Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2022 20:25 - ОТНОВО В БЛОГОВ ОТПУСК….
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2369 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

               ОТНОВО  В  БЛОГОВ  ОТПУСК….

 

    Такова напрегнато лято, което протече за мен по минути, рядко съм имал. Предишните години, когато имах повече сили и вяра в себе си, като да не забелязвах това. Знам каква е причината обаче - въпреки всичките трудности от различно естество, които ми се е налагало да преодолявам, сторвах това с радост защото умея да превръщам ежедневните си дела, колкото и тежки да са те, в творчество.

   Доста пътувания имах това лято, три от които от серията „Големи”, но този път те наистина бяха такива. Три пътувания извърших по Родопа, последното от които бе по един приток на р. Арда, минаващ през с. Елховец. Преминах и през местността Мечкарника, гората над с. Мочуре, където има най-много мечки в Родопа. Сега те ядат гъби и събират мас за зимата, не срещнах нито една.

  Пътувахме през лятото с жена ми, пътувахме с кумовете ни, все по фантастични кътчета на страната.

   Неимоверно тежка работа свърших и на вилата ни, където се борих с камъни и други трудности. Преобразих лика на имението ни.

   Сега отивам на почивка в Анталия за 8 дни, но за да се включа в тази  почивка за съвсем кратко време трябваше да се справя с реколтата. Ако я оставя, възможни са слани и всичко, което природата ни е готвила като дар за годината, можеше да се погуби. От работата, която извърших за по-кратко време от нормалното, сега ме болят всички стави, включително и на пръстите на краката и ръцете, но на мен всичко ми минава много бързо и се възстановявам. Почивка през живота си съм имал много рядко, защото внимавам – като почивам да не стане така, че да почина съвсем. Не съм създанен за почивка, а за движение и дела.

   Имам да помествам много неща в блога си, ще стане като се върна. Отнасям обаче със себе си две разочарования. Първото е, че статията ми, чиято конструкция само очертах, кой стои в основата на злото в България, не предизвика интерес. Защо е така знам, но запазвам компетентто мълчание. Това обаче е ужасяващ знак на признак за интелеткуалното ниво на преобладаващата част от хората, допуснали да бъдат опростачени и на тази основа, лъгани и манипулирани. Те са тези, които днес определят с гласа си дневния ред в страната.

   Второто ми разочарование дойде съвсем изненадващо. Споделих с една много висша дама съчувствието си към момиченцето от Украина с откъснатата от куршум лява ръка и на още един баща, криещ се от бомбардировките над града под мост, на когото дгжелатите на Путин застреват съпругата и двете деца. Получих съвет от дамата:

   Да съдя Байдън за това Байдън...

   Като се върна от Анталия, имам доста да публикувам, макар да ме чака и ремонтно-строителна работа. Няма да отмина и тези две горчилки, които споменах.

   Гърците, глупаците, почти спечелили войната с Турция през 1919/1923 г. започват да се разправят република ли да стане страната им или да си останат кралство, загърбват войната и я губят, а с нея и териториите, които победителите в ПСВ дават на Турция. Те са с площ почти колкото днешна Гърция. Ние също пострадахме от тази война, защото и гърците и турците прогонват лългарите от териториите си. Въвеждам таг, тракйските българи.

   В момента и у нас става подобно разделение. Ще пиша за простащината ни и за това, кой го подклажда.

   Загърбвам за сега горчилката и се надявам, посещавайки бившите гръцки територии, запознаването с тях да ми донесе положителни емоции. Каквито имах в Бълария, давам пример с връх Камъка, втората Родопска Синаница, пред с. Забърдо. Това лято повече от час не можах да се откъсна от красотата пред мен и не спах от вълнение, че следващия ден ще бъда на него. Сред стадото диви кози...





Гласувай:
8



1. rosiela - Коста,
10.10.2022 21:22
хубаво прекарване. Чакаме те.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Благодаря за Коментара!
18.10.2022 16:13
rosiela написа:
хубаво прекарване. Чакаме те.


Изминахме 3500 км. от Анталия към Кападокия и обратно. Страхотно беше. Ще напиша размислящ постинг за това пътуване, като ще наблегна на преамбюла, в който ще включа превратни моменти от историята на Балканите, към която проявявам голям интерес, но също и за хората - работливите турци, мързеливите и хитри, стремящи се към паразитизъм гърци и българите, възпитавани от 1944 до 1989 г, с интелект, не позволяващ им да различават бок от фашкъ, но управляващи задкулисно страната ни до сега. Няма да споменавам обаче Товарищ радеВ, техният Бащица.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12286603
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930