Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2022 23:08 - НА ПАМЕТТА НА УБИТИТЕ В ЖИЛИЩЕН БЛОК НА КИЕВ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1030 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

НА  ПАМЕТТА  НА УБИТИТЕ  В ЖИЛИЩЕН  БЛОК  НА КИЕВ  ОТ  РУСКА  РАКЕТА

 

   От вчера, след като разбрах, че между тях има и убита бременна жена, не мога да се съвзема от възмущиние. Путин губи войната. Боклуците му на бойното поле, сега командвани от най-великий руски пълководец, Суроваткин, постепенно биват изтласквани от анексираните територии. Отговорът на Путин е терор срещу украинците в цялата страна с цел всяване на страх у тях, но и разруха на инфраструктурата им. Да ги остави без ток и вода през зимата, да измрат...

   И това няма да му помогне. До нова година той няма да бъде президент на Русия, защото се оказва метастаза за страната си, която трябва да реши – той или Русия да лъдат или да не бъдат. Такъв е и проблемът и с нашия президент, който ако не бъде уволнен от следващия парламент, ще съсипе страната ни. Той без оръжия съсипва страната ни както Путин с ракетите си Украина.

   При терористичните нападения над жилищни сгради в Украина, квартали, театри, болници, училища и др. „обекти” без никакво отношение към войната, страдат хората. Такава бе и съдбата на Дрезден, културната столица на Германия, разрушен от идиотите през зимата с цел да унижат германците като нация, а хората на Дрезден да измрат от студ. Част от същия пъклен сценарий е и ударът на ракетата на Путин, при която загина и бременна жена. Само най-големият изрод може да стори подобен грях. Женските тюлени по света не се отстрелват, същото важи и за мечките, а у нас има подобен закон за дивите прасета. За Путин обаче по време на тридневната му специална операция в Украина за прочистването й от фашисти, това правило, целящо да запази живият плащ на Бог по земята, не важи. Новият Сталин...

   Тези черни мисли станаха причина в главата ми да нахлуе музиката от Финала от Соната оп. 110 на Бетховен. В него има една част, наречена Скръбна арийка. След провеждането й следва размисъл, фуга на три теми. След фугата - размишлението - Скръбната арийка се провежда отново, но леко променена. Тя вече е приглушена, още по-тъжна, изразяваща примирение с най-страшното. Както една от варициите в Квартета на Шуберт, „Смъртта и момичето”. Отново следва фуга, чиято тема е огледална на предишната. Велико нещо е тази соната. Писана е в края на живота на Бетховен, когато разумът му е вселена.

   Такива размисли ме обзеха и мен, веднаж от тъга по убитата непозната бременна жена, втори път от възмута срещу подкрепниците на Путин, най-много в три страни - България, Гърция и Кипър. В тази страни ли живеят най-примитивните хора на света? За нас сигурно е вярно, ако се съди по народните ни представители, неможещи да различават бок от фашкъ и избрали си президент простакисимус. В деня на Свети Иван Рилски той принизява Светеца, Божественият закрилник на България, наричайки го Иван Рилски.  Объркани са дори интелектуалците, които смесват понятия и казаното от тях понякога не прави смисъл или звучи превратно. Не всичките...

      За гърците да подкрепят Путин пък вероятно е тяхната „практичност”, те се интересуват само имат ли възможност от случващото се по света да извлекат полза, което означава да паразитират към останалите държави. Те май и за друго не стават. Кипърците – те още от времето на Апостол Павел, посетил ги с лодката си на път за Рим са били мошеници. Колко фалирали банки има там сега, а също застрахователни агенции-крадци и какво ли не. Те пък това могат. И така се докараха, че Турция отщипа хубавата част от острова, а тях натири по голите им планини.

    Ще приложа в линк Сонатата оп. 110 на Бетховен, но не само Финалът й, а цялата. Дано някой да прояви интерес към това, което написах в две изречения за нея и я прослуша с внимание. Музиката в нея е протича тихо, но дълбочината й няма край. Немузикантът може да "усети" сонатата, а музикантът имо още възможности. 

    Ще включа и финалът на операта Фълшебната флейта на Моцарт. Неговият текст - на масоните! - е първообраз на Одата на радостта от Шилер, която Бетховен обезсмъртява. Музиката към Одата на Шилер няма да прилагам в линк, тя е достатъчно известна. Но пък прилагам текста, в основата на химна на ЕС:

  

 Радост - ти дете на Рая,

ти, божествен ясен плам!

Ний пристъпваме в омая,

о, богиньо, в твоя храм.

Твоя светъл чар споява

туй, що светски нрав дели,

братя всички люде стават,

щом с крила повееш ти.

Хор

Прегърнете днес, о, люде,

целий свят вий със любов!

Братя, звездния покров

крие Бог – там Бог е буден:

Кой чела ви свежда, люде?

Чувате ли божи зов?

Там над звездния покров,

Над звездите, Бог е буден!

Който е честит да има

благ приятел в тежък час,

кой владей жена любима,

с нас да пей – да пее с нас

тоз, що „своя“ назовал би

тук една душа макар!

Който - не: със тихи жалби

да напусне тоз олтар!

Гръд природата разтваря,

радост всичко живо пий -

тичат зли, добри, в превара,

в розовите ѝ следи.

Тя за нас целувки има,

благ другар и гроздов сок,

сласт – за червея незрими,

а за ангелите – Бог.

Бодро, както в небесата,

се понася звездний рой,

както млад юнак – във бой,

в своя път летете, братя!

Хор

Прегърнете днес, о, люде,

целий свят вий със любов!

Братя, звездния покров

крие Бог – там Бог е буден:

Кой чела ви свежда, люде?

Чувате ли божи зов?

Там над звездния покров,

Над звездите, Бог е буден!

Финалът повтаря думите:

Прегърнете днес, о, люде,

целий свят вий със любов!

Братя, звездния покров

крие Бог – там Бог е буден:

Прегърнете

целий свят вий със любов!

Радост – ти дете на Рая,

ти, божествен ясен плам!

Радост – ти дете на Рая!

 

    Мисля си, как може да има такива изроди, като Путин, но и такива, които го подкрепят. Да не различават доброто от злото и да питат – имал съм такива случаи ! – на страната на Путин ли съм или на Украина. На страната на жертвата ли или на агресора, търкувам въпроса на примата.

 

  









Гласувай:
4



1. tikoev - Колко манги заработваш?
19.10.2022 23:13
Колко манги заработваш?
цитирай
2. morskipesni - Това е трогателно грозно, да ревеш
20.10.2022 00:36
на чужда панихида. А някъде е война, чийто смисъл такива глупаци не разбират-поне да замълчаха.
цитирай
3. vmir - Бях тийнейджър, когато изречение на Анатол Франс ме накара да усетя живота извън себе си.
20.10.2022 02:11
Беше следното: "Смъртта на дете кара и най-големия злодей да побледнее". Тогава усетих и започнах да забелязвам съществени разлики между Изтока и Запада. Днес разликата може да се види и в музиката, например в призива:

"Прегърнете днес, о, люде, целий свят вий със любов!" и отговора му: "Ликуй раSSия, плачи Европа, а у меня самая, самая резиновая жопа"... който ме връща в годините на безхаберната инфантилна соцоипатия.
цитирай
4. batogo - !!!:))) !!!:))) Виждам, че червените путински изроди са те налазили с тъпите си коментари,Коста!
21.10.2022 08:43
Тези изчадия адови оплюват и поругават всичко, което не е съвместимо с бездънната им пошлост и глупост, приятелю!
цитирай
5. planinitenabulgaria - Много рядко допускам по някой техен коментар,
21.10.2022 09:39
batogo написа:
Тези изчадия адови оплюват и поругават всичко, което не е съвместимо с бездънната им пошлост и глупост, приятелю!


но ако им падна, ще ме разделят на молекули...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189245
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031