Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2022 20:52 - АМЕРИКА ТРУДНО СЕ ЧИСТИ ОТ НААКТИВИРАНАТА ОТ ТРЪМП ПРОСТАЩИНА В НЕЯ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3032 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 22.12.2022 20:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

АМЕРИКА ТРУДНО СЕ  ЧИСТИ ОТ НААКТИВИРАНАТА ОТ ТРЪМП ПРОСТАЩИНА В НЕЯ...

   Политици-боклуци по света усетиха накъде се завърта мисленето на на хората – към опростачване, протичащо в две независими русла – и успяха да се възползват от него за постигане на политическите си цели. Да ползваш простащината за платформа, върпу която да стъпиш, това означава, че си любимец на простащината, че тя счита този, комуто поверява да управлява страната им е не само като тях, но нещо много повече – простакисимус. Това означава, че в държавите, подлъгали се да изберат такъв свой ръководител хората са паднали на много ниско интелекуално ниво. Поради епидемията опростачване на много места по света избуя популизма. Популисти спечелиха изборите в Италия, в Австрия, популисти, финансирани от Путин се борят за властта, та дори и за преврат в Германия, във Франция,  където те, финансирани от Путин са много силни. До къде популистите докараха Франция – свестен президент да се бори с прстащината в страната си. Както Франция не се дава на мафиотите по целия Средиземномолски бряг, така няма да се даде и на простаците популисти. Популизмът на Радев в България с помощта на парите на Черепа докара на власт трифоноворадевата простащина, за която ще стане отново дума след малко.

   Най-жестоката победа на простащщината обаче, където също има пръст киберхибридното войнство на путинските офицери от ФСБ бе в Америка.

   Сега ще се спра малко по-обстойно на причините за простащината по света.

   В страните с диктаторски режими куллтивирането на простащината е част от държавната им политика. Просташкото управление управление се нуждае от простащина и диктаторската държава е впрегнала всичко, процесътхна опростачванехна всичкифвъзрастови групи хора да работи на високи обороти. Той започва още от училищата, където историята, литературати и др. науки са фалшиви, после през студенстките скамейки и накрая проливат само най големите простаци, т. н. йазагери или фенкционери. Опроставатели се подвизават и в блога, за жалост те имат и последователи, защото интелектуалното им нива не им разрешава да направят разлика между бок и фашкъ. Пэпаднах на такава „статия” на един поен и на един бивш милиционер, сгрешени хора, нещастници. Убеден съм, че не са платени тролове, а сгрешени, впсмисъл по време на активния им живот сахдопуснали да ги сгрешат, толкова им е бил акъла...

   В развитите иконимически страни като Франция, Америка и др. простащината се развива неконтролирана от политическата система в тях.. Хората, постигнали икономически успех, надвили на разходите си, минават на принципа, формурлиран от Радой Ралин – сит търбух за наука глух. Те престават да се интересуват от изкустно, от култура, от това, което става по света, затварят се с в кръга на собствения си изнес и се опростачмват. Това е началото, защото ако кръгът не е отворен, самоограниичилите се в него са обречени на загиване.

   Стъпил пнахтази платформа, на опростачените в Америка,  пред 6 години Тръмп се качи на най-високото стъпало в света, президент на САЩ и от там започна да разсява простащината си, подчертавам /!!!/, по света. Защо светът в днешната форма е скачен съд между Америка и останалия свят. Ролята си на опростачвател той започна още преди да стане президент. Неговите химнословници при просташките му изцепки винаги намираха повод да го оправдават, обикновено с мотиви, че той бил бизнедсмен и затова така мислел. Да не си помисли някой, че така мисли, оти е простак. По този начин Слави Василев, химнословникът на нашия простакисииус Радев винаги го оправдава, когато съгреши дори. А шефката на лудите в Курило вероятно припява „Осанна!”

  Последваха избори в Америка през 2016 г., чиито резултати си подозрителни и с години се водеше разследване за руска намеса. През времето си на президент разсейките на простащина на Тръмп бяха много жестоки и те няма да отшумят лесно, защото той с простащината си докосна простаците по най-чувственото им място. Ще дам ппимер с една снимка на едни тръмпов електоратник, която ще приложа след постинга ми. След слизаннето му от политическата сцена, според него защото изборите били откраднати, същото понятие, но очаквано в бъдеще време у нас ползва Кирчмо Секса, пиятел на Мирославчо и Лена, един наш тръмповец, че и още по-прост.  Още се води следствие за щурма на Парламета от простащината на Тръмп, която той путкани да атакуа, оти му откраднАли изборите.

   Простащината на Тръмп остана наактивирана и след падането му от власт. С основание кавам ПРОСТАЩИНАТА му и ще дам пример с негови воини. Момчета на по 8-10 години, дебели като бурета, с черни шапки, на които пише Тръмп, карат колела по градинките, плашат по-малките деца и крещят: Търмп се завръща, ти за Тръмп ли си. Каква мисъл могат да имат в главата си тези млади лайновози, наподобяваши надутата гума-реклама на Мишелин?

   Тръмпоата простащина се изявяваше и по друг начин. Те не признаваха ползата от ваксините, не оценявайки тлуда на хората, които ги изработиха, те са против културните хора и тези, които са наистина бизнесмени, които осигуряват работни места, а не като Тръмп с десетки висящи дела за измами.  Междинните избори в СЩ баче, за които Тръмп предличаше пълна победа на червените /неговите привърженици/ не се осъществииха. На президентските избори американците избраха непростак да ги управлява, същото се получи и на междинните избори за конгресмени и сенатори. Дори в щата Джорджия, черният щат, опора на Тръмп, спечелиха демократите.

   Раазделението обаче на хората в САЩ, резултат от наактивирането на простащината от Тръмп продължава и то е между простащината и нормалните хора. Как се вижда това разделение напр. в един търговски ценнтър. Една част от хората носят маски, други не. Опастността от Ковида премина, всеки може сам да прерцени да носи ли маска или не. И какво се получи:

  Привържениците на демократите носят маска, за да покажат уважение към тези, които излекуваха милиони от ковида, към кези, които измислиха ваксината и към всички стойностни хора. Привържениците на Тръмп, хората от протеста, не ползвайки маски демонстрира точмно обратното презрение към хората, които трабва да уважават. И така все едно на лицатата на хората е написано:

-       Аз съм за простащината в Америка!  Или

-       Аз съм за една страна, в която простащината да няма място.

  Понеже в България го имаме същия проблем - на власт дойде трифоноворадевата простащина – ще направя сравнение между двата случая.

  В Америка простащината дойде без да бъде управлявана от горе. В България простащината бе култивирана съзнателно,  за управниците-простаци тя е като слънцето и въддуха за всяко живо същество. Разсейвач на простащината в България бе напр. шоуто на Слави, продължило 25 години. Неговата ппостащина яхна Радев и така той се явява избърът на простащината и разсейвач на простащина. По това перо идватхи инженеринговите му проекти за подържащи го партии, кухи, начело с недоправени. Само такива може дай да манипулира. Само че хората започнаха да се усещат, видно от падането на рейтинга му, което след неуспеха на Радев да направи постоянно куклено правителство за пореден път и избори отново, отхчиято  честотахна хорана им писна една част от организЪма, той ще бъде изходен с придружаващ изхождането звук от политическата сцена.

  А американците – те постепенно ще се отърват от простащината, няма да е лесна борбата с тази епидемия. За сега имат успехи. Ние – точно обратното – имаме начело разсейвач на простащина, чието семе покълва и дава горчиви за едни и отровни за други плодове.

             image

                                              Тръмпов електоратник

image

                                                   Путинов електоратник

image

                                                    Радева електоратница














Гласувай:
4



1. zarenkow - Много дълбоко неразбиране
22.12.2022 22:50
Съвсем не е така праволинейно. едно малко резюме, едва ли ще е достатъчно, но ще опитам. Простащината е ерозия на мисленето, а мисленето е плод на законите. Когато казвам законите, имам предвид прилагането им за всички в обществото, без изключение, защото, ако не е така се превръщат в средство за манипулиране от една част на обществото и липса на мотивация за мислене, връщане към животинските методи на конкуренция. Това се случва и в диктатурите, ерозия и разпад на мисленето, респективно и неизбежно на обществото. Освен прилагани за всички, законите трябва да са непротиворечиви, т.е. да са една непротиворечива на себе си и заедно да създават система, ценностна система, пораждаща обществата, моралът, и жизнеността на обществото, пораждат мисленето, защото възпират всички познати средства за конкуренция, които имаме по природа с изключение на едно, причинно следствените анализи, наречени мислене. Трето законите не могат да се прилагат от всеки. Това става само от елита, а елит не са нито образованите, нито тези на върхът на вълната , нито тези с пари. Споменатите са формален елит. Елита е дълбоко призван да пази законите и е плод на приемственост и почтена конкуренция в условията на законите. Това ги прави елит. И четвърто пълномощия на елита да изпълнява мисията си. Тези елементи закони, елит и пълномощия, заедно са единственият начин да съществува човешката цивилизация и появата на "простотията" при ерозията. Простотията се появява доста преди Тръмп. Поради няколко причини, изземване на пълномощията на елита и подмяната му с формален елит. В Диктатурите е друго, при нас е трето, но всички имат еднакви причини за ерозия, нарушаване на поне едно условие за общество. Никак не държа да споделяш разбирането ми. Само се надявам да размислиш върху това. Бъди здрав.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Благодаря за коментара. Налягат ме разни размисли докато съв в Лос Анжелес.
23.12.2022 00:36
zarenkow написа:
Съвсем не е така праволинейно. едно малко резюме, едва ли ще е достатъчно, но ще опитам. Простащината е ерозия на мисленето, а мисленето е плод на законите. Когато казвам законите, имам предвид прилагането им за всички в обществото, без изключение, защото, ако не е така се превръщат в средство за манипулиране от една част на обществото и липса на мотивация за мислене, връщане към животинските методи на конкуренция. Това се случва и в диктатурите, ерозия и разпад на мисленето, респективно и неизбежно на обществото. Освен прилагани за всички, законите трябва да са непротиворечиви, т.е. да са една непротиворечива на себе си и заедно да създават система, ценностна система, пораждаща обществата, моралът, и жизнеността на обществото, пораждат мисленето, защото възпират всички познати средства за конкуренция, които имаме по природа с изключение на едно, причинно следствените анализи, наречени мислене. Трето законите не могат да се прилагат от всеки. Това става само от елита, а елит не са нито образованите, нито тези на върхът на вълната , нито тези с пари. Споменатите са формален елит. Елита е дълбоко призван да пази законите и е плод на приемственост и почтена конкуренция в условията на законите. Това ги прави елит. И четвърто пълномощия на елита да изпълнява мисията си. Тези елементи закони, елит и пълномощия, заедно са единственият начин да съществува човешката цивилизация и появата на "простотията" при ерозията. Простотията се появява доста преди Тръмп. Поради няколко причини, изземване на пълномощията на елита и подмяната му с формален елит. В Диктатурите е друго, при нас е трето, но всички имат еднакви причини за ерозия, нарушаване на поне едно условие за общество. Никак не държа да споделяш разбирането ми. Само се надявам да размислиш върху това. Бъди здрав.


Още веднаж, благодаря за коментара Ви, ще го препрочета отново.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12289431
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930