Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2022 10:02 - ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НА СТРАНАТА НИ ИЗГУБИ БИТКАТА С ПРОСТАЩИНАТА.
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2389 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 23.10.2022 10:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НА СТРАНАТА НИ ИЗГУБИ БИТКАТА С ПРОСТАЩИНАТА. ОБРАТЕН ПЪТ НЯМА!

 

   Вчера срещнах една позната с претенции, че е интелектничка, защото цял живот работИ в областта на културата. Сега е на 68, от две години е пенсионирана. Недоволна е от малката си пенсия, която ГЕРБ й е дал. Винаги е била активен член на ДБ. В разговора ни  стана дума за невъзможността да бъде избран председател на НС. Във връзка с този казус тя каза следното:

-       По-добре нито парламент, нито правителство, отколкото

герберите да се завърнат във властта и отново да започнат да ни крадат!

   Моето мнение за това нейно становище /б. м. на ИНТЕЛЕКТНИЦАТА/ е, че към него сам дяволът не може нищо да прибави.

   И на други такива „становища” на интелектници попаднах. Цитирам една, която заяви, че на Русия не бил даден излаз на Черноморието и Путин бил принуден да започне тази война. Трета интелектница се включи като подкрепница на Радев в борбата на Радев за сриването на работещото за страната си правителство и подмяната му с манипурани от него боклуци. Целта му е прозрачна - да ни откъсне от  ЕС и да ни върне в орбитата на ОНД. При идиотите. Интелектницата не разбра това, а подкрепи злото, което от две и повече години върти с партиите си боклуци, плод на негов инженеринг на пръста си страната ни.

   Понякога обаче идва време разделно, както казва Фани Мутафова, израз който навлезе в езика ни от „книгата” на Антон Дончев. Това време разделно дойде при нас на два етапа. Първият бе когато Радев, квалифицирайки боклуците като ГЛАДНИ, ги опълчи срещу културните хора, които се трудят и могат нещо да направят, квалифицирайки ги като СИТИ. Това е вбиване на клин между хората, загвайки на локлуците, че вина за това носят ситите, които ги ограбват. С помощта на простащината Радев събори правителството и постави начело боклуците си – кухи партии-идиоти, начело с негови офицера за специални поръчки, пръкнати чрез инженерингови проработки.

     Това време разделно обаче разкри лика на голяма чмаст от интелектниците ни. Същите тези интелектници и още много, претендиращи за такива си направиха списък, който съм публикувал. Някои от тях по-късно също си направиха списък, но доста по-дълъг, оглавяван от шефката на лудницата в бившия манастир „Св. Иван Рилски” в Курило, потенциалната следваща основателка на лява президентова партия, доктор Гълъбова. Вероятно с още един кандидатосновател на лява президентова партия, Пеконов, ще им наложат от президентството да подсилят в един бъдещ парламент партията с основател Янев, чието излъчване ми наподобява на на шкаф за обувки. Пак ще има избори, скоро, задава се нов политически инженеринг, при който ще се пръкнат две нови политически  партия, отнжвж свързани с президентството, за мен отдел на ФСБ в България.

   Къде бе мястото на интелигенцията ни по времето, когато се развихри тази президентова простащина? Мисля, че поприведени, вместо да разпръскват знание и мъдрост сред необразованите, те, приведени изчакаха да отмине тази „буря”, както казваше Тато. Та нали в неговото време те отраснаха и в мозъците им останаха рождени петна от неговото мислене, от които няма да се освободят.

   Винаги по време на размирни времена идващите на власт са търсели първенците и са ги избивали, както Ленин в СССР или са ги депортирали, както бе  у нас след Деветото, защото обиковените хора следят интелигенцията и се учат от нея. А когато я няма, следва нещо много страшно. Давам ппример с нас, където избуя  трифоноворадевата простащина, която сега гази като валяк страната ни под ръководството на техния простакисимус.

   Вторият етап на разделното време дойде след войната на Путин срещу Украина. Добрите хора преклониха глава пред жертвите на Путин, включително и деца и бебета. Днес съобщиха официално, че в Украина са убити от бомбите, дроновете и ракетите на Путин, изстреляни по жилищни квартали, около 6500 души. Сравнявам жертвите на този изрод с едно друго число, 500000 сирийци, жертва на бомбардировките му с цел съхраняване режима на техния Румен Радев, Башар Асад. И у нас обаче, както в Гърция и Кипър има хора, които подкрепят Путин, едни пряко, други непряко. Има и такива, на които за войната в Украина не влиза в кръга от интереси, защото всяка война била жестока. Нито дума срещу агресора. Важното за тях е по-скоро тя да свърши, б. м. Путин да избие украинците. Има една поговорса в Западна България за такова отношение, за такива хора те казват, дремеимкуро...

   А тази война доведе промени в в мисленето, провокирано от платени тролове, от политпроститути, политразпоретини и политАНАЛлизатори. Те разпръскват от социалните си мрежи или медии опорките на идиотите. Повдигат невъзможен за формулиране въпрос, на страната на Русия ли сме, /б. м. агресора/ ила на страната на Украина, /б. м. жертвата/. А Путин се оневинява, защото за войната виновен бил Байдън.  Ще цитирам пример, който ме разочарова, обърна душата ми, защото такова нещо не съм почаквал. Една много високо издигната в интелектуално отнощение дама по повод момиченцето с откъсната от куршум ръка каза в прав текст:

   - За това съди Байдън!

   Нито дума за нещастното създание, за което съм готов да внеса някакав сума за да му бъде присадена ръка робот. Това момиченце вече е инвалид, то е отклонено от естествения път на неговото Божието употребление на земята. Нито детенце ще може да си роди, цял живот ще се мъчи с една ръка и ще бъде в тежест на роднините си или държавата. Куршумът, който извергите на Путин - затворници, наемници, чеченци и др. боклуци – изстреляха по колата на семейството първо е убил бащата, после е преминал през ръката на момиченцето и я е откъснал. Байдън...

  За тази война интелегинцията ни също пази компетенто мълчание, подкрепяйки по този начин президента ни и други като него - циганинът Орбан, Копейкин, Нинова, има и още, цитирам членките, които преобладават и малкото членове от двата списъка с интелектници, които съм публикувал в блога си. Първенците - тези които трябва да са интелигенцията на страната и да поучават хората ги няма. Вероятно е те да разсъждават като Радев, да не се месим, та войната по-скоро да свърши, защото ние нямаме полза от нея. Такава позиция според мен е позорна.

   Има и изключения обаче, имам предвид една дама, която има позиция и я отстоява и един поет, който умее да пише безглаголни стихове. За сегашното време той ползва друга стихотворна опция, стихове без подлози. В безглаголните му стихове глаголите вески може да си постави сам, а в безподложните му стихове това е още по-лесно.

   Без интелитенцията ни в това време разделно, която нито срещу злото за страната ни, спирам се на вторя му етап след 24. 02. т. г. инициативата в страната ни пое простащината. Тя се превърна във валяк,у който премазва останалата интелигентност у хората. Някога не можеше да си интелектник ако не си партиен член, един такъв стана дори академик, сега не можеш да се изявяваш като интелектник ато не химнословиш задкулисието, начеро на което застана Радев. 

   Всичко ни е объркано, но интелигенцията ни в такива динамични времена да е слаба или да я няма е непростимо. Без нея разрухата на държавата ни ще  стане неизбежна. Най-стращно е когато на влас дойде простака, казва не само Радой Ралин, а ние си имаме пРезидент простакисимус. Как няма да го харесват такива като него, гладните, нахкоито той посочи причината за това и чрез новопръкнати партии-идиоти да не върти на пръст държавата ни. Като я няма интелигенцията, която да поучава хората, така ще бъде. Аристотел също говори за интелитенцията на древна Елада, определяйки мястото на философите да учат хората.

   На всички „интелектници” на странат с изключение на двамата, които цитирах безподложно пожелавам да отворят вестника  на Петьо Блъсков от 21. т. м. и да чуят една песен на опитния композитор и млад поотик, Светослав Трифонов. И вестника и песента считам много подходящи за тях. Ако пък някой от тях се засрами от писанието ми или от самия себе си, ефектът ще е още по-силен...

   Прилагам три картини с образи на новите силни личности в историята ни, чието извисяване стана възможно от привеждането на интелигенцията докато мине новата буря. Като тази, която на времето слещу нас задуха от Голямата страна начело с Горбачов.

image

                 image

      image

image

Ето резултатът И от бездействието на интелигенцията - куршум на изродите е откъснал ръката на момиченцето...










Гласувай:
5



1. dobrodan - От България изтекоха мозъците,
23.10.2022 10:22
не задниците. Процесът е еднопосочен.
Старостта, като се замисля, не е чак толкова лошо нещо.
Вечен живот сред поколения, които не могат да си напишат двете имена без три грешки, е по-лош от ад.
цитирай
2. morskipesni - Разбира се , щом на това му викат "интелигент" - жална ви майка:
23.10.2022 10:41
"... Преди порках само Луникоф, който си поръчвах от Германия. Стана много скъп обаче и преминах на нещо още по-велико, самогон. Бих казал, това е най-важната течност на света. Предполагам, като мен мисли и събратът ни по блог, Морски песни. ..."

М/у другото, май само за "интелигенти" като теб е скъпо- загубихте битката, а може би войната.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Изтекоха мозъци, но покрай тях и боклуци, които гласуват и ни дават акъли.
23.10.2022 12:07
dobrodan написа:
не задниците. Процесът е еднопосочен.
Старостта, като се замисля, не е чак толкова лошо нещо.
Вечен живот сред поколения, които не могат да си напишат двете имена без три грешки, е по-лош от ад.


Давам пример с нас, които на миналите избори гласувахме в Лос Анжелос. Почти всички гласуваха за младия политик и опитен композитор, Слави. На следващите избори любимците им бяха сладките мощшеници от ДБ.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Една от приятерките ми от Германия, Зюси Аршлох, ми донесе голяма бутилка Луникоф.
23.10.2022 12:11
morskipesni написа:
"... Преди порках само Луникоф, който си поръчвах от Германия. Стана много скъп обаче и преминах на нещо още по-велико, самогон. Бих казал, това е най-важната течност на света. Предполагам, като мен мисли и събратът ни по блог, Морски песни. ..."

М/у другото, май само за "интелигенти" като теб е скъпо- загубихте битката, а може би войната.


По случай Вашия коментар я треснАх за минути.
Горе Путин и Радев, доле Зеленски!
А за Вас - топъл-топъл самогон.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Коста, във фалосните си епистоларни изяви ти си
23.10.2022 13:06
ярък представител на простаците.
Колкото до войната в Украйна. Путин не е невинен. Беше наивен. 8 години чака Украйна, а и Западът да подтикне Украйна да изпълни Минските споразумения.
Позволи през 2014 година под носа му да бъде извършен въоръжен преврат в Киев. Не подкрепи силово протестите в Харков, Одеса, не реагира адекватно на кръвопролитията извършени там срещу мирни граждани и вкл тинейджъри
Жалко е наистина за това хубаво момиченце-войната е ужасна не по малко и за цивилното население-бих казал , че е по ужасна, защото на фронта те убиват за секунди-няма ги униженията, насилието, недоимъка, които присъстват в гражданското население. Щом си загрижен за децата, как така не си загрижен за руските деца в Украйна. какъв човек трябва да си да дадеш заповед за обстрел на Аква парк, но колеж за сираци, у-ща и детски градини В Донецк тези 8 години загинаха и продължават да загиват стотици деца. Има алея на ангелите в гробищния парк, алея на убитите деца
Колкото до Сирия-Асад е тиран според теб, защото не позволи да му разрушат страната и избият народа , като в Ирак и Либия Къде е Багдат Коста, къде е Триполи...Няма ги, в руини са-Защо и кой го направи
Солдатите никъде във войните си/освен в гражданската - болшевиките използват газ/
не са използвали оръжие за масово поразяване. Ликвидираха преди десетилетия химическото и биологическото си оръжие. Янките и там ги излъгаха-не унищожиха този си арсенал, а както четем, продължават да го развиват
Използваха ядрено оръжие в Япония, химическо във Виетнам Сринаха без никаква нужда Дрезден, на път бяха да направят същото и в София, но гадният грузинец ги спря , след ходотайството на още по гадния Димитров За две , три бомбардировки загинаха над 4000 души и осакатени над 12000 Не едно и две и 10 са момиченцата с подобна съдба като това мило украинче и немалко са детските могили тогава в София
Имах съкварталец, . От семейство на интелигенти Племеник на министър на просветата -Йоцов Намерил играчка и..остал без пръсти!?
цитирай
6. vmir - Днес простаците наричат умните "прости".
23.10.2022 15:01
Слабаците наричат силните "слаби".
Безотговорните наричат отговорните "безотговорни".
Агресорите наричат нападнатите "агресори".
Убийците наричат жертвите си "убийци".
Защо ли - много просто: Маймуните с ракети решиха, че демокрацията легитимира едновременно клеветничествата като право на "лично мнение" и ракетите като гаранция за "личното мнение". Прочее, маймуните без ракети сънуват ракети, защото в това е перспективата им да "докажат" на света, че ако му се живее, трябва да ги признае за най-велики иначе - бууум. От което следва, че Еритрея, Буркина Фасо, Зимбабве, Ислямска държава, талибани, а също и муджахидини и много все още незнайни, но вероятно неописуемо велики лидери, народи и племена трябва да бъдат снабдени с ракети за доказ на неоспоримото им величие и решаване на споровете между тях. Архитектът на този нов световен ред скромно го е нарекъл "руZZкий мир", и изобщо няма да иска да му се плаща за патент. (Каква скромност!!!)

Доле США и ЕС! Горе руZZкий мир!!! Вече и най-големия простак ще бъде признаван за по-умен, стига да си купи по-голяма ракета!!! А най-умен ще става онзи с най-най-най-голямата. Прочее, простаци от вси страни, съединявайте се!!!
цитирай
7. planinitenabulgaria - На Венцивалери1951/Радостиналасса:
23.10.2022 19:35
Бихте ли ми обяснили понятието "фалосни епистоларни изяви".
В Архива на Центъра отворих кадровото Ви досие, където наблюдавяащият Ви оперативен работник е отбелязал, че само проф. Пимпирев и футболистът Джизъса са преди Вас по този показател. Нямам желание да си го меря с Вас, ще загубя.
Аз подочувах, че Башар Асад е ангел, свален на земята. Подочувах и нещо друго, че Путин твори ценностите на земята, Западът ги руши. Само че Западът закъсва, защото Америка загнива и загива. До 5-10 минути. Днесхси обмених доларите в рубли, дадоха ми килограм банкноти.
Намерих интересна информация и за Зеленски. Дядо му е ебал змия. А на Путин нито дядо му, нито баща му, нито той сАмиятт - никакви змии не са ебали.
Надявам се на кампания от Ваша страна да бъдат канонизирани гадният грузинец и Гошо Тарабата, известен още като Гошо мастиката.
И една интересна информация за Вас:
У Путина - новой ракетой. Он смог с ней вся земля уничтожить.
цитирай
8. planinitenabulgaria - Ако четете блога на Венцивалери1951/Радостиналасса няма да мислите така...
23.10.2022 19:36
vmir написа:
Слабаците наричат силните "слаби".
Безотговорните наричат отговорните "безотговорни".
Агресорите наричат нападнатите "агресори".
Убийците наричат жертвите си "убийци".
Защо ли - много просто: Маймуните с ракети решиха, че демокрацията легитимира едновременно клеветничествата като право на "лично мнение" и ракетите като гаранция за "личното мнение". Прочее, маймуните без ракети сънуват ракети, защото в това е перспективата им да "докажат" на света, че ако му се живее, трябва да ги признае за най-велики иначе - бууум. От което следва, че Еритрея, Буркина Фасо, Зимбабве, Ислямска държава, талибани, а също и муджахидини и много все още незнайни, но вероятно неописуемо велики лидери, народи и племена трябва да бъдат снабдени с ракети за доказ на неоспоримото им величие и решаване на споровете между тях. Архитектът на този нов световен ред скромно го е нарекъл "руZZкий мир", и изобщо няма да иска да му се плаща за патент. (Каква скромност!!!)

Доле США и ЕС! Горе руZZкий мир!!! Вече и най-големия простак ще бъде признаван за по-умен, стига да си купи по-голяма ракета!!! А най-умен ще става онзи с най-най-най-голямата. Прочее, простаци от вси страни, съединявайте се!!!


!
цитирай
9. gardener - Образованието и културата
24.10.2022 14:29
са функция на градската култура, а градската среда е най-засегната от всяко сътресение. Спекула, принудително затваряне на предприятия, които се снабдяват със суровини от Русия и СИВ, разпад и икономическа криза в Източния блок на СССР. Следствие - няма нито образование, нито култура, а оцеляване. Оцеляващите са плебсът, а червеният елит е галеник, леко и кротко протекъл към "новия" капиталистически елит. Ето днес едно лице - Велев от ДС, ТНТМ и БКП - шеф на местния бизнес, ни съветва за кризата и ни плаши с "гръцкия" модел и фалит. Та, народът, нямаше много възможности да стене културен и градски, а елитът и художествено творческата интелигенция, това е казано с ирония, бе отгледана като "слугинаж"(тази дума е леко архаична) на правешкия боклук. Нищо не може да се очаква от един сбор от селяндури, неисторически домъкнати в града, неизвърмели дългия път на селяка или маймуната до градската еволюция. Нищо, освен храна не може да се роди в кое да е село, освен хубави и работни хора, които се стремят към града, но исторически, а не насилствено. Ние сме по принцип селска нация, махни селото и еволюцията в него и получаваш руския модел на крепостни изроди, долни твари, населили венецът на човешката еволюция - града. А в мизерията на битието се раждат само псета, за да завърша. До голяма степен и ние, имащи се за културни, изглеждаме в очите на по-богатите нации като псета. Това е основно Големият проблем на българите, учещи в царска Русия в онези години. Няма ни един, върнал се от там русофил с изключение на 1-2 наши генерали и русофили, но тяхната любов е по причина днешната ни рософилия - получих всичко от вас братя, говоря за братовчед ми Радко, той е най-ярък пример за истински русофил, може би. Да завършвам, опростачването е механизъм, който се пуска нарочно или случайно и има определени крачки за да се осъществи. 1. Лъжат, че виновни за бедността са демократите. 2. Лъжат, че като млади при комунизма са били добре. 3. Държат в мизерия хората и те вярват в сказки...
цитирай
10. planinitenabulgaria - Благодаря за логичния, водещ към размисли интелигентен Коментар!
24.10.2022 16:52
[quote=gardener]са функция на градската култура, а градската среда е най-засегната от всяко сътресение. Спекула, принудително затваряне на предприятия, които се снабдяват със суровини от Русия и СИВ, разпад и икономическа криза в Източния блок на СССР. Следствие - няма нито образование, нито култура, а оцеляване. Оцеляващите са плебсът, а червеният елит е галеник, леко и кротко протекъл към "новия" капиталистически елит. Ето днес едно лице - Велев от ДС, ТНТМ и БКП - шеф на местния бизнес, ни съветва за кризата и ни плаши с "гръцкия" модел и фалит. Та, народът, нямаше много възможности да стене културен и градски, а елитът и художествено творческата интелигенция, това е казано с ирония, бе отгледана като "слугинаж"(тази дума е леко архаична) на правешкия боклук. Нищо не може да се очаква от един сбор от селяндури, неисторически домъкнати в града, неизвърмели дългия път на селяка или маймуната до градската еволюция. Нищо, освен храна не може да се роди в кое да е село, освен хубави и работни хора, които се стремят към града, но исторически, а не насилствено. Ние сме по принцип селска нация, махни селото и еволюцията в него и получаваш руския модел на крепостни изроди, долни твари, населили венецът на човешката еволюция - града. А в мизерията на битието се раждат само псета, за да завърша. До голяма степен и ние, имащи се за културни, изглеждаме в очите на по-богатите нации като псета. Това е основно Големият проблем на българите, учещи в царска Русия в онези години. Няма ни един, върнал се от там русофил с изключение на 1-2 наши генерали и русофили, но тяхната любов е по причина днешната ни рософилия - получих всичко от вас братя, говоря за братовчед ми Радко, той е най-ярък пример за истински русофил, може би. Да завършвам, опростачването е механизъм, който се пуска нарочно или случайно и има определени крачки за да се осъществи. 1. Лъжат, че виновни за бедността са демократите. 2. Лъжат, че като млади при комунизма са били добре. 3. Държат в мизерия хората и те вяр
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12191402
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031