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1132 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 22.12.2022 03:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

ПРЕДИ НАСТЪПВАЩАТА НОВА ГОДИНА УЛИЦИТЕ НА ЛОС АНЖЕЛЕС ОТНОВО НАПОДОБЯВАТ НА АВТОИЗЛОЖЕНИЕ...

    По Нова година за да привлекат купувачи, производителите на автомобили и банките пРедлагат бонуси при покупката на нов автомибил, изразяващи се в отстъпка върху цената на автомобилите и по-ниски лихви към банките при изплащането на кредита. Тук има една особеност, която малко хора от Европа знаят –

 автомобилите, които хората карат не са техни, а на банките.

   Купува се автомобилът, сключва се договор с някоя банка за изплащането му и докато докато не се изплати, той остава собственост на банката. Само че голяма часто от притежателите на автомобили след изтичане на гаранцията им, която е от две до пет години ги връщат на банките и си „купуват” нов, отново в гаранция. Банката плаща нещо за върнатия автомобил, тази стойност се приспада от новия. А старият поема нанякъде по света, най-често на юг. И така, изплращането продължава с променнена вноста, която отива нагоре. Това е една от причините, поради които ситуацията в Америка се обяснява по следния начин:

   В Америка всичко „виси”.

  Тук хората живеят на кредит и ако биснесът им пропадне или загубят работата си, банката им взема всичко останало. Затова най-важното за Америка е стабилността.

   Всяка година автопаркът по улиците на Лос Анжелес наподобява на изложение за автомобили. Първите модели автомобиили на а производителите по света идват тук, за да „пробват” пазара ила да „пробият” на пазара. Всичките марки автомобили, които виждам сега са с промени във външността им, безспорно по-красиви. Има привнесени модни елементиу напр. задницата на автомобилите е цялата в светещи ленти вместо габарити и стопове, като очертанията на някои светещи линии  доксан докус наподобяват влагалищен вход. Ако се появи модел, чиято задница като света да имитира цяло родово дъно, ще си купя и аз такъв автомобил. Чакам...

   Прави ми впечатление боята на авнтомобиилине, при която цветовете се преливат. Има невероятно красиво оцветени японски автомобили.Автомобилите имат задължително компютър, а в него записващо утройство за скоростта, с която са пътували и която ще се отчете в момент, ако амтомобилът се блъсне в друг или бъде натресенп изотзад.  Всички процеси в двигатеря, избора на предавките и безкрайните екстри се контролират от компютъра пж избрана програма. Компютърът сам управляват автомобилите Тесла, които пътуват дори без водач.

      Въпреки многото автомобили се твърди, че производителите имат пробелми с частите от Китай и тази година те са произвели по-малко автомобили. Кой каквото произвел обаче, гледа да го пласира в Америка. Към придобиване на долари от Амелрика се стреми дори Етиопия, където цари глад, но те изнасят храни в Америка и тук има ресторанти с етиопска храна.

   Поради недоставените части от Китай има показани модели автомобили по автокъщите, които след доставката на частите ще бъдат пуснати на пазара. Има прекрасни модели Лексус, но производството им се бави заради китайските микрочипове, които се бавят по вина на ковида в Китай. Говори се, че ваксината на Китай е била боклук, не е помогала за предотвратяването на болестта и там са взети много строги мерки за ограничавена на контактите между хората, довело до едостиг от чипове и батерии с литий. Фирмите обаче изнасят производстата от Китай в Индия, Бразилия, Мексико и др. страни и ще си рещат проблемите. Вече имат доверие на Китай толкова, колкото европейцине на газ от Путин. Не става обаче изведнаж.

   Тази година най-продаваните автомобили са Ауди. Има всякакви модели, като се започне от средни, защото единдебел американец не се побира в малък автомобил, до доста големи тип лимузини и джипове. Прекрасни са кото дизайн. Много са и автомобиилиие тип БМВ, във всякакви разновидности. Мерцедес са поммалко от тези две фирми, но какви модели предлагат!  Тввърде много са и японските автомобиили от типа Лексус. Това се води най-сигурния в експроатация автомобил, който до 200000 мили не дава никакъв проблем, като страхотно работи и след този пробег. Лексусът си държи цената на старо. Като боя най-красиви обаче са Хонда /Акюра/ – те са исъс страхотен дизайн – но също и Ниссан. Няма толкова красиво боядисани други автомобили.

   Има и други марки автомобили, като напр. огромните Кадилак. Те са нов дизайн, според мен не така красиви като предните. Има и луксозни автомобли като Ламборджини, Мазерати, Ферари, Ролс Ройс, Порше и доста други. Има и такива от типа влизаш с обувалка, излизаш с тирбушон, мощни по над 1000 к. с., напр Бугати, на космически цени по 2000000 долара и повече.

    Евтините автомобли като Хюндай и Киа на вид са страхотни. Американецът обаче иска скъп автомобил, защото тук по автомобилът се съди за човека. Има и местни автомобили, напр. Шевролет /Шеви/, бензинови и електрически.

    Освен автомобилите, страхотни са и камионите. На красотата им е наблегнато не само върху кабината, а на всичко по тях, напр. по хормираните им джанти. Дори отзад каквито приспособления има кавионът и те са променени, че да са красиво изпълнени. Това, което е характерно за камионите обаче е изключителната им чистота, като да са чистени с прерапат навсякъде. Те всичките, както и тировете са американски. Подължителността на пробега им два-три пъти повече от европейските.

   Същото важи и за тировете. При тях отпред е моторът, след който следва кабината за водача, а след нея и свързано с нея има малка стаичка за поивка с баня и тоалетна, с кухня. Тази стаичка има декоративни прозорци, които се отварят ако е необходимо, но външният й вид е бузупречен. По-красиво охормяне и цветова разцветка не мога да си представя. Тук тировете са с по четири моста за товар и могат да возят до 80 т. Ива мсякакви тирове от типа прицеп, както ги наричаме в България. Има такива за тежки товари други за леки, с огромен обем. Има с различен брой мостове, с различен бр. гуми на ос, всичко обаче е много красиво изпълнено и блести от чистота.

   Автобусите също са променени. Новите са с по-широки стъкла. Те са на природн газ, но имат толкова мощни мотори, че ускоряват както леките автомобили. При движението им се чува амо съскане, както при луксозните джипове. По-големи са от нашите и с доста приспособления по тях. Ако не си седнал или ако не се държиш, при ускорението ще паднеш.

   Всяка година малко преди Коледа голяма част от къщите в Л. А. се ремонтират. Ремонтите са дребни, защото се извършнат рериодично, всичко свети от ред и чистота. Едни мексиканци с флекс изстъргваха старата боя на железните пръчки по една ограда, защото се бе напукала и  полагаха нова. Къщите, строени някога от преселниците тук за напомнят за родната им архитектура са ремонтирани, но не е променен вида им, като вътре са модернизирани според съвременните изисквания. Те са газифицирани, имат преден и заден двор, при новите не е така.

   Тротоарите, градинките – за тях нама да говоря, нашите на някои места наподобяват като след ракенет налет с ракети на Путин. Тук по тротоарите, където се положени плочи с размери 7,5 х 75 х 75 см, те сие циклят както това се извършва с паркета. Хората са години преди нас, макар в социалните мрежи путинските хакери да се вещаяг, че Америка скоро рухнет /до 5-10 минути?/

   Страната тук има всякакви суровини, но и нещо друго ще отбележа. Те са огромен производител и оромен консуматор, което е много важно. Защо, ще отговоря като ги срваня с Китай, който също е огромен производител и... нищожен консуматор. Ако стане криза, която от двете стрени ще бъде в по-добро положение. Тази, която може да реализира стоката хси или тази, която не може, което означава похабен национален продукт. Това е причината Китай да не може да си го мери с Америка. И още нещо. Загуби ли Китай американския пазар, те се връщат в каменната ера. От където ги ивзеде  изиграната на времето „Китайска карта”, която трябваше да бъде началото на скапването на СССР.

image  

 Така путинските кибергибридники-офицери представят Америка в  социалните мрежи.

image

 Суверенът обаче е високо образован - те знаят всичко за Ленин и са наясно какви са целите на ЕС и на Америка. Не пройдет!!!
   Мисля си, грехота е да пречиш на тези хора да се развиват....




Гласувай:
3



1. morskipesni - Кредитна "стабиуност", ха-ха-ха!
22.12.2022 10:47
И там на едно местенце с дребен шрифт написано " Банката има право на промяна на всички договорени условия, за което вие сте информирани и съгласни". Ха-ха-ха. Персонажите от фотосите са теглили неотдавна кредит. Хо-ха-хуууу! I am Dead Мороз, вам подарки принёс!
цитирай
2. planinitenabulgaria - След като е видно, че нямате какво да правите в блога, защо не отидете
22.12.2022 17:46
morskipesni написа:
И там на едно местенце с дребен шрифт написано " Банката има право на промяна на всички договорени условия, за което вие сте информирани и съгласни". Ха-ха-ха. Персонажите от фотосите са теглили неотдавна кредит. Хо-ха-хуууу! I am Dead Мороз, вам подарки принёс!


да го правите някъде другаде? Където се сбират напр.пиянища и поркат от тъмно до тъмно. При пазарния субпродукт - трифоноворадевата простащина /откровените боклуци!!!/ - е мястото Ви, не в блога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12316565
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930