Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2022 22:10 - С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ КОМЕНТИРАЛИТЕ ПОСТИНГА МИ ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2858 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 14.11.2022 22:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ КОМЕНТИРАЛИТЕ ПОСТИНГА МИ      

 https://planinitenabulgaria.blog.bg/lichni-dnevnici/2022/11/06/zimata-na-1932-33-g-prorabotkata-na-stalin-quot-golodomor-qu.1841878

     Постигът ми срещна разбиране и заваля дъжд от коментари към него. И как не:
    1. Вече по 100000 руски и украински войничета са убити, а също над 50000 граждани на Украина.
     2. Това уродство руснаците не сторват за първи път. То се случи през зимата на 1932/33 г. когато между 3 и 7000000 украинци умират от глад. От глад хората са умирали по къщите си, живите не са имали сили да ги изнесат и в едно са оставали живи и мъртви. За да не се стига до там, умиращите са се извлачвали от домовете си с желание да достигнат до гробищата и да умрат там, но не всички са успявали да ги достигнат, умирайки по улиците. Това време обаче ражда героят Павлик Морозов, чието име не знам защо свързам с Орбан и Радев. Тези събития са описани частично от Солженицин в книгата му „Раковата болншца”.

  3. Не можейки да победи украинците, Путин премина към терор, унищожавайки с ракети МОЛ-ове, театри     , жилищни блоци, болници, а в последно време енергийните централи и подстанции, за да измрат през зимата украиците от студ и без вода. Затова окачествих този негов държавен тероризъм като СТУДОМОР, нова идиотска проработка на болен мозък срещу украинците. Деветдесет години сле първата.

  В постинга си поместих една картина от ГОЛОДОМОР-а,  планина от умрели и замръзнали трупове, чакащи да бъдат погребани и една от СТУДОМОР-а, на която се вижда моиченце с откъсната от куршум лява ръка.

   Явно писанието ми и тези снимки са трогнали Хората  са станали повод за дъжда от коментари към постинга ми. По същия начин коментират хората в Гърция и Кипър. И в КНДР и в Иран и в Еритрия вероятно така щяха да коментират, ама там нямат интернет.

   Понеже съм голям приятел на Западна България, в момента в главата ми се въртят някои мисли, които съм чувал там, най-вече в кръчмите на Царичина и Требич. Може би защото ги свързвам с коментиралите случващото се в Украина. Ето някои от тях:

           ДРЕМЕ  ИМ  КУРО...

           ГЬОН  СУРАТИ,

           ДА ТИ Е ДРАГО ДА ИМ ЕБЕШ МАЙКЯТА


image





Гласувай:
5



1. morskipesni - На другарите от НАТО следва да се благодари,
14.11.2022 23:04
на НАТО-вското политбюро, и въобще на отговорните гангстерски другари, износители на война, хибридни практики, държавни подкупи, на развратителите- майданчици и склонители към позорен антисъветизъм, на реваншистите фъшаги за проявената отверженост в геноцидните практики. Да не забравям търговците на оръжие, и моделистите на хартиени самолетчета по рисунки. На тях, богоравните -трижди слава. На теб-самагонче (дерьмовка- табуретовка) в двойна доза за успокоение.
цитирай
2. vmir - Не мога да говоря от името на всички некоментирали,
15.11.2022 01:00
но за себе си мога да кажа, че не съм коментирал въпросния постинг защото е прекалено болезнен, ужасяващо болезнен, за да бъде коментирана такава очевадеща изродщина. Трудно ми е да разбера такива като бот Венцо, които заклеймяват за липса на емпатия към няколкото унищожени вагнеровци, а ги подкрепят безрезервно въпреки, че унищожават мирни хора и се опитват да замажат нечовешкото си лицемерие с обвинения в това, което самите те творят. За мен това зло е настоящия проблем, съществуването на който в момента генерира предпоставките за повтаряне на отминалите ужаси, които не могат да бъдат оправдани с настоящи обвинения.

Вълци в овчи кожи, претендиращи за човечност - гнусни подстрекатели, които даже се подиграват на измамените от тях самите. И още нещо - забелязал съм, че колкото повече хората се стресират от злодейските им жестокости, толкова по-безсрамно тези садистични безчувствени изверги се барат за съчувстващи, за да объркат повече хора. Справка за емпатията към тях - девизът на вагнеровците е "Смъртта е нашия бизнес и върви добре". Тези и подкрепниките им като бот Венцо са за псуване и презрение, не замълчалите. За каквато и човечност да претендират, оправдаването на настоящи злодейства с минали (или измислени) e съучастие в злодействата и лъжливите езици на подкрепниките им са кървави свидетелства на опитите над света да бъде наложен закона на джунглата.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Ще поместя на два пъти Коментара на г/н Гарднер, защото е доста дълъг и не се
15.11.2022 21:25
побира наведнаж:

"С риск да стана досаден. Раните на човечеството в глобален план зарастват и не предизвикват отклик у народите. Напротив, чуват се призиви за "възраждане" на фашизма, като комунизмът да е умрял или по-хуманен. Нашите друзя, обаче ще кажат, че тези тела им напомнят на телата в концлагерите и ще започне една страшна борба, кой е по-хуманен - Сталин или Хитлер. Когато има две злини, които на практика правят едно и също в името на кухи фразеологии или философии, малкият човек(каквито сме повечето хора) не може да избере страна, защото му се предлага някаква неясна трета група, а третата група е на твоята и моята - нашата действителност, а всички в действителността са обречени да я изменят, ако са несъгласни или подържат и развиват, ако им харесва. Тези - недоволните, имат три отрицания и между трите избора се насочват към най-близкия им, нали сме "братя" с Русия и дължат всичко, което са на тази държава. За това и гладоморът не им е на дневен ред, те имат концлагерите на Химлер."
цитирай
4. planinitenabulgaria - Ето и продължанието:
15.11.2022 21:26
" Тези с доволните и успешни съдбини, които произтичат от руската черга - много трудно стават анти на комунизма(щото са прости като порядък в мозъка), единици са истинските българи, били комунисти и станали демократи - "искрено и лично", благодарение на сблъсъка си с другарите и свинската култура, която са били заставени да приемат и да се русифицират винаги идва момента на опомняне. Не отричам, че в Русия има култура и знания, свестни хора и добри, напротив има, но те в момента са със запушено гърло на фона общия крясък на милитаристите - фашисти. А сталинизмът е в групата на на най-долните, най-мръсните и гадните изроди в тази държава, за тях България е ненаказан фашист. Гледах НОД-овското движение, познавам в детайли НОД-овци, това са същите копекинци - бедни, необразовани, прости и платени изроди, платени от задкулисието в Русия и дори тук същото задкулисие плаща на такива като копейкинци. За това българите трябва да са против всякакви прояви на тези скелети, възкресени с парите на Мордор в Родината ни. Ако съм се изказал с нещо повече, извинявай. "
цитирай
5. planinitenabulgaria - Благодаря на коментиралите постинга ми.
15.11.2022 21:31
Двама от тях са умни мъже, няма да ги осветлявам, а единият е сгрешен човек. Лъжите с които е закърмен, с тях ще си умре. Двамата умни мъже са на едната крайност, пиянището /няма да го осветлявам/ е точно на другата. Но и то има талант. Ако му покажеш бутилка с Луникоф или Самогон, веднага ще познае каква е течността в тях - най-висшето творение на човечеството за такива като него, пропойците.
цитирай
6. leonleonovpom2 - 00:18 - Здравей, Коста!
16.11.2022 13:15
Какво става бе, Коста!
Повече от половин денонощие коментарът ми чака в чакалнята За Коня
А благодариш на коментиращите?И определяш, кой е умен и кой прост? В какви мерни единици го правиш?Каква е границата между прост и умен?
Както и да е, не ме интересува, кажи ,ако нещо те притеснява в коментара, какво да коригирам? На лични, не ща разни пезевенци да дават акъл!
Ти знаеш, мен не ме интересува какъв патлак има Ердоган, а какво прави, за да си сити турците?! За да не стане така ,че те да са Булгартюрк ,а ние анадолБулгар!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12251345
Постинги: 4561
Коментари: 10790
Гласове: 18364
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930